perjantai 17. toukokuuta 2013

Kuteita keväiseen juhlaan

Muistatteko, kun viime kesän ollessa lopuillaan mietin, miten esikoisen opintie lähtee sujumaan? Nyt, kun tuo tärkeä ensimmäinen vuosi on ohitse, voin ilolla kertoa, että hyvin on sujunut. Arasta viisivuotiaasta on kasvanut reipas kuusivuotias, joka odottaa jo malttamattomana elokuuta ja pääsyä oikeaan kouluun.




Sitä ennen minä ajattelin kuitenkin nauttia aikatauluttomasta kesästä ja siitä, ettei minun tarvitse joka aamu hoputtaa erästä aika hidasta herääjää taksiin. Eletään kuin pellossa ja heitetään kellot mäkeen (ei muuten ihan takuulla, mutta olkoon aamut edes leppoisempia)!




Eilen illalla käytiin koko perheen voimin kevätjuhlassa, ja tänään on neidin itsensä aika jättää jäähyväisiä opettajille ja uusille ystäville.




Kevätjuhlaan piti tietysti ommella uusi mekko. Se tehtiin retrolakanasta, jonka löysin huhtikuussa lomareissulla, ja mekon pariksi ompelin ohuesta trikoosta valkoiset legginsit.. vai caprit.. hmm.. no, valkoiset.. (nenässä on pieni muisto eskarivuoden ainoasta tapaturmasta, joka sekin onneksemme oli melkoisen pieni)




Bolero on sitimarketin tätien neuloma.



Tykkään tehdä kampauksia, sillä tavalla kotikutoisesti, ja omissakin hiuksissa on käytännössä aina joku syherö silloin, jos pituutta on kiinnityksiin riittävä määrä. Nyt ei ole. Onneksi esikoisella on pitkät ja paksut hiukset - ja halua toimia kampauspäänä.

Pikkuveljellä ei ole hiushuolia, kun fleda on kesämitassa. Siistin paidan pula oli, ja äitin piti kevätjuhlia ajatellen pyöräyttää pitkästä aikaa oikea kauluspaita.



No ihan virallisten kaavojen mukaan ei tietenkään voi toimia, vaan pitää saada säveltää itse. Kaavan alkuperä on Ottobrestä, joku pitkähihainen, kaulurikauluksella varustettu nappipaita, mutta muokkauksia on lukematon määrä. 

Paita tehtiin niistä materiaaleista, mitä kaapista löytyi, ja koska pelkällä mustalla olisi tullut turhan synkkä, lisäsin kaulukseen ja napitusvaraan kokonaisuutta raikastavia ruutuja. Tähtinepit oli sellainen hetken mielijohde, joka omasta (ja pojan) mielestä oli kyllä hyvä mielijohde! Tähtinapeista saatiin sopivaa pilkettä tämän paidan silmäkulmaan.


Enpä ollutkaan kauluspaitaa tehnyt sitten opiskeluvuosien! Alkuun hoin mielessäni, että inhoan tätä projektia,tämä ei ole yyhtään kivaa, tämä on niitä pakko-juttuja. Mutta kuinka ollakaan, jossain vaiheessa aloinkin jollakin masokistisella tavalla tykätä kauluspaidan ompelusta, siitä kaikesta millintarkasta näpräämisestä ja nyhjäämisestä. Niin minulle käy aina. Ei mahda mitään, mutta tykkään ompeluprojekteista aina.


Paljon ennen kevätjuhlia kuopuksen 86-senttisten bodyjen hihat jäivät lyhyiksi, ja oli piirrettävä 92-senttinen kaava ja ryhdyttävä ähräämään uutuusvaatetta. Kokeiluversioon käytin Noshin sukellusvenetrikoota.




Sopiva tuli, ja nyt pitäisi vain malttaa ommella näitä lisää!




Samoin ihan tavallista kesävaatetta omille tarvitaan edelleen. Metsolan joustiksesta tein retrohenkiset samispaidat siskoksille, ja nytpä tulee sekin testattua, mitä lapset pitävät joustofroteisista t-paidoista. Jään odottamaan.




Mutta sisälle en jää. Ulkona on nyt niin kertakaikkiaan upea ilma, että pakko käydä sitä täälläkin hehkuttamassa, vaikka oikeastaan pitäisi olla ulkona. Tämänpäiväinen vastuullinen tehtäväni on käydä solmimassa pihaan jätettäville puille heidän henkostaan turvaava neonkeltainen huivi, jotta heitä ei kukaan vahingoittaisi, sillä pian jyrisee! Taavi on saanut kytkimensä, ja kunhan traktorivanhus on taas yhtenä kappaleena nykyisen kahden sijasta, alkaa tantereella täristä.


16 kommenttia:

  1. Niin oli nätit neonkeltaiset huivit pihapuilla että!

    Siippa jyräsi viime kesänä raparperit puskutraktorilla (!) vaikka nimenomaisesti pyysin säästämään rakkaiden -perieni hengen. Mykkäkoulua kesti aikansa kunnes huomattiin että raparperit sittenkin selvisivät tuosta raa'asta väkivallan teosta. Nyt näyttävät taas puhjenneen pintaan, pian syödään raparperipiirakkaa! *nam*
    -Tiina-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös ollutkin! Ne keltaiset loppuivat kesken, joten silppusin vielä ex-eskarilaisemme rumaksi menneen huomioliivin suikaleiksi ja jatkoin sillä. Puutarhamme pukeutui kasariväreihin, on kyllä näky! :D

      Minä myös ihastelin rapanteria tänään, kun vielä vähän aikaa odotellaan, saisi ensimmäisistä lehdistä tehdyksi jo laattoja, ja varsista piirainta... mmm..

      Poista
  2. Siellähän aikusin loppuu eskari. Täällä vasta parin viikon päästä yhdessä koululaisten kanssa! Helleraja meni rikki tänään, 25.8 oli korkeimmillaan, hurjaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo yllättävän aikaisin loppui, mutta oikeastaan ei haittaa - ihana nukkua aamuisin vähän pitempään! ;)

      Täällä on ollut helle kans, niin ihanaa! Lupaan etten valita kuumuutta koko kesänä, kunhan vain ei tule sellaista tulvakesää kuin vuosi sitten!!

      Poista
  3. Kauniit, juhlavat asut olet ommella surruuttanut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sopivasti juhlavat, ei kuitenkaan liikaa.. ;)

      Poista
  4. Onpas kivoja vaatteita! Ja onnea kovasti tulevalle ekaluokkalaiselle! Se on aika jännittävää, tuo lasten kasvaminen ja varsinkin koulun aloitus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se! Varavaatepussi, jonka tytär vei syksyllä eskaan ja toi nyt koskemattomana takaisin, sisälsi viisivuotiaalle pikkuveljelle sopivia vaatteita! :D Kasvaa ne hurjan nopeasti.

      Poista
  5. Voi ku oot ommellu taas ihania juhlavaatteita, tuo pojan kauluspaita on kyl kivan rento ja siisti samalla kertaa :)

    VastaaPoista
  6. Vautsi miten hieno mekko tytöllä! Tai oikeastaan koko asu.. Myös pojan paita on hieno :)

    VastaaPoista
  7. Tosi hienoja vaatteita taas! Nuo tähtinepit on kyllä ihan piste i:n päällä :) ompelin muuten minäkin tuommoisen t-paidan tuosta joustiksesta :)

    VastaaPoista
  8. ja pakko vielä lisätä että ihania kuvia!!! Ja naurattaa tuo teidän juniorin valokatkaisijaihastus :D:D

    VastaaPoista
  9. Hienoja juhlakamppeita:) -Ulla-

    VastaaPoista
  10. Aivan kerrassaan ihanat nuo tyttösten samistelupaidat! niin kiva, kun vihdoin on taas KESÄ!! :)

    VastaaPoista
  11. Kauniita juhla-asuja. Näitä katsellessa muistui mieleen, että pitäisi meidänkin neidille ommella jokin juhlavaatetus.

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.