maanantai 18. helmikuuta 2013

Työhuoneen tolkumpi järjestys

Jokin aika sitten sain Idean. Esittelin Idean puolisolle, ja alun varautuneen ilmeen jälkeen puolison päänsisäinen tunnelma vapautui kummasti, kun selvisi, että tämänkertainen Idea ei tee seiniin yhtään ainoaa reikää.Koko ajan olen kaivannut koukkuja ja kaikenlaisia systeemejä ompelupöydän taakse seinälle, jotta saisin sinne roikkumaan sakset ja kaiken muun oleellisen, ja olisihan se kivan näköistäkin. Minä kun en pelkää niitä reikiä. Ja niinpä jonain päivänä välähti, kun keksin, miten yhdistetään sekä reiätön seinä, järjestyksen muunneltavuus ja koukut seinällä. Olin repiä pelihousuni, kun en heti päässyt toteuttamaan suunnitelmaa.


No pian kuitenkin pääsin. Ullakolta löytyi tarkoitukseen sopiva levy, joka oli kokonsa puolesta sellaisenaan sopiva ompelupöydän taakse. Se hilattiin pesuhuoneeseen vahvemman osapuolen avustuksella, ja illan pimeinä tunteita telasin sitä maalilla, jollaista ei valittu talomme ulkoseinään. Kyseessä oli siis ulkomaali-väritestauksista joutilaaksi jäänyt litran maalipurkki Tikkurilan Kalsiittia, joka sopiikin paremmin kuin hyvin muuhun värimaailmaan sisätiloissa. Kissakin yritti kovasti olla apuna maalauksessa, mutta jouduin passittamaan sen tiehensä, jotta se ei harmaantuisi ennen aikojaan.


Tälle kahteen kertaan maalatulle, siirreltävälle innovaatioseinälle lätkin tässä aamun ratoksi lasten kanssa koukkuja, joita tiesin ullakolta löytyvän sekä Berninan oman tarvikekaapin ja Ikeasta ihan tätä tarkoitusta varten ostetun tangon S-koukkuineen. On siihen nyt somaa ripustella aarteitaan!Tuota ompelukoneen tarvikekaappia mietin tovin jos toisekin, että uskallanko alkaa siihen reikiä tekemään, etten vain pilaa sitä. Mutta rohkeat syö rokkaa, ja niin ilmestyi kaapin takaseinään kaksi pientä reikää. Hyvähän siitä tuli, ja mahdollista koneen myymistäkin ajatellen tarvikekaappi on ihan priimakunnossa kahdesta pikkureiästä huolimatta.
Kyllä mun nyt kelpaa. Valoja se vielä kaipaa, ja ajattelinkin katsella siihen jotkut käännettävät spotit ylänurkkiin, jotta työskentelyalueelle tulisi riittävästi valoa. Sellainen haitarivalaisinkin voisi olla ihan hauska, ja valaisimen saisi kauemmaksi seinästä. Toisaalta ohut levyni ei välttämättä kestä kovin raskaita valaisinratkaisuja. Yksi varteenotettava vaihtoehto on nämä Ikean Hektar-lamput, jotka olivat livenä paljon kivemmat kuin kuvassa:


Tästä lähtien minulla on käden ulottuvilla sakset ja mittanauhat, nimilapuista nyt puhumattakaan. Tuo seinä varmasti jalostuu käytössä, koukkuja saattaa ilmestyä lisää ja muutenkin moni asia saattaa myöhemmin vaihtaa paikkaa. Mutta mikä parasta, tätä on helppo siirtää mukana jos pöytää tarvitsee siirrellä, ja tarvittaessa tämän hävittäminenkään ei ole kummoinen urakka. 


Jos koukkuja tahtoo siirrellä, on reiät helppo pakkeloida umpeen ja maalata päälle.


Pitäisköhän patentoida? ;)


Koska levy ei ole umpipuuta, käytin ruuvien kierteissä liimaa, jotta kiinnitys olisi pitävämpi. Miehen vihjeestä porasin myös pienet apureiät ruuvien paikkoihin ennen ruuvaamista, ja uskoisin kaikkien koukkujen sun muiden nyt pysyvän siinä tipahtelematta.

Levy ei siis ole seinässä kiinni mitenkään, vaan se on ainoastaan pönkätty pöydän avulla pystyyn seinää vasten. Levyn reikiä tehdessäni yritin kovasti huolehtia, ettei takana olevaan seinään lipsahtaisi yhtäkään reikää. Ja joskus voi jopa onnistua, vaikka onkin tällainen tohelo! 

Hintaa tälle projektille ei isommin kertynyt, sillä lähes kaikki materiaalit löytyivät kotoa entuudestaan. Levy on raksa-ajoista saakka maannut ullakolla, maali oli sitä testausmaalia, joka jäi joutilaaksi kun sävy oli väärä ulkoseiniin, koukut ovat aikaisemmin olleet vanhan kotimme ulkoseinässä kastelukannujen sun muiden pidikkeinä ja ruuvejakin löytyi sopivasti akkuporakoneen salkusta. Ainoastaan Grundtal-tanko koukkuineen on ostettu tätä varten, ja nehän maksoivatkin yhteensä melkein kympin. Aika huimaa.

37 kommenttia:

 1. Wautsi! Huippuidea ja huikeat työtilat! Kaikki käden ulottuvilla. Hyviä ompeluhetkiä! :)

  VastaaPoista
 2. Toi on kyllä tosi hyvä! Ja tankohan on pakko olla. Nitä voi muutenkin ripotella ympäri taloa, meiltä löytyy vessasta, keittiöstä 3kpl, eteisestä, pukuhuoneesta (tai toistaiseksi se on kyl pukuhuoneen lattialla, kun siel on betoniseinät hitsi vie) ja siis tietenkin työhuoneessani 4kpl.

  Mutta tuo siirto-seinä ei taida kannatella sitä meidän saumurinlanka-säilytys-systeemiä mitä mietiskeltiin... ;-D Mie joutunen siis poraamaan seinään reikiä, hui kamalaa, pilaan ton kasari lasikuitutapetin (JESS!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se sitä kyllä kestä, saattais kaartua komeesti pöydän yläpuolelle sen painosta! ;D

   Poista
 3. Kerrassaan mainio keksintö! Meillä kanssa asustaa ruuvinreijistä allergiaa saava henkilö, joka pyrkii viimoseen asti välttelemään seiniin koskemista..
  Eilen hajeskelin netistä saumurin terien teroituksesta "ohjetta" ja vastaan tuli se siun kirjoitus, kun siippasi oli huoltanu saumurisi kuntoon, niin terottiko ite terät? Millä ja miten vai kävikö terät jossain muualla terotuksessa? Kun tuo miun saumuri kävi huollossa tuossa paikallisessa ompelukoneliikkeessä, niin puhe oli, et putsaa kunnolla ja terottaa(terotuttaa jossain) terät, mut eipähän tuo ollu saanu terotettua.. Aargh, kun ruppee verenpaine nousemaan pelkästä ko liikkeestä kirjottaessa.. ja ajatuskii katkesi..no kuitenkii, hieno on tuo tarvikeseinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ^Uskot varmaan kerta kirjottamisella, että hieno on ja terät on tylsät..meinasin rueta jankkaamaan samaa asiaa ;)

   Poista
  2. No jo tajusin kerrasta, poistin sen toisen yrityksen tuosta sua kiusaamasta! ;)

   Ei teroitettu teriä itse, vaan vein ne ompelukoneliikkeeseen teroitettaviksi. Toinen terä taisikin olla niin tylsä että meni kokonaan vaihtoon, kun sillä oli 4v ommeltu ilman teroitusta.. *nolo hymiö*

   Poista
  3. Sinne sinun luottoliikkeeseen? Saapko kysyä paljoko otti noin suunnilleen ja onko sillä itellään se terotuskone, tai siis pähkäilen , et mahtaskohan keritä tyyliin jos aamulla veisi terät sinne niin iltapäivällä sais terät mukkaan? Olis semmonen hätänen asiakas.. ;)

   Poista
  4. Juu sinne, enhän minä muualla käykään. :) Kyllä käsittääkseni teroitti itse, en tosin ollut katsomassa. Ja melkein-heti-mukaan minä ne sain, mutta varmista soitolla että on paikalla kun menet ja että ehtii teroittamaan saman reissun aikana. Kyösti on kyllä muistaakseni postittanutkin tuollaisia, jos ei ehdi niitä asiakkaan mukaan tekemään. Hinnasta mulla ei ole mitään muistikuvaa, mutta kai sen muistaisi, jos olisi ollut kallista? :D

   Poista
 4. Äh olipa älykästä. Pitää laittaa korvan taakse, jotain tollaista vois itellekin harkita!

  VastaaPoista
 5. :) HIENO! mukavia ompeluhetkiä! :)

  VastaaPoista
 6. Ihan huippuidea!!!!! Tuota joutuu ehkä itekin kokeilemaan =)

  VastaaPoista
 7. No hyvä idea ja kaunis toteutus! Sinulla on tämmöinen työpiste kun minun unelmassa: kaikki koneet samalla pöydällä, paitsi minulla olis vain yksi pyörillä oleva tuoli millä vois siirtyä yhdeltä koneelta toiselle;) On minullakin kolme koneetta koko ajan pöydällä mutta kun kyseessä on meidän ruokailupöytä niin ne tuolit on kaikki siellä pöydän ympärillä ja vielä kaadettunakin koska se vimppa tuholainen käy ruuvamassa koneita heti kun silma välkky;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin mietin sitä pyörillä kulkeva tuolia jossain vaiheessa, mutta näin ahtaissa nurkissa se ei oikein toimi. Helpompaa omilla tuoleillaan. :) Ja tuo pöydänympärys on tietysti vain osa totuutta ompelutiloista, onhan siinä ympärilllä kaappi poikineen täynnä romua.. :D

   Poista
 8. Mun pitäisikin vuorata koko koti näillä, sillä meillä mies myöskin vihaa rei'itettyjä seiniä. Tätä sun patenttia on toteutettu meillä jo eteisessä, levyyn porattiin kymmenen koukkua kiinni,jokaisessa kaksi ruuvia. Oli kauhistus miehelle... =)

  VastaaPoista
 9. Loistava idea! Voisin melkein apinoida, meillä on tässä -50 lukuisessa talossa seinät yllätyksiä täynnä, niin ylimääräisiä niihin ei viitsi kiinnittää. Juurikin tuota Grundtal-tankoa koukkuineen olen havitellut ompelunurkkaan :)

  VastaaPoista
 10. Hei just hokasin, et näin joskus vuonna kivi ja kanto jossain sisustuslehdessä tästä vähän vastaavan idean. Siinä oli vanha kaapinovi maalattu liitutaulumaalilla ja se oli muistaakseni jossain eteisen seinää vasten siten, että tuollai grungtal tanko piti sitä levyä pystyssä. Se levy oli siis tangon takana ja silloin siis piti siihen seinään kuitenkin noi tangon kiinnitysruuvit laittaa, mut ideana oli varmaan enempi se, että vain pari reikää ja se liitutaulu oli irrallinen, ei siis tarvinut seinää sillä maalata. Samalla tavalla joku uskalias voisi vaikka ison peilin laittaa seinää vasten ja tuo tanko pitäis sitä peiliä vähän enempi pystyssä kuin vain siihen lattialle laitettu .-)

  Pikku lisäidea näistä tangoista muuten niille kenen kaka... rakkaat lapset meinaa vara... lainata leikkeihin noita s-koukkuja niistä tangoista mihin ylttää. Ostaa kaupasta semmoisia verhotangon renkaita missä pikku nipsu ja ripustaa niihin nipsuihin sitten tavaraa, tää toimii siis etenkin eteisessä märkien hanskojen ripustuksessa.

  VastaaPoista
 11. Olen jonkin aikaa blogiasi lueskellut :-) Viime syksynä googlailin, millaisen ompeluskoneen itselleni hommaisin ja silloin löysin blogisi ja kirjoituksesi berninasta. Samanlaisen koneen hommasin, Virosta ja todella tyytyväinen olen ollut. Sen jälkeen piti aika pian tilata berninan saumuri ja janomen peittari ;-)... Olen itse miettinyt mihin sen berninan tarvikelaatikon laittaisin ja tässäpä olisikin hyvä idea! Kiitos vinkistä ;-)

  VastaaPoista
 12. Onko siis kaikki miehet samanlaisia - ei reikiä seiniin-tyyppejä? No, putiikissa, jossa toinen työhuoneeni sijaitsee, on kiviseinät, joten jokseenkin ymmärrettävääkin...muutta tuo kehittelemäsi idea on kyllä mainio. Saisinkohan itsekin tuollaisen aikaiseksi. Tarpeen ainakin olisi.

  VastaaPoista
 13. Aivan mahtava idea! Vuokrakodissakin toimisi varmaan hyvin, ei tarvii muuttaessa seiniä alkaa korjaileen/maalaan!

  VastaaPoista
 14. Onpa kiva idea...tuota pitänee matkia:)

  VastaaPoista
 15. Huippu idea! :) Meillä asuu myös reikäkammoisia. Itsekin vähän, koska jos keksin paikan esim. taululle tms, niin kyllästyn siihen jo ennenkuin taulu on seinässä. Miten sitä mihinkään seiniin reikiä porailee.

  Mihinhän kaikkialle olen suunnitellut jotain ripustavani..hmmm..

  VastaaPoista
 16. Miten mahtava idea! Täytyypä pitää mielessä, jos jonain päivänä tuo mies alkaa kauhistella seinässä olevia reikiä :)

  VastaaPoista
 17. Aikasta kivan näköistä. Ihan ensisekunnilla tarkastelin tuota seinän väriä kun näytti niin hyvälle. Jaa että ihan ulkomaalia, minua edelleen pikkuisen harmittaa etten uskaltanut valita sitä astetta tummempaa seinämaalia kuin se Ajopuu. Sitä on vaan nyt niin paljon kun en tiedä millä laskutoimituksella myyjä sen mitoitti, kun nyt sillä on maalattu jo neljä seinää(eteinen viimeksi viikonloppuna9 ja edelleen sitä on toinen samankokoinen korkkaamaton purkki käytettäväksi. Joten turha haaveilla uudesta väristä, kun noihinkin meni monta sataa...

  Tuollainen seinä korostaa tosi kauniisti tuota ompelutilaa, minusta on juuri noin hyvä että ei ole esim. koko seinällä tuota maalia!

  Suosittelen katselemaan päivänvalolamppuja, sillä itse ainakin ihastuin siihen että valo on puhdas myös iltahämärällä ja toistaa värit suht. oikeanlaisina, samoin väri on silmälle miellyttävä. Kehotan ainakin harkitsemaan asiaa, yhtään "keltasävy" lamppua en tuon valon jälkeen ottaisikaan (siitäkin huolimatta vaikka minun versio onkin aika epäsisustuksellinen) ;)

  Aika jännä että monilla miehillä on kammo ruuvinreikiin. Meillä se kammoinen olen minä, ja tuo toinen puolisko on aina yllyttämässä ruuvailemaan seinään kaikkea.. Sillä kun on noita kikkoja miten esim. tapettiseinien ruuvinreiät tehdään niin että ne voi tarvittaessa peittää huomaamattomiin, niin tuntuu että oikein odottaa pääsevänsä niitä reikiä peittelemään... Vaan minä kammoksun sitä että seinät peitellään kaikkeen krääsään ja sitten on niin ahtaan ja tunkkaisen näköistä..

  Patentoinnin voit unohtaa, on meinaan niin vinkurat säännöt noissa että jos olet kertonut asiasta jollekin (ts.saattanut yleiseen tietoon), et voi enää saada kys. viritykselle patenttia, nimimerkillä pari loistavaa patenttia lähisuvussa mennyt ohi juuri tuosta syystä.. Mutta puhut vaan joka käänteessä että "tämä minun patenttikeksintöni" niin siitä tulee ihan oikeasti se: "tein tuossa Tosimummo-seinän" brändi..

  VastaaPoista
 18. VANHA puinen ovi olisi myös nätti tohon tarkoitukseen :)

  VastaaPoista
 19. Hieno! Sitä käsistään kätevä ihminen saa aikaan vaikka mitä :)

  VastaaPoista
 20. Tosi hieno tarvikeseinä! Mutta miten ihmeessä saat pikkukätöset pidettyä irti noista kaikista ihanuuksista? Meillä ainakin sakset, neulat ja langat vetävät tyttöjä puoleensa kuin magneetit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne pikkukätöset niitä sen ihmeemmin ole tuostakaan tavoitelleet, yhtä alhaalla ne on olleet aiemminkin, tosin laatikossa. Kai ne on jo vuosien mittaan kyllästyneet tutkimaan niitä, joitakin satunnaisia poikkeuksia lukuun ottamatta... ;)

   Poista
 21. Kätevä sinä:)! Tuohan on huippuratkaisu tuollaseen tarkoitukseen ja varsinki, jos on niitä reikiä parempi vältellä! Mulla mahtu siihen lankarullatelineeseen paljon muutaki roikkuvaa ja lokeroissa muut. Mutta on tuo kyllä kätevä!

  VastaaPoista
 22. Mulla pyörii jossakin ylimääräisenä Gruntal -tanko, kun sitä ei tarvittukaan keittiöön. Taidan varastaa sun idean ja laittaa sen ompeluhuoneeseen. Mulla on kolmet ompelusakset ja kaikki hukassa.
  Mä ruuaan kyllä rohkeesti seinään vaan, pakkelilla ja maalilla niistä rei'istä sitten joskus pääsee, jos tarve vaatii. Että täällä ei olla niin reikäkammoisia seinien kohdalla.

  VastaaPoista
 23. Minä en nyt tajua - täältä näyttää hävinneen osa kommenteista? Ainakin onnekkaan kommentti, joka kyllä sähköpostissa näkyy: onnekas on lisännyt kommentin tekstiisi "Työhuoneen tolkumpi järjestys":

  Aikasta kivan näköistä. Ihan ensisekunnilla tarkastelin tuota seinän väriä kun näytti niin hyvälle. Jaa että ihan ulkomaalia, minua edelleen pikkuisen harmittaa etten uskaltanut valita sitä astetta tummempaa seinämaalia kuin se Ajopuu. Sitä on vaan nyt niin paljon kun en tiedä millä laskutoimituksella myyjä sen mitoitti, kun nyt sillä on maalattu jo neljä seinää(eteinen viimeksi viikonloppuna9 ja edelleen sitä on toinen samankokoinen korkkaamaton purkki käytettäväksi. Joten turha haaveilla uudesta väristä, kun noihinkin meni monta sataa...

  Tuollainen seinä korostaa tosi kauniisti tuota ompelutilaa, minusta on juuri noin hyvä että ei ole esim. koko seinällä tuota maalia!

  Suosittelen katselemaan päivänvalolamppuja, sillä itse ainakin ihastuin siihen että valo on puhdas myös iltahämärällä ja toistaa värit suht. oikeanlaisina, samoin väri on silmälle miellyttävä. Kehotan ainakin harkitsemaan asiaa, yhtään "keltasävy" lamppua en tuon valon jälkeen ottaisikaan (siitäkin huolimatta vaikka minun versio onkin aika epäsisustuksellinen) ;)

  Aika jännä että monilla miehillä on kammo ruuvinreikiin. Meillä se kammoinen olen minä, ja tuo toinen puolisko on aina yllyttämässä ruuvailemaan seinään kaikkea.. Sillä kun on noita kikkoja miten esim. tapettiseinien ruuvinreiät tehdään niin että ne voi tarvittaessa peittää huomaamattomiin, niin tuntuu että oikein odottaa pääsevänsä niitä reikiä peittelemään... Vaan minä kammoksun sitä että seinät peitellään kaikkeen krääsään ja sitten on niin ahtaan ja tunkkaisen näköistä..

  Patentoinnin voit unohtaa, on meinaan niin vinkurat säännöt noissa että jos olet kertonut asiasta jollekin (ts.saattanut yleiseen tietoon), et voi enää saada kys. viritykselle patenttia, nimimerkillä pari loistavaa patenttia lähisuvussa mennyt ohi juuri tuosta syystä.. Mutta puhut vaan joka käänteessä että "tämä minun patenttikeksintöni" niin siitä tulee ihan oikeasti se: "tein tuossa Tosimummo-seinän" brändi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitten vastaan: se taisi olla pika-tehoa tuo maali, joka sävytettiin Kalsiitilla. Sävy on siis ihan sisämaali-värikartoista, ja muistaakseni on sävynä ajopuuta vaaleampi. Hyvin joka tapauksessa korostuu tuolta valkoiselta seinältä ja näyttää yllättävän tummalta! On muuten melko kaunis lämmin harmaa.

   En minä oikeasti patenttia ajatellut, kunhan heitin. ;) Eiköhän tuollaisia kötöstyksiä ole muutkin tehneet maailman sivu, olettaisin ainakin..

   Tuosta lampusta, mulla on siinä nykyisessä työvalaisimessa (joka ei muuten pysy millään kiinni pöydässä ja roikkuu siksi milloin mitenkin missä sattuu) joku ultrakirkas miehen tukusta tuoma valo, hyvin on valoteho riittänyt, mutta ei tosiaan tuokaan ole mikään paras yleisvalo oleskelutiloihin, turhan kirkas jo minun makuuni. Tarkoitatko tuolla päivänvalolampulla sellaisia "valohoitolamppuja" vai jotain tavalliseen valaisimeen laitettavia polttimoita? :)

   Poista
  2. Minä jo mietin että missä mennään kun kuvittelin viestin laittaneeni..

   Niinhän se on että noihin seinien väreihin vaikuttaa niin moni asia. Maali joka on siinä minun "ompelukeskuksen" seinällä näyttää niin pliisulta että haluaisin sen olevan tummempi, mutta samasta purkista maalattu eteisen seinä
   johon ei käy minkään ikkunan valo, on taas tosi ihana (tai sitten se on sitä että se valkoinen peili joka on samaa sarjaa sen teidän vessanpeilin kanssa antaa niin hyvin kontrastia että se näyttää vaan niin hyvältä..)

   Enkä minä ihan oikeasti ajatellutkaan että patenttia haet mutta se oli sellainen hutera aasinsilta, kun tuli tuosta mieleen kun minun veli haki jokuvuosi sitten patenttia ja siellä oli että "tämä on kyllä tosi hyvä juttu ja kiinnostava", MUTTA koska veli meni sanomaan että "joo, tällä vois olla kysyntää kun esim. naapurit tykkäs niin paljon että tein heillekin tällaisen", niin homma oli sillä selvä.

   En tarkoitakaan nyt sellaista hoitoversiota tai "raksa-tohotinta", vaan ihan lamppua joka antaa samanlaisen valon kuin päivänvalokin on (en nyt muista niitä termejä ja lukuja mutta samat arvot kuin ulkona päivällä olevassa valossa) joten värisävyjen pitäisi toistua "oikeina". Ainakin minun silmät jaksaa hyvin tuota valoa, varsinkin kun aina yöaikaan olen askartelemassa/ompelemassa. Ns. perinteinen keltainen valo alkaa jossakin vaiheessa olla aika rasitus silmille..

   Niin ja siis minulla on siksi se "tavislamppu" ilman designia, kun joskus vertailin hintoja, ja löysin tuon lampun joka sisältää sen valon, kun hinta oli vaan ehkä kolmasosa kun vertaa pelkkään polttimoon. AJattelin sitten että testataan sillä parin kympin valolla että onko mitään iloa ja se oli niin hyvä että jäi jokapäiväiseen käyttöön ja on ollut jo monta vuotta. (juuri itseasiassa meinaan tilata toisen samanlaisen niin saan toiseen päähän pöytää samanlaisen valon) Näitä jossakin vaiheessa oli pinnalla tuolla korttiaskartelupuolella kun ihmiset valitteli että kortteja on vaikea kuvata pimeinä aikoina keinovalossa kun valkoinen ei ole valkoinen, mutta tuon lampun alla kuvattuna väreistä sai ihan hyvät myös illalla...

   Poista
  3. Piti tarkistaa asia ja puhuin ihan höpöjä, ei ne päivänvalopolttimot ole kun sellaista kympin luokkaa, oli vaan niin vahva mielikuva että ne oli kalliimpia silloin vuosikausia sitten eikä niitä silloin tahtonut löytää oikein mistään. Sitten taas se minulla oleva valaisin oli hinnaltaan pompsahtanut puolta kalliimmaksi, mutta ei paha minusta vielä siltikään.. Käy joskus vilkaisemassa tykkäätkö tuollaisesta valosta..

   Poista
  4. Löytyi muuten roskaposteista tuo sun kommentti, asetuksista kun kaiveli niin muutamia vanhempiakin kommentteja muilta oli sujahtanut sinne! :/ Pitäisi muistaa toisinaan käydä tarkistamassa sekin lokero, kun näyttää jostain syystä osa eksyvän sinne.

   Poista
 24. Onpas tosi hyvä idea..minäkään en saa enää laitella reikiä seiniin puhumattakaan katosta..kun tää on kuitenkin vuokrakämppä, niin en enää uskalla kun on niitä oho..reikiäkin tullut vuosien aikana..että näin..mutta tuo on hyvä idea..ja mikä parasta ei tartte koko seinää pistää uusiksi reikien ja muun takia..kun voip päästä helpommallakin :)

  VastaaPoista
 25. Parhaat ideat ovat yksinkertaisia! =) Hienosti hoksattu ja kauniisti toteutettu.

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.