keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Siilit suorissa riveissä ja muita piristeitä

Ihanan syksyisestä siilitrikoosta sai kuopuksemme sekä pitkää että lyhyttä hihaa - molempia kun tarvittiin. Ja huolimatta siitä, että ajatus oli ihan päätön, minun oli pakko kantata pääntie luonnonvalkoisella. Itketään sitten, kun siinä on ensimmäisen käytön jälkeen mustikkaa, ruusunmarjaa ja banaania. Mustettakin saattaa löytyä, tai mitä nyt ikinä talosta löytyykään, sellaista hankalasti poistettavaa.

Siilitrikoo on tilattu Royal-tuotteelta

Pitkähihaisen paidan suhteen olen poikaa askeleen edellä, sillä aloitin jo paidan sotkemisen ihan itse.


Ensiksi väritin vain keltaisen ja oranssin siilin toisiaan tuijottamaan ja mietin jonkinlaisen maalipurkin applikoimista tuohon paitaan, mutta se jäi ajatuksen asteelle. Sen sijaan väritinkin koko viisikon sateenkaaren kirjavaksi, ja ainakin lapset ovat tästä aivan ihastuksissaan. No, kyllä minäkin tykkään.

 

 

Pehemiältä tilatusta ihanan pehemiästä Fall in Lovesta tein aikaisemmin tunikan esikoiselleni, ja nyt tein loppukankaasta yhden tänne. Raitaresori on samasta kaupasta kotoisin kuin kangaskin.



Sitä raitaista resoria onkin sitten vähän joka puolella - pääntiellä, hihansuissa, helmassa, taskunsuissa ja vielä taskuinakin.




Verson puodista puolestaan sain viime viikolla Taimi-lähetyksen, ja voi miten osaa olla suloista tämä kangas!


Koska puolisoni pyörtyisi, jos pukisin pikkupoikamme tällaisiin (enkä osaisi kyllä itsekään, vanhanaikaisena mummona), tein nämä myyntiin. Pakko oli kuitenkin saada tällaiset ommella, ja näistä tuli juuri niin retrot kuin ajattelinkin!


Haalaarihousujen koko on 80/86, ja käyttöikää lisäävät kaksinkerroin taitettavat lahjeresorit. Pikkuruiseen rintataskuun saa kiinni vaikka tuttiketjun klipsin, jos sellaiselle on tarvetta.


 Kommenttiarvonnallakin uhkasin, ja tällä kertaa siinä onnisti Anonyymi-Anua, joka kirjoitti:

"Ihana tunika tyttösellä :) osaisitko sanoa, mistä saisi kapeahkon poikien housukaavan ja tytön legginsi kaavan, tarkoituksena ois ommella velourista vaatetta.. mielummin jotain tosi yksinkertaista :) t.anu"

Otahan anu sähköpostitse yhteyttä ja kerro osoitteesi, niin saat housunompelutöihin vähän apuvälineitä! :)

18 kommenttia:

  1. Vitsit miten veikeä idea värittää rivillinen siilejä! :)

    VastaaPoista
  2. "värjätty" siilipaita on tooooosi kivan näköinen, haluaisin tuommonen itselleen :-))

    VastaaPoista
  3. Väritetyt siilet iski muhunkin, millä värjäsit ne?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on noita Fabrico-merkkisiä kangastusseja, joissa on kaksi päätä, kapeampi yksityiskohtiin ja leveämpi "maalaamiseen". Taitavat olla Suomalaisesta kirjakaupasta ostettuja.

      Poista
  4. Makee yksityiskohta nuo sateenkaarenkirjavat siilit!!

    VastaaPoista
  5. siis ihan vau tuo siilipaita!!! ja nuo haalarit ♥, voi kunpa saisin jo verson paketin postiin :)

    VastaaPoista
  6. Hienoja kuoseja taas! ja tuo värikäs siilirivistö on kyllä huippu!!

    VastaaPoista
  7. Tosi hauska tuo värikäs siilirivi! Ja nuo keltaiset pöksyt on ni-in suloiset! Meillä kyllä pikkupoika olisi puettu nuin söötteihin housuihin. Mutta hän kyllä käytti ihan vaaleanpunaista, kun sellaista siskoltaan peri. =)

    VastaaPoista
  8. Joku siinä on ettei mulla tuu mieleen väritellä valmista kangasta tai paitaa. Kyllä sitä on tylsä ja mielikuvitukeston! Mut onneks voi matkia muita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehei, toisten mieli vain kuvittelee erilaisia juttuja kuin toisten. :)

      Poista
  9. ihania,kertakaikkiaan ihania vaatteita taas oot taikonu :) Nuo keltaiset,retro-haalarit syötävän suloiset,vaan ku ei oo tyttöä,kelle pukisi..oisin oitis tilannu itelleni ;)

    VastaaPoista
  10. Iiihania! Nuo värikkäät siilit tuovat kivaa rytmiä kankaaseen :)

    VastaaPoista
  11. Tuo siili, voi rakkaus! Ja ymmärrän, että lapset ovat värityksistä iloisia, minäkin olisin. Ja retrot haalarit - ne toimii aina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ne toimii - ja nyt mietin, mitä kangasta tilaisin jotta saisin kuopuksellekin haalarit, hän kun on kasvanut jo kaikista ulos ja pitäähän hänelle vielä haalareita saada niin kauan kuin niitä pystyy käyttämään!

      Poista
  12. hauksat siilit ja upet nuo byysat!

    VastaaPoista
  13. Voi miten ihania nuo siilit, kivasti väritetty. tuo juuri sitä oikeaa piristystä! Muutenkin ihania vaatteita olet tehnyt!

    VastaaPoista
  14. Tosi kiva idea värittää nuo siilit :) ja suloinen tunika sekä myös nuo haalarit <3

    VastaaPoista
  15. Väritetyt siilet on tosi makeet ;) Oon kokeilu joskus tavan marketista ostetuila tusseila väritystä/kirjotusta. Värit levis ja tussit olivat muutenki liian paksut. Pitäski hommata noi Fabricon tussit,jos ne on hyvät.

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.