lauantai 17. elokuuta 2013

Paitoja perillisille

On vähän satanut. Tai mitä tuota vähättelemään - on satanut ihan tolkuttomasti ja pää on ollut välillä hajoamispisteessä kaikesta tästä sisällä olemisesta. Onneksi on ompeluharrastus!


Kolmas tuotantoerämme sai uuden hupparin, ja neidin kasvamisesta rohkaistuneena päätin kokeilla valmiskaavaa huimassa koossa 104. Hurjaa kyllä, mutta kevään ysikaks-koosta olemme siirtyneet suoraan sataanneljään! Mahtuisi tuolle varmasti vielä hyvin ne 98-kokoisetkin, jotka nyt jäivät tyystin välistä, mutta uskoisin neidin jatkavan kasvamistaan edelleen, joten tehdään nyt kerralla riittävän kokoista!




Peitetikkikoneen ison paininjalan kanssa ei mikään ihanin mahdollinen urakka tuo etukappaleen vetoketjuhalkion reunojen kanttaaminen, mutta onnistuipas edes jotenkin. Kangashan on itsessään varsin kesäinen,  mutta olkapaikoista tulee jotenkin syksyinen fiilis. Johtuuko se kärpässieni-lookista?



Toinen, viisivuotias, on kasvanut huomattavasti hillitymmin, mutta paitojen hihat tuntuvat kesän aikana jääneen hänelläkin hiukan liian lyhyiksi. Kun nyt suurentelemaan ryhdyttiin, tein pojallekin jo kokoa 122.




Melko tuoreessa OB:n lehdessä olleen hupparikaavan mukaan tein tämän, tosin omia vapauksia ottaen, kuten aina.  Hupparin huppuja en vuorita oikeastaan koskaan, vaikka ohjeissa niin tehdään. Ohueen trikoohuppariin tulee aika raskas huppu muuhun vaatteeseen nähden, jos sen tekee kaksinkertaisena. Taskukin taisi alkuperäisessä mallissa olla hihassa. Tuollaisia tähti-niittikoristeita saa muuten Royal-tuotteelta.




Hupun toinen puoli kadotti tähtensä, kun tein sen yksivärisestä trikoosta. Olen kovin tykästynyt nykyään näihin eriparisuuksiin, kuten tulette myöhemminkin tässä postauksessa vielä huomaamaan!




Viikon kokemuksella ekaluokkalaiseksi itseään kutsuva esikoisemme veti ensimmäisenä koulupäivänä päälleen uuden tähtipaidan, kun edellisellä viikolla äitinsä hänelle sellaisen tekaisi. Nappilista on taas täyttä valetta.




Tilasinpa ekaluokkalaista ajatellen myös materiaalia housuja varten - vanhat kun näyttävät muuttuneen caprimalleiksi. Vanhasta tottumuksesta napsuttelin Kestovaippakaupan ostoskoriin 70cm kutakin velouria, mutta kuinkas sitten kävikään... Kun kaivelin esille ekaluokkalaisellemme sopivan kaavan, ei ihan kaikki täsmännyt.




Jouduin vähän säveltämään. 




Tai oikeastaan sain säveltää. Joskus on nimittäin ihan supermukavaa käyttää luovuuttaan sen sijaan, että tekisi kerralla valmista kuin liukuhihnalta.




Nämä housut saivat pinkkiytensä pariksi kahta kuviovelouria. Molempia, raitaa ja tähtiä, löytyi tilkkulaatikosta pikkupalat, joista olin kankaita tilatessani ajatellut tehtailla taskuja näihin housuihin.



Ne muuttuivatkin lahkeen lisäkkeiksi. Ja hyvä niin. Yhteen taskuunkin vielä riitti raitaa.


Peruspunaista koristeltiin vaaleanpunaisella bambiapplikaatiolla.




Nostan jälleen kerran hattua ahkerille applikoitsijoille. Tylsää puuhaa, kertakaikkiaan! Yhden tällaisen yksinkertaisenkin applikaation näpräämiseen menee aikaa vähintään saman verran kuin yksien perushousujen valmistukseen. Applikaatiota tehdessä olisi osattava unohtaa ajan kuluminen ja se, että sitä ompeluaikaa on rajoitetusti. Toisaalta sillä saa kyllä nin ihanaa ilmettä vaatteisiin - nämäkin housut olisivat harvinaisen tylsät ilman tuota pikkubambia!




Pienimmäiselle tilasin jo jokin aika sitten tätä söpöä kaupunkitrikoota, ja siitä tuli ihan perusperuspaita koossa 92.


Toinenkin ysikakkonen tulla tupsahti tänne jostain. Sen voi hankkia omakseen täältä.


Ja jotta kukaan ei vain erehtyisi luulemaan, että tosimummon lapset puetaan aina harkittuihin kokonaisuuksiin, sävysävyyn sukkia myöten, niin esitellään tuota meidän omatoimista kolmevuotiasta, joka etsii vaatteet kaapista ylleen ihan itse. Ja joka itse tuppautui kuvattavaksi isosiskon kuvaamisen päätteeksi.



No, on silläkin sentään sävysävyyn.. :D Huivi Lindexin, paita H&M:n, molemmat kirpparilta. Jalassa arkisen ihanasti pelkät kalsarit, jotka juuri siirtyivät neidin omistukseen isoveljen perintönä. Sukkien väri on kyllä vaaleanpunainen, mutta niidenkin pohjat ovat sävysävyyn paidan kanssa, koska kaikista kielloista, käskyistä ja uhkauksista huolimatta tämä pirpana kulkee ulkona savisessa maassa sukkasillaan. Mrr!

Ja nyt kun tämä karu totuus on paljastettu kaiken kansan pällisteltäväksi, on paras häipyä tästä maalaushommiin. Mitä kunnoittavimmin pyydän hänen korkeuttaan Luontoäitiä panttaamaan sitä sadetta edes muutaman tunnin vielä, jotta saan pääoven lipan palkit maalatuksi.

29 kommenttia:

  1. Kivoja ompeluksia! :) Vieläkö ekaluokkalainen tykkää kaikista äidin ompeluksista vai ovatko lindexin ym. kaupasta saatavat kiinnostavampia?? :D Meillä kakkosluokkalainen alkanut hiukan vihjata, että hänelle voisi enemmän ostaa kaupastakin! ;-) Mutta toisaalta, pitää kyllä mielellään äidinkin tekemiä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tuo meidän ekaluokkalainen varmaan edes hoksaa, että saa vaatteita kaupastakin! ;D KappAhlissa sanoi kun ulkoilupukua oltiin ostamassa ja näki ohimennen rekissä roikkuvia paitoja, että "äiti tee mulle tuommonen!" ;)

      Poista
  2. Luulen, että toistan taas itseäni kun mainitsen, että kivoja vaatteita oot taas ommellut! Ja nappilistasta puheenollen... jos satut tekemään johonkin vaatekappaleeseen ihan oikean nappilistan niin et tekisi siitä ihan kuvallista ohjetta kaikkien käytettäväksi!?! Mulla on nääs vähän vaikeuksia oikeiden nappilistojen kanssa ja sun ohjeet on kamalan selkeitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitetaanpa mieleen! Pitäisi vain päästä selvyyteen itsensä kanssa siitä, mikä on se paras tapa tehdä nappilista. :)

      Poista
  3. Kivoja vaatteita! Noista "jatkopätkä-housuista" varsinkin tuli oikein erityisen kivat, onneksi sun kangas ei riittänyt peruspöksyihin :)

    VastaaPoista
  4. Kivoja vaatteita! Erityisesti tykkään noista bambipöksyistä. Mulla on juuri seuraavana ompeluvuorossa tuo bambi-trikoo.

    VastaaPoista
  5. ei hyvänen aika,upeita vaatteita!ja teillä käyny samoten ku meillä,lapset kasvanu kesän aikana vaatteista ulos:)

    VastaaPoista
  6. Jatkopätkähousut oli näistäkin mun suosikit :) Onni on joskus liian pieni pala! Bambihousutkin on tosi kivat! Pitäisi taas aktivoitua aplikoimaan itsekin.

    VastaaPoista
  7. Voi nainen! Johan on taas mahtavia ompeluksia! Molemmat housut menis meidän neitiin kuin häkä, noi "sävelletyt" etenkin on tosi hienot.

    VastaaPoista
  8. Kaikki niiiin kivoja, mutta minun suosikkini oli tuo eka huppari ja tosiaankin kivan syksyinen...heti ekaksi kattoin, että ompa ihanan syksyinen huppari. :) Ekaluokkalaisen housut kivat ja tuon t-paidan bambikuosi on niin ihana, ettei siihen kyllästy ikinä. -k

    VastaaPoista
  9. I h a n a tämä teidän kolmevuotias, niinku meidän:D -Ulla-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se aika hauska ikä.. ;) Ja tuo lapsi on muutenkin jotenkin niin erityisen huvittava..

      Poista
  10. Pikkusen oot tehoillu! Ihania vaatteita ja settejä!

    VastaaPoista
  11. Tietyssä mielessä teidän lasten onnikin on nämä sadeilmat... kun saavat siten uutta vaatepartta! Minä taas oon saattanu tilata kangasta oikean määrän, mutta sit ne odottelee hyllyssä niin kauan, että laps onkin kasvanut jo pitemmäksi...

    Kivoja vaatteita taas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavallaan kyllä, meinaa vaan tällaista säiden mukaan eläjää väsyttää satella niin, että puhdista on puolet poissa.

      Poista
  12. Ihanan värikkäitä syksyvaatteita!

    VastaaPoista
  13. Kivoja sadesään ompeluksia.

    VastaaPoista
  14. Kauniita vaatteita. :) Voi kun saisi oman inspiraation takaisin ja lisää tunteja vuorokauteen. :)

    VastaaPoista
  15. Jatketut housut on todellakin onnistuneet, sulla on selkeästi näkemystä! Ja minusta kolmevuotiaasi on sangen söpöissä vaatteissa. :)

    Mulla on aina korkea kynnys alkaa aplikointihommiin, mutta kun saa alettua niin se on ihan hurjan hauskaa! Varsinkin sellaiset missä on useampaa väriä/kuosia. Ei haittaa vaikka aikaa palaa - olen muutenkin hidas ompelija ja tykkään ihastella syntyvää vaatetta joka välissä eli ei se tehokkuus niin merkitse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuo keskeneräisen ihastelu on kyllä tuttua täälläkin.. :D

      Poista
  16. Millä kaavalla nuo legginsit ja bambihousut! Näyttää ihanan kaposilta ja muutenkin huippusuloisilta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on ommeltu ihan vaan lätkäisemällä Ottobren peruspitkisten kaava kankaalle ja siitä leikattu reiluilla saumanvaroilla, lahkeisiin yhteensä n. 5cm per lahje leikkauslisää, ylös vähemmän. Hoikille lapsille saakin tehdyksi parhaat housut muokkaamalla leggareiden kaavoja. :)

      Poista
  17. WAU! Mielettömän kivoja housuja. Ja tuo bambi <3

    VastaaPoista
  18. Mieletön määrä hienoja, ainutlaatuisia vaatteita!

    VastaaPoista
  19. Kivoja vaatteita olet taas urakoinut! :)

    VastaaPoista
  20. Tosi kivoja vaatteita kaikki, mutta erityisesti tuo huppari ja nuo housut, joita olit jatkanut eri kankailla :) näkisitpä meidän 3,5 v:n omat vaateyhdistelmät :-D :-D

    VastaaPoista
  21. Kivat nuo jatkopalat housuissa ja hyvä idis noi olkapää paikat. Hienoja luomuksia jälleen kerran! :)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.