tiistai 17. joulukuuta 2013

Valkea joulu - edes sisällä...

Koko pitkän ja pimeän syksyn olen odottanut, että maahan tulee pysyvä lumi, jotta kuran kantautuminen ulkoa sisätiloihin loppuu oikeasti. Olen kaavaillut viettäväni ennen joulua yhden päivän aamusta iltaan yksin kotona muun perheen lähtiessä evakkoon, jotta saan siivota koko talon kunnolla, keskeytyksettä, omassa rauhassa. Unelmansa kullakin.

Mutta nyt näyttää siltä, että tämä vaatimaton unelma ei ehdi toteutumaan, sillä päivät loppuvat kesken. Arkisin siipalla on työnsä, ja viikonloppukin on jo ohjelmalla täytetty. Saan siis lyhentää suunniteltua siivouskaavaa aikalailla. Aloitin kuitenkin jo eilen sillä, että vaihdoin olohuoneeseen jouluisemmat verhot. Ikealainen lumihiutale-valosarja muutti lastenhuoneen ikkunaan, ja olohuoneessa kaipaillaan verhoissakin valkeaa joulua.


Pelkät verhot olivat ikkunoissa kovin orvot näköiset, ja niinpä olohuoneen ilmettä piristääkseni kokeilin vuosikymmen(i)en tauon jälkeen leikellä paperisia lumihiutaleita ikkunoihin.En muistanutkaan, kuinka hauskaa puuhaa niiden leikkely on! Kaveriksi sain melkein koko perheen, ja nyt ikkunoissa on paitsi minun, myös miehen ja lasten taideteoksia. Materiaalin loppumisestakaan ei ollut välitöntä vaaraa, sillä käytimme kaavapaperia, jota onkin tällä rouvalla hallussaan kymmeniä metrejä.

Valkoista tulee olohuoneeseen vielä lisää joulun myötä, sillä ajattelin vaihtaa pitkästä aikaa sohvan verhoilun valkoiseksi. Siitä ei ole kesäaikaan voinut edes haaveilla tämän kynnöspeltopihamaan kanssa, ja nytkin on suunnitelma on vähän riskirajalla, kun vesisade sulattaa kinoksia.

Aika vähäistä on ompelu ollut lähiaikoina, mutta kovin houkuttelisivat uudet kankaat tositoimiin. Pehemiän ja Verson puodin paketit saapuivat hiljattain, ja vähän kyllä houkuttaisi unohtaa muut touhut ja istahtaa koneen ääreen...Sen verran olen siinä istunutkin, että ompelin isommalle pojalle siistimmän paidan joulua varten. Raitaneulos on Eurokankaan palapuolelta, ja kravatin kuosin varmaan kaikki tunnistavatkin. Leikkasin Muijat täysvinoon, ettei pilkkujen rivistö olisi niin sotilaallisen suora.
Tätä paitaa lukuunottamatta on työmaa ollut enemmän keittiön suunnalla.

 

Mutta jos ihan rehellisiä ollaan, ei täällä mitään kauheaa työleiriä ole pidetty. Ihan vain oltu ja fiilistelty, joskus ohimennen jotain pientä puuhailtu. Tähänkin saakka joulu on tullut ihan samalla tavalla vähemmälläkin työmäärällä, ja niin uskon sen tulevan nytkin.
Että ehkä sitä voisikin ryhtyä ompelutöihin. Olen kai minä pienen terapiatuokion ansainnut, kun jo aamutuimaan olen ojan pohjaa autolla kyntänyt.. vain tällaisilla liukkailla voi joutua kävelyvauhdista ojaan! Onneksi sekä auto että minä selvisimme ilman ainoatakaan naarmua.

8 kommenttia:

 1. Uskomatonta mutta totta, minäkin olen pyytänyt siipalta lapsivapaata siivouspäivää varten. Katsotaan saanko minäkään sitä vai tehdäänkö joulusiivous tänävuonna koko perheen voimin. Sen verran tuo siippa onneksi siivousta inhoaa, että mahdollisuudet ensin mainittuun ovat melko hyvät ;)

  Ja kiitos kaavapaperivinkistä, minä kun jo harmittelin ettei meillä ole leivinpaperia kuin ruskeana eikä pienimpään mieleenkään tullut tuo metrien rulla alakerrassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, sen verran on kokemuspohjaa noista koko perheellä toteutetuista joulusiivouksistakin, että molemmat olemme yksimielisesti tämän siivousloman kannattajia! ;D

   Poista
 2. Lunta täälläkin odotellaan! Ankeeta jos tulee musta joulu ja nämä vesisateet alkavat pikkuhiljaa tympiä :( Tiiätkö, minä myös leikkelin jokunen aika sitten lumihiutaleita kuistin ikkunaan (uskomattoman koukuttavaa puuhaa, kun kerkesi iltakin vaihtua yöksi siinä leikellessä ;D)! Mukavaa joulunalusviikkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan se luminen maisema enemmän joulufiilistä tekee kuin musta maa.. mutta mulle riittää sekin että pysytään pakkasen puolella, jotta kura jäisi pihalle! ;)

   Poista
 3. Kauniita hiutaleita olette leikelleet! :) Ja meinasin kommentoida, että sulla vielä hyvissä voimissa tuo köynnöskasvi (jonka mie sain hengiltä jo joskus ennen syksyä), mutta kun klikkasin kuvan isommaksi, niin.. ;D
  Ja hei, kiitos kauniista kommenteista, joita aina jätät jälkeesi. Mie oon vähän laiskempi kommentoimaan, luen kyllä julkaisusi, mutta ne pirun kommentit jää melkein aina jättämättä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, lankaköynnös on tosiaan päättänyt jättää tämän maailman.. :D En muista, oliko silloin puhe tästä vai kodinonnesta, mutta molemmat toistaiseksi edelleen sinnittelevät... tuskin kevääseen saakka kumpikaan. :D

   Ps. Kommentoiminen on ihan vapaaehtoista, saa sitä käydä vaan lukemassakin! :)

   Poista
 4. Jotenkin niin tuttuja juttuja kirjoittelit:) Ompelu on ollut täälläkin vähän odottavammalla linjalla, lumitähtitä on leikelty, keittiöpuuhat otettu kohtuullisen rennolla otteella ja melkein ojan pohjassa minäkin kävin auton kanssa. Onneksi ei täälläkään käynyt sen pahemmin. Mukavia joulunodotuspäiviä teille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä samaa sinne! :) Ajellaan varovasti (tosin ojaan jouduin varmaan juuri liiallisen varovaisuuden takia).. ;)

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.