lauantai 15. syyskuuta 2012

Jakkaralöytö ja Jofotex-asiaa taas!

Olen muutamaankin otteeseen jo ajatellut, että minä en oikein voi enää hankkia huonekaluja, koska nurkat on täynnä. Onneksi välillä voi todeta, miten ihanaa on olla väärässä!

 

Viime lauantainen kirpparireissu poiki komean, umpipuisen jakkaran kodinhoitohuoneen pöydän alle. Sinne oli ollut tarkoituskin hankkia korkean mallinen istuttaja, lähinnä olin ajatellut Ikean Ingolf-baarijakkaraa, mutta tämä tuli halvemmaksi ja on kyllä vähintään yhtä ihana. Ja kerrankin jotain, jota ei tarvitse maalata tai muuten tuunailla, vaan on juuri hyvä ihan sellaisenaan. Sen kuin pyyhki tahrat ja otti käyttöön. Siellä se nyt kykkii, pöydän alla.
 


Kodinhoitohuonetta ei ole tainnut kuvissa paljon näkyä muutenkaan. Tuollainen pikkutalon käytävämallihan se on, mutta täytyy kyllä sanoa, etten ole kaivannut siihen mitään lisää. Toimii vähintään yhtä hyvin kuin ne kuuluisat junan vessat! Tuo kuivausrumpu on varmaan se, joka tekee pienestäkin khh:sta toimivan, kun pyykinkuivaustilaa ei tarvita kuin satunnaisesti.


Lisäksi se, että voin nyt viikata suurimman osan vaatteista suoraan rummusta vastapäiseen vaatekaappiin, helpottaa ja nopeuttaa tuota inhokkityötäni niin suuresti, että se on melkein jo lakannut olemasta inhokkityötä!


Elloksen valikoimista löytyi ihana kylppärin ovimatto, jonka ostin silläkin uhalla, että se on aina rullalla tuossa oven edessä. Olenkin ollut perinjuurin yllättynyt, kun se onkin pysynyt siinä niin kuin oli tarkoituskin! Tarvittaessa laitan alle liukuesteverkon palan, sitten pysyy vielä paremmin. Pesuhuoneen ovi kuului talopakettiin, enkä itse laittaisi tuollaista, jos pitkästä rakentaisin, mutta kai se tuossa asiansa ajaa.


Huomatkaa listoittamattomat ovenpielet (tai älkää huomatko) ja kiilat karmien ja seinän välissä.. ;) Odotellaan talvea - jos sitten ehtisi keskittymään sisärakentamiseen taas enemmän.

Niistä huimasti kutistuneista sivuverhoista, alunperin ylipitkistä, tein lopulta rullaatirullaa-mallit. 

 

Ei antanut luonto periksi katsella niitä pikkuisen liian lyhkäisiä sivuverhojakaan. Jos kangas olisi laskeutuvampaa, se olisi ollut ihan ok, mutta tuollainen pönäkkä pellavasekoite ei juuri tiedäkään, mitä tarkoittaa laskeutuvuus. Parempi siis näin. Näppärä bongaa kuvasta taas yhden listoittamattoman oviaukon, ja ne listat myös...!


Ja äitiseompelipimpelipompeli (ja siippa perehdytti lapsia runouden maailmaan).


Tämän body tosin tekeytyi tilauksesta, omalle kuopukselle taitaisi olla hiukkasen liian hempukka! :D


Löytyi vielä verkkarikankaita, vanhoja aarteita. Pojalle siitä yhdet kotihousut lisää sotkettavaksi (huoh). Lahjeresorit on ehtaa keinokuituretroa. Ehkä minä näiden tällaisten myötä totun pikkuhiljaa taas myös siihen tummansiniseen. *puistatus*


Bodyompeluksia koitan aina välillä tehdä, ja tuon peitetikin myötä muutin taas tuota haaraosan kanttaustapaa. Tässä on yksi harjoituskappale, johon tein vähän turhan löysät kantit, joten leviää tuolta lantiolta nyt liikaa. Eiköhän tuo kotikäytössä kuitenkin menettele.


Tähän laitoin kamin nepit, mutta tilasin myös kolmatta kertaa Prymin neppareihin aloituspakkauksen, vaikka nepparipihdit ja neppareita minulla on ollut jo vuosikausia. Minulla on vain ollut ongelmana se nepparien loikkaaminen pois niistä istukkaosista, ja Katjako se oli, joka kehotti ostamaan vielä kolmannet istukkaosat ja kokeilemaan, auttaisiko se. Minä olin jo toisen kokeiluni jälkeen alkanut uskoa, ettei sellaisia hyppimättömiä istukkaosia ole olemassakaan. Onneksi olin väärässä - taas. Sietäisi saada Nobelin perherauhanpalauttamispalkinnon se, joka usutti kokeilemaan vielä kolmannen kerran, sillä on se kyllä mahtavaa käyttää pihtejä, joissa nepparit pysyy! Kiitos siis sinulle jonka henkilöllisyyttä en nyt muista! =)

Ps. löytyykö lyhyellä varoitusajalla innokkaita Jofotilaajia? Ainakin viisi-kuusi paikkaa olisi vapaana. Tämä tilaus saattaisi olla viimeinen tälle vuodelle (tai sitten ei..) ja aikataulu olisi nyt aika jämerä, esimerkiksi maanantaihin mennessä tilauslistat minulle. Yleensä olen varannut tilaajille viikon aikaa tilausten laatimiseen, mutta yhä useammin on alkanut käydä niin, että tilatut kankaat ehtivät loppua siinä odotellessa. Jatkossa siis toimitaan ripeämmin, jotta saisimme, mitä haluamme. Minä haluaisin sieltä noita alennuksessa olevia raitaveloureja (ihan huippuhyvää laatua, muuten), joille jää 10% alennuksen jälkeen metrihintaa vain reilun kympin verran. Ilmoittautukoon kommenttiboksiin ken voi! Ja lähestykää myös sähköpostitse tosimummo(at)wippies.fi, niin laitan tarkempia tietoja tilauksesta.

Ps. Huutiksessa odottelee muutama riepu! 

Huom! Tilaajapaikat toistaiseksi täynnä, mutta yksi varmistuu vasta maanantaina, joten jos toivot pääseväsi mukaan, ilmoittaudu sähköpostiin, niin voin varata mahdollisesti vapautuvan paikan sinulle.

30 kommenttia:

  1. Ihania bodeja ja jakkara. Minä taisin vinkata että kokeilepa sanooko se kolmas kerta toden niiden Prymin nepparileukojen kanssa =) Jännä vaan miten paljon noissa leuoissa on heittoa kun joissain ne nepparit pysyy, ja joissain ei. =/ Hyvä että sait nyt toimimaan. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, se olit siis sinä! =) Noopelinpalkinto sinulle!! Voi sitä ihanaa tunnetta, kun saa rauhassa tällätä nepparin paikalleen eikä se karkaa siinä tuumaillessa mihinkään! Kiitos!!! <3 Täten on todistettu, että sanonta "kolmas kerta toden sanoo" pitää kuin pitääkin paikkansa!!

      Poista
  2. Olisin mukana tilauksessa! Laitoin s-postia.
    Taina

    VastaaPoista
  3. Hienoja bodeja ja siistin näköinen jakkara. Voi, miten teillä on valoisaa <3.
    Yksi paikka varattuna :)

    VastaaPoista
  4. Hei mummo!! olen mukana ja laitoin listani jo tulemaan :-) kiitti

    VastaaPoista
  5. Oi oi mitä kaikkee ihanaa olet ehtinyt viime aikoina! vautsi vau!!!!
    Oisin niin mielelläni mukana tilaamassa, mut pihkuran työt.kassa viivyttelee koulutus tuen kanssa...

    VastaaPoista
  6. Voisin tulla tilauskimppaan mukaan. Laitan s-postia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anu! En ole saanut sinulta spostia, toivottavasti ei käy niin että joku nappaa paikkasi kun en kuule sinusta, ja olisitkin silti aikonut tilata!

      Poista
  7. Heippa, vieläkö mukaan mahtuu? Minä haluaisin olla mukana siinä tapauksessa,että maatila/maisematrikoota on saatavilla. Laitan sulle spostia vielä.

    Jennipenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä mahtuu, Anulta en ole spostia vielä saanut mutta jos hänet luetaan mukaan niin löytyy edelleen 3 tai 4 vapaata paikkaa!

      Poista
  8. Heippa!!

    Minäkin tahtoisin mukaan,jos vielä mahtuu...Laitan samantien sinulle s-postia!

    -Outi-

    VastaaPoista
  9. Heippatirallaa. Mukavia juttuja taas täällä ystäväisen blogissa. Kaikkee sää ehit tekeen vaikka lastenkin kanssa varmasti touhua riittää.. :) Ehtisitkö ommella meijän esikoiselle mekon tai tunikan tms tai vaikka kaks. Sellaiseen parempaan käyttöön tulis ja täällä olis kangas valmiina. Hinnoista voidaan sopia.. Vinkvink. mulla tulee nykysin muraveinikin mallisia myssyjä neuleen muodossa lähes liukuhihnatuotantona..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinaakko semmosia puuvillaisia, ei trikoisia? No olipa mitä hyvänsä niin eiköhän niille jostakin rakonen löydy jona ommella! Tuupa käymään niin katotaan. Myssyasiat on suht hyvissä kantimissa nykyään, mutta en minä rahassakaan kovin kallis ole, kun en tätä työkseni tee. ;)

      Poista
  10. Hei, milloin tekisit sen tilauksen? Mikä on keskimääräinen toimitusaika ja missä vaiheessa rahastat? Kiinnostaisi tulla kimppaan mukaan jos vain aikataulut passaa. Että kerkeääkö rahaa tulla vai ei...

    Onkohan paikkoja enää vapaanakaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä on paikkoja, mukaan vaan! =) Tavoite olis tilata maanantai-iltana, eli ylihuomiseen iltaan mennessä pitäis jättää lista mulle. Maksu sit seuraavana päivänä eli tiistaina, kankaat tulee noin kolmen viikon päästä tilauksesta. Sen jälkeen leikkaan ne ja jaan paketteihin, ja siinä vaiheessa maksellaan sitten niitä kotimaan lähetyskuluja.

      Poista
    2. Ok, kiitos tiedosta! Joudun jättämään seuraavaan kertaan kun ei ehdi rahat tulla, pöh : (

      Poista
  11. Hienoa, että löysit vanhan kunnon jakkaran. Jos olisit Ikeasta lähtenyt hankkimaan tuolia niin et olisi kehdannut sitä kellekään kertoa. Noh, kyllähän moni on mennyt Ikean vipuun ja ostaa mitäänsanomattomia mauttomia älyttömiä huonekaluja joissa ei ole mitään kaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äläs nyt, meillä on Ikean uudet ja aidot vanhat sulassa sovussa täällä, ja yhtäkaikki on kauniita minun silmääni. Ihan suotta niitä Ikean huonekalujakaan aina parjataan, onhan siellä paljon huonoa mutta paljon on hyvääkin, ja umpipuista, kuten nuo ingolf-tuolit! =)

      Poista
  12. Hei! Oikein mielelläni tilauksessa mukana, jos vaan suinkin vielä mahtuu! Laitan s-postia. T. MinnaR

    VastaaPoista
  13. Hei!
    Vieläkö on paikkoja vapaana? Paljonko kotimaan postit yleensä on? Tai sehän riippuu tietysti siitä kuinka paljon tilaa:) heh, tyhmä kysymys. Nyt oli muuten postille tarjous kaikki smart-postiautomaatista lähetetyt paketit 5€ koosta riippumatta. Onkos siellä teidän suunnalla sellaisia?

    Laitan viestiä.

    VastaaPoista
  14. Moikka! Vieläkö tuo yksi paikka on vapaana? Jos siis mukaan vaan mahtuu niin mielellään tulisin tilausta tekemään...

    t.Eerika

    VastaaPoista
  15. Ehkä se ainoa asia mistä tekisi mieli saada ne itku-potku-raivarit on tuo kodinhoitohuone, mä niin HALUAN sellasen.. Miksi yhdessäkään talossa ei ollut sellaista joita käytiin kattomassa ja niistä vaihtoehdoista piti valita sitten se paras(tämä), ihan epistä.

    Tuo vaal.pun. body näyttää tosi kauniille, jos voisin nyt ostella kankaita varmaan ostaisin tuollaisen kankaan. Nooh, onhan mulla tosin nyt 9 bodyä ommeltuna jotta ehkä me niillä pärjätään. Ehkä.

    Minä jään nyt ihastelemaan tuota sinun kodaria ja haaveilemaan seinien puhkomisesta lisätilan toiveessa.. (ihan kun teillä olis just samanlaiset pyykkikoneet kuin meillä..*tihrustaa*)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä osaan arvostaa kodaria minäkin, kun aikaisemmassa rintsikassa sellaisesta sai vain haaveilla. En voi väittää kauheasti kaipaavani sitä lämmittämätöntä vessaa ja vanhan/uuden puolen välissä olevaa eristämätöntä eteiskäytävää, joka oli talvella pakkasen puolella. Hrr.. siitä piti kulkea aina läpi jos meni suihkuun tai saunaan, tai jos pesi pyykkiä, koska pyykkikonekin oli tietysti siellä pesuhuoneessa. Niihin olosuhteisiin verrattuna taitaa teillä olla asiat kuitenkin aika hyvin (ja tämän oli tarkoitus lohduttaa).. :D

      Poista
    2. Ai niin, ja tuo pyykkikonemallihan on suht tuore testivoittaja! TM:ssä oli ties millaisia ökymallin koneita, joissa 60 asteessa pesulämpötila nousi vain johonkin alle 50 asteeseen, mutta tämä kone pesi lupaamassaan lämpötilassa. =)

      Poista
  16. ihana koti teillä kyllä on ja tuo jakkara sopii tyyliin <3
    Ja tuo meiän bambisetti on tietenki sulonen <3 Sitä ootellessa =D

    VastaaPoista
  17. Luen näitä siun postauksia niin mielelläni, katselen miten oot laittanut kotia nätiksi, ja haaveilen :) Siulla on ilmiselvän hyvä maku, ja ilmeisesti lähellä onaakin ;) Kiva oli nähdä tää kodinhoitohuone valmiina, se on miuta askaruttanut kerran jos toistekin tuossa talomallissa ;) Et onko riittävä :) Miulle kun tulee vielä ompelutila olemaan tuossa kohdin ;) Hahah :) Ellen rakenna erillistä taloa sille :) Mutta siis tykkään blogistasi valtavasti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se on riittävä, näin kuuden hengen perheessäkin, jos käyttää pyykinkuivatukeen rumpua. Ilman sitä olisin varmaan helisemässä, tai ainakin pesuhuone olisi aina täynnä pyykkitelineitä eikä koskaan pääsisi suihkuun ilman kaameaa pyykkiurakkaa. ;D

      Mutta jos katsoo tämän talomallin vakiopohjaa, en suosittele sitä lapsiperheeseen sellaisenaan. Meillähän on tuon khh:n oven takana vielä omana lisäyksenä kuisti, jossa on naulakot ja koritornit pihavaatteille, sekä oma paikkansa lastenvaunuille. Ilman sitä talo olisi kyllä ihan sumppu, eikä mitään mahtuisi mihinkään. Lisäksi tuo vesipisteen lisäys kodariin on ollut kyllä ihan ehdoton juttu pyykinkäsittelyn ja vaipanvaihdon ja ties minkä kaiken kannalta. =)

      Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.