sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Tyhmäkuvapäivä

Tänään on vaihteeksi tyhmäkuvapäivä, idioottikuvapäivä, joten en saanut yhtään hyvää kuvaa otetuksi, mutta esitellään nyt niiden puutteessa näitä huonoja.



Taitaa olla myös idioottikirjainpäivä. Sanat eivät tunnu millään taipuvan tahtooni, muodostan kökköjä lauseita ja pyyhin jatkuvasti pois yhtä monta kirjainta kuin saan kirjoitetuksi. Kaavastakaan en muistanut madaltaa hihan pyöriötä, vaikka minun pitäisi tietää, että Suuren Käsityölehden kaavoissa on juuri tuollainen pussi olalla, jos ei sitä muokkaa. Hrmph!


 



Tämä musta tunika (joka on muuten SK:n numerosta 4/2010, tai ainakin siitä muokattu, kun joku kuitenkin kysyy) on ihan peruskauraa. Hihoja pidensin talvimalliin ja levensin hiukan, jotta sain niihin pussitusta hihansuuhun, mutta muuten hyvin tavis. Paitsi teinhän minä vielä hihoihin muutaman rosoisen koristeen kirpparilta löytämästäni ka(l)sarikankaasta, ja samasta kankaasta piti pyöräyttää vielä tuubihuivi.



Kyllä minä tätä kolttua ainakin kotona käytän, vaikka en olekaan ihan varma, tuliko noista koristuksista hienot vai huonot. Niin tahi näin, kyllä kotikolttujakin tarvitaan!




Tämän tunikan mustanpuhuva trikoo on muuten haalittu Kaisan ystävällisellä avustuksella Harjun tukkumyymälästä, Längelmäeltä. Perin näppärää passittaa puolisot Kemiin saakka metsälle, jotta vaimojen kangaspaketit vaihtuvat sillä samalla reissulla ilman postikuluja. Mutta tulikohan se lopulta kuitenkaan halvemmaksi niin?! ;)




Siitä aikaisemman postauksen sinertävänharmaaksi värjäytyneestä ryppypuuvillasta piti päästä luomaan jotain. No olipa yllättävä tämä lopputulos - Susiella mentiin nimittäin taas! Toisaalta kaipaisi kaavavaihtelua, mutta toisaalta ei jaksa alkaa tutustumaan uusiin, kun on löytänyt vanhoista jonkun luottoystävän.




Löysinkin kaapistani neljänosaneliön kokoisen harmaan trikoopalan, joka jäi aikanaan yli eräästä toisesta kotitunikasta. Siitä sain kituutettua yläetu- ja ylätakakappaleet, kun vähän sovelsin. Ylätakakappaleen ylä-ylä-yläreunaan sovelsin nimittäin ryppypuuvillasta kaitaleen, ja koska liiallinen siloisuus on yliarvostettua, huolittelin reunan vain ylimalkaisesti minisiksakilla ja jätin reunan näkyviin oikealle puolelle.




Saman tempun tein pääntien kanssa.




Hihoihin ei enää riittänyt kumpaakaan kangasta, joten tein vaihteeksi lyhythihaisen. Ja koska tuo ryppypuuvilla joustaa ryppyjensä takia aika reippaasti, ei tunikaan tarvinnut vetoketjua tai muuta pukeutumisapua lainkaan. Laiskan kärsimättömän ompelijan ilouutinen!


Jo vain. Alkaa olla vaatehuoneen henkaritanko täynnä rouvan kolttuja, uudempia ja vanhempia. Ketään tuskin haittaisi, jos osaisin luopua osasta, sillä kaikkia en välttämättä ikinä käytä. Täytyypä laittaa harkintaan!


Välillä on ommeltu tilausjuttujakin. Se vihreä "lindexpaita" poiki tilauksen samanlaisesta, mutta keltaisin tehostein. Ja mummelsson totteli.




Punaisia velourhousujakin on tullut tehtailtua kaksin kappalein, mutta vyötärökuminauhan puuttuessa ne jäävät vielä esittelemättömien pinon täytteeksi. Kaksi pipoa muuttaa ystävän poikien päidenlämmikkeiksi, jahka. Yhtä "jahkaa" oli kyllä näiden tekeminenkin. Aloittamista piti suunnitella useampia viikkoja, vaikka itse tekemiseen meni ainakin hurjat viisitoista minuuttia. Hohhoijaa joskus tätä mummon tekemistahtia. Missä selkäranka, missä!




No nyt ne on silti valmiina, sentään. Taidankin lähettää nämä postissa, että kotiutuvat päihinsä vielä ennen lumien sulamista. ;)

29 kommenttia:

  1. ihania...nyt mä oon taas niin kateellinen sulle, ois se onni omistaa taito ommella itelle ihania tunikoita <3 Ja jos myyt jotai sun tunikoitas ni muista sit ilmoittaa mullekki!!! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon nyt ehkä vähän kuiva, mutta kävin kaks vuotta koulua oppiakseni sen. ;) Juu ilmoittelen!

      Poista
    2. Tekemällähän sitä oppii :)
      Ja mitä enemmän tekee, sen kriittisemmäksi tulee itseään kohtaan..että oisko vaan parempi että ostelis valmiina ;)
      Tai sitten pysyttelee suosiolla niissä helpoissa perusjutuissa.

      Poista
    3. Nimenomaan, tällaisia voi mielestäni oppia tekemään kuka tahansa kaksikätinen, mutta ainoastaan itse tekemällä, erehtymällä ja onnistumalla.

      Poista
  2. Ihania nuo sun tunikat ja kun omistais tuollaisen vartalon niin ilolla käyttelis niitä :) Ja kivoja muutkin ompelukset, ihanat nuo "Lindex"-paidat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saan olla loputtoman kiitollinen iskävaarin geeneistä! Nimimerkki "maailman kärsimättömin laihduttaja" ;)

      Poista
  3. Aivan ihana tunika taasen! Ja tykkään kyllä tuosta lindex-paidastakin. :)

    VastaaPoista
  4. Aivan ihania... voisit suunnitella uraa muotisuunnittelijana. Minä ainakin ostaisin näin ihania vaatteita, kun vaan niitä jostakin saisi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, olen imarreltu! <3 Amiksenaikainen opettajani Pirkko varmaan hyrisisi tyytyväisyydestä tämän lukiessaan, sillä hänhän yritti usuttaa opiskelemaan muotoiluakatemiaan.. enkä lähtenyt, sillä pidän enemmän toteuttamisesta kuin suunnittelusta. =)

      Poista
    2. Tai nyt kun oikein mietin, niin en ole varma.. enää.. molempi on paras!

      Poista
  5. Kauniita mekkosia! Pidän aivan valtavasti tuosta harmaasta.

    VastaaPoista
  6. Tosi kiva ensimmäinne tunika! Ja 'Lindex' paita on hieno!!! Upeat värit!

    VastaaPoista
  7. Aivan ihana tuo ensimmäinen tunika (lainkaan väheksymättä muita ompeluksia) :) Ja kyllä minä ainakin tykkään noista koristusraidoista, antaa juuri sopivasti "väriä" muuten tummaan tunikaan! :)

    VastaaPoista
  8. Mää tykkään kans tuosta ensimmäisestä, ihana!

    VastaaPoista
  9. Jotkut vaan osaa! :) Itse olen ihan aloittelija noiden ompelujuttujen kanssa ja yleensä aina kaikki, mitä yritän menee pieleen. Tänään tein 1-vuotiaalle t-paitaa ja sain aina saumurilla kainaloon reiän, kun se mutka on niin jyrkkä. Onko siinä joku jippo?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ompeletko ensiksi hihan olalle ja vasta sitten sivusauman ja hihasauman kiinni kerralla? Jos, niin suorista sitä kainalokohtaa siihen tullessasi, älä siis aja 90 asteen kulmassa sitä. Tosi hankala neuvoa näin sanallisesti.. toivottavasti ongelma selviää ja pääset kokemaan onnistumisen iloa!

      Poista
  10. Eka tunika on ihana! Tosi kivat hihakoristeet ja mallin muokkaus :) Inhottava tuo olkapussi-ongelma :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Inhottavaa on lähinnä se, ettei lahopää muista vanhaa tuttua ongelmaa. SK:n kaavoissa on ehkä se laatikkomaisuus vähentynyt vuosien myötä, mutta turhan korkeita hihoja siellä piirrellään usein edelleen. Ongelma hoituu leikkaamalla sentti-pari pyöriötä matalammaksi, kun vain muistaa tehdä sen. ;)

      Poista
  11. Voi taas vinä teit sen! Ihania mekkoja/tunikoita. Tuo musta on mun mielestä tosi kiva ja harmaa on loistava! Koristeraidat hihoissa on just se juttu tuossa mustassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo olishan se ilman niitä aika perustylsä.. mietin jopa jo, että jos tekisinkin siitä ka(l)saritrikoosta kokonaisen tunikan.. *kauhistus*

      Poista
  12. Ole vaan ylpeä ja tyytväinen, että osaat suunnitella ja toteuttaa myös itselles kivoja (tosi kivoja!) vaatteita! Monet blogit on pullollaan (omanikin, heh) lastenvaatteita, joten on tosi kiva nähdä vähän vinkkiä mitä vois ittellekin tehdä. Ja nimenomaan itse toteutettuina. Jotenkin en osaa enää itselle tehdä mitään, kun tuntuu että pömppismaha on vaan kaikissa vaatteissa liian hyvin esillä, enkä ikinä löydä hyviä kankaita...höh. Hienoja on kaikki sun tekemät! Ja ihanat nuo tarkotuksella rososet reunat siinä lyhythihasessa :)

    VastaaPoista
  13. hienoja. :)mikä saumuri sulla on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elna 614DE, aika perushuristelija, käytettynä ostin ja minua on palvellut hienosti jo 5v!

      Poista
  14. Mä tykkäsin tuosta jälkimmäisestä tunikasta. Sopivasta rosoa ja tyyliä! Käyttäisin :)

    VastaaPoista
  15. Hei,isosisko vois tarvita tuollaisen keltamustavalkoisen,kun poitsu sai sen vihreätehosteisen...Tekisitkö?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekisin kyllä toki, ainoa ongelma vain on, ettei sitä raitatrikoota enää ole. Sellaista leveämpiraitaista ei enää saa, en ainakaan tiedä mistä saisi, mutta sellaista perusraitaa kyllä saan, jossa raidan leveys on 1cm. Tehdäänkö siitä? Jos kiinnostaa, laittele spostia!

      Poista
    2. Kelpaa se kapeampiraitainenkin:) Eli tee siitä.Laitan nyt tähän,kun unohtuu laittaa aina se s.posti.Koko sais olla 110/116cm.:)

      Poista
  16. Minusta on niin kiva lukea ja katsella ompeluksiasi! :) Kenenkään blogia väheksymättä, on mukava lueskella ammattilaisen kotiompeluksia. Itselle antaa paljon. Osaatko muuten vinkata muita käsityö- tms. blogeja, jossa blogisti olisi vaatetusompelija/pukuompelija?

    -vaatetusompelija-kotiäiti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sivupalkissa näkyvistä blogeista ainakin Selian Riikalla ja Tammenterhon kolossa -blogin Annalla on sama koulutus kuin minulla, tai ainakin vastaava. Ja Nuksu opiskelee alaa parhaillaan.

      Olen kyllä todennut, että omat työni kalpenevat usein "maallikoiden" luomusten rinnalla, uskomaton määrä taitoa ja luovuutta irti näissä ompelubloggareissa!

      Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.