maanantai 15. huhtikuuta 2013

Jäähyväiset Elnalle

Olen viime päivät jättänyt jäähyväisiä uskolliselle Elnalleni tilausompelusten merkeissä.


Melkein tekee mieli pyytää anteeksi Elnalta sitä, että luovun siitä. Niin luotettavasti se on palvellut minua melkein kuuden vuoden ajan.


Montakohan sataa vaatetta sen paininjalan alta on luisunut? 

 

Sitä on mahdotonta laskea. Nyt on kuitenkin uusien tuulien aika, ja haikeudesta huolimatta päällimmäinen tunne on tietysti ilo uudesta koneesta. Koneesta, jossa on Elnan ominaisuuksien lisäksi rullapäärme sekä monta muuta pikkujippoa, joista uskon olevan iloa yhteistyössämme. Toivottavasti työkoneena entuudestaan minulle tuttu Bernina 1150 MDA on kaikkien odotuksien arvoinen.Kiitos hyvin sujuneista yhteisistä vuosista, parahin Elna! 


Myöhemmin voitte löytää tämän koneen täältä (edit: meni kuulemma jo, onnea Elnan omistajalle!). Perussaumuria kaipaavalle suosittelen tätä rouvaa lämpöisesti.17 kommenttia:

 1. Onnittelut hyvästä konevalinnasta! Mulla on samanlainen. Ja tämän kanssa mulla ei ole ollut mitään ongelmia (kuten sen toisen B:n kanssa ;) )

  Parahin Elna, hyvää matkaa mihin se polku ikinä kuljettaakaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Yhden illan testaamisen perusteella ei ole ongelmia tiedossa täälläkään. :)

   Poista
 2. ihania tunikoita ja nuo edellisen postauksen vaattet, ai että miten nameja :)
  Onnea uudesta koneesta!

  VastaaPoista
 3. Mukavia hetkiä uuden koneen kanssa!

  VastaaPoista
 4. Varmasti hyvä valinta saumurista!:) -Ulla-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin uskon minäkin! Sikäli mukava ettei tarvitse ostaa "sikaa säkissä", kun on saanut tällaistakin käyttää töissä aiemmin, samoin kuin aikanaan Aurorakin oli töistä tuttu entuudestaan. Helmpompi tehdä valinta, kun tietää mitä on hankkimassa.

   Poista
 5. Onnea uudesta koneesta! :) mulla tekis niin mieli hankkia saumuri, olis monipuolisempi ommella..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ssuosittelen kyllä lämpimästi! Tuo se ihan uusia ulottuvuuksiaompeluun, varsinkin kun hitainkin saumuri on nopeampi kuin ompelukoneen huolittelevat jousto-ompeleet.

   Poista
 6. Meilläpä on sama konemaku ;).

  VastaaPoista
 7. Mulla on Elna,josta haluaisin luopua. Siinä on iso ääni yms. B:lla ompelen ja tykkäisin,että saumurikin olisi samaa merkkiä-samistelua:)No Elnalla mennään,hyvä on. t. Pirta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin Elna oli ainoa poikkeus ompelupöydällä, nyt kaikki kolme on siinä Berninaa. :) Kovaääninen oli minunkin Elnani, on tuo 1150 paljon hiljaisempi - kunnes alkaa rouskuttaa sekin vanhuuttaan ja kovaa käyttöä.. ;D

   Poista
 8. Hienoja paitoja! Täällä just pähkäilen kumman hankkisin, 1150MDA vai 800DL? Mutta ensin pitää saada toi Husqvarna myytyä pois alta..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat mietinnät myös minulla. Paikallinen saumurikauppias suositeli 700:sta. Sanoi, että käytännössä kaikki 3 samaa konetta hyvin pienillä eroavaisuuksilla. Jotenkin vaikea uskoa. Liekö liian suuri varasto 700:sia ja halus niistä vain eroon. ;)

   Poista
  2. Noita 800- ja 700-mallia en ole itse koskaan käyttänyt joten ei ole sen vankempaa vastausta antaa, mutta kyllä kaikilla kolmella varmasti perussaumat samalla tavalla saa ommelluksi. Mitä kalliimpaan koneeseen mennään, sitä enemmän mukana tulee lisäominaisuuksia ja lisäosia, joilla saa tehdyksi muutakin kuin sitä perinteistä saumurisaumaa. Sitä, onko esim. koneiden moottoreissa tms. eroja, en tiedä.

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.