sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Koti on ihmisen paras paikka...

... Varsinkin, jos sattuu olemaan sellainen kotona viihtyjä kuin allekirjoittanut. Silti välillä tekee enemmän kuin hyvää poistua hetkeksi, etenkin, jos saa kaverikseen samanhenkisen kotona viihtyjän, ja vapaaillan voi siten käyttää sen kotona olemisen mukavoittamiseen. Ja koska edessä päin on yllättävän pian myös joulu, niin tokihan pitää lähteä sitäkin jo fiilistelemään - Ikealle tietysti, mihinkäs muualle.

Parissa tunnissa ei paljon ehdi, mutta jotain kuitenkin. Siinä ehtii kiertää Ikean alakerran ja napsia mukaan ne oleellisimmat, mutta ehtii siinä jättää jotain ensi kertaakin varten odottelemaan. Hyvä niin. 

Kartiovalkokuusi jäi viime syksynä Ikealle, vaikka sitä siellä ihastelinkin, mutta nyt otin sellaisen mukaani. Tämänhän voi laittaa sekä sisälle että ulos, ja sisällä lupaavat sen viihtyvän kuukauden. Toivottavasti se arvio on alakanttiin.


Kuusinuorukainen on huushollin ensimmäinen pieni merkki lähestyvästä joulusta, ja siinä se nyt toivottaa eteisessä vieraat tervetulleeksi. 


Pöydäksi alleen se sai aikaisemmin kirjalaatikkona toimineen lootan. Voisipa tuonne työntää kirjoja nytkin, mutta kukapa niitä eteisessä lukisi.


Eteinen sai muutakin uutta siltä reissulta, ja olihan tuo jo aikakin - nimittäin valaisimet! Pihiyksissäni lopulta hylkäsin kaikki ihanat nordalit ja markslöjdit ja otin meille asumaan Hektar-kaksikon, joita olen ihastellut jo ainakin vuoden, uskaltamatta silti ostaa niitä. Nyt uskalsin, kun mieskin tykästyi näihin, ja kyllä kannatti uskaltaa!


No eihän niitä kuvata osaa, eivätkä ne näytä kuvissa miltään, mutta ovatpa ne tosiaan kauniit! Ja huippuedulliset myös (yhden nordalin hinnalla saisin näiden lisäksi myös sen iiisokuuppaisen Hektar-jalkalampun.. hmm...). Kyllä mun nyt kelpaa. Noissa on ihanan karhea, harmaa mattapinta, ja niistä tulee sopivasti tummaa ja rosoa muuten melko vaaleaan kotiin.


Joudun kulkemaan eteisen poikki nykyään nokka pystyssä, sillä en voi olla aina kurkkaamatta yläpuolelleni ja ihastelematta valoja. Miksi ihmeessä katselinkin niitä pelkkiä johdossa roikkuvia raksapolttimoita niin kauhean kauan?


Jouluvaloja en vielä ole ikkunoihin tai muuallekaan laittanut, mutta ostin silti noita ihania lumihiutalevaloja, pattereilla ja verkkovirralla. Patterimallissa on imukuppeja, joten sen saa näppärästi vaikka latenhuoneen ikkunaa valaisemaan. Nämä ovat ihania myös lasipurkkeihin sullottuna.


Verhomallin lumihiutalevaloissa taas on oikea töpseli, ja sehän passaa, sillä tällaisia juttuja vartenhan me rakennusvaiheessa väsäsimme niitä pistorasioita tuonne keittiön ja olohuoneen verhojen taakse piiloon. Kunhan hiutaleet pääsevät käyttöön, kuvaan niitä sitten oikeasti.


Lähtipä Ikealta mukaan talvisiakin juttuja eikä pelkkää joulua, nimittäin lampaantalja! Taas yksi sellainen juttu, jota olen jo ties kuinka kauan katsellut himoiten.

 
Lempineulomispaikkani on nojatuoli, joka on saanut ainakin toistaiseksi säilyttää alkuperäisen vihreän ulkomuotonsa. Eipä ole jaloille neuloessa mukavampaa työtä kuin silitellä uskomattoman pehmeää ja lämpöistä taljaa.



Uunin viereen saatiin meijerilaatikkoa isompi polttopuulaatikko, kun Clas Ohlsonilla myytiin sympaattisia, isoja ja jämäköitä huopakoreja.



Kovin on tyhjää vieläkin uunin ympärillä, kuin uudistalossa ainakin, mutta visioita on ilmassa. Jahka tässä nyt päästäisiin toteutusvaiheeseen!


Muitakin muutoksia on ilmassa. Ompeluhuoneen olemus muuttuu lähiaikoina sen verran, että iltaompelu jää historiaan, sillä samaan kammariin bertsojeni kanssa muuttaa esikoisemme, josta on kasvanut jo iso ekaluokkalainen. Ompelukoneet eivät kuitenkaan ole saamassa häätöä, mutta atk-kaappi sen sijaan muuttaa.


Huonejärjestysten muutokset aiheuttavat itsessäni tiettyä tela- ja pensselikäden kutinaa, mutta saa nähdä, selviämmekö muutoksista kuitenkin ilman maalia. Kaapin paikalle tulee joka tapauksessa pienen neidin valtakunta, ja siinä vaiheessa blogia päivitetään toisesta huoneesta, vaikka tällä samalla kaapilla asioidaan jatkossakin.

Ps. Olen aina kuvaillut edullisilla peruspokkareilla, mutta varmaan yhtä aina olen enempi ja vähempi miettinyt järkkärin hankintaa. Kertokaapa nyt, te järkkärien omistajat, millainen kamera sinulla on ja mistä syystä suosittelet tai et suosittele sellaista? Mitään ammatti-öky-hifi-vehjettä en tarvitse, vaan sellaista jämäkkää ja laadukasta kameraa, jolla saa kuvatuksi muutakin kuin näitä pimeitä suttuja, jollaisia kuvani nykyään ovat. Olen varsin kiitollinen vinkeistä ja saatanpa vaikka arpaistakin kameravinkkinsä antaneiden kesken jotain!

58 kommenttia:

  1. Kaunis koti sinulla. Kiitti vinkistä, että Ikeasta löytyy noita lampaantaljoja. Kasvariin olen tuumitellut ostavani sellaisia... Mukavaa sunnuntai-iltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt niitä kannattaakin ostaa, sillä ainakin meidän Ikealla oli pienemmät taljat tarjouksessa 19,90,-! Kasvarissa ovat varmasti aivan ihania viileämpänä aikana, ei tuon parempaa pyrstönlämmitintä olekaan!

      Poista
  2. Kunpa ehtisin itsekin tänä vuonna ikeaan, ennenkuin kaikki joulujutut on jo myyty...

    Uskaliaasti annan sinulle kameravinkin, ennenkuin vannoutuneet Canon ja Nikon fanaatikot ehtii... =D
    Edullinen ja hyvä vaihtoehto on Sony. Itse olen kuvannut sillä onnistuneesti vuosia ja tykkään... Seuraava Sonyikin on jo kiikarissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Mikä kamerassasi on erityisesti se, mistä siinä tykkäät? Mun nykyinen pokkari on Sony ja muuten se on tosi hyvä, mutta kuvat on pimeitä. Aikaisemmin ehdin käyttää loppuun pari Canonin vastaavaa, ja minusta niillä sai kirkkaampia kuvia. Valotusta voi tietysti tuossakin säätää, mutta eipä se tee kuin epäselvempiä kuvia.

      Poista
    2. Aivan loistavia kuvia tulee tällaiselta peruskuvaajaltakin. Ja kuvat on kyllä valoisia, kun en käytä oikeastaan koskaan salamaa, en edes sisällä talvella. Vastikään ostin siihen vielä valovoimaisemman putken, joten kuvat on huippulaatua. Sekin jotain kertonee, että talvihämärässä kuvaamani kuva harrastuksestani pääsi Ameriikan suurimpaan harrastelijalehteen. Kuulemma pääsääntöisesti vain ammattilaisten kuvia julkaisevat...

      Poista
    3. Hyvälle kuulostaa! :) Minäkään en käytä salamaa oikeastaan koskaan, talvellakaan, koska inhoan pokkarilla otettuja pimeätaustaisia ja etualalta ylivalottuneita kuvia. Sony muuten oli kärkikolmikossa tuossa TM:n testissä, Nikonin ja muistaakseni Pentaxin kanssa! Testissä oli saman hintaluokan perusjärkkäreitä aloittelijalle.

      Poista
    4. just noin...salamalla tulee vain niiiin teennäisiä kuvia, joten mieluummin olen kuvaamatta kuin käytän sitä. =)

      Poista
  3. Meillä pelaa Canonin 60D. Suosittelen, laadukas muttei öky. Tosin järkkäein omistajaa vaivaa sitten se krooninen putkikuume ;) parempi linssi pitäisi minunkin hankkia jotta runko pääsisi oikeuksiinsa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinäpä se onkin, laajakulmat sun muut jännät tietysti jo väikkyy mielessä.. ;)

      Poista
  4. voi ei,just tommosta valaisinta oon meijän eteiseen kans haaveillu,mutta...voipi olla että päädyn plafondi-malliseen..Kiitos innokkaiden sählyn pelaajien,jotka hajoittivat valaisimen mailallaan...
    Ikea...eihän tuonne pitkä matka olis,taitanee jäädä haaveeksi,jouluvaloja vain mieluilen sieltä...
    Kamerasta en osaa sanoa,järkkäriä ku tarttis itekin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se plafondi paremmin suojassa kun on korkeammalla. Mitä jos vain kieltäisit sählyn pelaamisen eteisessä? ;)

      Poista
  5. Mulla on Canon EOS 550D ja siihen 18-55 ja 75-300 putket. Nämä putket eivät ikävä kyllä kuulu niihin valovoimaisimpii, mutta kun siihen runkoon kiinnittää 50mm putken, saa kuvattua hyviä kuvia hieman hämärämmässäkin valossa. Itseltäni moinen putki tosiaan vielä puuttuu, mutta jospa pukki toisi sen jouluna?

    Olin keväällä valokuvauskurssilla, jossa opeteltiin järjestelmäkameran alkeita, sekä pidempään kuvanneiden kanssa hieman vaativampiakin asioita. Kurssin vetäjällä oli kaikkein "huonoin" kamera koko porukasta, mutta hänen kuvansa olivat silti ylivoimaisesti parhaimpia, koska häneltä löytyi se valokuvaamisen taito, mikä meiltä (tai ainakin multa) muilta puuttui. Oli siellä joukossa taitaviakin kuvaajia, mutta niin jäivät hekin ammatti-öky-hifi-laitteillaan kakkoseksi. Eli ilmeisesti ihan sellaisella perusjärkkärilläkin pärjää äärimmäisen pitkälle, kunhan vain tietää mitä tekee :)

    Itse kuvaan luvattoman usein automaatilla, mutta kirkkaalla säällä uskaltaudun käyttämään kameraa manuaaliasetuksillakin. Ja onnistumisiakin on siis tullut nyt, kun edes hieman osaan sitä kameraa käyttää. Mutta kunhan saan sen 50mm lätyn, niin sitten se ura urkenee täällä sisätiloissakin :D

    Voin siis suositella tuota omaa kameraani, mutta valovoimaisimmilla putkilla, kuin mitä mulla on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksesta! Kurssille minunkin pitäis mennä, tai vähintään kirjastoon etsimään tietokirjoja aiheesta. Kameroiden kanssa taitaa olla sama kuin ompelukoneiden - se, joka oikeasti osaa, saa aikaan vaikka minkälaisella masiinalla, kun taito on omissa hyppysissä. Kuka tahansa osaa tuollaisella koneella minkä esim. minä omistan. ;)

      Poista
  6. Minä en tiedä järkkäreistä tai muistakaan kameroista yhtään mitään, mutta lamppuja (ja muutakin sisustusta) ihastelen! Vastikään tutkin ison sinikeltaisen valikoimaa ja siellä ei muka ollut mitään sopivaa meidän keittiöön, mutta tätä postausta lukiessa sain ahaa-elämyksen, ehkäpä Hektarit sopisivat meillekin, tosin ruokapöydän päälle matalalle ja kaksi vierekkäin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nuo on hienoja niinkin! Isompaan tilaan niillä on ne samanlaiset mutta tosi paljon isommat Hektarit, ne olis hienot korkeassa tilassa.

      Poista
  7. Meillä on Nikonin d5000. Runko on pieni ja sopii hyvin naisihmisen kouraan. Siinä on taittuva näyttö jonka asentoa saa hyvin muutettua sopivaksi haluaapa kuvia ottaa sitten taivaalta tai maanrajasta. Ite ei tarvii työntää nokkaansa kuralätäköihin. Putki on ihan perus tavaraa, pakettiin kuuluva. Ja hyvin sillä pärjää kun ei ammatikseen kuvaa. Lisäksi meillä on hyvä salama. Putkia pitäs tietysti aina olla lisää, kuten edellisetkin sanoivat. Suosittelen, me ollaan tykätty. Paljon tulee kuvattua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kääntyvä näyttö olis kyllä plussaa! Hintakaan ei mene yli käsityskyvyn.

      Poista
  8. Meillä on se canon 1100d, halvin canonin järkkärimalli ilmeisesti. Järkkärillähän saa hyviä kuvia ihan automaattiasetuksillakin, mutta kun jaksaa vähän enemmän perehtyä ja kokeilee manuaaliasetuksia, niin itellä tulee ainakin välillä semmosia jess fiiliksiä :) muihin en osaa verrata, kun en oo muita kokeillu, mutta oon tykänny tuolla kuvata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta kamerasta tuntuu moni sanovan että se on perushyvä järkkäri juuri ekaksi järjestelmäkameraksi. Onko sulla se kuvanvakaajalla varustettu IS vai DC -malli?

      Poista
    2. Ei oo kuvanvakaajalla varustettu. Just katoin ohjekirjasta, että se kuvanvakaaja on objektiivissa, jos sellainen on. Jalustan sain viime jouluna lahjaksi, kun olin toivonut. Mutta sen verran vähän ehtii vielä keskittyä kuvaamiseen, että en oo montaa kertaa sitä käyttänyt. Mut sehän auttaa myös estämään tärähtämistä. Tässähän on hyvästi itekin saanu vinkkejä noista objektiiveista. Täytyy varmaan kans joskus hommata se 50mm objektiivi, kun kuulostaa niin hyvältä!

      Poista
    3. Ja vielä sellainen lisäys, että isi ja systeri kun on valokuvaamista opiskelleetkin, niin ovat valinneet kamerakseen Nikonin, mutta perusteluja en tiiä :) Kertovat varmasti jos kysyy...

      Poista
    4. Joo objetkiivissahan se on. Ja jos se siinä on, se näkyy kamerapaketin hinnassa, viitisenkymppiä suunnilleen saa maksaa enemmän samasta kamerasta sillä is-objektiivilla.

      Nikonin järkkäri voitti tuon 2011-vuoden tm:n testin, josta on postauksessa kuva. Ihan perustellusti, kun jutun luin. Kaikilla noista kameroista saa silti epäilemättä ihan riittävän hyviä kuvia.

      Jalusta mullakin on ollut jo vuoden-pari, siitä on paljon iloa juuri sisustuskuvia otettaessa, tosin nytkään en sitä ottanut käyttöön kun tämän jutun kuvat pikapikaa räpsin. Enimmäkseen se on käytössä silloin, kun kuvaan itselle ommeltuja vaatteita.

      Poista
  9. mulla tuo sama canon mikä Annalla. ihan kelpo kamera vaikka onkin halvin. Tai ainakin mulle on riittänyt. Kuvailen vaihtelevasti välillä hurjan paljon välillä harvemmin. Kiireessä kuvaan automaattiasetuksilla mutta jos on aikaa säätelyyn niin saa sillä ehkä hieman parempia kuvia.
    yhden kerran meni vaihtoon, takuuaikana siis. En muista mikä vika oli mutta korjattua ei saanut.
    haaveilin alkuun kaikista lisäosista että varmasti ostan putkia jos jonkinlaisia mutta sitten se unohtui, kotikäytössä minusta pärjää tuolla mikä mukana tuli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmasti ainakin alkuun pärjää peruspaketilla. Voihan niitä lisäputkia toivoa tarvittaessa vaikka joulupukilta.. ;)

      Poista
  10. Canon on minun kamerani tästä lähtien aina. Saituuksissa ostettiin mulle viis vuotta sitten Nikon D60, enkä ikinä oppinu sitä käyttämään. Sain sitten siskoltani ostettua Canon 40D -kameran ja olen erittäin onnellinen järkkärin omistaja. Mikään öky ym. mitä mainitsit, se ei ole, mutta mulle oikein riittävä ja hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on se käsitys, että mitä vähemmän noissa Canoneissa on mallinumeroita, sitä kattavampia kameroita ne on. Tämä keltanokka olis onnellinen useampinumeroisestakin, mutta kuvat puhuvat puolestaan, sun kameralla tosiaan saa hienoja kuvia!

      Poista
  11. Mä tykkään tuosta meidän peruscanonista (canon 1100D) ja aikalailla samoin perustein mitä Anna tuossa edellä mainitsee... edullinen, saa hyviä kuvia (ainakin jos vertaan meidän edellisiin pokkareihin :)) ja aika selkeä ja helppo käyttää! Voin kyllä läpimästi suositella, jos et kaipaa mitään erikoismonitoimihienosteluvehjettä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kameramalli tuntuu olevan aika tykätty perusjärkkäri... Kysynpä sultakin, puuttuuko sulta siitä se kuvanvakaaja, ja jos niin oletko kaivannut?

      Poista
    2. Meillä itseasiassa on siinä kuvanvakaaja ja aina on tullut sen kanssa kuvat otettua. Pitäiskin jokukerta huvikseen testata ilman vakajaa ja vakaajan kanssa kuinka suuri ero kuviin loppujenlopuksi tulee!

      Poista
    3. Joo se vakaajaominaisuushan on siitä objektiivissa, saako sen pois muuten kuin objektiivia vaihtamalla? Kiitos jos kerrot jos joskus kokeilet. :) Käsittääkseni siitä vakaajasta on apua lähinnä juuri vähässä valossa kuvattaessa.

      Poista
    4. Saa sen pois päältä muutenkin kuin objektiivia vaihtamalla. Objektiivissa on siis nappula mistä voi valita onko se käytössä vai ei! Ja voin kyllä kertoa sitten kun pääsen taas vähän leikkimään tuolla kameralla :)

      Poista
  12. Ihastelen myös uusia lamppujasi ja kauniilta näyttää kaikki muukin sisustus. Lampaantaljat on minulla myös ollut jo monta vuotta aikomuksena ostaa, ja jos ikealle täältä joskus selviäis ni sitten ostan. ;) Kameroista ei ole kokemusta... vaan mielellään täältä luen muiden kokemuksia :) (että kiitos sinulle kun kysyit kokemuksia :) , ...kun ja jos joskus itsekkin sellasen saisin hommattua. Tykkään tosi paljon kuvata, ja aina on kamera (pieni litteä canon josta tykänny kyllä paljon) mukana lenkillä ja muuallakin :) -k

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli joku Canonin peruspokkari, jonka mallia en muista, ja se toimi loistavasti, kunnes hajosi, ja seuraava Canon olikin sitten huomattavasti heppoisempi malli, ja hajosi tosi nopeasti. Tykkäsin niistä kyllä niin kauan kun toimivat.

      Poista
  13. On teillä aina niin kaunista! <3
    Minulla on canon 1100D, se halvin canonmalli mutta varmasti aivan riittävä peruskäyttöön. Kuvaajan taidot enemmän rajoittaa kuin laite. Kukahan järjestäisi sellaisen kurssin, kun itseopiskeluun ei ole riittänyt tarpeeksi motivaatiota?!? Osaamatonkin saa silti parempia kuvia järkkärillä kuin pokkarilla. Syksyn synkkyyttä järkkärikään ei aina taltuta, ehkä sitten pitäisi satsata niihin lisävarusteisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä näyttää kansalaisopistossa olevan digikuvauskursseja, mutta ovat lähinnä pokkarikuvaajille, ja järkkärikuvausta sivutaan vain hiukan. Ehkä täytyy tyytyä siihen kakkosvaihtoehtoon, eli kirjallisuuteen.

      Poista
  14. Minulla ei ole mitään kameravinkkejä antaa, mutta kommentoinpa kuitenkin:D Tosi kivoja ostoksia olet ikealta tehnyt, sopivat teille sinne. -Ulla-

    VastaaPoista
  15. höh, mun kommentti ei tullu... mut mää haluuuuuun Ikeaan... nuo lamput olis täydelliset meiänkin eteiseen, jossa ei siis lamppuja tällä hetkellä oo.. :D Ja tuollanen jalkalamppuki kävis olkkariin ja tuo lampaantalja ja ja .... :D Eli ihania ostoksia oot tehny <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin! Voin minä käydä puolestasi Ikealla ja postitella, jos haluat ottaa sen riskin, että palauttainen on vähän vaikeaa..? Jalkalamppu ei ehkä postissa tule, mutta pikkuhektarit ainakin, ja taljat.

      Poista
  16. Teillä on kaunista :) Tosi kivoja yksityiskohtia, ja vaikka en aina kommentoi, niin mielelläni luen siun kotipostauksia ihan talomallinkin vuoksi :) On kiva katsoa millaiseksi loihdit tilaa :) Miulla on kanssa 1000D ja parempi haaveissa, siis Canonin järkkäreistä. Tällä pärjää tietyillä asetuksilla hyvin valoisaan aikaan, mutta miun tieto-taito vaatisi kanssa ehdottomasti koulutusta lisää manuualiasetusten kannalta. Ehkä ensin kurssi ja sitten uusi kamera. On ihan totta, että toiset pärjää pidempään "huonommillakin" kameroilla, kun löytyy perusteita, ja sitä esteettistä silmää! Ehdottomasti lisäopetuksen tarve täälläkin, mut onhan tässä elämä aikaa :) Ihanaa maanantaita sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kolmen makkarin taloa suunnittelevalle en voi olla suosittelematta tätä pohjaratkaisua. <3

      Poista
  17. Oli kamera, järkkäri siis, mikä tahansa niin suosittelen lisäobjektiiviksi ihan perus 50mm objektiiviä. Halvin irtoaa n. 100€:lla, valovoimaa on tolkuttomasti enemmäm kuin perusobjektiiveissä ja syväterävyyden kanssa leikkiminen ihan eri luokkaa. Taustat saa ihanasti sumennettua. Eikä vaadi edes hirveää opettelua ;) Ainoa haaste tuo 50mm, eli kuvatessa joutuu vähän kuvakulmia miettimään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä avautuukin aivan uudet maailmat, putket ja telet ja laajakulmat ja polttovälit.. tässä tulee kiire kirjastoon. :D

      Poista
  18. Ihania sisustusjuttuja siellä taas! Tekee ihan mieli alkaa laittaa joulua omaankin kotiin. :) Meillä on Canon EOS 400D eli perusjärkkäri ja oon tykänny siitä kyllä. Jos siihen haluaa jonkun yhden perusputken hommata, niin ainakin voin suositella semmoista kuin Canonin EFS 18-200mm. Se on siis isohko ja valovoimainen zoomiputki, jolla voi oikeastaan ottaa melkein milloin tahansa kuvia. Järkkäriä pitää jaksaa aluksi vähän opetella käyttämään, mutta se kyllä äkkiä palkitsee kuvaajan. Itse tykkään edelleen siitä, että järkkärillä voi ottaa nopeita tilannekuvia, pokkari toimii vähän viiveellä. Järkkäristä huolimatta kuvaan mieluiten luonnonvalossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut - ei luonnonvaloa voittanutta, oli kamera mikä tahansa.Kiitokset putkivinkistä!

      Poista
  19. Itselläkin kameran hankinta edessä ja jostain syystä tuo canon tuntuu ainoalta "oikealta" merkiltä. Itselläni tapana käydä (vaihtoehtoise myös soittelen ajanpuutteen vuoksi) "Kamerakaupoissa" kyselemässä hintoja, ominaisuuksia, kennon kokoa, kestääkö yhtään vettä jos sade yllättää kesken kuvaamisen, Eli kaiken näköisiä plussia ja miinuksia jne eri merkkisille kameroille ennen kuin itse teen valinnan. Toinen hyvä ja helppo vaihtoehto kirjoittaa joulupukille ja toivoa et parempi puolisko hoitaa asian täysin pukinkonttiin saakka :) -A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla taas vierähtää päivä netissä vertailua tehdessä, ja vasta kun koen haalineeni riittävästi pohjatietoja kiinnostavista malleista, lähden hipeltämään niitä kauppoihin. Jos menen sinne kylmiltäni, olen kohta sekaisin kaikesta tarjonnasta ja lähden karkuun. :D

      Poista
    2. Ps. ihan puolison tehtäväksi en malta kameran valintaa jättää, pakko päästä omatkin sorkat siihen soppaan työntämään! :)

      Poista
  20. Canon 60 D hyvä vehje. Putkista sen verran, että 50mm:n kiinteä putki loistava tapaus. Eikä pahan hintainen ollenkaan n. sata euroa. Se on tosi valovoimainen ja kuvista tulee ihanan sävyisiä. Itsekin innostunut enemmän ja enemmän kuvaamisesta. Alkuun tuntui, että päähän ei jää millään aukot, isoherkkyydet ym. Vieläkin hankalaa, mutta pienen pieniä aavistuksia jo löytyy asiaan. Sen verran, että enää ei juurikaan tule kuvattua automaatilla vaan yritän jotenkin itse säädellä asetuksia tilanteen mukaan. Mutta, oikein mielenkiintoista seikkailua kameraviidakossa:D Varmasti löydät itsellesi mukavan "kaverin", joka vie mennessään:) Kauniita, kodikkaita sisustuskuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni tuntuu kehuvan tuota 50mm:n putkea, juuri valovoimaisuuden ansiosta. Lupaavaa!

      Poista
  21. ja vielä vinkkaan, että Alias Studioiden aukot haltuun -kurssi on melkoisen hyvä pikaopastus kameran käyttöön. Suosittelen! Ja varsinkin ennen kameran hankintaa saa vähän tuntua niihin. Mutta tää on kyllä sellainen nälkä kasvaa syödessä juttu....

    VastaaPoista
  22. Ihan täydellinen koti teillä! Saanko kysyä mistä olet ostanut eteisen peilin ja olohuoneen raidalliset verhot? Entäs pienen eteisen pienen kauniin lyhdyn? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia anonyymi! <3 Peili on Citymarketista, verhot Ellokselta ja lyhty.. hmm.. ale-makasiinista kenties? Joku vitosen peruslyhty se kuitenkin on. :)

      Poista
  23. Ihania ostoksia! Minä kuvaan tyttären Canon EOS 550:llä. En ole mikään virtuoosi, helppokäyttöinen peli. Ja jos viitsisin opetella saisi siitä enemmänkin irti.

    VastaaPoista
  24. Meillä on Canon EOS 600 jotain... Helppo käyttää, kääntyvä näyttö ja luvat ovat lähes aina onnistuneita, vaikka taitoa ei olekaan. Se hankittiin erityisesti lapsien ja koirien kuvaukseen, mutta saa sillä kivoja interiööriotoksiakin. Ollut käytössä kolmisen vuotta ja vieläkin meillä on vain se perusputki. Huono puoli on koko, sillä kameraa pitää kanniskella omassa möhkälemäisessä laukussaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se näyttääkin olevan nyt kodin ykkösessä tarjouksessa 399,- .. vaikuttaa hyvältä kameralta sekin!

      Poista
  25. En lukenut nyt muiden kommentteja joten voi olla päällekkäisyyttä, mutta sanon silti että nimenomaan noihin putkiin kiinnittäisin huomiota ehkä jopa enemmän kuin itse runkoon (tietysti perushyvä runko on kuitenkin ihan kiva olla että pääsee kunnolla alkuun ;) ). Siihen, mitä noihin runkoihin on saatavilla, mitä maksaa ja kuinka laadukasta. Minä olen merkkiuskollinen, joten en ala mitään tässä mainostaa, kokemusta on vain yhdestä merkistä kun muita en ole kokenut tarpeelliseksi edes testata.

    Täältä löytyy tuo jossakin kommentissa mainittu 50mm 1.8 putki mutta minä koen hienoiseksi ongelmaksi sen, että pienessä asunnossa seinät tulevat aina hirvittävän nopeasti vastaan ts. mitään mahdottoman laajoja koko-kämppä-kuvia tuolla en ainakaan minä saa. Mieti siis ekana mitä haluat kuvata ja panosta sitten siihen millä pääset kyseiseen lopputulokseen. Minä en vieläkään tiedä mitä haluan kuvata (pieniä yksityiskohtia vai laajaa maisemakuvaa), joten joudun siis tinkimään putken valovoimaisuudesta kun en ota kiinteän polttovälin putkea (eli jos tuo kiinteä polttoväli on vielä vieras, niin sillä ei sitten zoomailla yhtään, vaan itse kävellään sopivaan etäisyyteen kohteesta ). Molemmat tietysti voi saada, mutta sitten on turha lähteä yhden tuhatlappusen kanssa ostoksille, joten....


    Koin myös että loppupelissä paremmat kaupat sain, kun menin kyselemään ihan oikeaan kamerakauppaan josta sain niin paljon hyviä vinkkejä, kauppaan kuului ilmainen kamerankäyttökurssi ja mikä tärkeintä, en tarvinnut ostaa ollenkaan sitä putkea joka kameraan olisi tullut automaattisesti, vaan se vaihdettiin sellaiseen paljon monikäyttöisempään aloittelijalle sopivaan versioon jossa pääsi paljon lähemmäs ja kauemmas kuin alkuperäisellä. Itseasiassa se oli ns. käytetty putki, joka oli käynyt kokeneen kuvaajan mukana viikon verran lapissa laukussa oleilemassa ja tullut sitten takaisin liikkeeseen kun omistaja oli tajunnut että pärjää muilla jo ennestään omistamillaan putkilla ihan riittävän hyvin. Sain siis käytännössä uuden putken halvemmalla :) (eli siis myös käytettyjä putkia on mahdollista ostaa, näkeehän niistä mitä on käytetty ja mikä vastaa ihan uutta. Rungon ostaisin kuitenkin uutena, siinä on kuitenkin paljon enemmän sellaista joka kuluu/ häiriintyy väärässä käsittelyssä.
    On päässyt vähän aihe unehtumaan mielestä, mutta putkissa oli myös hyvä olla jokin kuvanvakain tms. jotta aloittelijakin saa vähemmän tärähtäneitä kuvia myös haasteellisemmissa olosuhteissa (hämärä yms.).

    Jokaisella on tietysti omat mieltymyksensä, mutta minulle henkilökohtaisesti on mielekkäämpää että on mahdollisimman laajan alueen kattava putki, kuin että on kymmenen putkea joita pitää vaihdella joka kuvausolosuhteisiin. Tuntuu että jokainen ammattilainen ja ammattimainen kuvaaja suosittelee kiinteän polttovälin putkea, joten paljastan olevani ihan totaalisen tumpelomainen aloittelija tässä asiassa mieltymyksineni (vaikka kamera on ollut minulla nyt jo useamman vuoden).

    Esim. tuota 50mm putkea saat käydä meillä kokeilemassa jos haluat eikä lähipiirissä ole vastaavaa tarjolla kokeiluun ;)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.