torstai 8. marraskuuta 2012

Arvon arpavoitot, olkaa hyvä!

Taannoisen arvonnan voitot on saatu valmiiksi. Ensimmäinen arpa nousi Kaisalle, ja Kaisan ekaluokkalaisella oli pulaa erityisesti paidoista, joten paita tehtiin. 


Poden varmaankin jonkinasteista kuosiähkyä, ja paluu "juurille" eli selkeämpään retroon tuntuu vaihteeksi oikein mukavalta. Palkintopaidan kylkeen applikoin iloisenvärisen minkä-lie-kukan, ja tällainen on ehkä ihan pakko tehdä omallekin tyttärelle.


 


Pääntiellä on ärhäkkä resori, kukan keskiosan sävyyn.
Mikä se keskiosa olikaan... mykiö? Keskiö? Joku -ö?


 

Toisen arvan numero osui Ninaan, ja Ninan palkinnon sain myös ommella retroväreissä. Koska Nina kertoi, että hänen retroihin puettua tytärtään luullaan säännöllisesti hattu päässä pojaksi, tein liivimekon, jotta tällainen luuleminen ei tällä kertaa onnistuisi. Eipä sillä, että siinä mitään pahaa olisi, vaikka luultaisiinkin, mutta onhan se joskus ihan mukavaa olla luvan kanssa tyttömäinen, vai mitä!




Sinapinkeltainen ja ruskea ovat retrovärejä parhaimmillaan, ja käyvät yhtä hyvin tytölle kuin pojallekin. College on nykyään vähemmän pinnalla oleva materiaali, mutta nostetaan nyt samalla esiin sitäkin. Se on huippumukava ommeltava, eikä se roskaa yhtä paljon tekovaiheessa kuin velour tai joustis. Tosin velourin pehmeydelle ei mikään vedä vertoja, mutta college on ehdottomasti näistä kolmesta se mukavin ommeltava. Tämä kyseinen sinapinkeltainen college on muuten ehtaa retroa!




Tuosta koosta en osaa sanoa, mikä se on, kun mekon kaava oli joku itse aikoja sitten piirretty mini-kesähetale koossa 104, mutta hupun otin jostain pojan T-paitahupparin kaavasta, jonka koko on ehkä satasen luokkaa. Tätä saa Nina nyt vähän sovitella, että kummalle tyttärelle tämän lopulta pukee. Älkää muuten loukatko silmiänne, vaikka ottaakin kipeää mustuaiseen katsella tuota hempeää kukkakuosia tuolla retron alla.. ;)



Ja kuten jo kerroin, tämän mekon college on ehtaa retroa. Retroon oli tullut ajan saatossa reikä, ja sen huomasin vasta kappaleet leikattuani. No, applikoidaanpas pikkuinen sydän huppuun, sinnehän se reikä jää alle piiloon. Paikatun näköinenhän se varmasti jonkun mielestä on, mutta haittaakse mitään?




Tilauksen merkeissä puolestaan pääsin virittelemään taas housutehdasta, kun aikaisemmat housutehtailut ovat käymässä pieneksi. Tällä kertaa ruskealle collegelle lätkäistiin lapaset lanteille, ja tehosteena toimii applikaatiokankaasta pöllitty iloinen oranssi.




Tuo lapas-idea on pyörinyt mielessä jo varmaan vuodenpäivät, ja useammassakin paikassa olen nähnyt lapasia taskuina tai muuten vain koristeina, enkä tosiaankaan osaa sanoa, keksinkö idean ennen kuin näin ensimmäiset toteutukset vai tuliko ajatus päähäni alitajunnasta juuri siksi, että olin jossain moisia nähnyt. Niin tai näin, siinä ne nyt kuitenkin ovat.



Housujen koko on 104, ja kaava omaa, kapoista mallia.



Omalle lapselle väänsin kankaiden yöstä edullisesti ostettua, jotenkin aneemista Moonkidsiä kalsareiden muotoon. Taisi viitosella irrota metri tätä, jos oikein muistan. Ikasyriltä.  Postikulut toki päälle, mutta kuitenkin. Sinänsä oli turhaa ostaa se metrin pala, kun siitä 30cm jäi turhakkeeksi kaappiin, mutta ei ollut valinnan mahdollisuutta. Ehkä sen joskus voi johonkin käyttää.



Huutiksesta tekee joskus lystikkäitä löytöjä. Älkää nyt tekin alkako hurjana selaamaan niitä sivuja, kun ostatte pian kaikki aarteet sieltä, mutta pakko tämä on esitellä, senkin uhalla! ;) 


Tämä myytiin trikoona, ja jännityksellä odotan, mitä posti tuo. Tämän tyyppisiä saisi olla myynnissä kangaskaupoissakin rutkasti nykyistä enemmän. Räikeiden värien ja kuosien rinnalle murrettuja ja rauhallisia sävyjä, kiitos!


18 kommenttia:

  1. Nimenomaan! Murrettuja ja rauhallisia sävyjä juu!

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo ekaluokkalaisen pusero! Ja muutkin tekeleesi.

    VastaaPoista
  3. Upeita arpavoittoja!:) -Ulla-

    VastaaPoista
  4. Collegeliivari on ihan huippu,makea väri ja kaunis toteutus!!!

    VastaaPoista
  5. Heti tekee mieli päästä ompelemaan, kun näittä katsoo.Siis ihania ovat!

    VastaaPoista
  6. Voi että ihan harmittaa etten voittanut, niin ihania palkintoja :) Tuo kukka tuossa paidan sivussa on kyllä huippu! :) Ja hauskoja on muutkin ompelukset :)

    VastaaPoista
  7. Upeita ompeluksia taas! Tykkään varsinkin kahdesta ensimmäisestä, niin selkeät värit ja mallit. Huppuliivari olisi kiva lisä omankin tytön vaatekaappiin.

    VastaaPoista
  8. Aivan ihana tuo keltainen liivimekko! Tosi kiva malli ja kivat värit. Myös housujen lapaset on hienot :)

    VastaaPoista
  9. Voi, tuo mekko on varmasti just ihana meidän tytöllä. Värit on tosi mieleiset äidille ja tytölle, jolle juuri kuvaa vilautin. Kiitos kovasti jo etukäteenkin!
    -Nina-

    VastaaPoista
  10. Tosi ihania nuo palkinnot! Ja muutkin tietty! Oletko tikannut vain normaalilla koneompeleella nuo pääntienresorin ja liivarin taskun resorireunuksen? vai minkä näköinen on ketjutikki.. onko se kenties se?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se ihan tavallista suoraommelta on! Laiska mummo ei ole ketjutikkiä käyttänyt vasta kuin kokeilun verran.. päällepäin se on tosiaan ihan tavallisen suoraompeleen näköinen. =)

      Poista
  11. Ihania kukka ja hupparimekko! :) Taidanpa miettiä jos matkisin sun kukkaideaa johonkin omien lastenvaatteeseen jos et pahastu suuresti! :) Olisi ehkä hyvä aloittelevalle applikoijalle toi kuva :) Itsekin huomaan että olen alkanut suosia nyt enemmän retromaisempaa. Välillä eksyin vähän erilaisempaan ja kirjavampaan... :)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.