keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Kuka tässä on pomo?

Sitä on kyselty täällä päin useaankin otteeseen lähiaikoina. En minä perhettäni pomottanut ole, vaan erästä masiinaa. Peitetikkikoneen kanssa on siis opeteltu tulemaan toimeen, ja ihan joka hetki se määräysvalta ei ole ollut omissa käsissä. Mutta kyllä se harjoitus mestarin tekee tumpelostakin, näin ainakin uskon.


Näitä perussettejä ei ole koskaan liikaa, eihän? Jos olisin pian kolme tai kuusi vuotta täyttävä pikkulikka, pukeutuisin aina tällaisiin. Niin ne meillä ainakin tekee, melkein aina.

Peitetikkiä pitää näköjään saada käyttää aika paljon myös niin, että nurja puoli näkyy oikealle. Itse asiassa nämä koriste-tehoste-tikkaukset olivat alunperin se yksi painavimmista syistä, miksi moisen masiinan tahdoin. Toki entistä siistimmät ja joustavammat kanttaukset houkuttivat ihan yhtä paljon.


Mutta tuovat ne ilmettä tunikaan, nuo turhaketikkaukset. Muka-taskut.

Housun vyötäröllä tikkaus uppoaa joustiksen pörröisyyteen, mutta riittää, kun minä tiedän sen olevan siellä.


Nelivuotiaalle konemiehelle on alkanut kasvaa oma vaatetahto. Eräänä päivänä pikkumies sanoi: "Äiti, mää haluaisin vaan semmosia vaatteita missä on jotaki koneitten kuvia!" Helikopterit eivät ihan ykkösjutuksi lukeudu, mutta koska ne ovat koneita, ne kelpaavat. Tosin samoin kelpaavat myös hevoset (no onhan niilläkin joskus tehty peltotöitä).


Ja raglansaumaan tehostetikkausta - mihinpä se paremmin sopisikaan kuin niihin! Itseäni ei lainkaan haittaa se kolmannen neulalangan puuttuminen... hyvin se toimii kahdellakin, vaikka kaupantätit käyttää kolmea.


Verkkareita ja paitaa yhdistäväksi tekijäksi parit heliporit myös housuihin.


Ja arvaattekin jo, mitä vyötärölle tehtiin. Vähän löysäksi jäi siepparilanka, mutta hyvin tuntuu näinkin pelittävän.


Ja jottei eskarilaista unohdeta, hänellekin yhdet housut lisää housukorin täytteeksi. Saa sitten viedä niitä caprimalleiksi muuttuneita vintille, pikkusiskon pituuskasvua odottamaan.


Näihin en tainnut peitetikkikonetta käyttää lainkaan, ja teinköhän nämä jopa jo ennen sen saapumista, en muista enää. 


Kuvattavien pino näyttää vain kasvavan, enkä ehdi niitä enää tänne bloggaamaan näköjään lainkaan. Puhumattakaan sovituskuvista. Mallit viipottavat tukka putkella pihamaalla, kun vihdoin lakkasi satamasta, ja sitä ulkoilun iloa minä en suinkaan tahdo heiltä kieltää. Tämä alla oleva kuva on napattu siitä tilanteesta, kun eräs sovittaja kävi jo näin lähellä vaatetta.


Mutta sitten voitti uhmantunne, ja sovituspäätös peruttiin. Kuvaaminen ei taida olla nykyään ihan suurimmassa mahdollisessa suosiossa meillä päin. Ehkä kieltäydyn hetkeksi kuvaamasta noita pikkuapinoita, niin pian kuvatuksi tulemisesta kilpaillaan taas. ;)

41 kommenttia:

  1. Mitkä ihanat tikkaukset!! Olen ihan kade, juuri tänään tein kaaritaskut perusompelukoneella. Ei ole jälki yhtä siistiä, ei. :/ Tosi kiva varsinkin tuo kirahvitunika. Eikä meilläkään juuri muuta käytetä kuin näitä pehmoisia perusvaatteita. :)

    VastaaPoista
  2. Vitsi mitä settejä taas, ihania!!! Ja nuo tikkaukset kyl tuo kivaa ilmettä vaatteelle :) Ja yritäpää ehtiä bloggaamaan kaikki tekemäs vaatteet vaan, niitä täällä aina ootellaan.. (hyvä runollinen minä ;))
    Ei mua ainakaa haittaa vaikkei vaatteet ookkaa kuvattu ite mallin päällä!

    VastaaPoista
  3. Kyllä tulee siistiä! Kateeksi käy!
    Kivoja vaatteita :)

    VastaaPoista
  4. Onnea uudesta koneesta! Sillä saa kyllä ihania tehosteita. Ja olet jo uusimmasta kangastilauksestakin ehtinyt surauttaa :) Samaa kuosia näyttää olevan ku meillä..

    VastaaPoista
  5. Voi että, tulee itellekin konekuume, että millaistakohan olis tehdä, jos ois oikein kunnon koneet...Niin ihanan siisti jälki...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai sitten se vain näyttää kuvissa siistiltä.. ;)

      Poista
  6. Ihanat setit :) Kadehdittavan upeaa ompelujälkeä. Onnea uudelle koneelle!

    VastaaPoista
  7. Kiitos kivoista vaatekuvista ja uutisia peittaristasi! Jaettu ilo, kun saa nähdä ja lukea ompelemisestasi.

    VastaaPoista
  8. Ihania kuvia!

    Onko tuo sun peittari siis kaksineulainen, vai käytätkö sitä vaan kahdella vaikka kolmaskin olisi? Kivaa jälkeä tulee myös "nurja puoli ylös" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jookyllä, 009 on kaksineulainen, kolmannelle neulalle ei ole paikkaa.

      Poista
  9. Kyllä sillä vaan niin siistiä jälkeä tulee, voi että sentään! Kivoja ompeluksia muutenkin ja sun postauksia on aina niin hauska lukea, kun kirjoitat niin mukaansa tempaavasti. :)

    VastaaPoista
  10. Ai että oot saanu hienoja aikaiseksi. Yhyy... haluais ne kankaat sieltä tänne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joko sun ompelukielto on kumottu, ilmeisesti? =D Joko viiään paketti postiin?

      Poista
  11. Voi mitä ihanuuksia olet taas luonut!

    Suunnittelen kavereiden kanssa kimppatilausta Jofotexiltä. Onko mitään erityistä mitä kannattaisi ottaa huomioon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä tule mitään erityistä mielen.. paitsi että kannattaa vaihtaa valuutaksi euro, jos ei vaihda niin hinnathan tulee kruunuina (opin kantapään kautta viime tilauksessa, ja niin monen monta tilausta kun olenkin sumplinut läpi kruunusummissa!!).

      Poista
  12. Tuota menoa on vaatekaappien laajennusoperaatio luvassa, niin montaa monenlaista olet ennättänyt tehdä, kaikki tietysti mummomaiseen luottotyyliin ;)
    Minäkin tein 8 settiä nuorimmaiselle, mutta onneton en löydä neppareita mistään niin odottavat tuolla kaapissa bodyt neppareitansa, tiedän että niitä on iso pussi jossain... ...varmaan samassa paikassa kuin keittokirjat ja ja... Melkein jo toivoisin että alkais ne räntäkelit että malttaisi sisällä laitella noita varastojen laatikoita kuosiin. Melkein.

    Joko siellä alkaa pikkuhiljaa vastoinkäymiset muuttua voitoksi?
    Jos olisin räiskyvämpi luonne, olisin varmasti tanssinut tasajalkaa tänään kun vihdoinviimein uskalsin koskea siihen puolakotelon ruuviin ja silloin loppui tuon Auroran temppuilut!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, olishan tuolla lastenhuoneessa yksi tyhjä kaappikin nyt, kun lastenvaatteet siirrettiin sieltä kodariin.. :D

      Kyllä niitä vastoinkäymisiä on tarjolla välillä vieläkin. Aamulla melkein pilasin Noshin kettuneuloksesta ompelemani tunikan, kun yritin ommella raglansaumaan tikkausta, ja aina tuli yksi hyppy johonkin kohtaan, ja piti purkaa. Yhden reiänkin jo teki neula kankaaseen, ison sellaisen. Siinä vaiheessa tajusin, että vika on neulassa.

      Niiden joustavien kankaiden päärmäämisen kanssa on vielä ongelmia, meinaa lähteä kiertämään se käänne. Parhaimmillaan tämä kone on kyllä paksujen kankaiden kanssa: voima ei lopu kesken, ja paksussa jälki on upeaa. Enemmän on hankaluuksia ohuiden ja tosi reilusti joustavien kanssa.

      Poista
    2. Ja jess, hihkaisin melkein ääneen kun puhelimesta aikaisemmin luin tuon uutisesi Aurorasta!! =D Mullakin on se samainen ruuvi koko ajan löysemmällä kuin tehdasasetus (ja puhun siis koneesta, en omasta päästäni).

      Poista
    3. Huomasinpas että olet ottanut käyttöön saman tekniikan kuin minäkin tuossa ensimmäisen puseron helmassa. Minä ihan vain siksi että nauhankääntäjällä ompelu on ihan parasta ompelun osa-alueista nykyään joten kaikki minkä voi sillätavoin tehdä, tehdään myös. On se vaan niin kivaa ;)
      Oliko sinulla se kääntäjä käytössä jo? Jos olet jotakin siihen viritellyt, olisi kiva nähdä. Mulla kun olisi vielä se kapeampi kääntäjä tuunaamatta joten jos joku on keksinyt jotakin muuta käyttökelpoista, olisi kiva nähdä!

      Nyt alkaa maistua kyllä tuo ompelukoneella ompelu, ei malttaisi pysyä pois koneen äärestä kun välillä jo tuntui ettei huvita koko masiinaa kantaa pöydälle. Olihan se ratkaisu ihan siinä lähellä, eikös me siitä puhuttu jo silloin kun kokeilit tuota minun konetta. En vain ymmärrä miksi siihen ruuviin en aiemmin uskaltanut koskea.. Ehkä siksi että siihen silloin ostaessa kiellettiin koskemasta ettei tehdassäätö mene sekaisin.

      Nyt flunssaisessa päässä ei teksti oikein aukea, siis loppuiko nuo hyppytikit tuohon neulanvaihtoon?

      Poista
    4. Juu otin sen kanttihelman käyttöön tuossa ihan siksi, että ne helmapäärmeet noissa tosi ohuissa/joustavissa on niin ärsyttävän kierteisiä - siihen en ole keksinyt ratkaisua vielä. Jos löysään puristusta paininjalasta, ei kangas enää syöty kunnolla vaan alkaa junnaamaan paikallaan. Jos puristusta lisää, paininjalka työntää kangasta edellään ja tekee sitä kierteisyyttä siihen. Hankalaa. Mutta tulee tuolla lailla kantaten kyllä kivan näköinenkin, ja jos kangas on vähissä, voi hrlmasta saada riittävän pitkän noinkin. =)

      Kaikki hypytikit eivät ole loppuneet vieläkään. Joku lukijoista silloin Janomea kokeillessani mainitsikin, että samalla lailla Bernina hypyttää.. en ihan allekirjoita sitä, mutta välillä, ja nimenomaan sellaisissa kohdissa joihin ei keksi syytä, tulee välillä hyppyjä. Ja yksikin on liikaa, niitä ei saa tulla yhtään jos kone on kunnossa kuten pitää. Saumakohdat ja muut haasteelliset menee kyllä hyvin, ja Janomella ongelmat oli nimenomaan niissä.

      Sun täytyy mainita kauppiaalle siitä ruuviasiasta, saapahan sekin kuulla millä ongelma ratkesi! =)

      Poista
  13. ihania settejä! peitetikkikone on varmasti näppärä olemassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se varsinkin kun oppii käyttämään.. =) Vielä ollaan tutustumisvaiheessa, ja yhden paidan ompeluun menee uskomattoman kauan.. vuosikausiin en ole saanut tuhrattua niin paljon aikaa perusjuttuihin kuin nyt.. ;)

      Poista
  14. Ihania settejä! Onneksi saan ommeltua niin vähän, etten millään pysty perustelemaan peitetikkikoneen hankintaa (lomarahat menivät juuri uuteen ompelukoneeseen).
    Meidän uhmakkaalla 3-vuotiaalla kuvaamiseen auttaa se, että kieltää aina kaiken ("Ei, nyt ei missään tapauksessa saa katsoa tännepäin!"). Lisäksi hänen isänsä on jossain varhaisemmassa vaiheessa saanut tytön uskomaan, että välillä kameran linssistä kurkistaa pupu :) - ja ihan täydestä menee (pupu kuulemma näkyy kuvattavan mielestäkin välillä, vain mielikuvitukseton äiti ei ole sitä nähnyt).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tuo kieltäminen toimii joissakin asioissa, kuvaaminen ei tunnu kuuluvan niihin... =)

      Poista
  15. Tykkään tykkään, ihania! :) -kaiku-

    VastaaPoista
  16. Aivan ihania vaatteita taas :) Nyt kyllä kertakaikkiaan munkin pitäs joskus maailmassa saada tuo peittari kun tekee noin hienoa jälkeä... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näkisitpä ompeluhuoneen roskiksen.. montakohan kilometriä sinne on heitetty purkulankoja.. :D No joo on se hyvä masiina, käyttäjässä enimmäkseen on vikaa. ;)

      Poista
  17. Oi mitä ihanuuksia täältä löytyi! Olispas itelläkin tuolla lailla taito hyppysissä.

    VastaaPoista
  18. Voi ei, mikä masiina tuo peitetikkikone... Pitää varmaan alkaa säästämään sellaiseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa, voisi sitä rahansa huonompaankin sijoittaa!

      Poista
  19. Ihana tuo eka setti! Meijänki tyttelit tarvis leggareita,niitä ois siis ompelulistalla seuraavaksi. Oispa kiva kun itekki sais peittarilla huristella noita saumoja. Ehkä se vielä joskus kotiutuu meillekkin jos oikein kiltisti muistaa äiti olla ja monena jouluna toivoa pukilta ;) eikait se pukki sillon raski olla tuomatta? :D
    Hauska tuo kuormalavapöytä. Mun paremmalta puoliskolta tuli aikamoista kommenttia kun näki nuo kuvat :D Se ei vissiin ole vielä tottunut ihan kaikkiin mistä vaimo innostuu ;) parempi siis meillä jättää nuo kuormalavat vain tuonne uunipuiden alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, minä en varmaan koskaan onnistuisi olemaan riittävän kiltti.. :D

      Minusta on huisin hauskaa seurata ihmisten reaktioita, kun huomaavat tuon pöydän.. jotkut ei sano mitään, katsovat vain useampaan kertaan, mitä lie miettivät mielessään.. toiset puolestaan yllättyvät, oivaltavat ja saattavat kommentoidakin. Liekö kehut sitten väkinäisiä vai spontaaneja, mene tiedä. Sama se, minä tykkään siitä, ja miehenkin hyväksynnän se on tainnut jossain määrin saavuttaa! :D

      Poista
  20. Voi ei, oon niin kade tuosta koneesta =) kivoja vaatteita olet surruutellut.

    VastaaPoista
  21. Todella kivoja! Tuo musta-keltainen on kylä ehdoton lemppari. Jestas oletkin ollut ahkerana. Ja onnea uudesta masiinasta!

    VastaaPoista
  22. http://www.minityyli.fi/?p=25892

    vinkkinä, jos vaikka kiinnostaa! -kaiku-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mulle laittokin tuosta jo Noshilta Outi spostia, ihana kisa ja ihanat palkinnot! ;)

      Poista
  23. Hei tosimummo, IHANIA vaatteita ♥♥♥ Wau!

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.