perjantai 24. elokuuta 2012

Niin paljon ideoita, niin vähän aikaa

Kuka kumma keksi, että vuorokaudessa on vain 24 tuntia? Tai sen, että öisin täytyy nukkua, että jaksaa taas seuraavana päivänä valvoa? Kun juuri yöllä olisi omaa rauhaa tehdä kaikkea hauskaa. Ja yhtään vähempää en moiti myöskään sitä, joka kehitti pölyn - ja tarpeen siivota sitä. Perjantaipäivänsä kun voisi käyttää niin paljon rattoisamminkin kuin imuroimalla.


No syy tähän aika-ahdistukseen on tietysti ylitsepursuava määrä inspiraatiota sekä materiaalia, mistä tehdä. Jofotexin uusin tilaus saapui, ja kaikki nämä eivät tietenkään ole minun kankaitani, mutta onpa niitä silti kiva hypistellä!


Näiden pirteiden kuosien vastapainoksi tämäkin kangaskasa houkuttaisi jo kovasti. Ystävän kanssa toteutettu pääntuuletusreissu, joka sisälsi kahvilakäynnin lisäksi kangas-, vaate- ja ikeakauppoja, poiki ihanan kasan kankaita omiin vaatteisiin käytettäväksi. Jos joskus olen morkannut Eurokankaan palavalikoimaa, niin lupaan jatkossa olla moittimatta sitä.


Takapihallakin on yksi inspiroiva kasa, ja jokainen sisustusblogeja lukeva oletettavasti jo arvaakin, mitä meille on tulossa. Ei kerrota siipalle, se varmaan järkyttyy. Se kun ei hirveästi lue niitä sisustusblogeja.. ;)

 

Ikealta lähti mukaan muutakin kuin hyvää mieltä. Poimin kärryyn ison kasan kaikkea pientä tarpeellista, kuten sateenvarjoja kahden euron kappalehintaan, ja ihanan pitsikukkaruukun.


Näitä haluaisin myös amppelimallina, joten täytynee alkaa etsiskellä sopivia riippukasveja niihin.

Varsinainen syy mennä Ikealle oli kodinhoitohuoneen kaappi, jossa on leveyttä 60cm ja tyhjää tilaa kauheasti. Niin tyhjää, ettei siellä ole edes hyllylevyjä. Lasten vaatteiden olisi tarkoitus muuttaa tuohon tyhjyyteen, ja niitä varten hain ison kasan Grundligeja. 

Samanlevyiset korit muualta olisivat maksaneet parikymppiä kappaleelta, ja Ikealta näitä sai kiskoineen kaikkineen seitsemän euron kappalehintaan. On se vaan joskus hyvä kauppa, vaikka kuinka morkattaisiin. Olin jo luopua toivosta, kun vaatekaappipuolelta ei löytynyt lainkaan kuusikymppiseen kaappiin sopivia koreja, mutta lastenhuoneen sisustuspuolelta yllättäen löytyikin! Ja tämän ajattelin vain kertoa vinkiksi niille, joilla on epäkäytännöllisiä kaappeja kodissaan (kuten täällä oli). Ja muuten vielä: se kalliimpi vaihtoehto, jonka olisi saanut parillakympillä muualta, olisi ollut vielä niin harvaritiläinen, että ei siellä olisi lastenvaatteet edes pysyneet! Siis eläköön Ikea! (eikä minulle vieläkään makseta tästä mainostamisesta)

Keittiön matto jäi vielä odottamaan. Jos sitten ensi kerralla.

Se on nyt aivan hirmuisen kätevää, kun tuo Ikea on niin lähellä. Siellä voi lähteä käväisemään ihan tuosta vain, vaikka yksikseenkin, jos keksii tarvitsevansa sieltä yhtäkkiä jotain. Vaikka kangasta. Tai jonain päivänä voisin keksiä tarvitsevani sieltä tämän peilin. Väri ei miellytä, mutta ainahan sen voi maalata. Mitat ja hinta miellyttävät, ja kaikki muu onkin muokattavissa.
Mutta ei ne pölyt taida kirjoittelemalla haihtua. Kai se vain on tartuttava imuriin, jotta voi taas sotkea kankaanpölyllä sen jälkeen. Mukavaa viikonloppua kaikille!

33 kommenttia:

  1. Mitä kangaspinoja :)
    Mukava shoppailureissu ollut :).
    Itse sain jopa pyykit viikattua kaappiin ja taitaa täällä siivous siirtyä ens viikolle, kun ei tässä flunssassa jaksa siivota.. Imuroida kyllä pitää, mutta muuhun ei voimat taida kyllä riittää.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vielä kerran sinulle :).
      Kiva, että jaksat järjestää näitä kimppatilauksia :)

      Poista
  2. Oonks mää vaan kelkasta tipahtanut juntti, kun en hiffaa, mitä teille on tulossa? Kyllä mää sisustusasioita sentään vähän seurailen...

    Se on kyllä kumma ton valvomisen kanssa. Koko viikon oon yrittänyt kukkua myöhään ja vähintäänkin saanut mieluisia yöherätyksiä ja unenlaatua heikentäviä sänkyinvaasioita. Ei unohtunutkaan sitten kuin keskiviikkoinen 5-vuotisneuvola ja eilen jo oma nimikin, kun ei töiden jälkeen enää osannut kommunikoida kokonaisilla lauseilla saati, että olisi osallistunut joihin pakollisiin operaatioihin.

    Jostain syystä viime yö meni unen merkeissä ja maailma näyttää jälleen ihmeelliseltä paikalta.

    Uni on yliarvostettua!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No huh, ei niitä sit ihan kaikilla vielä ole.. ;D Selviää tuo varmaan sullekin, viimeistään täältä mummolasta kunhan saan sen tehdyksi. =)

      Poista
  3. Tuo ikean ruukku on viime tammikuusta asti vaivannut minua, ja odotan yhä edelleen sitä, että saadaan rempppa niin valmiiks, että voin sen laittaa suoraan esille! Eikä jonneki pahvilaatikkoon odottamaan. Ne amppelit minusta ei ole niin täydellisiä kuin tuo ruukku, pohjan muodon vuoksi. Mutta ehkä niitä silti tulee meille.. Täytyy siis sanoa että hyvä ruukku maku sulla :P
    Ja johonki edelliseen postaukseen sen verran, että jos sulta jää ihan tolkuton kasa niitä verkkakankaita, niin minä voisin ostaa sulta, kun nuo kaikki tarviis isompia pöksyjä liikka tunnille. Enkä ole vielä verkkakangasta mistään nettikaupasta onnistunut bongaan. Se ei vissiin oo ihan IN :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eurokankaassa oli verkkarikangasta toissapäivänä!! =) Ei multa jää yli, leikkaamatta on enää ehkä metrin palanen..

      Poista
    2. Pitää tunkea oma kysymys tähän kun samaa metsästelin, että mitä väriä tuolla oli?

      Poista
    3. Nyt kun vielä muistais.. olisko ollu ainaki tummansinistä?! En uskalla sanoa varmaksi kun ohimennen vaan pistin merkille enkä ajatellu sen tarkemmin. =)

      Poista
  4. Minustaki ois hyvä jos me saatais Ikea lähelle, välillähän sitä tuohon Tupokseen kaavailtiin.. vaan taisi hautautua se suunnitelma ku ei oo kuulunu mitään. Mutta saadaan me sentään se suomen ensimmäinen Outlet -kylä! Sitte saa halvalla vaatetta! ;))
    Ja en seuraa sisustusblogeja joten ei mitään hajua mitä suunnittelet noista kuormalavoista...
    -Sanna-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinäpä vasta hyvä syy tulla siskolikkaa kattomaan vähän useamin ku kerran kesässä, pidäpä mielessä! Ja sama tietty toimii toisinkin päin, kunhan teillä on se alekylä.. ;)

      Poista
  5. Kirjoituksen otsikko napsahti just kohdalleen! Saman ongelman kanssa painitaan myös täällä. Viikonloppuun olin ladannut koko joukon odotuksia, jotta pääsen ompelemaan, mutta pah! Tuleekin vieraita, mikä sinänsä on ihan kiva juttu, mutta olin jo ehtinyt hieman erilailla orientoitua...No, ehkä seuraavan viikonloppuna sitten =)
    Mä en kauheasti seuraile sisustusblogeja, mutta luulen silti tietäväni mitä teille on tulossa :) Muista kertoa sitten siipan reaktio, kun se hoksaa...

    VastaaPoista
  6. Hei, hou... Pakko oli tulla muuten vinkkaamaan kun huomasin että oli kommentoinut Mielin blogissa Prymejä että kantsii ostaa uus "alotuspakkaus" missä saat uudet valkoset osat. Siis jos sulla pomppii ne nepparit pihdeistä pois. Mulla meinaan kans pomppi kun ostin ekan satsin. Sitten ostin kerran valkosia rengasneppareita jossa oli ne valkoset kiinnityshärpäkkeet mitkä tulee pihteihin niin mukana ja nyt ei pompi. Ei metallinväriset eikä muutkaan =) Ja kiitos tosta ikean vinkistä noiden korien kohdalla. Noi ois kyllä niin käytännölliset että taidanpa vähän mittailla meidänkin kaappeja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa vieläkö pitäis kolmannet kokeilla! :D Olen kahdet istukat ostanut ja kokeillut, ja kun molemmista hyppi samalla tavalla, uskoin jo, ettei asialle ole tehtävissä mitn. Täytyypä koittaa vielä kerran.. kiitos rohkaisusta! ;)

      Poista
    2. Kolmas kerta todensanoo ;) Vai miten se nyt meni =D

      Poista
  7. Niin paljon ideoita, niin vähän aikaa... ihan samaa täälläkin, yöllä ois vaan aikaa ja rauhaa, mutta pakko nukkua, muutes ei jaksa eskarilaista nousta laittaa `opintielle´ ;) minullakin olis haaveissa ikea reissu, mutta meiltä ikea on vaan kovin kovin kaukana, ois kyllä kiva ku ois itelläkin lähempänä niin vois käydä ostelee pikku juttuja (ja vähän isompiakin) tuon tuosta, mutta kun kerran vuoteen pääsee käymään niin tahtoo olla piiiitkä ostoslista ja rahaaKIN pitää olla sen verra mukana ;) minullakin nuita trukkilavoja tuolla pihalla oottelee ja minä jo miehelleni sanoin mitä niistä oon ajatellu tehä... :D (tuli vähä hölmistyny ilme että TÄH.. niistä lavoistaKO muka sisälle jotain..) . Mutta ootko itse ajatellu käsitellä ne jotenki? kiva seurata sun blogia, kun en itse jaksaisi tällästä aherrusta niin kiva kun muut jaksaa ja antaa ideoita ja vinkkejä ja ohjeita ym. kiitos. ja mielestäni sinä kyllä saat PALJON aikaseksi, minulla ei olisi blogiin päivittää muuta kun vaipan vaihtoa, pyykkäystä, ruoan laittoa, vaihteeksi vaipan vaihtoa, välipalaa jne :D Sitä on sullakin, mutta jossain ihme välissä ehdit kaikkee kivaa vielä ahertaa, ommella ym .. :) mä selaan blogeja sillon kun vauvaa pitää vaan sylis kantaa,eipä tässä muuten joutais istuu. ;)

    niin ja se täytynee vielä mainita, että sinä jaksat vielä vastailla tosi kiitettävästi näihin viesteihin,se on kiva, tulee sit enempi kommentoituakin jos bloggaajat vastaa jotain edes lyhyesti , vaik aina ei tietty tarvi, mutta minusta se on kiva. koska ei kaikki vastaa :) mukavaa jatkoa sinne! -k

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan pitkä kommentti! <3 Minusta näihin kommentteihin vastaaminen on aika oleellinen osa koko tätä harrastusta. Siitähän se vuorovaikutus juuri syntyy, ja sitä varten blogia pitääkin, jotta voi vaihtaa ajatuksia toisten samanlaisten hurahtaneiden kanssa. ;)

      Poista
    2. Ai niin, ja kyllä ne mun silmään kaipaa käsittelyn, ihan sellaisenaan on vähän turhankin rouheapintainen, muistuttaa liiaksi kotoista trukkilavaa. ;D

      Poista
  8. Miten minusta jotenkin kummasti tuntuu, että olisit aiemminkin moittinut ajan vähyyttä? :) Kenties jotain sohvapöytää kaavailet? Meilläkin ukkeli voisi olla hiukkasen kummissaan. Vaikka oon nähny kyllä niistä ihan ruokapöydänkin tehdyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epäilemättä olen sitä aikaisemminkin valitellut.. krooninen aikapulavalittaja. :D

      Poista
  9. Minä olen myös ihan ulkona trendeistä, en keksi mitä voisit noista lavoista tehdä, Olen nähnyt pikkupöytää, tv-tasoa, lehtitelinettä ja monta muuta noista tehdyn, mutten keksi mikä olisi ylitse muiden muotia. Täytyypä ihan mielenkiinnosta odotella, mullakin kun olis mahdollisuus saada noita lavoja jos vaan haluaisin..

    Toivottavasti ei oltu samaan aikaan ikeassa, tosin olisit varmaan huomannut jos oltais oltu.. Sen verran kiukkuista oli koko porukka, kun ruokailu hieman venyi,välipalakin jäi välistä ja kaikkia väsytti ennenkuin viimein kuuden aikaan tajuttiin mennä syömään ja sitten taas elämä voitti..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään tiedä onko se niin muotiakaan, mutta ainakin niistä näyttää moni innostuneen ja minä myös.

      En nähny teitä Ikealla, olisin kyllä tullu nykimään hihasta. ;)

      Poista
  10. Ajan puute, tuo ikuinen ongelma...
    Ikeassa on paljon hyvää mutta paljon myös vähemmän hyvää. Ihan omasta silmästä ja taidosta erottaa halpisroska toimivasta mööbelistä, on kiinni se mitä sieltä saa mukaansa! =)
    Mulla on muuten liukuovikaappi, jossa on just noita ritiläkoreja, ne on muuten hyviä mutta osa ei liu'u kiskossaan kunnolla, jos sellaisia osuu kohdalleen kannattaa yrittää hieroa kynttilää niihin, auttoi vähäsen. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toinen hyvä on Pled-niminen suihkutettava huonekalunkiillotus/huoltovaha. Sen suihkauksella luistaa lattiakin vuosikausia liiankin hyvin... :D Mutta sillä sai minkä tahansa huilaamaan huippuhyvin.

      Meidän 600mm leveään Puustellikaappiin nuo korit eivät passanneet sittenkään ihan justiinsa, vaan siitä kiskossa olevasta stopparista piti katkaista pätkä pois. Meidän kaappi on muutaman millin leveämpi kuin se Ikean stuva, ja siitä johtuu tuo ongelma. Oli kuitenkin helposti korjattavissa.

      Poista
  11. Tämäkin täällä odottelee innolla lavojen kohtaloa. Itse en ole vielä päättänyt, että haluunko meille niistä pihasohvaryhmän vaiko sängynalustan (tai miksi niitä nyt oikeilla nimillä kutsutaankaan). Kumpikin vaihtoehto ois niin hurjan kiva, mutta kummatkin ois jo vähän liikaa. Olen nähnyt noista tehtyjä hienoja pihakeittiöitäkin, meiltä puuttuis vaan se iso piha :D

    Että voihan jännä, voitko ihan vaikka nopeesti jo paljastaa sun hurjat suunnitelmat?! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sängynalusena se voi olla hieman hankala siivoamisen kannalta - tai tietysti pyörillä olis helppo!

      Yritän olla kauhean nopea.. :D

      Poista
  12. Voi että, melkein alkoi harmittaa, etten osallistunut siihen Jofotexin tilaukseen... :D

    VastaaPoista
  13. Mulla olis kanssa kankaita, mutta kun multa puuttuu ideatkin :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on jo pahempi.. jospa sitten sais mielenrauhan ollakin tekemättä, jos aikaa ei muutenkaan liiemmin irtoa..?

      Poista
  14. Lohduttavaa kuulla että toisillakin aika loppuu. Olen yrittänyt tiristää niistä yöunista, mutta jälki on sitten sen jälkeen sen näköistä ettei se loppupeleissä kannata..

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.