maanantai 18. maaliskuuta 2013

Kesäsettilöitä



Olen niin ylettömän optimistinen, että uskon kykkiväni ensi kesänä pihamaalla pyrstö kohti yläilmoja juuri siihen aikaan vuodesta, jolloin yleensä olen ommellut hellevaatteita. Ensi kesänä meikämummo tekee nimittäin pihaa, sillä eihän heti perään voi tulla toista samanlaista vedenpaisumuskesää?

Tästä optimistisuudesta (joka rakoilee usein, sen myönnän) johtuen olen kerrankin ajoissa kesävaatteiden kanssa. Virkkukoukkusen verkkokaupasta löytyi tosi suloisia kukkatrikoita, ja taas napsahti. Tyttölöiset saivat niistä samistelusettilöiset. No katsokaa nyt, sieltä tuli murreloinen kangaslähetyksen mukana - ihanalta Imatralta nähkääs!


Molempien paidat ovat yhtä kokoa pitäjiään suuremmat, jotta olisivat varmasti käyttökokoisia vielä kesälläkin. Shortsit on sitä Noshilta saatua luomujoustista, aivan ihanaa materiaalia juuri tällaisiin!!


Kuiskatun salaisuuden uskaltanen paljastaa täälläkin: "Lauantain kesänä me mennään uimaan!" Ihan varmasti, jos ei vain sada vettä. Viime kesän uintireissut voikin laskea yhden käden sormiloilla.

Samistelu jäi päälle, ja Kestovaippakaupan ihanasta pöllökuosista saivat tyttöset vielä toisetkin sisaruspaidat. Resoriksi löytyi juuri oikean väristä harmahtavanruskeaa, samasta kaupasta aikaisemmin tilattua. Sama väri toistuu tietysti pöllöissä.


Aikaisemmin ompelemaani tilaustyökasaan lähti mukaan jämäkankaista vielä seuraavat ompelukset:


Peitetikkikone kävi tänään lääkärintarkastuksessa, ja vieroitusoireiden vastapainoksi ompelin pojan päiväunien aikaan pelkällä Auroralla, varoen katsomasta ihaniin, kaapissa ompelua odottaviin neuloksiin. Oireenmukaisena hoitona syntyi takki, jonka avulla totesin kyseisen kaavan juuri sopivaksi poikasen tulevaan kevättakkiin.



Takin päällinen on napakkaa retropuuvillaa ja vuorina toimii ohut, ruskea tikkivanu. Kohta tällä jo tarkenee, kun pakkaset hiukan hellittävät!


Puoliso sattui näkemään takinkuvaustuokiomme, ja muuttui hiukan vihertäväksi naamaltaan. Erittäin korrektisti tuli kysymys, jossa tiedusteltiin, kenen takista tässä mahtaa olla kyse, mutta kas kun ongelma onkin se, etten tiedä! Rauhoittelin silti pelottavan väriseksi mennyttä miestäni sillä, että pojalle tämä ei jää, vaan toimi ainoastaan kaavatestauksena, jonka tulos oli oikein positiivinen.



Niin että täällä olisi tällainen välitilatakki vailla omistajaansa (minulle tästä kuosista tulee mieleen 60-luvun kuvista tutut keittiön välitilat). Ei tämä tietenkään mikään sovitusvaate ole, vaan alusta loppuun saakka huolella ommeltu tuotos, huolimatta siitä, että kokeiluluontoinen kappale onkin. Nyt mietin vain sitä, laitanko tämän suoraan tuonne myyntipuolelle, vai huutikseen, sillä takkeja kysellään minulta kohtalaisen usein, ja onhan se ikävää, jos tahtoisi juuri tämän, mutta ei satu sopivalla hetkellä asioimaan mummoblogissa, ja jää siksi kokonaan paitsi näistä välitilakuvioista. Hmm, täytynee miettiä hetkinen. 

Takki on sopiva 116-kokoa käyttävälle. Laitan tarkempia kuvia takista myynti-ilmoitukseen. Ai niin, ja jäi tätä välitilakuosia vielä toiseenkin takkiin/mekkoon/mitä tästä nyt sitten tekeekään. Saa kysellä.

26 kommenttia:

  1. Ihanan kesäsiä settejä :) ja tuo kukka kangas (t-paidoissa) on niin syötävän sulonen ja kesäinen että...:)-k

    VastaaPoista
  2. Tuo kukkatrikoo on varsinkin pinkkinä iiihanaa! Harmi ettei kaikkia houkutuksia pysty tilaamaan saati ehdi ompelemaan. Meillä samistellaan paljon, koska samasta palasta usein saa parikin pientä vaatetta kasaan. Tai sitten molempien on aivan pakko saada jotain juuri siitä samasta kankaasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä samasta syystä mulla on usein samasta kankaasta joku vaate omille ja toinen myyntiin. ;)

      Poista
  3. Ihanat kesäsetit!
    Voisitko postata (tai oletko mahdollisesti joskus jo postannut?)hieman ohjetta ihan tuommoisesta perus kaula-aukon teosta.
    Kun tälläinen poropeukalo onnistuu aina kämmiä kaula-aukon kanssa, se jää kumman pystyksi tai korjaillessa menee ihan pipariksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tuossa sivupalkissa trikoopaidan ompeluohje, jossa tehdään se pääntiekin kanttaamalla resorilla. Vai tarkoititko edes trikoovaatteen pääntietä vai jotain ihan muuta? :)

      Poista
    2. Kiitos! Justiin tuollaista ohjetta kaipailinkin, oli hyvä ja selkeä, nyt vaan tietokone ompelukoneen/saumurin viereen :D Nykyaikaista opettelua...

      Poista
  4. On kyllä ihanat samistelut tyttösillä! Ja kaunis takki, mutta meilläkin 116 koon käyttäjä on poika, joten takinmetsästys jatkukoon! :)

    VastaaPoista
  5. Herkulliset kyllä nuo teepaidat, kangas on niin somaa!

    VastaaPoista
  6. Onkohan se mummo muistanut nukkua öitä ollenkaan kun niin hurahtanut ompelemaan kesävaatteita? :) Ihmettelempä edelleen, miten kaiken ehdit surruutella.

    Toivotaan sitä parempaa kesää! (vaikka ittiä ei viime kesänä edes sade haitannu, kun oli muuten sellainen tilanne, että pysty jotain tekemäänki kesän aikana.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minä öisin ompele ikinä, sillon nukutaan. :) Mulle tulee ihan huono omatunto siitä että ehdin ompelemaan kun sitä niin usein ihmetellään.. en tiedä mitä muut tekee, mutta minä en ainakaan esim. makaa sohvalla, keitä päiväkahvia, lue lehtiä jne... ja ompelen kai nopeasti.

      Poista
    2. Mulla ainut rauhallisempi hetki on nuorimman päiväuniaika, silloin saatan ommella. Mutta muuten mulla menee hermot niihin ylimääräsiin apulaisiin. Tykkäisin niin rauhassa tehdä! Vaan ehkä sulla on pidempi pinna:) Ja joskus illalla ompelen. Mutta kun sitä ruokaa saa olla laittamassa yhtenään ja tiskiä ja pyykkiä pesemässä jne.. Mut sulla taitaa olla se ompelupalo vähän suuremmalla liekillä myös :)

      Poista
    3. Mulla nuo ei juuri kiinnostu enää ompeluhommista, antavat tehdä nuorimmaista lukuunottamatta kyllä rauhassa. Pitempää pinna mulla ei takuulla ole. :D

      Mutta tuo leipominen sitten.. arvaat varmaan, miksen kauheasti leivo. "Äiti mitä minä voin tehä" "äiti saanko nuolla kulhon" "äiti äiti äiti" ja joka puolelta tulee metriheikkien käsiä ja ronkkii kaikkea.. leivonnaisen saaminen onnistuneesti uuniin asti on jo jonkin sortin noopelinpalkinnon paikka...

      Poista
  7. Tykkään tyttösten settien väreistä, todella kesäiset. Vaaleanpunainen pöllöpaita myös aivan ihanan herkkä. Huippua kun kesävaatteiden ompelu on noin hyvässä vauhdissa. Ompeluiloa edelleenkin:-)

    VastaaPoista
  8. Tosi kivat samistelusetit! -Ulla-

    VastaaPoista
  9. noi kukkakankaat <3 (taisinkin niitä tänään juuri napsutella... *hups*)
    mahtaviahan nämä kaikki ompelemasi aina ovat, mutta mistä tuo kaava noihin tyttöjen shortseihin...? vastaavanlaista olen vailla... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässäpä shortsikaava: otapa legginsien kaava, katkaise se kymmenisen senttiä haaran alapuolelta, levennä lahjeosaa ihan hitunen ja ompele sillä kaavalla shortsit. ;)

      Poista
  10. Ihanan kesäisiä! Nuo kukkasetit on ihanuutta! :)

    VastaaPoista
  11. Voi, nuo sun takit uppoo kyl joka kerta! :D Nam!

    VastaaPoista
  12. Ihanan raikkaita kesäsettejä!! Voi meidän lapsraukkoja, jäävät kaikenlaisista edes ostetuista kesäseteistä paitsi, ku meikä kykkii kans pyrstö pystyssä koko kesän pihalla, heti maan sulamisesta alkaen. Pihantekokuume täällä kans kova! Odotan niitä mullasta nousevia tulppaaneja ja narsisseja...apua..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ne luultavasti ihan mielellään odottaa kyllä sitä kun äiti on ulkona päivät pitkät.. meillä ainakin nauttivat kun väännän itseni pihalle, ja kvasti odottavat jo sitä kukkapenkin tekoakin.. ;D

      Poista
  13. Voi Tiina sentään! Sie oot niin reipas.. Ihania vaatteita.

    Onko teillä muuten kaikki lastenvaatteet itsetehtyjä?

    Tämän kysymyksen esitti minulle eräs ompelijaystävä ja ylpeillen(ja hieman häpeillen) oli oma vastaukseni kyllä. Ulkovaatteita (haalareita/hanskoja), sukkia, sukkahousuja mukaanlukematta on pyykkitelineen näky aika imarteleva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei meillä kaikki ole, mutta kyllä varmaan 80%.. siinäkin on tekemistä, kun muksuja on neljä. :D En juuri koskaan osta kaupasta valmista uutta vaatetta, paitsi kenkiä ja ulkovaatteita joskus. Suurin osa on itse tehtyä tai kirpparilta ostettua.

      Äh, minä reippaasta mitään tiedä, mutta vieroitusoireista tiedän.. pari päivää ollut tässä ilman ompelukonetta ja alkaa olla kohta kynnet rystysiin saakka pureksitut. :(

      Poista
  14. Ihanan raikkaita kesävaatteita! Hyvä olla varastoa, niin lapset ovat valmiiksi puetut kun kesä koittaa :)

    VastaaPoista
  15. Voi noita kukkatrikoita oon minäkin jo jonkun aikaa harkinnut tilaavani, ei vaan oo sattunut olemaan niissä kaupoissa joista olen viime aikoina tilannut. :) kaikki muutkin vaatteet aivan suloisia :)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.