torstai 28. marraskuuta 2013

Romuritarin linnassa

En taas tiedä miten päin olisin. Näin eilen yhdellä kertaa niin paljon kaikkea ihanaa, upeaa ja mielettömän kaunista, että olen vieläkin sanaton. Melkein ainakin.
Käytiin siipan kanssa iltapyrähdys Joensuussa, sillä vuosien haaveilun aihe ja tarkkojen mittilöimisten ja tuumailujen tulos oli vihdoin valmis. Se on mittatilaustyönä teetetty jyhkeä lankkupöytä tosimummolan keittiöön.


Pöytä tilattiin Romuritarista, ja lopputulos on kyllä vähintäänkin odotusten arvoinen. Mutta koska pöydän ympäriltä puuttuu vielä ne oikeat tuolit, en kuvaa sitä sen enempää tähän postaukseen, vaan näette sen paikallaan myöhemmin. Sitä ennen saatte ihailla Romuritarista löytyviä muita aarteita, joista melkein jokaisen olisin niin mielelläni kantanut kotiin. Tai no, ehkä miehet olisivat saaneet niitä kantaa, sillä umpipuiset vanhat huonekalut eivät ihan omilla pateksillani ilmaan nouse.Liikkeen puolella oli niin valtavat määrät kaikkea ihanaa, etten tiennyt, mihin olisin siellä silmäni suunnannut. Nyt huomaan, etten suunnannut niitä kuin murto-osaan kaikesta tavarasta, sillä näistä yleiskuvista löydän ihan uusia juttuja.


Tämä lautashylly kiusaa mieltäni erityisen kovasti. Ajatelkaa, miten mahtava tuohon olisi laitella ne iänikuiset ongelmakohteet, nimittäin saumurilangat. Pienet aidat takaisivat sen, että yhtä puolaa ottaessa eivät tulisi alas kaikki, vaan ainoastaan se jota tarvitaan. Pinnassa on aitoa ajan patinaa, ja se olisi täydellinen juuri tuollaisena. Tällä vain on kokoa sen verran reilusti, että pikaisten mittauksieni perusteella tämä ei ompelunurkkaukseeni mahdu. Miksimiksimiksi!! Ehkä mittaan vielä uudestaan.
Kirjallisuuttakin löytyi, kovissa ja pehmeissä kansissa.


Ja varmaan sata erilaista arkkua, puulaatikkoa ja lokerikkoa, kaikesta pikkutavarasta puhumattakaan.


Suuria kaappeja oli joka puolella, ja voi kun jokin niistä olisikin muuttanut meille silloin, kun taloa rakennettiin ja tuskailtiin pientä pettymystä tuottaneen liukuovikaapiston kanssa. Kyllä tällainen sentään olisi jotain ihan muuta.Olipa paikka. En varmaan muuta osannutkaan paluumatkalla kuin huokailla.


No ihan pakko on tuon verran vielä vilauttaa pöytääkin. Mutta lisää siitä sitten, kun pöydän ympärille saadaan loputkin tuolit.

23 kommenttia:

 1. Minä kotiuttaisin meille heti jos olisi tilaa (ja enempi rahaa :D) valkoisen talonpoikaiskaapin!! Kerrassaan mielenkiintoisen näköinen paikka! Hyvältä näyttää myös tuo teidän uusi pöytä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin.. Siellä olikin yksi kauniisti rapistunut vaalea iso kaappi, joka jäi kyllä pahemman kerran kirvelemään, mutta kun ei ole tilaa...

   Poista
  2. http://www.romuritari.fi/binary/image/thumbnailer/-/fid/18532/width/500/height/350

   ^ katso nyt kuin se on ihana... <3

   Poista
  3. Just tuommonen on siintänyt haaveissa! Kunnon kaunotar <3

   Poista
  4. Sanos muuta - ja enemmän taisi maksaa se pettymysten liukkarikaappi...

   Poista
 2. Mä oon ihaillu noita lankkupöytiä ja kaikkia ihanuuksia mitä nettisivuilla on myynnissä, mutta sekoaisin varmaan jos paikan päälle pääsisin :D Onneks ovat toisella puolella Suomea, ettei harhaudu vahingossa ostoksille :) Mut lankkupöydän takia voisin sinne lähteäkin!

  VastaaPoista
 3. Mahtavalta näyttää tuo teidän pöytä! Meillä on myös romuritarilta mittatilaustyönä tilattu jykevä lankkupöytä, joka tosin on valkoiseksi maalattu! Rakastan niin sitä! Tilattiin myös penkit pöydän ympärille. Blogissani se vilahtaa muutamissa kuvissa, käyppä kurkkaamassa. :) Me ei täältä toiselta puolelta suomea päästy käymään paikan päällä, vaan puhelimessa tehtiin kaupat. Susittelen lämpimästi kyseistä paikkaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin katselemassa kuvia ja löysin, ihana pöytä kyllä kulutuksineen! Jossain kuvassa näytti olevan samanlaisia tuolejakin ympärillä kuin meidän pöydässä.

   Poista
 4. Oi mikä pöytä! Ikeallahan on vastaavan mallinen ja miehellekin olen sitä näyttänyt että jos tekis meille samanlaisen mutta paaaaljon kestävämmän. Ehkäpä sitten kun autotalli on valmiina niin voi sielä puuhastella pöytääkin ;) aika ihania juttuja näyttäis olevan tuo romuritari täynnänsä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä kivan mallinen! Tuossa pyrittiin maksimoimaan istumatila, jotta saataisiin rajallisiin neliöihin 8 hengen pöytä, ja tuo jalkamalli sopi hyvin meille siksikin.

   Poista
 5. Onpa upea pöytä! Ja noihin valkoisiin metallituoleihin iskin myös silmäni. Sopisivat niiiiin hyvin tuonne kasvihuoneen eteen uudelle sora-alueelle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sellaiseen paikkaan ne pitäisi laittaakin! Minä olen niitä myös katsellut Romuritarin nettisivuilta kaiholla.. on ne kyllä kauniit.

   Poista
 6. Ihanuuksia! Millaisessa hintatasossa tuollainen paikka liikkuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankala sanoa mitään yleispätevää, kun tavaraa on niin laidasta laitaan.. mutta esimerkkejä löytyy Romuritarin kotisivuilta. Kurkkaa sieltä!

   www.romuritari.fi

   Poista
 7. Ai että, miten en oo koskaan tuolla käynyt, vaikka siellä päin tulee vähintäänkin kerran vuodessa pyörittyä. Monesti olen heidän sivuja selaillut. Oispa tajunnu, et te ootte siellä käymässä. Oisin niin tarvinnu ton ekan kuvan puulaatikon, vai ostitko sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ostanut, siellä se on! Hinta oli muistaakseni 30e tai vähän yli. Sinne päin ainakin. Kilauta sinne niin tuovat mukanaan, olivat tulossa tänne poikansa jalkapallomatsin takia viikonloppuna!

   Poista
 8. Kauniin pöydän ovat "ritarit" tehneet. Asun itse Joensuussa ja Romuritarilla tulee käytyä aina silloin tällöin. Varsinkin kaikki vanhat kaapit, hyllyt, penkit yms. on aivan super-hienoja! Itse olen haaveillut vanhasta koulusta tai pappilasta, johon tuollaiset vanhat esineet sopisivat hienosti. Pienet haaveet mulla. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaas kenen muun sydän muljahtaa itsensä ympäri aina, kun näen Etuovi.comissa vanhoja kouluja ja pappiloita.. tälläkin hetkellä on yksi kaunis myynnissä melko lähellä.

   Poista
 9. Vitsit miten ihana paikka siis toi kaappi on oikea ihanuus ja paljon muutakin bongasin kuvista jep jos pääsisin tonne niin minäkin vaan huokailisin ihastuksesta..ja pöytä näyttää aivan ihnanalle odottelen lisäkuvia kokonaisuudesta :)

  VastaaPoista
 10. oi mikä aarrekauppa, tuolla olis varmasti kaikkea ihanaa <3 Ja tuo pöytä, mä niiiiin haluaisin tuollaisen ja pitkät penkit siihen ympärille!! Nam :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siellä, ihan liikaa ihanuuksia.. <3

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.