torstai 18. huhtikuuta 2013

Nurinkuriset

Reipas räystästukkani sai paidan, jonka lenskareissa oli pojan omien sanojen mukaan "jotain hassua". Kysäisin, onko pojan mielestä lentokoneet oikeinpäin, ja vastaus tuli hiukkasen epäröiden, mutta oli kuitenkin kieltävä. Eivät ole juu, ja minä kun olen luullut, että ihan höpöpuhetta sellainen, etteivät naiset erota koneiden etupäätä takapäästä. Taidankin olla oikea naisen stereotypia.




No mutta ne onkin sellaisia taitolentäjiä, eikös ne lennä välillä niin että kaulaliina liehuu alaspäin? :D




Mallinukkepaksukaiseni sai päälleen liian pienen takin. Takki on kokoa 98(104) ja nukke vastaa jotain eka-tokaluokkalaista.




Takki on ommeltu kangaskaapin aarteista, ja vihdoin sain siihen käytetyksi tuon lopun vihreän, napakan puuvillan. Se on peräisin Eurokankaasta parin vuoden takaa, jos oikein muistan. Oma poika sai siitä toissa syksynä takin, ja vielä siitä näköjään riitti toiseenkin. Tämä yksilö löytyy myytävistä.




Tytär puolestaan sonnustautuu kesähelteillä 92-kokoiseen lakanamekkoon. Tuleehan niitä kesähelteitä?



Ja tässäkin on se kaikkein isoin ja keskeisin kukkapuska alassuin, kun ennen leikkaamista katsoin vain että jahas, näyttää olevan noita juuria joka suuntaan joten ei väliä miten päin leikataan. On se nyt kumma! Jonkinlaista nurinkurisuutta on nyt kyllä ilmassa. 

Pienempi, suunnilleen 80-senttinen, jossa on takana vetoketju, menee myytäviin, kunhan saisin siitä otetuksi kuvan ilman tuota toista mekkoa. Hmph, miksei sitä heti hoksannut tehdä.




Täällä on ollut normaalitahtiin verrattuna melko hiljaista lähipäivinä, mutta on minulla siihen hyvä syy. Siinä menee nimittäin moni mummo hiljaiseksi, jos postista tupsahtelee kilokaupalla kangaspaketteja, joiden mukana tulee kainoja pyyntöjä, mitä mistäkin kankaasta pitäisi saada. 















Yksi viiden kilon kangaspaketti on saatu muutettua viiden kilon vaatepaketiksi, ja muutama vähän pienempi kangaspaketillinen odottaa vielä leikkaamista ja ompelua. Sitä ennen ompelen kuitenkin useampia pienempiä tilauksia pois alta, kun ne on tilattukin ennen noita suurempia tilauksia. Tässähän uhkaa käydä niin, ettei räätälin omilla lapsilla kohta paidassa hihan pituus riitä. ;) (no ei oikeasti - on ihan tervettä ommella välillä muille, että mahtuu omien lasten vaatekaappien ovet vielä kiinni)

Toistaiseksi en ota vastaan uusia tilauksia ennen kuin olen ommellut nämä aikaisemmin tilatut alta pois. Sitten katsotaan, onko jo kevät ja pääsenkö pihatöihin, vai ehtiikö sitä ennen ompelemaan vielä. Tämänhetkinen säätila näyttää vahvasti siltä, että se houkuttelee minut ulkoilmaan suihkimaan mattavalkoista spraymaalia - se kun on niitä hommia, jotka tehdään silloin kun äiti Maa ja setä Sää sen sallivat.

28 kommenttia:

  1. Kivoja vaatteita olet taasen ommellut! Varsinkin noi lakanamekot on ihania! Ja kyllä niitä kesähelteitä tänä vuonna tulee!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin kovasti toivon.. jotkut pahanilmanlinnut vain pelottelevat toisella sadekesällä.. :(

      Poista
  2. Kovasti siellä on ommeltu. Kummallista tuo kuvioiden kääntyminen outoihin suuntiin:). Täällä minulla sienet kääntyivät täysin ylösalaisin.

    VastaaPoista
  3. Voi kuinka on ihana tuo vihreä takki.. Harmi, kun ehdin pariviikkoa sitten ostaa samankokoisen kaupasta! Ehdottomasti olisin tämän mielummin ostanut, mutta joku muu saa nyt tuon ihanuuden!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi harmi, tai ehkä se on jonkun toisen mielestä vain hyvä! ;)

      Poista
  4. No on sulla koneet kyllä taas hurissu :) minäkin oottelen niitä sopivia ilmoja ja pihan kuivumista että pääsisi kuopsutteleen haravan kanssa pihalle. Maalausilmojakin voisin toivoa, ois nimittäin muutamia maalausta odottelevia mööpeleitä jonossa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, meillä ei haravalle ole vielä mitää tekemistä pihassa, tarvitaan vähän järeämpiä aseita kuten kaivuria.. :D

      Poista
  5. Ihania ompeluksia olet ahkeroinut! Suristelitko uudella koneella ja miltä se tuntuu käytössä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa näistä on jo uudella koneella ommeltuja, ja kyllä se tuntuu erittäin hyvälle koneelle, ei ole pahaa sanottavaa lainkaan. :) Se oli samanlainen "langoita ja ryhdy ompelemaan" -kokemus kuin tuo Aurorakin aikanaan.

      Poista
  6. Sielläkin ahkerasti ovat koneet surisseet! :)
    Mie tuossa tahkosin tuota takkiohjettasi, ja onnistuin jopa! Nyt on jo toinen takki helmaa vaille valmis :)
    Kiitos takkiohjeesta! Hyvää kevään jatkoa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, monenlaista osaa kun uskaltaa kokeilla! :)

      Poista
  7. Onpa mummo taas paljon ommellut, ei ihme jos bloggaamaan ei ennätä. Aika hurjapäitä nuo lentäjät! :)

    VastaaPoista
  8. Vaan entä jos ajatteleekin niin päin, että se joka niitä vaatteita pitää yllään ja katselee alaspäin, näkeekin ne aivan oikein päin. Ainakin tällä mahalla kävisi niin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sinäpä sen sanoit, krhm, oikeastaan noinhan minä sen heti ajattelinkin.. ;D

      Poista
  9. Jälleen kerran ihania vaatteita useita kappaleita! Millaisia neuloja käytät uudessa saumurissa?:) Ompeletko berninan neuloilla vai jersey neuloilla? Jos pallokärkisillä niin huruutteletko niillä trikoiden lisäksi myös joustofroteet? -Ulla- (jota on jo pitempään askarrutanut tämä kysymys;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on saumurissa useimmiten 80-kokoiset pallokärkineulat, ja kyllä niillä ompelen velourit, joustikset, trikoot ja kaiken muunkin neuloksen. Kudottujen kankaiden huolitteluun on vaihdettava neuloja, muuten menee aikalailla kaikki noilla samoilla.

      Poista
    2. Kiitos Kiitos supernopeasti vastauksesta! Olen itse pitänyt tähän asti 800DL saumurissani berninan neuloja ja tänään vaihoin organ 80 jersey neulat. Sit jostain tuli mieleeni joku kauhukertomus et jotkut jersey neulat tekevät pesun jälkeen kankaan ihan täyteen reikiä ompeleen vierelle. Jospa tämä noshin norsu-kangas jota juuri tuhoan pysyy rei'ittömänä:D

      Poista
    3. Kuulostaa siltä että jollain on ollut vialliset neulat. Pallokärkiähän käytetään juuri siksi etteivät ne riko neulosta vaan sujahtavat neuloksen välistä rikkomatta sitä. Ikinä ei ole millään neulalla tullut reikiä vaatteisiin vääriin kohtiin, ja tuskin tuleekaan kun vaihtaa neulat aika ajoin uusiin, ettei ompele liian tylsillä! :)

      Poista
    4. Näin varmaankin on. Ompelukoneessa olen aina pitänyt pallokärkisiä mut sit ku jostain jää kammo ni ei meinannu uskaltaa vaihtaa saumuriin ennen kuin oli pakko;) Ommellut norsut pysy hyvänä pesun jälkeenkin, ei reikiä:)

      Poista
  10. Oothan tuota kerinny jo hyvin perehdyttää Berninan sinun ompelu tahtiin ;) Onnee vaan uuvesta koneesta!
    Ihan hillitön polte ois päästä tuonne pihamaalle mööryämmään,ois vaan sama polte läpi kesänkii,ettei jossain vaiheessa ruppee maistumaan savelta/hiekalta/mullalta koko touhu.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo polte on tuttua täälläkin, tosin viime keväältä.. nyt en uskalla juuri ajatella koko pihaa, ettei polte herää taas. Vettä sataa kuitenkin koko kesän ja joudun pettymään jo toiseen kertaan. Pessimistit ei pety.. ;)

      Poista
  11. eipä nuita nurinkurisuuksia olisi edes huomannu jos et olis sanonu ;) ihania vaatteita jälleen ja mukavia ompeluhetkiä uudella koneella :) -k

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Mutta jos joku olis huomannu niiden olevan väärinpäin enkä olis maininnu asiasta mitään, olis joku voinut luulla, etten ole edes huomannut. Mikä vahinko. :D

      Poista
  12. Ihania etenkin nuo lakanamekot! Ja olet ollut tottatosiaan ahkera! :)

    VastaaPoista
  13. Mielettömän ihania luomuksia ja mekot mitä sulostuttavimmat!Pirta

    VastaaPoista
  14. Siis aivan ihanuus tuo vihreä takki. Nyt tuli hullu himo saada sellainen meidänkin pojalle. En kestä! :)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.