torstai 7. marraskuuta 2013

Pitkä vai lyhyt?

Toisen mielestä elämä on pitkä, toisen mielestä se on lyhyt. Joku tykkää nukkua pitkään, joku toinen ei. Joku tykkäsi joskus pitkästä yläosasta, enää näköjään ei. No ainakaan tässä nimenomaisessa vaatekappaleessa.

Minun päälläni näkee harvoin näitä ihania kuosikankaita, joita kyllä tupsahtelee markkinoille huolestuttavan kiivaaseen tahtiin. Tämä Pehemiältä löytynyt puuvillaneulos kuitenkin sai poikkeamaan totutusta, sillä kukapa voisi vastustaa apilapalloja! Kaikki täsmää - värit, pehmeys, materiaali... se on niin mun.



Mutta kumma juttu. Vaikka vuosien ajan olen viihtynyt mitä mainioimmin kotikalsareissa ja pitkissä paidoissa (jotkut sanoo niitä mekoiksi), niin tässä tapauksessa se pitkä vaihtoehto alkoikin tuntua päällä jotenkin vieraalta.




Päätös oli nopeasti tehty - helma lyhenee. Niin, käytin futuuria, en imperfektiä. Kuvissa helma on vasta taitettu hätäisesti paidan sisään. Kuitenkin se varmuudella lyhenee, sillä mekkona se on tylsä. Ja minä viihdyn yhtäkkiä taas farkuissa.



Minun piti ommella tämä vaatekappale huomenna, koska tänään piti pestä ikkunoita, mutta koska tajusin ikkunanpesun aloittamista suunnitellessani, että nuorimmainen nukkuu, enkä voisi imuroida kärpäsiä ikkunoiden väleistä siinä pelossa, että poikanen herää imurin hurinaan, niin päättelinpä sitten fiksuna naisena, ettei minun kannata aloittaa vielä koko ikkunanpesua. Seliseli.




Mutta pesin minä ne ikkunatkin sitten, joten on sekin riesa nyt hoidettu! Mahtavaa kun näkee lasin läpi ulos!



Palataanpa paitaan. Maksikauluksia arvostelin juuri viime postauksessani, kun ovat joskus hankalia takkien alla, mutta silti oli ihan pakko. Ja kun nyt tein kauluksen aiempaa kapeampana, se toimiikin ihan hyvin!



Raglansaumoihin, hihan poikkisaumaan ja kaulukseen ompelin kappaleita yhdistäessäni väliin joustopitsejä. Valkoisen joustopitsin voitin Julian blogiarvonnasta tässä syksyllä, harmaa taitaa olla Eurokankaan huippuhalpoja valmisnippupitsejä. Kauluksen pitsiä venytin ommellessani aika reippaasti, jotta se vetäisi kaulusta vähäsen kasaan sauman osuudelta. 

Kaavana minulla oli Shellyn sijaan uusimman nais-Ottobren raglanmekko, jota muokkasin vähän sieltä sun täältä, ja lopulta jouduin kyllä kaventamaan reippaasti. Nämä neulokset ovat sen verran rentoja tapauksia, että vaatteesta tulee helposti liian löysä, jos leikkaa kappaleet tavalliseen tapaan. Toisaalta kankaan paksuus kompensoi tuota löysyyttä.

Olisiko tämä pusero sinulla pitkä vai lyhyt? Eikun äh, olisiko tämä mekko vai pusero?

32 kommenttia:

  1. Ehdottomasti pusero! On erittäin ihana, tykkään tosi paljon:-)

    VastaaPoista
  2. Kuosi on kyllä oikein herkku ja munkin makuun, vaikkei tullutkaan pakkoa tätä tilata. En osaa päättää, tekisinkö puseron vai mekon, mutta joo kyllä se on puserona kiva. Tosta kuosista vois tulla myös hauska jakku.

    Tavailin sun piilovetoketjuohjetta sen jälkeen, kun purin jo kertaalleen. Voi video. Tukikangasta pitäis silitellä, ainakin jos sua on uskominen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se kummasti työtä helpottaa, jos kankaan tukee. Jos ei tue, kannattaa ainakin se paininjalan puristus kiertää ihan pieneksi. Ja se kannattaa kiertää joka tapauksessa niin!

      Poista
  3. Mä niin tykkään tuosta kankaasta!!! On pitänyt pitkään tilata. Tilipäivää odotellessa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pehemiällä ei ainakaan näyttänyt enää olevan harmaana.. toivottavasti muualta löytyy! :)

      Poista
  4. Ihana kangas ja tuo kaulus antaa kyllä kivan säväyksen. Erityisesti tykkään myös noista raglansaumojen pitseistä, jotenkin 70-luku. Itsekin suosisin paitamallia...tai ehkä jos helma ois vähän "pussillaan" vois mennä leggareitten kans.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaisenakin tää olis kiva, jos sellainen malli sattuisi pukemaan kantajaansa. Minun tapauksessani ei näin ole, kun on takamus omasta takaa. ;)

      Poista
  5. Kangas on ihana! Jotenkin tuohon vaatteen yläosan malliin mielestäni käy parhaiten lyhyt helma tästä kankaasta. "Perustelen" helman lyhyyttä silläkin, että näkyviä leikkaussaumoja on esimerkiksi hihoissa ja kauluksessa, pitkänä alaosa jää jotenkin tyhjän ja irrallisen oloiseksi. Makuja on monia, ja myös mekkona on kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samaa mieltä kanssasi! Alaosa on pitkänä tylsä, siihen pitäisi vetäistä myös joku sauma tahi muu tehostekeino, jotta olisi yhtenäisempi yläosan kanssa.

      Poista
  6. Mie taas tykkään tuosta pitkästä mallista! AnKa:aa komppaan, että pussittava helma olisi varmasti myös jees :)

    VastaaPoista
  7. Mekko just näin farkkujen kanssa!!!

    VastaaPoista
  8. Tosi ihanat yksityiskohdat! Tykkään tunikamitasta ;) Ja tietenkin farkkujen kaa...

    VastaaPoista
  9. ihana, en kyl osais valita kumpi parempi :) Ehkä mä kuitenkin pitäisin tunikana, menis leggareitten kans niin kivasti :)

    VastaaPoista
  10. Hei et tekis mulle samanlaista? ;) Jenna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin tietysti tehdäkin, tosin etätyöt aikuiskoossa ei ole ihan niin simppelitä, niissä on aina riskinsä, ettei lopputulos istukaan täydellisesti. Halpakaan siitä ei tulis, sillä materialit maksaa mekkomitassa jo useamman kympin, mutta jos et tästä säikähtänyt, laittele vaikka sähköpostia. :)

      Poista
  11. hmmmm, tosi hyvä kysymys
    Tykkän molemmista versioista. Sain nyt idean omien vaateiden tuunaukseen, kiitos "Mummo" ☺

    VastaaPoista
  12. Kaunis vaate :) Minäkin voisin ottaa molemmissa pituuksissa. Pidempää voisi käyttää kapeiden farkkujen/housujen kanssa ja puseromittaista taas toisenlaisten housujen parina.

    VastaaPoista
  13. Molemmat versiot näyttää tosi kivalta,
    mutta enemmän ite tykkäisin tuosta lyhyestä :)

    VastaaPoista
  14. Ihana paita! Mekkomittaisenakin hyvä, mutta jotenkin jo nähty, paitana taas vastustamaton. Pitääköhän itsekin kohta siirtyä takaisin lyhyempiin paitoihin ja farkkuihin...?

    VastaaPoista
  15. Itse valitsisin ehdottomasti tuon lyhyemmän Eli paidan! Mekkoki ihan ok, mut mielestän kaipaisi jotain tasapainoitusta helmaan et olisi yhteensopiva yläosan kans. Tuohon edelliseen postaukseen et kaava vaikuttaa sellaiselta et pakko saada omaksi, joten kysyisinkin et kaava tuli tieten spostiin? Oliko kaavojen tulostamisen kans ongelmia? Siis kaavat tuli täysin oikeassa koossa ja mittasuhteissaan? Ku jotain huonoja kokemuksia itellä tulostetuista kaavoista et tiedosto jotain ihme muotoa jota ei saanu muokattua ja tulostuksessa sit mittasuhteet miten sattuu vaik Kuinka koitti tulostimen asetuksia muuttaa (jos pian johtui niistä,vaikken kyl usko ü). -A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaavan maksamisen jälkeen sivulle avautui suora linkki tulostukseen, ja itse tulostin suoraan siitä. Tulostus toimi sen kuin nappia painoi, ja kaavassa oli tosi selkeät kohdistusmerkit, ja teippasin aaneloset suoraan kiinni toisiinsa sitä mukaa kuin tulostin niitä sai tehdyksi. :) Sentin testineliö oli suoraan sen kokoinen kuin pitikin.

      Poista
  16. Lyhyt näistä passaa paremmin..mutta jos pitkä niin sitten siihen helmaan joku juju esim.rypytys vaikka toiseen sivusaumaan ja pitsiä myös siihen ja ehkä iso valkoinen nappi tai sellanen "pitsilenksu" helmaan napin kera. itselleni siis ottaisin pitkänä ja rypytettynä, mutta hoikalle, kuten sinulle passaa lyhyt vallan mainiosti -k :)

    VastaaPoista
  17. Ehdottomasti lyhyt versio! On muuten aika ihanaa kangasta, kelpais mullekin! :) Onkohan niissä sun ompelukoneissa jokin pikaturbovauhti kun näin ahkeraan ilmestyy tänne näitä uusia ihanuuksia aina esille? ;)

    VastaaPoista
  18. Ihana vaate! Puserona toimii todella kauniisti. :) mekkonakin on toki kiva. Ja nuo pitsiyksityiskohdat, ai että!!!
    T.anu

    VastaaPoista
  19. Tästä kankaasta ehdottomasti tuo lyhyempi versio. Jos kuvio olisi isompi niin tunika/mekko toimisi siinä ehkä paremmin. Tykkäsin itsekin kovasti tuosta kaavasta kun sen pari viikkoa sitten tilasin. Yllättävän helposti kävi ja tulostui juuri niinkuin pitikin. Vasta t-paitoja olen kaavalla ommellut, mutta kokemukset jo niistä erittäin positiiviset:)

    VastaaPoista
  20. Pusetona toimii paremmin (: multakin just valmistu saman kankaan mustasta versiosta mekkonen (: ihanan simppeli kuosi (:

    VastaaPoista
  21. Näyttää paitana paremmalta, hieno on jokatapauksessa! :)

    VastaaPoista
  22. Ihania vaatteita :) tykkään enemmän tuosta tunika-mallista

    VastaaPoista
  23. Mä tykkäsin tunikaversiosta enemmän; on se kuitenkin naisellisempi, ja kangas tulee enemmän esiin. Pitsit on tosi nätit, ja kaulus on tosi nätti! Muutenkin ihalen tämän tästä tuotoksiasi; ovat niin nättejä!

    VastaaPoista
  24. Tosimummo on farkkumimmi ja lyhyt paita paras kun on vartalo mitä ei tarvi piilotella! :)

    t. Anna

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.