perjantai 1. maaliskuuta 2013

Varsin värillistä

Onhan se tuo aurinko tuolla ulkona paistellut, vihdoin ja viimein, mutta sisällä on pidellyt henkistä sadetta. Flunssavihollinen kiusaa isoja ja pieniä, eikä upeista ulkoiluilmoista ole voinut nauttia kuin murto-osa perheestä. 

Onneksi voi aina ommella, joten parin päivän sairastelun jälkeen totesin, että samahan tässä kituessa on vaikka jotain suristellakin. Ompelukone ei pane pahakseen, vaikka yskisin kohti.



Pitkään kaapissa odotellut, vaihtarina saatu kapea suikale Noshin kettukarkkeja muuttui vihdoin pukineeksi! Vaikka kuvassa ei siltä näytä, anopin peruja oleva raitaneulos on keltaiseltaan juuri samaa väriä kuin kettujen tausta, joten nämä piti ilman muuta yhdistää.


Leggareiden lahkeisiin ruskeat listat ja niihin punainen nappi, ja niin oli molempiin vaatteisiin saatu samat värit. Summissa leikatun tunikan kanttaukset on ommeltu tummalla ruskealla.


Hitusen enemmän olisin tuohon tunikaan väljyyttä jättänyt, jos olisin voinut, mutta nyt tunikan leveys on koko kangaspalan leveys. Mietin myös sivuun jotain lisäpaloja tuosta raitakankaasta, mutta en raaskinut sotkea suloisia kettuja millään muulla.

Uusimman visioni mukaan toinen kangaskaapeistani saisi lähdöt ja tekisi tilaa "silitysasemalle", joten tehokasta tyhjennystä tarvitaan. Tämän setin voi ostaa myyntipuolelta, kunhan sen sinne saan laitetuksi.



Pitkät ja laihat housut ovat muuttaneet meiltä jo aikaa sitten muualle, mutta esiteltäköön nekin. Käännettävät resorit ja ylipitkät lahkeet on yhtä kuin vuosia sopivat housut lapselle, joka kasvaa vain pituussuuntaan...


H&M:n aikuisten koon mekosta, jota pari vuotta sitten tuunasin itselleni, leikkasin nyt topin lapselle. Kanttaukset tein miehustakankaalla, jotta kankaalle ominainen kevyt "hetalemaisuus" säilyisi. Jos saumurissani olisi rullapäärmäysominaisuus, olisin huolitellut helman sillä. Nyt helmassa on valmis käänne suoraan mekkoni helmasta.


Topin kanssa voi pitää vaikka näitä mikroshorseja. Kokeilin varsin tikata lahkeensuut ja vyötärön tehosteilla, mutta minusta näihin prässimalleihin käy paremmin se neutraali kaksoistikkaus kuin tämä. Käyttämättä tuskin jäävät nämäkään.



Yllätyin tuossa alkuviikosta todenteolla, kun Verson puodin lähetyksestä paljastunut Muisto-joustis oli keltaisen sijaan kirkkaan oranssia. Ei huono väri tämäkään, mutta jos jostakin kankaasta on tarkat visiot, niin pasmat ovat kyllä totaalisen sekaisin, jos materiaali vaihtuukin erilaiseksi. Tämä joustismekko on aikaisemmin esitellyn shortsisetin tavoin matkalla myyntisivulle, mutta jopas olen onnistunut ottamaan siitä perinjuurin vinksahtaneen kuvan!



Saman väristä apilatrikoota tungin taskupusseiksi. Taas loppui yksi kuosi kaapista ihan kokonaan - joko saa tilata jotain tilalle?




Pikkuruiset haalarihousutkin kankaasta vielä sai. Voi toisia.


Niin kuin kännykkäteollisuudessa, myös ompelukonemaailmassa tuodaan nenän alle aika ajoin uusia houkuttimia, ja jollain tekosyyllä se oma, ikuiseksi ystäväksi ostettu apulainen alkaa äkkiä tuntua jotenkin niin arkiselta ja tavalliselta.



No ihan niin paha ei tilanne onneksi ole, mutta kyllä minä mielelläni tämän 580:n joskus ompelupöydälläni näkisin. Ainakin aion käydä sen koeajamassa, kunhan se ensi viikolla saapuu kauppiaalleni. Omasta Aurorastani kun on alusta saakka puuttunut se langankatkaisu, samoin muutama muu pikkuhienous, kuten napinläven aukon leveyden säätämismahdollisuus.. eri asia on, kuinka suolaisen hinnan niistä ominaisuuksista olisi valmis maksamaan. Ehkä realistisempi hankintatavoite on uusi saumuri, josta on jo ollut kauppiaan kanssa puhettakin (tosin niin on ollut tästä 580:stäkin). Ihan tämän päivän tai ensi viikon hankinta ei tosin ole sekään, sillä kaikista peloistani huolimatta Elna toimii edelleen.

28 kommenttia:

  1. Kylläpäs näyttää raikkaalta tuo oranssi! Ja voi noita söpöjä mikroja :) En nyt yhtäkkiä edellisestä postauksesta tai sen kommenteista löytänyt, että onko mikrojen kaava sun oma vai saatavana jostain? Mietin jos näitä tehtailisi kivoissa väreissä ja kuoseissa, niin voisi tulla vauhtia pottaharjoitteluun... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OB:n kaava se alunperin on, jonkin verran olen muokannut sitä kyllä. Se oli varmaan toissa kesänä lehdessä..!

      Poista
  2. Minuakin kiinnostaa tuo sortsien kaava, joten täytyypä käydä selaamassa kesälehdet läpi :)Tosi kivan näköisiä.

    VastaaPoista
  3. Kivat värikkäät kaikki, erityisen söpöt ovat ne raidalliset legginsit nappeineen!!! Ja koneen kuumettako? Ihan terveellista se, miehilläkin on autokuume, miksiköhän ei meillä naisilla sais olla ompelukonekuumetta? Minä ei osa kyllä mitään ennemmän omalta koneelta vaatia, kaikki tarvittava löytyy...paitsi se kirjontamahdollisuus,hehhh;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ihan terve tunne, ja halvempiahan ne on kalliitkin koneet kuin autot.. ;D

      Poista
  4. Ihania ompeluksia! Itse olen kauan haaveillut tehdä tuollaisia "haalarihousuja" vauvalle, mutta en ole mistään löytänyt hyvää (tai edes jonkunlaista!) kaavaa, enkä oikein uskalla summissa alkaa piirtelemäänkään.. Mistähän moisen voisi löytää, onko nuo sinun tekemät jollain tietyllä kaavalla, vai ihan oma versio? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun kaavani ovat omia muunnelmia ties mistä, mutta vastaavan haalarin kaava löytyy ainakin Ottobren numerosta 6/09 tai 1/05. Ja huomasithan sivupalkissa olevan ompeluohjeeni samaisista haalareista! ;)

      Poista
    2. Huomasin ompeluohjeen, ja sen avulla uskaltaisinkin kokeilla, jos vain sopiva kaava löytyisi. :) Suurkiitos siis ohjeesta etukäteen! ;)

      Poista
  5. Siinäpä tuli paljon kivoja vaatteita. Shortsisetti oisi saanut tulla meillekin mutta joku kerkes varata;) Nopeat syövät hitaat ja minä kuuluun hitaisiin;) Värikkäät vaatteet saavat toivottamaan teillepäin iloista kevättä! -Ulla-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iloista sinnekin! :) Tilaile erikseen settiä jos tuntuu että siellä kaapissa on juuri sellaisen kokoinen aukko.. tosin nuo kankaat menivät tuohon settiin ihan viimeistä palaa myöten, mutta onhan niitä muitakin.. ;)

      Poista
  6. Kiva tuli tuosta kettusetistä! Ja aivan ihanat muisto-haalarit. :)

    VastaaPoista
  7. Aivan suloiset nuo haalarit ja niin keväisen pirtsakka mekko samaisesta kankaasta.
    Ja tuo kettukarkkitunika, oi voi!

    Tuo sinun selkeä trikoopaidan ompeluohjeistus on saanut minutkin voittamaan joskus hankkimani trikootrauman. Nyt noihin trikoovaatteisiin on jäänyt suorastaan koukkuun, tosin vielä tekeleeni kaipaavat "pientä hienosäätöä" :)

    Tervetuloa kurkaamaan tekeleitäni http://talotarinoi.blogspot.fi/



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tulen varmasti käymään! :) Hienoa että olet ylittänyt trikootraumasi, niin sitä pitää! :D

      Poista
  8. Voi kun täällä alkaa näyttää niin kesäiseltä, lyhyttä lahjetta, lyhyttä hihaa ja ihania kesävärejä ja nättejä malleja!

    Elä kuule puhu ääneen koneiden rikkimenemisistä, minä kävin ihan vain vilkaisemassa tuota 580:stä (ja sitä ihanaa maahantuojan kirjontaesittelykansiota) ja nyt mun aurora meni sitten ilmeisesti ainakin jollakin tasolla rikki. Tai ainakin on sellainen outo vika etten ymmärrä miten sellainen on mahdollista (->eli kuulostaa kalliilta ongelmalta) Täytyy heti ensimmäisen tilaisuuden tullen kilauttaa tohtorille ja kysäistä mielipidettä vaivan laadusta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts.. lienee parasta olla hiljaa siis.. eihän se 580 vielä ollut liikkeessä? Eilen kävin ja K sanoi että tulee ensi viikolla? Mutta esitteen työnsi matkaan, ja onhan se jo täällä hyvin opiskeltu.. :D Sitä päättelypisto/langankatkaisujuttua haluaisin kokeilla ihan oikealla koneella miten se toimii, kun teollisuuskoneissahan se on kantapään painaisun alla, tuossa on päättelynäppäin ja se saksinappi, joilla ne toiminnot hoituu.

      Poista
    2. Sillä maahantuojalla oli se kone mukana niin siinä tuli vierestä seurattua, ei kylläkään itse ajajan penkillä istuskeltua.. Mutta kyllähän siinä aika hyvin fiiliksiin pääsi jo seuraamallakin ;)
      Minun kone lähtee nyt sitten maanantaina tutkittavaksi mistä vika johtuu. Ymmärsin että vika olisi ilmeisesti jotakin sellaista että vain tällaiset "koko-ajan-ompelevat" voivat saada aikaiseksi.. ;D

      Poista
    3. Ai siitäkin jäin siis paitsi kun sairastettiin.. :(

      Harmi tuo vika, sulla ei ole ihan kivuttomasti lähtenyt tuo yhteistyö koneen kanssa liikkeelle. Ja minä kun luulin että tuo kone jos joku kestää juuri tällaisia himokäyttäjiäkin? :D

      Poista
  9. Ihania kesävaatteita! Pitäisi varmaan itsekin aloittaa niiden tekeminen =)

    VastaaPoista
  10. Oletpas ollut vallan ahkera! Nuo haalarit on kyllä todella söpöt! :)

    VastaaPoista
  11. Nuo haalarit ♥
    Ja ketut,ja shortsit, ja ja ja.... :)

    VastaaPoista
  12. Ihanaa vaatetusta on taas syntynyt sielä. Voi älä edes puhu uusista koneista! Onkohan se niin että nälkä kasvaa syödessä? ;) mun tekis mieli peittaria, mutta tällä hetkellä tili sanoo kyllä -ei kiitos. hommasinkin sen kantinkääntäjän jonka aijon virittää tuohon ompelukoneeseen, saa hetken toimittaa peittarin virkaa tällainen köyhännaisen ratkaisu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta viritykseltä! Esittelethän blogissa sen sitten? :)

      Poista
  13. Voi tuo kettupaita on tosi suloisen mallinen! Saattaa olla, että joudun apinoimaan vielä :)

    VastaaPoista
  14. Ihanan värisiä ompeluksia jälleen kerran (: Ja kuvatkin niin ihania.

    Ja samaa mieltä että kyllä sitä sopii vähän konekuumeilla ;) Itselläkin vähän houkuttaisi hankkia hieman parempi kone kuin tuo markettikone (:

    VastaaPoista
  15. Tämä kysymykseni ei nyt kuulu tähän postaukseen, mutta osaatko neuvoa, saako berninan auroraan jotenkin omia kuvia kirjottavaksi? Jos skannaan kuvan, miten saan sen kirjontaohjelmaan tallennettua .art -muotoon?

    Kiitos avusta jo etukäteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa kyllä, mutta ei sillä peruskirjontapaketilla, siihen on ostettava erillinen ohjelma. Mulla ei itselläni ole vielä ollenkaan tuota kirjontalaitetta, joten tuosta tallennuksesta en sano mitään. Viimeisimmästä vastaavan ohjelman käyttämisestä kun on aikaa jo pian 10 vuotta.. ;)

      Poista
    2. Ok, yritän selvittää onko nykyinen ohjelma se lisäohjelma vai perusohjelma (nimeltään bernina lite). Paljon valmiita kuvioita löytyy nykyisestä valmiina, mutta mielellään skannaisin tapetista kuvion ja kirjoisin sen tyynyihin..

      Poista
  16. oranssi muisto yllätti minutkin, mutta huomasin sen jo ennen kun sain kankaan. kaltaisena siis olisin halunnut, mutta kyllä tuo oranssikin on ihana. ihania kaikki vaatteet...

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.