keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Pehmeää pisteliäille

Koska huomenna on se hempeänromanttinen päivä, jona hymyillään imelää siirappihymyä ja toistellaan, että ihanaa kun olet ystäväni, ajattelin itsekin liittyä kuoroon. Valellaan sillä sanasiirapilla tällä kertaa teitä blogin lukijoita, joista osasta on muotoutunut jo viittä vaille oikeitakin ystäviä - vaikken jokaista teistä ole edes tavannut IRL, kuten sanotaan!

Arvonta päättynyt!

Minä suurena käsivarsineulatyynyjen puolestapuhujana ähersin kokoon hempeän vaaleanpunaisen neulatyynyn, joka on tehty kuten omanikin, parhaaksi käytössä todetusta materiaalista eli fleecestä. Sisuksiin on tungettu yllättävän iso kasa pumpulia. Ja tämän ajattelin teidän kesken huomenna arpaista, jotta joku teistäkin saisi kokea tämän oivallisen apuvälineen parhauden! 


Vaikka retrokahvikuppiin tehdyt tai sienen muotoiseksi ommellut neulatyynyt olisivat kuinka kauniita, niin tämän käytännöllisyyttä ei päihitä niistä kaunottarista yksikään. Neulat kulkevat mukana koneelta toiselle ja pistäytyvät kanssasi myös silittämässä ja sovittamassa. Joskus eksyvät mukaan vessaankin, sillä tällaisella on taipumus asettua käteen niin, että sen voisi luulla kasvaneen osaksi itseä. ;) Käsivarrelle kulkemaan saa myös ison parsinneulan, pienen silmäneulan, kaksoisneulan, vaihtoneulat peitetikkikoneeseen/ompelukoneeseen/saumuriin tai mihin ikinä haluaakin, jos joutuu vaihtamaan esimerkiksi erivahvuisten neulojen välillä työn aikana. Hakaneulakin kulkee omassa tyynyssäni satunnaisia kuminauhan pujotuksia varten. Koska en halua olla pisteliäs, tuota neula-arsenaalia en sinulle lahjoita, mutta tämän pehmeän puolen saat, jos satut voittamaan. 


Eli ei muuta kuin kommenttia kehittelemään, mikäli tällaisen kokee tarvitsevansa. Kommentissasi voisit kertoa myös sen, mitä ystävyys oikeastaan on, tai mistä se tulee. Mikä on ystävyyden ja kaveruuden ero? Neulatyyny arvotaan uudelle käyttäjälleen huomenna johonkin aikaan iltapäivästä, ja arvontahetkeen saakka kaikki kommentit osallistuvat arvontaan.

Kankaidenhävitysmaniassa on päästy siihen vaiheeseen, että joitakin kuoseja on saatu kokonaan pois kaapista. Noshin suloisia luomuomenoita jäi vielä johonkin ihan pieneen, kuten kesäisiin minishortseihin, mutta tämä 92-kokoinen mekko oli viimeinen isompi ompelus tästä palasta.


Valetaskut, tottakai.


Tähtivelour kohtasi loppunsa tässä tunikassa, johon tein toisen hihan raidallisesta velourista. Molemmat kankaat taitavat olla Jofotexin tilauksen peruja.Eräästä pöydälle huonosti asettuvasta pöytäliinasta leikkasin jo kauan sitten pois reunoja kehystävät pitsit ja säilöin ne kaappiin. Nyt toinen pitsireuna kohtasi inspiraation, ja tuloksena syntyi kokeilupaita lakanapuuvillasta ja tuosta pöytäliinapitsistä. Ihan käyttökelpoinen kapistus tästä tuli, mutta vielä tästä on matkaa siihen, mitä haen. Siihen tarvittaisiin leveämpää pitsiä, jollaista ei varastoistani löydy (alunperin inspiraatio tähän kokeiluun tuli Yhteishyvän uusimman numeron kannesta).


Itsellenikin tein uuden neulatyynyn vuonna 2004 ommellun räähkän tilalle. Turhamaisuuttani tein sen jostain vanhasta neuloksesta, sillä fleeceistäni ei löytynyt haluamaani väriä. Jo yhden päivän käyttökokemuksella voin kertoa, että joudun ehkä kuitenkin tekemään vielä toisenkin uuden, sillä tällainen neulos ei toimi ollenkaan niin hyvin kuin fleece. Tähän joutuu työntämään neuloja välillä aika voimallakin, kun fleeceen ne sujahtavat kummemmin ajattelematta. Näin se mummo itsekin oppii pikkuhiljaa virheistään.


 Myyntipuolelle sain aamun ratoksi tehtyä retrojoustiksen lopuista haalarit, kokoa 80/86.


Niistä lopuista tilkuista uhkasin ommella jotain, ja se "jotain" oli sitten tällainen vauvan pötköttelyalusta. Tai miksei vaikka lemmikinkin, kuka tätä nyt mihinkin sitten käyttäisi. Ja koska ei ole vauvaa, ei tarvita alustaakaan, joten tämäkin muuttaa muualle.


Eiköhän tässä taas ollut vähäksi aikaa. Niin, ja kerrottakoon vielä, että kyllä minäkin olen kovin kiitollinen jokaisesta ystävästäni, niistä lähimmistä oikein erityisesti. Mieluumin kuitenkin koen kiitollisuutta heistä päivittäin kuin korostan sitä yhtenä tiettynä päivänä ja unohdan loppuvuodeksi. Toki muistaminen huomennakin on ihan sallittua ja suotavaa, kunhan se ei jää siihen yhteen päivään, eikös juu? Sama pätee äitien- ja isienpäiviin - eihän yksi päivä muistamista korvaa niitä satoja muita? 

Arvonta suoritettu! Neulatyynyn voitti Anonyymi, joka kirjoitti näin: "Mukana! Ystävät on niitä, jotka on olemassa, vaikka joskus kuluisikin vuosi-kaksi, ettei olla niin aktiivisia. Jatketaan siitä mihin jäätiin. t. Riikkakp" Onnea voittajalle, laita yhteystietosi sähköpostiini tosimummo(ät)wippies.fi, niin saat postia! :) 

Hyvää ystävänpäivää kaikille!

64 kommenttia:

 1. Voi, neulatyyny tulisi kyllä tarpeeseen. Ehkä ystävät on niitä joiden kanssa uskaltaa olla täysin oma itsensä. Ystävän kanssa voi olla hiljaa ilman että se on kiusallista ja yhdessäolo on aina luontevaa, vaikka tapaamisesta olisi jo kulunut aikaa. Ja samaa mieltä, pitää muistaa ystävää (ja äitiä, isää, naista ja lasta) useimpina päivinä eikä vaan kerran vuodessa.

  VastaaPoista
 2. Mulla ei vielä neulatyynyä olekaan, nolo myöntää ;) Nuppausneulat ovat resorinpalassa kiinni :D

  VastaaPoista
 3. Mulle neulatyyny. :) Tosiystävän kanssa aina tavatessa juttu jatkuu siitä, mihin on jäänyt, vaikka välissä olisi pitkäkin aika. Ystävä voi olla vanha tai uusi tuttavuus, ystävyyttä siitä tekee sitten se sielujen yhteys.

  VastaaPoista
 4. Arvontaan mukaan myös yksi neulatyynytön :) On monta kertaa pitänyt itse sellainen tehdä mutta aina on ompeluajalle löytynyt jotain tärkeämpää ompelemista. Ystävyydestä sanoisin, että ystävät ovat niitä, jotka eivät vaikeinakaan aikoina unohda vaan vaikkeivat osaisi sanoakaan mitään, haluavat silti olla läsnä. Ystävien kanssa ei aika tai välimatka merkitse mitään, ystävät säilyvät.

  VastaaPoista
 5. Tein juuri itselleni neulatyynyn, mutta aina se on väärällä pöydällä ja fleece ei edes tullut pieneen mieleeni. Olisi hieno saada tuollainen herkku käsivarteen. Joten osallistun arvontaan!

  VastaaPoista
 6. Arvonnassa mukana. Sain 13v sitten rakkaimmalta ystävältäni ystävänpäivälahjaksi taulun, jossa ihanan kuvan lisäksi on teksti "Kun ystävän löytää pienenä, ei häntä unohda ikinä". Tämä lause on ainakin meidän kohdalla pitänyt paikkansa. Ollaan "hengattu" kohta 30v. Ystävän kanssa voi olla aito oma itsensä ilman minkäänlaista roolin häivää. Ystävän seurassa voi myös olla hiljaa, puhumista ei ole pakko keksiä jos sitä ei vaan tule. Tällaisia ajatuksia tuli mieleen.

  VastaaPoista
 7. Mukana! Ystävät on niitä, jotka on olemassa, vaikka joskus kuluisikin vuosi-kaksi, ettei olla niin aktiivisia. Jatketaan siitä mihin jäätiin.
  t. Riikkakp

  VastaaPoista
 8. Onpas kivannäköinen neulatyyny, ja just tuollaisen mä tarvitsisin. Useampikin neuletyyny kyllä on, mutta ne on aina väärässä paikassa :D! Laumasieluja lienevät, koska kerääntyvät aina yhteen kimppaan joko ompelukoneen viereen tai pöydälle ;).
  En osaa keksiä kummempaa määritelmää ystävälle, ekassa kommentissa se jo tuli sanotuksi; ystävän seurassa voi olla ihan tyystin oma itsensä.
  Mulla on ihana ystävä kouluajoilta (melkein 30 vuoden takaa siis) ja ovelinta on, että meidän 17-vuotiaat tyttäret on myös tosi hyviä ystäviä, vaikkei edes asuta samalla paikkakunnalla. Ystävyys voi siis kulkea myös suvussa :D.

  VastaaPoista
 9. Mukana arvonnassa, en omista yhtään neulatyynyä joten tuo tulisi kyllä tarpeen :), Tosiystävän kanssa aina tavatessa juttu jatkuu siitä, mihin viimeksi on jäänyt, vaikka välissä olisi pitkäkin aika. -kk

  VastaaPoista
 10. Tarvetta täälä myös neulatyynylle:) Kaverin kanssa voidaan höpöttää ja puhua arkiasioita, mutta ystävän kanssa voi jutella myös tärkeistä, henkilökohtaisista asioista luottamuksellisesti<3 -Ulla

  VastaaPoista
 11. Minullapa onkin tuollainen, juuri yhtä suloisen vaaleanpunainen, miten lie onkin noin samanlainen ;-) Mutta nyt minun tarvitsee kyllä tokaista, että eipä tullut käyttöohjetta matkassa... Minä meinaa vetäisen tuon pehmeän, mutta silti niin pisteliään kaverin, ihan tuohon kuulkaas hauiksen kohdille (ompa siinäkin joskus joku patti :-D ) Ja kyllä, mummon sanoin, se kulkeutuu matkassa vessan, mutta siihen lisätäkseni myös keittiöön ja olohuoneeseen! Tähän on meinaa sitten niin vallan kätevä tökätä se parsinneula siksi aikaa kun katkoo edellistä lankaa, kun päättelee neuletyön "miljoonia" langan päitä. Nyt kun vielä keksisi sellaisen hyvän viritelmän pikku saksille, että nekin olisivat matkassa siististi, kaulanauha ei ollut toimiva ratkaisu, kun ommellessa joko sakset roikkui liian ylhäällä eli työn edessä, tai sitten jäivät pöydän reunan alle ja kuristi kaulaa...

  VastaaPoista
 12. Parhaimpien ystävieni kanssa koen varsinaista sielujen sisaruutta. Voin kääntyä heidän puoleensa tilanteessa kuin tilanteessa. Yhdessä jaetaan niin ilot kuin surutkin.
  Mukavaa päivää sinulle!

  VastaaPoista
 13. Ystävän kanssa jaetaan ilot ja surut, kaverin kanssa jaetaan vain ilot :-) Vanhassa neulatyynyssäni on niin löysä kuminauha että jopa tuolla hauksen kohdalla se pöyrii ympäri eikä se tuolla kainalossa sitten olekaan kätevä, joten ajelee vain pöydällä tavarakasojen alla.

  VastaaPoista
 14. Minä osallistun kanssa arvontaan! Minun nuppineulat ovat ompelupöydän vetolaatikossa omassa pienessä rasiassaan mukamas helposti saatavilla. Ja pöh! Monesti en nuppineuloja käytäkään, vaikka pitäisi, kun neulat ovat niin hankalasti saatavilla monen mutkan takana.. Käteen laitettava nuppineulatyyny ei ole tullutkaan mieleeni. Joten käsivarsineulatyyny ratkaisisi ongelman. :)

  Ystävät ovat ihania rakkaita. Vaikeiden ja raskaiden hetkien myötä huomaa, ketkä ovat niitä OIKEITA ystäviä. Pysyvät rinnalla vaikeuksista tai surusta huolimatta, ovat läsnä ja rakastavat.

  -Ninnu-Liina-

  VastaaPoista
 15. Ystävyys on sitä että voi luottaa toiseen vielä vuosienkin päästä vaikka yhteyden pito olisi ollut vähäistä. arvonnassa mukana. pimu90

  VastaaPoista
 16. Vitsit, mä just ajattelin, että tartteis varmaan tehdä neulatyyny, kun mulla kaikki nuppineulat on vielä toistaiseksi siinä ärsyttävässä muovilaatikossa, jossa ne ostinkin. Ja mä niin haluaisin kauniin neulatyynyn :D Tuo ois kauniin ulkomuodon lisäksi vielä käteväkin!

  Ystävyydestä sen verran, että nykyään se tuntuu olevan kortilla. Kaverisuhteet katkeilevat, uusia on hankala luoda ja ennenkaikkea ylläpitää. Mutta siltikin ne parhaimmat, rakkaimmat ystävät ja läheiset pysyvät rinnalla, vaikeinakin aikoina :)

  VastaaPoista
 17. Mukaan arvontaan minäki:). Ystävyys on kaiken ilon jakamista, surun puolittamista tärkeän ihmisen kanssa. Ja kaikkea muuta mitä edelliset kommentoijat ovat asiasta sanoneet:).. Minulle tärkeää ystävien kanssa on se, että saa olla oma itsensä ja kokea tulevansa hyväksytyksi juuri sellaisena kuin on. Oikean ystävän kanssa voi olla kuin oman itsensä kanssa :).

  VastaaPoista
 18. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 19. Minäkin osallistun arvontaan!! Olisi kyllä mahtavaa voittaa, koska nykyinen neulatyynyni on jo niiiin kulunut. Olen sen tehnyt ala-asteella, varmaan 20 vuotta sitten. Keskeltä jo meinaa vanut tulla ulkopuolelle..

  VastaaPoista
 20. "Jos en sinulle
  kenelle sitten näytän
  luumupuun kukan."

  Haiku kertoo jonkun puolen ystävyydestä. =)

  VastaaPoista
 21. Kyllähän moiselle herkulle käyttöä olisi ;) ystävä on se joka pyssyy siinä mukana, olipa hyvä tai etenkii huono paikka.

  VastaaPoista
 22. Ystävyys on kaunista!
  -mari YY

  VastaaPoista
 23. Minun käsivarsi onkin kaipaillut tällaista.. Ystävyys on sitä kun kaipaa toista, haluaa toiselle kertoa omia kuulumisiaan ja kysyä toiselta ne hänen kuulumiset!

  VastaaPoista
 24. Mulle tuo neulatyyny :) Ystävä kuuntelee niin ilot kuin surutkin ja ojentaa kätensä kun toinen tarvitsee apua.

  VastaaPoista
 25. Mä olen aina halunnut tuommoisen neulatyynyn. Se ei häviäisi kankaiden alle vaan olisi nätisti aina mukana :O)
  Ystävä on jotain enemän kuin kaveri. Tosi ystävää ei ole pakko nähdä edes joka vuosi (esim. pitkien välimatkojen vuoksi) ja silti se on sun paras ystävä kun taas tavataan. Tosin, kyllä koirakin voi olla TOSI ystävä?

  VastaaPoista
 26. Kokeillaanpa tälläkin kertaa onnea, ettei neulatyyny olisi aina väärässä kerroksessa! Ystävät? He kestävät mukana elämänvaiheesta toiseen vaikka ei nähtäisi vuosiinkaan, kaverit usein katoavat siinä vaiheessa.

  VastaaPoista
 27. Myöskin mukana, entiset neulatyynyt kaipaisivat päästä lepomaille. Ystävän kanssa juttu jatkuu aina siitä, mihin se edellisen kerran jäi. Vaikka aikaa olisi kulunut vuosikin :)

  VastaaPoista
 28. Otanpa osaa arvontaan. Oma vastaava on jo niin aikansa elänyt, että on jo joutunut pois käytöstä. Olen käyttänyt tällä hetkellä magneettista neulatyynyä, joka on myös kätevä. Mutta tuo mukana kulkeva on myös erittäin kätevä, että käyttöön ottaisin jos arpaonni suosii :-).
  Hyvää tulevaa ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 29. En omista minkäänlaista neulatyynyä ja juuri tuollaisen käteen laitettavan olen jo kauan halunnut. Koskaan ei vaan muka ole aikaa käyttää tuollaisen tekemiseen. Toivottavasti saan sen nyt sinulta.
  "Ystävät ovat kuin lyhdyt. Eivät lyhennä matkaa, mutta tekevät sen valoisammaksi kulkea."
  Leenasofia

  VastaaPoista
 30. "Sille, joka rakastaa, on kaikki kaunista. Sille, joka kuuntelee toisia, on ystävät aitoja. Sille, joka iloitsee pienestä, on paljon iloja. Sille, joka kertoo murheensa, on mieli avoinna. Ja ystävyksille on kaikki mahdollista." Hyvää Ystävänpäivää kaikille! Mukana ihanan neulatyynyn arvonnassa! -Saara-

  VastaaPoista
 31. Ystävän kanssa jutut jatkuu sujuvasti siitä mihin ne on edellisellä kerralla jääneet vaikka olisi pitkäkin tauko ollut yhteydenpidossa. Mukana arvonnassa kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja nyt luin Paulan kommentin tuosta vähän ylempää :-)

   Poista
 32. "Ripaus riemua, hitunen hulluutta sekä sielujen sympatiaa." Ystävät tekevät matkan helpommaksi kulkea.
  Täälläkin olis neulatyynylle käyttöä - myös mun neulat on vielä siinä muovilaatikossa. (Ja ne on niin tympiä kerätä lattialta, kun se rasia kaatuu... :/)
  P.S. Tosi ihana tuo vihreä omppu-mekko!

  VastaaPoista
 33. On ainakin tarpeellinen ja monikäyttöinen! Tosi ystävyys kestää. -outi-

  VastaaPoista
 34. Ystävä pysyy aina, vaikka elämäntilanteet kuljettaisivatkin eri suunnille. Kaunis on neulatyyny, mukana arvonnassa. Anulu

  VastaaPoista
 35. Saanko osallistua arvontaan, vaikka mulla ei oo mitään sanottavaa? Lähdin aamulla liikenteeseen ja tulin kotiin vasta nyt, ja tämä keikka sisälsi myös 2,5 tuntia kuntoilua. Onneksi kaikki päivät eivät ole tällaisia, mutta toisaalta ehkä ihan hyvä, etteivät kaikki päivät ole samanlaisia.

  Ei tää nyt liittynyt lainkaan ystävyyteen, sorppa!

  VastaaPoista
 36. Ystävyys on jotain, jonka todellisen arvon huomaa vasta kun sen menettää. Siksi toivoisinkin kaikkien koittavan ylläpitää ystävyyttä niihinkin, joita ei aina saa jostain syystä kiinni, tai asuvat kaukana tms. Yhteydenotto ilahduttaa aina! :)

  Kätevänoloinen neulatyyny, ala-asteella tehtiin samantyyppinen käsitöissä, tosin se ei ollut presiis sopiva mun tikkulaihaan kätöseen. Se pyöri ympäri, joten en silloin innostunut sen käytännöllisyydestä. Mutta tuollainen versio näyttää tukusammalta, ja ilmeisen toimivalta. Jännä muuten, että erittäin ahkerasti ompelemista harrastanut äitinikin aina kaivoi niitä nuppineuloja muovilaatikosta, muistaakseni sellaisen "miljoonalaatikon" pienestä lootasta. Tosin siinä oli se hyvä puoli, että siihen laatikkoon mahtui tosi paljon nuppareita ja kun niitä ei tarvittu, sai sen takaisin laatikostoon, jolloin ne eivät päässeet kippaantumaan pitkin pöytiä.

  VastaaPoista
 37. Mun neulatyyny alkaa sanoa sopimustaan irti. Toi on tosi näppärän näköinen.
  Tuossa edellä on paljon viisaita sanoja ystävyydestä. Komppaan niitä.
  Tää sun blogi on tosi kiva. Pitkään jo seurannu mut nyt vasta ekan viestin kirjoitan. -Sari-

  VastaaPoista
 38. Mukana arvonnassa, sillä tarvitsisin tuollaisen neulatyynyn! :)

  VastaaPoista
 39. Ystävät ovat YSTÄVIÄ, läheisiä, luotettavia jne. kun taas kaverit ovat vähän pinnallisempia tuttuja. Näin minä ajattelen. Kuulostaako hullulta? Tarvetta ois neulatyynylle joten mukana arvonnassa.

  Maaruska

  VastaaPoista
 40. Mäkin haluan mukaan arvontaan :)

  Mulle ystävät merkitsee sellasia ihmisiä että ne pysyy "matkassa mukana" vaikka niitä ei tapaisi vuosiin. Vaikka edellisestä tapaamisesta olisi 2 vuotta, niin kun tavataan niin jutut jatkuu niinkuin ei olisi välissä oltukaan erossa. Toisaalta heille voi kertoa ilot ja surut eikä tarvii pelätä että jutut leviäisif väärille ihmisille.

  VastaaPoista
 41. Ihania ompeluksia!!! Ystävän erottaa kaverista se, että tietää hänen olevan ystävä pitkään, parhaassa tapauksessa koko elämän. Minulla on kaksi ystävää, joiden kanssa on jo suunniteltu 50-vuotismatkat 15 vuoden päähän, eikä hetkeäkään epäilytä, etteikö suunnitelmia aikanaan toteutettaisi. Kaverit tulevat ja menevät, ystävät tulevat jäädäkseen.

  VastaaPoista
 42. Mukana:)
  Ihania tosiaan olet ommellut, varsinkin tuo omppumekko on aivan ihana!

  VastaaPoista
 43. Mukana arvonnassa, tuollaiselle neulatyynylle olisi tosiaan tarvetta! (viimeksi eilen ommellessa onnistuin levittämään nuppineulat rasiasta lattialle.. :´D )
  Ystävyydestä on tullut monia hienoja ajatuksia, samaa mieltä siitä, että oikeat ystävät ovat niitä jotka pysyvät vierellä aikojen ja tilanteiden muuttuessa. :)

  -Sandra

  VastaaPoista
 44. Mukana kulkevalle neulatyynylle olisi tarvetta! Se olisi siellä missä sitä tarvitsee eikä aputytöllä lajittelussa... Ystävät kestävät aikaa, kavereita tulee ja menee elämäntilanteiden mukaan. Uusia ystäviä saa harvoin, kavereita useammin. Ystävästä tietää lähes kaiken, kaverista vain pintaraapaisun. -TainaT-

  VastaaPoista
 45. Neulatyyny kelpaisi tännekin. Jos onni ei suosi niin postaus neulatyynyn teosta sopisi myös :)

  Ystävät ovat niitä joiden kanssa ollaan vuodesta toiseen samalla aaltopituudella, vaikka oltas erimieltäkin asioista.

  VastaaPoista
 46. Jos vielä ehtii, niin osallistun. Ystävä on luotettava ja hänen kanssaan voi olla oma itsensä. Kaverikin on kiva, mutta ei niin läheinen.

  VastaaPoista
 47. Tähtipaita on ihan pop! Kivasti tuo juttua siihen tuo eri kankaasta oleva hiha ja voi miten mä tykkään noista kanttauksista helmassa ja hihoissa!

  VastaaPoista
 48. osallistun, jos ehtii. ystävän ja kaverin raja on hankala ainakin mulle, en luokittele onko joku ystävä vai kaveri, esim. työkaveri voi olla ystävä myös! kiitos kivasta blogista, vaikka mun ompelupeukalo on aikas keskellä kämmentä, kangaspuut hallitten paremmin jäljistä päätelleen, vaikka tässä elämänvaiheessa nekin oottaa aikaa parempaa. oletko muuten kutonut mattoja tms kangaspuissa? _anni81-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kutonut, ja kutoisin niin mielelläni lisääkin! Muutamia mattoja olen tehnyt, ja niistä alkaa olla aikaa jo.. eikun on jo ylikin viisi vuotta.. ompeluhuoneen lattialla on itse kudottu vaaleanpuna-valkoinen matto.. <3

   Poista
  2. kiva kuulla! ehkä sitten oikeesti mummoikäisenä on niilleki aikaa ja tilaa, kangaspuut vaatii niin paljon tilaa. ompeluintoa ja ihanaa kevättä sinulle :)-anni81-

   Poista
 49. Neulatyynylle olisi kyllä tarvetta. Pari vuotta sitten alkoi minun ompeluinnostus, enkä vieläkään ole saanut tehtyä neulatyynyä.
  Ystävät ovat elämän tukipilareita.

  VastaaPoista
 50. Mahtavia ompeluksia! Musta ystävät seuraavat rinnalla läpi elämän, kavereita tulee ja menee.

  VastaaPoista
 51. Ystäviä ovat ne, joiden kanssa voit aina jatkaa siitä mihin edellisellä kerralla jäätiin, vaikka välissä olisi vuosia.

  Ystävystyisin mielelläni tuon hempeän neulatyynyn kanssa! Lapsi särki oman magneettiversioni vasta.

  ystävänpäiväterkuin lasiina

  VastaaPoista
 52. "Onnetarta" ei voi lahjoa, vaikka kuinka tekisi mieli tuollaista kunnollista neulatyynyä. Mukana siis rehdissä arvonnassa.

  VastaaPoista
 53. Katsotaas vieläkö ehtii.. Entinen neulatyyny ansaitsisi jo päästä eläkkeelle, se on ollut äidilläni jo ennen syntymääni ja sen punainen päällys on jo koko yläosastaan kulunut pois joten kaivelen neuloja sieltä vanun seasta aina.

  Mutta tuo toinen on vaikeampi kohta, yritin jo eilisen illan miettiä mitä ystävyys on? Ompelin samalla tilkkutyöpaloja yhteen, tilkut vaihtuivat ja niin vaihtuivat tunteetkin laidasta laitaan. Tilkkupaloja oli yksinkertaisia, monimutkaisia koukeroisia, oli suoria viivoja, haaleita sävyjä, voimakkaita värejä.. Taisi tulla todellinen tunteiden peitto..
  Päällinen on nyt valmis, ja niin on ajatuskin ystävyydestä: en oikeasti edes tiedä mitä se ystävyys on, mutta koen että minulla on ollut elämässäni ympärilläni niitä läheisiä, tärkeitä ihmisiä joista vuosienkin päästä muistaa vielä ne pienet yksityiskohdat, naurun, ilon, luottamuksen.. varmaankin juuri niitä ystäviä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne varmasti on olleet juuri niitä. <3

   Poista
 54. Voihan kurjuuksien kurjuus. Eilen koneeni oli jumissa ja en päässyt nettiin ja nyt kun pääsin, löysin ihanan arvonnan, se lähes pelasti päiväni -muttei sittenkään, myöhästyin. Luen blogiasi lähes päivittäin, paitsi eilen ja juuri silloin mulle käy näin.
  Ystävät ovat niitä jotka kannattelevat silloin kun omat jalat eivät kanna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan osaa! :) Arvon varmasti neulatyynyjä jatkossakin, kun nyt tuli todettua että niin valtava kansanosa ompelee surkeilla varusteilla.. ;D

   Poista
 55. Onnea voittajalle! Ja kun en kerran neulatyynyä saanut, niin olisko ylimalkainen piirros mittoineen mahdollista täällä sivuillasi - joskus jos kerkiät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krhömön, no ne kaavat on itse asiassa olleet täällä blogissa tarjolla jo kaksi ja puoli vuotta.. ;D

   http://tosimummo.blogspot.fi/2010/08/neulatyynyvinkki-ja-viela-yksi-mekko.html

   Poista
  2. No, öh, hyvä juttu. Kiitos paljon!

   Poista
 56. Mulla jäi koko hieno arvonta väliin, kun en kerennyt koneelle muutamaan päivään. Mutta se(kin) kuuluu tähän elämään. joskus voisin sulta haluta tuon kaavan neulatyynyysi ja tehdä itselleni tuollaisen, sitten kun taas kerkeän ja jaksan ommella. eli joskus eläkkeellä, kenties.

  VastaaPoista
 57. Ja niinkui aina, kirjoitin kommenttini lukematta muiden kommentteja, ja sitten vasta huomaan, että kaavoista oli kyse edellisessä kommentissa. Eli löydän ne täältä, toivottavasti vuosikymmenienkin päästä, eläkkeellä ollessani :)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.