perjantai 23. marraskuuta 2012

Viime aikojen teokset

Eräänä arkiaamuna rankan, yskäisen yön jälkeen simahdin aamutakissani sohvalle, kun eskarilainen oli saateltu taksiin, ja siitä heräsin napakkaan koputukseen. Apua, joku on ulko-ovella! Ensiksi ajattelin jatkaa vain uniani, kun pitkin yötä valvoneet mukulatkin vielä uinailivat, mutta uteliaisuus voitti, ja kampesin lopulta itseni ovelle. Kovin ymmärtäväiseltä vaikutti postin setä, eikä ilmekään paljastanut, että tilanteessa olisi hänen mielestään ollut mitään koomista. Nimenkin sain jotenkuten paperiin kirjoitetuksi, ja kun näin saapuneen paketin päältä lähettäjän nimen, heräsin lopullisesti.

Noshin luomuveloureja oli odotettukin täällä kauan ja hartaasti. Jo joskus keväällä tein ennakkotilauksen suoraan Noshille, kun olimme yhteistyössä sen kuumailmapallotrikoon kautta. Tuotannossa ilmeisesti oli ongelmia, ja alkujaan elokuulle luvattu toimitus venyi lopulta marraskuuhun. Mutta ainahan näin söpöjä kankaita kannattaa odottaa!


Suuri houkutus oli ommella jommasta kummasta väristä kokohaalari kuopukselle, mutta koska tiedän sellaisen jäävän todella vähäiselle käytölle, olin fiksu ja jätin haalarihaaveet. Tein nyt alkuun ihan perushousuja oikeaan tarpeeseen, ja tutustuin siinä samalla materiaaliin. Tämä luomupuuvillavelour ei ole ihan muhkeimmasta päästä, jos vertaa muihin veloureihin, ja tuntuma onkin enemmän jotenkin joustofroteemainen. Sitkeä. Kiellosta huolimatta kuivasin kankaan rummussa, koska kuivaan kuitenkin ne valmiit vaatteetkin siellä. Kutistuihan se reippaasti, kuten luvattiinkin, ja vihreä velour myös kiertyi aika paljon. Mutta kun kiertymisen otti huomioon kappaleita leikatessa, loppu olikin silkkaa mummojen leikkiä. Mukava ommeltava, ja nukkasotkua tuli todella vähän, kun neulos on sen verran tiivistä.



Kaava näihin peruspöksyihin on jonkun leggarikaavan pohjalta itse muokkailtu. Samat 86-senttiset housut menisivät melkein vielä kolmevuotiaallakin, tosin vyötärö oli liian löysä.. ;) 


Pinkistä peruscollegesta tein eskarilaiselle perushousut, joita tuntuu olean aina liian vähän. Polvissa on vaihtarina saatua sydäntrikoota.


Minulle esitettiin sähköpostiin toive kuvan kanssa, että onnistuiskohan jonkinlainen vastaava mekko. Sitä alkuperäistä kuvaa en esittele tekijänoikeuksien takia, mutta tällaisen itse suunnittelin ja kaavoitin sen kuvan mekon pohjalta:


Materiaali lakanapuuvillaa, kanttaukset vinonauhalla ja edessä halkio napilla, jotta mekon saisi vielä päällekin. Aika työläs tehdä kokoisekseen, eikä tällaisia ehkä tule tehdyksi montaakaan, mutta ihan hauska joskus kokeilla vastata haasteeseen ja testata itseään.


Itselleni puolestaan ompelin aikaisempaa pidemmän pitsitopin, kun edellinen tuntui legginsien kanssa omaan makuun turhan lyhyeltä. Sen lyhyemmän voisin laittaa vaikka huutikseen joskus jahka muistan. Nyt loppui muuten nämä EK:n pitsiostokset - se tarkoittaa uuden kaupunkireissun suunnittelua, siinä toivossa että näitä pitsejä vielä saisi lisää!


Viime viikonlopun mökkireissulle en raahannut ompelukonetta mukanani, mutta siinä kielten kalkatuksen lomassa oli hyvä kilkutella myös puikkoja ja jatkaa muutamia keskeneräisiä neulomuksia. Pitkävartiset villasukat itselle valmistuivat päättelyä myöten sillä reissulla.


Lankana on ihan tavallinen 7 veljestä, ja väri on itselle niin mieluinen harmahtavan vaalea. Alakuvassa väri toistuu todellisempana. Varsiin hain vähän vaihtelua ihan vain neulomalla oikeaa ja nurjaa silmukkaa vuoronperään, ristikon muotoon. Ei mitkään näyttelykappaleet (tai no, riippunee näyttelystä, esitelläänhän jossain niitä keskeneräisiäkin parhaillaan) mutta kyllä minä kehtaan sanoa itse tehdyiksi.


Ne lupaamani verhokuvatkin tulevat ehkä lähiaikoina, sillä Ellos lähetti ne toiset pellavaverhot (jotka ovat kyllä puuvillaa) ja saan ne pikapuoliin ikkunaan. Samanlaiset, mutta kappana, on mahdollisesti pian myös keittiössä. Maalausprojektikin on saanut ilmaa siipiensä alle, sillä mies tahtoisi saada listat olohuoneeseen, ja sitä ennen on tietysti hoidettava tuo maalausprojekti pois alta. Tämä tietää reissua rautakauppaan, lopullisen päätöksen tekemistä värin suhteen - ja kyllä, talon ensimmäistä pientä pintaremonttia!

10 kommenttia:

  1. Joko olet käynyt PK:n loppuunmyynnin koluamassa? Itse hain sieltä villakangasta -60% alesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. PK? En varmaan ole kun en keksi mikä se on? =)

      Poista
    2. Eikun nyt ehkä tajusin! Loppuunmyynti? Ääk!

      Poista
    3. Pajulahden kangas. :D Alet on kestäny jo muutaman viikon.

      Poista
  2. oi että miten ihana tuo omppuvelour, ei kyllä ihanampaa kangasta vois olla :) Ja mahtavia aarteita oot taas löytäny, viime postauksessasi siis!!

    VastaaPoista
  3. Ihana huppumekko ja lämpöisennäköiset sukat!
    Tänään juuri napsuttelin noita omppuveloureja, niitä ei voinut ohittaa! Samalla tulee myös pala kettukangasta, kun sitä yllättäen ilmaantui myyntiin. :)

    VastaaPoista
  4. Kaikenlaista kivaa! Omput näyttää mukavilta ja housut, mekot, sukat! :)

    VastaaPoista
  5. Mukavalta näyttää nuo "kalsarit" :) Onko kaava sellainen että voisit jakaa sen minulle? tarvitsisin juuri 86 kokoa lapsenlapselleni Näitä kun ei ole koskaan liikaa.
    Ihania ompeluksia teet, huomaa kyllä että olet alan ammattilainen.
    Rauhallista Joulun alusaikaa Sinulle ja perheellesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä etten voisi jakaa kun ei kaupalliseen käyttöön mene, postimaksut toki jäisivät sinun maksettaviksesi. Laita sähköpostia jos kiinnostaa!

      Poista
  6. Ihania vaatteita, rakstuin noihin omppupöksyihin ja tuollainen pitsitunikakin pääsisi heti käyttöön! Ja sukat olisi niin lämpöiset, ja ja ja :D

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.