keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Harmaata arkeen

Naisten karkausviikonloppuna muutama viikko sitten haalin omia vaatteitani varten ison pinon yksivärisiä kankaita. Edullisin niistä oli Nanson tummanharmaa puuvillatrikoo, joka löytyi kirpparilta, ja maksoi kaikessa kolmemetrisyydessään vain kympin. Metrihinta ei ole paha.
Kokeilin tuolle halpakankaalle uudenlaista helmamallia, jossa molemmilla sivuilla on pitkät lirpakkeet, mutta keskeltä helma on lyhyempi. Helmaa ei ole lainkaan päärmätty tai huoliteltu, vaan se saa rullautua rauhassa ihan miten tahtoo.

 


Tämä on raglanhihoineen ja väljine helmoineen juuri oikeanlainen vaate kotosteluun, eli jokapäiväiseen kotikäyttöön. Ei kiristä eikä purista mistään. Vielä kun tottuisi siihen outoon tunteeseen, kun ei ihan tarkkaan tiedä, missä mikäkin kohta helmasta aina liehuu...
Toinen harmaa arkivaate on omaan makuuni vähän turhan sinertävä, mutta ostaessaan verkkokaupasta ei koskaan voi olla varma, minkä sävyinen kangas luonnossa on. Tämä Kestovaippakaupan vaaleanharmaa jersey on aika sinertävä, mutta ehkä minä kestän sen.


Kaava on aikaisemmin pitkähihaisena käytössäni ollut tunikakaava, jota muokkasin nyt sen verran lisää, että poistin uloimmat hiuslaskokset edestä. Näin etukappaleen helmaan jäi vähemmän väljyyttä, kun sitä aikaisemmissa oli hitusen liikaa.
 
Olin muuten sunnuntaina hauskoilla korukutsuilla tytärteni kanssa, ja nähtyäni siellä, miten joku voikin osata tehdä niin kauniita koruja, pitkään mielessä kytenyt ajatus korukurssille lähtemisestä vahvistui taas vähän isommaksi liekiksi. Voisihan sitä ihminen jotain harrastaakin (no äläs naura siellä - ei ompeleminen ole minulle harrastus, se on elämäntapa)!


Toistaiseksi kuitenkin ihastelen muiden taitoja ja ostan koruni heiltä.


Tässä tapauksessa se hei oli kuopiolainen Asperugo, jonka korut valmistaa taitava Terhi. Asperugosta on kuulemma lähiaikoina tulossa oikea yritys. Siispä onnea yritykseen (tämä ei ollut maksettu mainos, ihastelenpa muuten vain)!


17 kommenttia:

 1. Vitsit että nuo sinun laskokset on upeita ja siistejä! ootko käyttänyt tuossa ihan perusompelukonetta trikoollakin vai peittarin yhtä neulaa noihin tikkauksiin ja laskoksiin? kiinnostaa tietää millä kannattaa lähteä liikkeelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ompelukoneen suoralla vaan, tuolla hiuslaskos-ohjeistuksessa on tarkempiakin ohjeita aiheeseen.

   http://tosimummo.blogspot.fi/2013/09/hiuslaskoksia.html

   Poista
 2. Ihanan mallinen toi alempi tunika! Saiskohan sitä nyt itse aikaiseksi jotain vähän vaativampaa ja koettaa tollasia laskoksia.. Niin kaunis kaikessa yksinkertaisuudessaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo haastan sinut täten kokeilemaan! ;)

   Poista
 3. Voi ei miten hienot taas. Ottaisin molemmat :)

  VastaaPoista
 4. Kauniita ovat niin korut kuin paidat! :) kiitoksia muuten paketista, neulatyynyn väri on täydellinen! :) t.anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Tuo rannekoru on muuten yksi kokonaisuus, sellainen käteen kieputettava spiraali.

   Poista
 5. Todella siistiä työtä! Miten olet tuon vaaleamman tunikan pääntien huolitellut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan ompelukoneen suoralla ommeltu. Molempia kankaita venyttäen ompelen samasta kankaasta leikattua suikaletta pääntielle op:t vastakkain, käännän suikaleen avoimen pään nurjalle ja tikkaan päältä, taas venyttäen. Valmis pääntie joustaa sen verran, että omin vaatteisiin uskallan näin tehdä, lapsille en. Niillä varmaan katkeaisi ompeleet kun kiskovat aina vaatteitaan niin rajusti.

   Poista
 6. Tosi kivat tunikat! Ja ihan mahottoman siistiä sie kyllä teet :)

  VastaaPoista
 7. Kauniita! Olen joskus tehnyt itselleni tuollaisen liehukehelmaisen paidan ja tykkäsin siitä kovasti. Laskospaita istuu sinulle tosi hyvin. Olen muuten itsekin joskus ajatellut osallistuvani korukursseille, mutta ei ole jotenkin joutanut vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joutamisesta se on itselläkin varmaan kiinni, että kurssit on vielä käymättä. Pitäis varmaan lainata aiheesta kirjoja ja opetella omin päin, kun tässä kotona kerran oleilen.

   Poista
 8. Kauniita tunikoita olet ommellut ja koru on aivan ihana :)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.