keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Valtakunnan nopein neuloja?

Tuli tuossa nimittäin eilisen aamupäivän aikana tehtyä pari neulepaitaa. Toinen on tuollaista pitsineuletta ja toinen perinteisiä palmikoita. On tosin mainittava, että joka minua yhtään tuntee, tietää myös sen, etten eläissäni saisi neulotuksi näistä kumpaakaan! Onneksi on ompelukoneet.



Jätin vähäksi aikaa ne hihasaumattomat kaavakokeilut jäähylle ja kaavoitin omaan tarpeeseeni pitkän, väljähkön neulospaidan. Kaikenlaiset jättisuuret yläosat näyttävät olevan nykyään kovassa huudossa, mutta omaan tyyliini käy kuitenkin paremmin väljähkö kuin varsinainen oversize. Peruspaidan kaavasta saa väljähkön helposti suoristamalla sivusaumat laatikkomaisiksi sen sijaan, että niissä olisi kapeampi vyötärönkohta.








Halutessaan laatikkomaistakin neuletta voi hiukan muokata asusteilla.






Tämän paidan kangashan on Eurokankaan palapuolelta, ja tätä olen ostanut nyt yhteensä kolmesti. Ensimmäisestä ostamastani palasta tein tuubihuivin, seuraavasta kietaisuboleron pidettäväksi juhlavaatteiden kanssa, ja tästä kolmannesta palasta tein vihdoin sen "neuleen", jota harkitsin jo ensimmäisestä palasta. Tämän paidan kanssa voisi pitää tuota tuubihuiviakin, irtokauluksena, mutta en löydä sitä mistään! Mihin ihmeeseen olen sen voinut hävittää?!




Muuten olin tyytyväinen kaavaan, mutta pääntie oli hitusen liian leveä, samoin hartialinja jäi liikaa sivulle. Vähensin leveyttä leikkaamalla pois suikaleet KE- ja KT-kohdista, ja lisäsin sitä kainaloista alaspäin sivuihin. Näin muokatulla versiolla ryhdyin tekemään seuraavaa neulomustani - sitä, jossa on niitä palmikoita.


Jopa alkaa olla kaava kohdallaan. Lisää kankaita kiitos, sillä näitä paitoja tarvitaan nyt muutama lisääkin, kun kerran vauhtiin päästiin! Tämä palmikkokangas on Ikasyriltä, ja laadultaan tämä on ihan mielettömän ihanaa! Pehmeää, napakkaa, ja vieläkin korostan että pehmeää! En muista moiseen trikoolaatuun monesti törmänneeni aiemmin.




Tähän toiseen versioon tein kauluksen väljänä poolona. Mittasin pääntien ympäryksen, leikkasin vastaavan kokoisen palan jämäkankaasta, joka jäi yli miehusta- ja hihakappaleiden leikkaamisesta ja ompelin sen kaulukseksi.





Pääsin vihdoin edes osittain eroon Susiesta! Tosin on siitä bloggaamatta ainakin yksi velourtunika vielä... mutta täten on todistettu, että kykenen minä muuhunkin kuin susietunikoihin! ;)

32 kommenttia:

  1. Hienoja neulepaitoja, tykkään erityisesti tuosta tummemmasta. Ennätinkin jo vähän ihmetellä kun ei missään blogissa ole tuota Ikasyrin neulekuosia näkynyt. Tekis mieli itsellekin tilata jos vaan lompakko antais myöden...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu eihän tuo niitä edullisimpia kankaita ole, tämän paidan kankaalle tuli postikuluineen hintaa reilut 30 euroa. Mutta on se sen väärtikin, huippulaatua! :)

      Poista
  2. Kyllä tuon alimman tunikan innoittamana lähtee täältä viimein se ikasyrin tilaus. Monesti oon jo ostoskorissa tuota pyörittäny, mutta jokin on vähän epäilyttäny. Ku ei tosiaan oo tästä vielä ommeltua vaatetta nähny :-)

    VastaaPoista
  3. Hienoja ja nopeita neulospaitoja...kivat:)

    VastaaPoista
  4. Todella kauniita ja sulle niin hyvin istuvia molemmat!

    VastaaPoista
  5. Veikkaan että kyseinen tuubihuivi oli arvontavoitto ja on nyt kovassa käytössä minulla. ...tai sitten niitä oli kaksi, sillä minun kaulaani on lämmittänyt samanlainen kesät talvet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kun tein niitä kaksi, ensiksi itselleni ja arvottavaksi toisen, kun oli niin kiva. Mukava kuulla että se voittohuivikin on ollut käytössä! :) Ei ole kauan kun viimeksi pidin sitä minun vastaavaa huivia, mutta nyt olen työntänyt sen niin hyvään talteen etten löydä.. eilispäivän vietin etsien, mutta turhaan. :/

      Poista
  6. Onpa kaunis malli! Tuo Ikasyrin palmikko alkaa näyttää tosi kivalta, vaikka alkuun aattelin etten tarvii sitä. Mahdanko kuitenkin tarvita?! ;)

    VastaaPoista
  7. Huh tuota sun ompeluvauhtia! Tässähän ihan hengästyy jo pelkästä ajatuksesta ;) Kauniita neuleita olet saanut aikaan ilman puikkojakin!

    VastaaPoista
  8. Nyt on pakko munkin päästä eurokankaaseen tai edes johonkin kangaskauppaan. Tosin mä en koskaan löydä niistä palalaatikoista kuin kummallisia persikan värisiä kankaita, jotka eivät imartelee yhtään ketään.:) Tuo ikasyrin kangaskin on niin nättiä vaatteena. Kauniita paitoja molemmat.

    VastaaPoista
  9. On kyllä magee tuo Ikasyrin malli!
    Huomaan, että frouvalla on jotkut hennon roosahtavat byysat...? Tulee kevät mieleen...silloin iskee hullu. Itselläkin jopa ajatus jostain mintunvihreästä, vaikka kasaripelleltä niissä varmaan näyttäisin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. iskee hulluus, siis. Värien suhteen. Vuosi sitten laitoin pimakan pinkit housut. Syksyllä katsoin niitä ja päätä särki. Mutta joka vuosi uudestaan...

      Poista
    2. Juu kyllä vain, frouva löysi vihdoin etsimänsä hennon roosat housut, tai melkein ne jo on lohenpunaiset.. mutta jotain punertavaa silti! Minä tosin luulen, että tämä tauti ei parane minusta syksylläkään, vaan kiusaa ihan ympärivuotisesti. ;D

      Poista
  10. Minäkin rakastuin tuon palmikon kankaan laatuun! Ja vielä enempi kuvioon! Olen tilannut sitä jo kahdesti, enkä siis vielä omiin vaatteisiin, että mahtaa tulla vielä yksi tilaus.. :P

    VastaaPoista
  11. Tosi kauniita paitoja:)! Pitäis joskus saaja aikaseksi ettiä itelleki hyvä paitakaava. Mieki tykkään pidemmistä paidoista, ku oon leggari/pillifarkkuihminen:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei myöskään juuri muuta kaapista löydykään kuin niitä pillilahkeita. :)

      Poista
  12. Ihana tuo vaalea neule! Näyttää kyllä istuvan mielettömän hyvin ja noin monikäyttöinen. Tummempi on kyllä myös kiva. Tämä on niin ihana, hyvänmielen blogi. Kotiäidin aamu piristyy kummasti huonon yön jälkeen, kun pääsee lukeen uutta postaustasi kahvikupin kera :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon parempaa palautetta ei tämä blogisti voi saadakaan kuin tuo sinun! :) Jos yksikin kotiäiti-kollega saa täältä hyvää mieltä mukaansa kurjan yön jälkeen, niin tämän blogin päivittelyä on takuulla jatkettava!! ;)

      Poista
  13. Hienoja! Katselinkin Eurokankaassa neulekankaita. Itse neulon kuitenkin mielummin kokonaan ja se sujuukin paremmin multa, kun ompelu. Nimimerkillä "sain tänään kaksi kaksoisneulaa katki". Siis miten ihmeessä resoria tehdessä pääsee sivusaumojen yli ilman, että neula katkeaa? Minun Janomen koneen ohjekirjasta ei löydy ohjeita kaksoisneulan säädöille... :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko sulla Schmetzin kaksoisneuloja? Joustavat paremmin kuin Prymit, suosittelen kokeilemaan ellet vielä ole tutustunut. Mutta ainakaan sitä työtä ei saa yhtään vetää eikä työntää, sillä saa neulat helposti poikki. Tai jos on oikein paksu kohta, ylitä se käsipyörällä. Kyllähän ne kaksoisneulat suht herkkiä on katkeamaan, kun ovat niin mahdottoman hentoisia, mutta kyllä niiden pitäis kuitenkin vähän enemmän kestää! :D

      Kaksoisneulallahan on muuten samat säädöt kuin normaalissa yhdellä neulalla ompelussakin, mutta on huolehdittava siitä, että alalanka tekee selkeää siksakia, muuten ommel ei jousta. Eli ylälankoja kireämälle.

      Poista
  14. Yhdyn kuoroon: tosi hyvän näköisiä ja varsinkin tumma palmikkopaita!

    VastaaPoista
  15. Sulle sopii niin hyvin tän malliset paidat! Näitä lisää, suosittelen!!

    VastaaPoista
  16. Ootpahan taas tehny mukavan näkösiä paitoja :)

    VastaaPoista
  17. Kiitokset kehuista, senkin imartelijat! ;) <3

    VastaaPoista
  18. OI ETTÄ! <3 tosi hienoja!! kasvaa vaan entisestään himot saaha tuota palmikkokangasta ;) ;)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.