sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Aikaansa edellä

Joko kaupoissa myydään kesävaatteita? Jos ei vielä, niin ainakin ne tulevat ihan lähiaikoina, ja kuvastoista katsellaan jo nyt minishortseja. Niinpä minäkin aloittelen tätä kesäkautta - tiedä häntä, ehtiikö kesällä ompelemaan, kun pihakin taas sulaa työstämiskuntoon...


Muita kankaita Seliasta tilatessani Riikka ilahdutti minua tällä kesäisellä kangasyllätyksellä. Heti en osannut tähän tarttua, elettiinhän tuolloin synkintä ja pimeintä syksyä, mutta aikansa kaapissa kuikuiltuaan tämä kangas vinkkasi minulle vieressään olevasta sammalenvihreästä velourista, ja toden totta - nehän ovat kuin vakka ja kansi nyt vähintään!Niinpä surautin. Tein samanlaiset polvihousut molemmille, ja tiiroista paidat valkoisin kanttauksin.Aika kesäiset fiilikset tuli. Eihän siihen montaa kuukautta enää mene, että tällaisissa kuljetaan pihalla - ja tuskaillaan sisälle paljasvarpaissa kantautuvaa mutaa ja hiekkaa.Kiitos Riikka tästä yllätyksestä! En olisi tätä varmaan osannut itse koskaan tilata, mutta kun tätä pääsi työstämään, ihastuin kyllä ikihyviksi! Moni onkin näitä paitoja jo ihaillut huomatessaan ne ompeluhuoneessa henkareissaan.

Pian alkaa myös kesätakkikausi. Siis niiden ompelukausi nyt ainakin. Kaapissa odotteleva retropuuvilla onkin jo tovin odotellut, ja nyt pääsin kokeilemaan ensimmäistä takkia tuosta raitulaisesta.Takki on mallia 'tosimummo' ja kokoa 80/86. Sisällä on fleecevuori.Koska raidat ovat niin oikukkaasti vinoja joka suuntaan, niiden kohdistaminen on mahdotonta, mutta muuten kangas toimii tosi kivasti takissa. Tähän tosimummomalliin ommeltuja takkeja onkin nyt tilauksessa usempia, joten oli hyvä palauttaa taas mieleen, miten näitä tehtiinkään kätevimmin.
Tätä kangasta on riittävästi ainakin yhteen tilaukseen vielä, joten sähköpostiin voit laittaa viestiä, jos tämä kutkuttelee. Ruskean sävy on kiva yhdistelvätäksi mihin tahansa raikkaisiin väreihin. Turkoosi, keltainen ja oliivinvihreä yksityiskohdissa voisivat olla aika herkkuja! Tämä pikkutakki löytyy täältä.
Nyt poistun taas hetkeksi näkyvistä... 


... ja palaan asiaan uusin ompeluksin tuonnempana!


7 kommenttia:

 1. Hienoja vaatteita! Tääläkin on ajatus jo hetken viivähtänyt kesävaatteissa sekä takeissa. Kaksi vanhinta tarvitsisi tänä vuonna uudet takit, nuoremmille löytyykin edellisvuosien tekeleitä. Kangasvalintoja on pyöritelty ja mietitty pitkään ja hartaasti, josko sitä pian rupeaisi sitten työn touhuun. :)

  VastaaPoista
 2. voi ihanuus, mitä vaatteita! Hassu ajatella, että se kesäkin sieltä vielä tulee, kun on tuolla mutaloskassa rämpinyt nyt jo liian kauan :D

  VastaaPoista
 3. Todella hienosti yhteen sopivat värit kesäseteissä!

  VastaaPoista
 4. Kylläpä sopii hyvin yhteen housut ja t-paidat! Täällä jo kovasti ootellaan, että lumi sulaa ja kevään ensi kukat puskevat maasta ylös! Onneks tuli jokunen sipuli työnnettyä multaan syksyllä.

  VastaaPoista
 5. Hienoja kyllä nuo tirpuspaidat. Tykkään kovasti kankaasta!

  VastaaPoista
 6. Onpa tosiaan nätit t-paidat!! :)

  VastaaPoista
 7. Parhaan näköiset setit mitä olen tuosta lintukankaasta nähnyt tehdyn. Vihreä velour näyttää just yhtä "kuulakkaalta" kuin tuollainen fotoprintti, siksi varmaan sopii niin hyvin.

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.