torstai 5. joulukuuta 2013

Joulukuun ensimmäinen...

... teksti nimittäin. Täällä ei juuri muuta ole tehtykään kuin ihailtu pöytää. No totta puhuen on kyllä ommeltu parikymmentä vaatekappaletta, ja ohimennen vahattu yksi pöytäkin - sen lankkuisen edeltäjä. Suurin osa vapaa(?!)hetkistä on kuitenkin mennyt isoon tilaukseen, josta kaikki vaatteet on nyt ommeltu. Aikaisemmin jo kuvasin satsin siitä, ja tässä on saman tilauksen viimeiset yksilöt.


 Paloautotrikoo oli siitä outoa, että mikäli paidan olisi ommellut normaaliin langansuuntaan, olisivat paloautorivit pystysuunnassa. Eihän niin voi tehdä. Toivotaan, että paita toimii yhtä hyvin näinkin, vaikka jousto onkin nyt enemmän sivusuuntainen.


 Helikopterit sentään saivat lennellä aivan kuten pitääkin, langansuuntien siitä kärsimättä.



Tähtitrikoota tuli kahdessa värissä, joten pitihän siihen syöttiin toki heti tarttua. 


Nämä ovat kaikki ihan tällaisia perusvaatteita, ja tämän tyyppisiä tilauksia otan vastaan isoinakin erinä, mutta kovin hidastöisiä ja erikoisia vaatekappaleita en näin sarjana ole lupautunut tekemään, jotta aikaa jäisi muuhunkin elämään.


Kirahvitrikoolle ei ollut määritelty tilauksessa resorien väriä, joten minun oli "pakko" vähän säveltää ja kaivaa omasta resorivarastosta ruohonvihreää. Toivottavasti tilaaja ei saa slaagia tästä valinnasta! Minusta tämä on ihanan raikas ja reipas näin.


Pikkuiset kuplavolkkarit tai mitä lienevätkin kelpaisivat epäilemättä meidänkin muksuille. 



Aina ajoittain tulee kyselyä siitä, käytänkö peittarissa kääntäjää ja jos, niin millaista, ja kerrottakoon vaihteeksi tässä, että en käytä. Ompelen resorikaitaleen kiinni pääntielle ompelukoneella, ihan suoraompeleella reippaasti molempia kankaita venyttäen, ja sen jälkeen käännän loput kantista nurjalle ja tikkaan päältä peittarilla, ihan vapaalla kädellä. Niinkin saa kyllä siistin, mutta toki se vaatii vähän harjoitusta, kuten uudet koneet tai työtavat aina.


On se kääntäjän hankkiminen ollut aina toisinaan mielessä, ja Ebayn kautta saa aika edullisesti sellaisen hankituksi, jos on itse valmis hiukkasen sitä muokkaamaan, mutta kun toisaalta saan tehdyksi siistiä ilmankin, ja tykkään siitä, että kone on samoilla säädöillä käytettävissä sekä kanttauksiin että helman tikkauksiin, niin voi olla, ettei kääntäjää jatkossakaan meillä näy. Toki vannomatta aina paras, mutta nyt ainakin tuntuu siltä.

Tilauksen viimeinen vaatekappale on sydämellinen taskutunika, joka näyttäisi jo kovastikin olevan joulufiiliksissä. Sen sisään voi hyvin kuvitella pikkuisen tyttösen, silmät jouluiloa sädehtien.



Omille sädehtijöillemme ajattelin ommella Finlaysonin Miljoonasydämestä jouluksi mekot - tietysti punaiset.



Kangasta on sen verran reilusti, että muillekin siitä tarvittaessa riittää kyllä mekkoja. Mikäli kiinnostaa, voit tilata tästä kankaasta ommellun napit olalla -mekon... vielä ehtii jouluksi. Hintaa mekolle tulee postikuluineen 12e, koossa 56-134cm. *kiitos kaikille kiinnostuksesta, koko kangas saatiin muutettua mekoiksi!*

Ulkonakin nököttää taas yksi aarre. Iskin silmäni tähän kelkkaan jo taannoisella Jyväskylän reissulla, mutta vilkaistuani hintalappua jätin sen rauhaan. Ei se sentään niin söpö ollut, että olisin maksanut siitä 95 euroa.


Myöhemmin selailin samaisen liikkeen nettisivuja ja huomasin saman kelkan, hintaan 20 euroa. Lisätiedoissa luki, että "jalasten pituus 95". Että sellainen lukema. Onneksi ystävä oli tulossa sieltä meillä käymään, ja sainkin junailluksi hänen kauttaan kelkan meille. Kiitos tästä sinne JKL:ään vielä! 

Aktiivikäyttöön tuosta ei toki enää oikein ole, vaan se on enemmän koriste. Kunhan saadaan pääoven portaat paraatikuntoon, tämä asetetaan siihen toivottamaan vieraat ja tutummatkin tervetulleeksi. Istuimelle voi asetella kanervat ja kynttilälyhdyt koristeeksi. Eikö ole ihana!

31 kommenttia:

  1. Hurja oot nuitten ompelujen kanssa ;) Mitä teillä muksut tekee sillä aikaa,kun ompelet? Kikka kolmosia? Ei oikein luonnista yöompelu,arvostan unia kuitenkin sen verran paljon.. Myö saatiin tuommonen kelkka pari vuotta sitten ja mies rupes muistelemaan,et hällä oli kans pienenä tuommonen,mut eri värinen..Ois kyllä komia koriste kuistilla,mut ei nuo meijän huligaanit kuitenkaan anna rauhassa olla,kippaavat koristeet eestä pois ja lähtöövät mäenlaskuun.Sen verran monesti nähny,et mikä ei oo pultattu kiinni lähtöö kävelemään..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu mullakin loppuu ompelut viimeistään 19:30, kun esikoinen nukkuu ompelukoneiden kanssa samassa huoneessa. Että yöt minäkin mieluummin nukun, nyt ja jatkossakin! ;)

      Mitä nuo tekee kun ompelen.. riippuu päivästä. Joskus leikkivät siinä lähellä ihan sovussa, joskus tappelevat niin, etten saa yhtä kokonaista saumaa valmiiksi kun taas nousen ompelusteni äärestä riitoja selvittelemään. Joskus ompelen, kun pienin nukkuu ja isommat ulkoilevat, milloin mitenkin.. mutta useimmiten ompelu on aika pätkittäistä.

      En minä siis sen hurjempi ole kuin muutkaan ompelevat äidit. :)

      Poista
  2. Oot sinä tosiaan ahkera! Meillä on myös tuollainen kelkka varaston perällä, kiva idea tuo tervetuliais-pöytänä, taidampa ottaa ja soveltaa meillekin... :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihmeessä! Suottapa sitä nättiä kelkkaa makuuttaa piilossa varastossa.

      Poista
  3. Minusta tuo resorien kääntäminen toimii erittäin hyvin, miten kerroit tekeväsi. Itsekin teen niin ja siistit tulee. Joskus sinulta tuon vinkin sain, kiitos vain :). Minulla on vaan neljä neulaa käytössä ja oikealla puolella näkyy kolme saumaa. Keveämmänhän saisi, jos ottaisi yhden neulan käytöstä pois. On vain peittarini toiminut niin hyvin, että olen antanut sen olla hyvin rauhassa säätämisien suhteen:). Ja kelkka on tosi ihana. Voi hyvin kuvitella, että se sopii nätisti oven eteen kukkien kera.

    VastaaPoista
  4. Laitan sulle sähköpostia kuhan selviän koneelle. En ossaa puhelimella :/ :D. Kaks mekkosta voisin tilata koossa 104

    VastaaPoista
  5. Mulle 2 mekkoa, 80&104, jos on vielä kangasta. Laitan spostia. 😊

    VastaaPoista
  6. Sikäli mikäli kangasta sulla vielä on, meillekin voisi kotiutua yks mekko. Esikoiselle. eevamaija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen että tähänkin riittää, mutta ilmoittelen kun varmistuu!

      Poista
  7. Hei, jos sitä kangasta vielä liikenee, nii meijänki tyllerölle ois aevan inana joulumekko tuo. Typykkä on siis 74 senttinen. laitan sinulle vielä s-postia.
    t.katri

    VastaaPoista
  8. vieläkö kangasta löytyy?:) Mielelläi kotiuttaisin siitä kaksi mekkosta, koot 92cm ja 116cm jos onnistuu?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkoinen jono on näitä mekkotilauksia, suosio yllätti tyystin. :) Mutta ilmoittelen, jos kangasta jää sinulle asti! Voisit laitella vielä spostia niin löydän taas osoitteesi sitten helpommin?

      Poista
    2. nonii, minä jo unohin tän kokonaan.. jos mekkoja riitti meille asti niin laita sähköpostia anna-riitta87@netti.fi. Kiitos :)

      Poista
  9. Voikun meillä olisi pieniä tyttöjä, pojille ei taitais mekkoset kelvata ;) Ja tuo kelkka, voi itku sentään, että on ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan se olla, että jäisivät kaappiin... ;)

      Poista
  10. Ihana taskutunika! Ja juuri passelit vihreät resorit kirahvipaidassa :) Mikä kelkka, tollanen olisi ihana joulukorttikuvauksiin, vink vink!

    VastaaPoista
  11. Mäkään tuskin ikinä hankin kääntäjää. Jonkinlaisella rutiinilla syntyy kivannäköistä ilmankin. Vaihtelen vaan,että välilllä ompelen kaula-aukon resorin renkaana (kuten taidat sinäkin tehdä) ja toisinaan piilotan kantin sauman olkasaumaan eli ompelen avonaisena ja suljen renkaaksi vasta olkassauman yhteydessä. Täälläkään ei ikinä yhtä vaatetta yhdellä istumalla tehdä, mutta sauma tai sentti pari silloin tällöin tilanteen salliessa. Haaveilen salaa,että joulun aikaan saisin tehtyä jotain jossain välissä rauhassa,sekös olisi juhlaa se! T Lily

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu vaihtelu virkistää täälläkin, teen milloin mitenkin. Renkaana ommellessa saa kuitenkin litteimmän lopputuloksen, jossa ei saumat paina, mutta esimerkiksi hihansuissa taas on pakko ommella kantit tasona ja vasta sitten sauma, koska renkaana se olisi liian pieni.

      Poista
  12. Taitojesi edessä täytyy vain hiljentyä.

    Onko sinulla farkkujen lyhentämiseen vinkkiä? Kovin nimittäin paksuksi menee, kun saumat kääntää kolminkerroin lahkeessa. Vielä siitä ompelee, mutta helposti tulee hyppytikkejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos - tosin paljon on opittavaa minullakin..! :)

      Hmm.. äkkiä nyt tulee mieleen sellaiset perusjutut kuin riittävän paksu neula, 90 tai 100, käsipyöräavustus jos ei kone jaksa ja korkeudentasauslevyt.. eli siinä paksussa saumakohdassa jos meinaa kone jäädä junnaamaan, niin asettaa tyhjän päällä olevan paininjalan osan alle esim. taitellun kankaan, niin että paininjalka on vaakatasossa ja "tasaisella alustalla", niin syöttäjät saavat paremman otteen työstä ja jaksavat vetää sen saumakohdan yli. Jos olet varma ettet joskus pura lyhennystä ja siten tarvitse sitä lisämittaa sieltä lahkeesta, voi tietysti myös ohentaa saumanvaroja ja leikata ylimääräistä paksuutta sieltä välistä pois.

      Poista
    2. Tuollaisia konsteja olen kokeillutkin. Eivätkö saumat rupea purkautumaan, jos niitä leikkaa?

      Luultavasti tehdastekoinen päärme on myös siistimpi, koska käyttävät paksumpaa lankaa.

      Poista
    3. Ei ne purkaudu, kun jäävät sinne sauman sisään. Niin ja tosiaan, sitä paksumpaa tikkauslankaahan saa kyllä kotikäyttöönkin, sen unohdin mainita. Yhtä siistin siitä saa itsekin, mutta ne luontevat kulutukset siitä alkuun puuttuu, ellei ala taiteilemaan hiekkapaperilla. ;)

      Poista
    4. Jos ompelukoneeseen laittaa jotain karhunlankaa, se jumiutuu totaalisesti :)

      Poista
  13. Oikeesti 12€ postikuluineen?

    VastaaPoista
  14. Niin paljonko veloitat perusbodystä (60° pesu)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu kankaan yms. materiaalien hinnasta aika paljon, mutta 10-20 euroa. Laittele spostia jos kiinnostaa.

      Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.