tiistai 23. huhtikuuta 2013

Oman olan taputus

Olin eilen reipas, siinä määrin että koen sen tarpeelliseksi kirjoittaa tännekin. Saatte tekin taputtaa olalle, ettei itse tarvitse. Tässä kun on itse itseään vuorokauden verran olalle taputellut, alkaa niskajumi vaivata.

Pieni ikkunanpesuapuri nauttii kevätaurigon lämmöstä...

Meikämummo nimittäin otti ja pesi ikkunat! Kaikki, joka pinnan, ihan oikein lastalla kuivasi ja imuroi kärpäsenraadot väleistä, pesi ja puunasi. Sekin kiipeämisensä kesken jättänyt kookas kärpäsyksilö, joka on elottomin silmin minua tuijottanut makuuhuoneen ikkunoiden välistä koko pitkän talven, pääsi vihdoin pyörimään Dyson-nimiseen karuselliin voimakkaan imaisun saattelemana. Voi tätä tehokkuuden tunnetta!

Kyllä nyt näkyy. Vasta kun ikkunoista lähti puolentoista vuoden liat, sen oikeasti huomasi, kuinka likaiset ne olivat olleet. Miten noloa.


Ensi kerralla ikkunanpesuun kuluu ehkä hitusen vähemmän aikaa kuin nyt, sillä eilen puolet työajasta meni maaliroiskeiden rapsutteluun - ja minä kun luulin maalanneeni viime kesänä seiniä varovasti!

Joku voisi väittää ikkunoista nyt kirkkaana avautuvaa maisemaa masentavaksi, jopa lannistavaksi. Minusta se näyttää lähinnä inspiroivalta! 


No myönnetään, vesisateella se on aika ankea.


Mutta ajatelkaa, mihin kaikkeen siinä on mahdollisuuksia! Kun pääsisi vain toteutusasteelle. Toivottavasti sana "masentava" ei löydy sanavarastostani siinäkään vaiheessa, kun ollaan vihdoin tositoimissa. Työtä siinä riittää moneksi kesäksi, ennen kuin siitä saa kauniin - ja taitaa siihen jokunen eurokin upota. Voi kunpa pääsisi pian upottamaan!

Jokunen tilausompeluskin on taas pakerrettu, vaikka lähipäivinä koneet ovat saaneet lepuuttaa syöttäjiään ihan rauhassa ja väistää ikkunanpesujen ja muiden valvollisuuksien tieltä. Olisiko tänään taas ompelupäivä?


Pii es. En suosittele ynnäämään samalle päivälle monituntista ikkunanpesuoperaatiota (korostinko jo tarpeeksi reippauttani) sekä uuden huonekalun kokoamista, tietysti lisättynä vielä kaikkine tavallisine kotitöineen ja ruuanlaittoineen. Minä kokeilin, ja nyt kun se on kokeiltu, teidän ei tarvitse. Voin kertoa, että iltasella saattaa hermojen kireysaste olla kaukana viulunkielestä - siellä kireämmällä puolella.


Kasasin kaiken lisäksi tuon koko hökötyksen täysin turhan takia, sillä se ei kestä istumista. No niin, TV-tasohan se nimeltään onkin ja varsin hyvin sen ostaessani tiesinkin, mutta ajattelin kuitenkin, että se kestäisi yhtä hyvin tuulikaapissa penkkinä. No, ei siihen voi luottaa, joten se lähtee uuteen kotiin samantien. Onneksi löytyi joku, joka halusi tällaisen mutta halusi vältyä siltä kokoamisurakalta, joten tarpeemme kohtasivat näppärästi. Kiva kun kävit, arvon taso, mutta älä pliis tule uudelleen. Pyydä meille joku kaverisi, joka on vähän jytäkämpää tekoa. Niin, ja mitat saisivat olla samat!

31 kommenttia:

 1. Ikkunat odottavat pesua, huh huh:-). Olet ollut kyllä reipas! Minuakin innostaa miettiä miten tuota meidän pihaa alkaisi täyttämään. Uusi piha antaa monia mahdollisuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitteluvaiheessa on vielä kaikki mahdollista eikä mitään ole sössitty, siinäköhän sen viehätys piilee? ;)

   Poista
 2. Ihailen reippautasi ;) Kukakohan tulisi pesemään meidän akkunat... ikkunan pesu on ehkä ankeimpia kotihommia, jota tulee siirrettyä ja siirrettyä!
  Ei maisema ole lainkaan ankea, ennemmin tommoinen näkymä saa mielikuvituksen laukkaamaan. On varmaan kiva suunnitella mitä kaikkea sinne istuttaa ja laittelee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on todella! Välillä vain tuntuu että olisi helpompi aloittaa pihasuunnittelu-uransa hiukkasen pienemmästä pihasta. No täytyy ottaa vähän kerrallaan käsittelyyn...

   Poista
 3. Wau, ikkunat jo pesty!:) Se on joo siisti fiilis ku se homma on ohitse. Pihan tekeminen on mukavaa hommaa, siinä näkee myös niin hyvin tuloksen:) -Ulla-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Siinä mielessä ikkunanpesu on positiivista puuhaa.

   Poista
 4. Reipas sinä :) Täälläki oottais ikkunat pesijäänsä, milloinhan sitä jaksais aloittaa..ja pihaki pitää tehä tänä kesänä tähän asuntoon missä nyt asutaan.. Tuo vihreä pallotunika on ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ootte muuttaneet, onnea kovasti uuteen kotiin!! <3

   Poista
  2. ei tää oo vielä se meiän oma mitä edelleen rakennetaan.. muutettiin vuokralle miehen firman rakentamaan omakotitaloon, mikä on siis rakennettu myyntiin, mut ei ole vielä mennyt.. tässä pihat tekemättä ja aateltiin laittaa ne ja panostaa sit kunnolla myyntiin :) Mut kiitos onnesta, kyllähän sitä tässäki talossa tarvii :D Oma taloprojekti etenee hyvin hitaasti.. suutarin lapsilla ei oo kenkiä-sanonta pätee tässäki asiassa, mies rakentaa muille mut ei ehi itelle ;)

   Poista
 5. *olan taputus* Et tulisi meillekin ikkunanpesuun? ;) Tai jos edes aurinkoa saisi niin voisi itsekin harkita, vesisade ei oikein innosta noihin puuhiin. Kaikista hauskinta tässä laiskuudessa on, että oikeastaan pidän ikkunoiden pesusta (tai no, ainakin inhoan sitä huomattavasti vähemmän kuin monia muita kotitöitä!) ja aina se vaan siirtyy ja siirtyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko se minutkin töihin patisti.. vähän turhankin aurinkoista oli eteläseinän ikkunoiden pesuun.

   Poista
 6. *taputtelen ihan molemmille olille* Uskomattoman reipas ihminen olet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kuin rivien välissä olisi hitunen ironiaa? :D

   Poista
 7. Täällä väsy päällä pyörähtämässä ja pari taputustakin hyvästä työstä matkanvarrella taputellaan. Hyvin näkyy ikkunoista näkyvän, minä toiveikkaasti käännän katseeni anopin puoleen joka vallan näppärän vekottimen hommasin ikkunoiden pesua varten, sen sellaisen joka pesee ja kuivaa siinä yhdellä kertaa vetäistessään.. notta lahjoittaisikohan muutamaksi hetkeksi tuon koneen minun huomaani.

  Olet myös näemmä ahkerasti kouluttanut uusinta konettasi, aika ihania juttuja olet noissa aiemmissakin postauksissasi valmistanut :)

  *olen yrittänyt istua käsieni päällä etten olisi jo kysellyt sinulta mitä uusia tuulia olet piharintamalla tuumaillut tekeväsi mutten ole kehdannut enempää osaltani sinua yllyttää, veikkaan että ilman minuakin se puutarhapuoli sieltä pikkuhiljaa alkaa kainosti huudahdella sinulle. Urhoollisesti myöskin olin kysymättä lähtisitkö kasvikimppaan ja kun yksin oli tylsä tilata niin en tehnyt sitäkään. Ja onnittelin itseäni säästyneistä roposista ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas jäi jotain sanomatta.. Tuosta eteisen istuttavasta meinaan, kun aikas lähelle samannäköiseen kapistukseen on tuolle omalle kotipuusepälle annettu piirustusohjeistukset, juurikin tuohon eteiseen arjen kriittisiä hetkiä helpottamaan. Olisikin ollut juuri sellainen mitä yritin löytää ennenkuin totesin senkin itse tehtäväksi.

   Poista
  2. Hauska kuulla työn raskaan raatajastakin vaihteeksi! ;) Juu hyvä ettet kysynyt mukaan kimppaan, en nimittäin uskalla tilata rehun rehua ennen kuin niille on saatu tehdyksi paikat. Viime kesä kai opetti hiukan varovaiseksi, kun gladiolukset sun muut olivat ihan turhaa työtä. Tässä alkaa niin helposti elämään sitku-vaihetta tuon pihan suhteen - olisi niin ihanaa nähdä siellä jo polut ja pengerrykset, perennat, pensaat, puut... huoh..

   Poista
 8. Täällä ollaan hiukka kateellisia ja taputellaan olalle silti! Milloinkahan moiseen urakkaan tämä mamma jaksaisi. No, tänään on kuitenkin tullu leivottua 100 pullaa, jotain sentääs :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uhh, no taputusta vain sinne päin!! Kyllä minä ennemmin ikkunat saan pestyksi kuin pullaa leivotuksi. Pullaa saa melko edullisesti kaupasta mutta ikkunanpesu tulee kalliimmaksi ostotyönä.. laiska laskee näin.. ;D

   Poista
 9. Tapu-tapu Arvostan urakkaasi suuresti -sillä ikkunanpesu kuuluu ykkösinhokkeiheni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aika inhokki, mutta kun pääsee alkuun ja avatusta ikkunasta kuuluu lintujen yli-innokas kosioliverrys, tulee itsellekin hyvä mieli. :)

   Poista
 10. Tap tap taputi tap! =) Mie taijan ootella lasten kesäloman alkua,ennen moista urakkaa.Tahtoopi tuppautua työmaalle useampi apukäsi,jotka haluaa omaa rättiä/pikkuautoo/millonmitäkii uittaa pesuvedessä ja kohta tulva sisällä..Ulkoistan koko apurilauman ulos siks aikaa ja saavat isommat kahtoo pienten perään.

  Voi vitsi,meillä alko pihahommat etenemään rytinällä viime viikolla,pihassa pyöri traktori ja kuorma-auto jos toinenkii.Nyt ois ainaskiin täytemaata jokskii aikaa :)Tekis mieli vaan puuhailla pihalla,mut on kaikenmaan ruuanlaittoo ym ajan hukkaajaa.. Innolla ootan miten teijän pihahommat lähtee etenemään.Josko tuo nyt malttas olla himpun vähempi sateinen kesä kun viime vuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Pihabudjettiin pitäisi aina laskea myös kodinhoitaja, joka pitäisi huolen arjen pyörityksestä, kun pariskunta myllää pihamaata. ;)

   Poista
 11. Uuh. Meilläkin tuo ikkunanpesu- urakka odottaa. Ehkä inspiroidun tästä tekstistäsi ja auringonpaisteesta ja aloitan... vaikka huomenna?

  VastaaPoista
 12. *Tapu tap tap* Kylläpä olet ollut reipas. :D Minä en oo vielä alottanutkaan ikkunanpesua..olen kyllä harkinnut harkitsemisen aloittamista. Jokainen joka on joskus käynyt meillä tietää miksi sitä tulee harkittua tovi jos toinenkin. Huaah. Pelkkä asiasta kirjoittamien uuvuttaa.

  Mullakin olis tuota vihreää metsola palloa hyllyssä. Tarkoitus oli tehdä ipanoille samistelupaidat, mutta en ole oikein saanut inspiraatiosta kiinni.

  Joo-o, inspiraatioita odotellessa. ;) Muksaa loppuviikkoa mummolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä välitä, me asuttiin viisi vuotta ed. talossa pesemättä ikkunoita muuten kuin sisäpinnoiltaan, sillä ne olivat vanhat, ja aukenivat vain niin, että koko ikkuna olisi pitänyt nostaa pois. Jäi joka kevät ja syksy tekemättä.. ;)

   Poista
 13. Paljonko tuollainen peitetikkikone maksaa?

  VastaaPoista
 14. Eikös se niin ole että itse se pitää loppuviimein omalle olalle taputtaakin. Ja sen saa ja kannattaakin hyvillä mielin tehdä! :) mut hei... Kukas tulis peseen meidän ikkunat!?? :D

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.