tiistai 7. elokuuta 2012

Kokovartalohousut ja maailman napa

Aina ei mene ihan oppikirjan mukaan. Tai ompeluohjeiden mukaan. 


Joskus voi käydä niinkin, että kun ompelujärjestyksessä lukee viimeisenä "kiinnitä napit" ja teet niin, luulet saaneesi jotain valmiiksi. Sammutat koneet, siivoat jäljet ja alat sitten sovittaa uutuushousuja lapsen päälle. Kun kiinnität olalla olevaa nappia ensimmäistä kertaa, se halkeaa.


Arvatkaapa onko ärsyttävää. Ninkin pieni työ kuin napin kiinnittäminen on tehtävä toistamiseen, ja sitä ennen on vielä purettava pois ne edelliset, koska paria sille jäljelle jääneelle napille ei tietenkään enää ole. On uusittava molemmat.

 


Sisulla siihen ei mene kuitenkaan kovin kauan. Ja niin päästään sovittamaan.

 

Tällaiset kokovartalohousut tällä kertaa. Kaavoituskokeilu, edelleen ollaan metsästämässä sitä täydellistä potkuhousukaavaa ja täydellistä potkuhousujen tekotapaa. Taas on kokeiltu yhtä versiota. Näihin kavensin lahkeet rohkeasti ihan pilleiksi, mutta lisäsin massiiviset, käännettävät resorit. Älkää kysykö miksi, en tosiaankaan tiedä. 

Minusta nämä housut ovat ehdottomasti paremman näköiset päällä kuin tasokuvassa. Meidän pojalle ne ovat kuitenkin jo pienet, koska ne on piirretty 68-kokoisina. Menevät siksi toiselle käyttäjälle, pienemmälle sellaiselle. Laitoin kuitenkin kuvan, koska a) minulla on niin hurmaava mannekiini aina valmiina kuvattavaksi, ja b) ne näyttävät paremmalta päällä kuin tasossa, kuten jo mainitsinkin.

Samaiselle mannekiinille tein jämä-raitajoustiksesta takin. Ilman huppua, koska se on tuon ikäisillä aina tiellä. Varsinainen riesa. Eteen kam-nepit, hihat Jofotexin yksivärisestä joustiksesta ja keltaista resoria vähän mausteeksi hihansuihin.


Tällainen hurmuri tästä pikkumiehestä on kasvanut. Herralta onkin mennyt pitkä tovi poissa parrasvaloista, joten muutosta viime kuviin on huimasti. Hiuksetkin päässä. :D


Ei ole parempaa ikää kuin 9 kuukautta (paitsi kaikki muut iät siinä lähimaastossa, jokainen vuorollaan)!  Sitä ollaan niin maailmaasyleilevän riemuissaan kaikesta, paijaillaan toisia hellästi (kynsien samalla komeita naarmuja, eikä kukaan kuitenkaan suutu). Kiljutaan korviasärkevän kovaa ihan vain kiljumisen ilosta, hekotetaan hersyvästi huonoille jutuille ja kömpelöille tempuille - ja mikä parasta, viihdytään jo paljon lattialla, noudatetaan säännöllistä vuorokausirytmiä ja palkitaan äiti päivän uurastuksesta sammumalla yöunille yhdeksältä.


Naamasta näkee, että poika luulee (tietää) olevansa maailman napa. 
Ihan täydellinen, ja täydellisen ihana.


Ps. lisäsin blogiteksteihin tunnisteet, jotta tietyn aihealueen juttuja etsivän olisi helpompi löytää etsimänsä. Jatkossa saatan jaotella noita "pienten vaatteita" tarkemmin omiksi osioikseen, sisä- ja ulkovaatteisiin, mekkoihin ja haalarihousuihin. Nyt mennään kuitenkin näillä.

Ja vielä: Odotan ihan hiukan kärsimättömänä loppuviikkoa, jolloin haltuuni vihdoin saapuu peitetikkikone. Aamukammassa on enää kaksi piikkiä!

26 kommenttia:

  1. Voi ihanuus mikä Hurmuri!! Suloinen tuo paitakin ja sopii niin mainiosti :)

    VastaaPoista
  2. Voi mikä aurinko!! Eikä äidin ompeluksetkaan yhtään häviä tälle suloiselle isolle pikkuiselle :)

    VastaaPoista
  3. Ihana pikkuhurmuri!<3 Kivat pöksyt,just tein iteki eilen lähes samanmalliset,kaavan otin Me&I:n haalareista.

    VastaaPoista
  4. Hei, kiva blogi sinulla! =) Ja ihania ompeluksia! Tuollaisia haalarihousuja olen itsekin kokeillut. Otin mallia joistaki kaupanhousuista ja laitoin tuonne housujen yläosaan kaksinkertaisen kankaan niin että lasta vasten on oikea puoli. Tätä toista kangasta oli hieman yli kainaloihin. Tällaiset haalarit on niin mainiot liikkuvalle vauvalle ja menee pitkään pitkillä resoreilla. =)

    VastaaPoista
  5. Varsinainen päivänsäde! Ja hyvältä näyttää myös ompelut.

    VastaaPoista
  6. Ihania ompeluksia ja niin hurmaavan söpö poitsu <3 Miten nuo vauvat kasvaakaan niin nopiaa.. meiän neiti jo 11kk ja sellanen auringonpaiste kyllä että ei toista <3

    VastaaPoista
  7. Ei tuosta maailmannapa paremmaksi muutu! Pitkät resorit ovat minusta ihan tarkoituksenmukaisia pienten vaatteissa, lisäävät käyttöikää melko lailla.

    VastaaPoista
  8. Ompa ihana pikku poika ja hiukset on kasvanut niin paljon :) JA tietenkin myös ompelukset on ihania. Eli minäkin mars matkaan ja potkuhousuja leikkaamaan.

    VastaaPoista
  9. Haalarihousujen kaavoitukseen olen käyttänyt ns. tunikamallia. Yläosa istuu ja alaosa on hieman lörppä (koska otan vyötäisiltä hieman sisään. Tajuaako tästä edes mitään). Ainakin typyillä näyttää niin söötiltä. Haalarit/jumpsuitit teen samalla periaatteella.

    Minunkin pitäisi taikoa tytöille takit syssyyn, kun ei ole kuin yhdet. Tämä takki on raikas...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tajusihan siitä! =) Minusta taas on ihanat sellaiset potkarit jotka on suht napakat koko matkalta, retromalliin. =)

      Poista
  10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  11. No, jospa tämä rähmäsormi nyt onnistuisi paremmin...

    Ihastuttava maailmannapa teillä kyllä asusteleekin! Ja ompelukset ovat toki myös ihania :)

    VastaaPoista
  12. Ihanat apilahaalarit! Ja tosi kaunis tuo itsellesi ompelemasi tunika! :)

    VastaaPoista
  13. Tykkään etenkin noista pilleistä potkareista! Ja voi miten suloinen pieni mies :)

    VastaaPoista
  14. Upeat potkarit! Super söpö malli :)

    VastaaPoista
  15. Aivan ihanat potkarit ja mikä hurmurimalli! :) Ihan on isoveljensä näköinen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en osaa ollenkaan katsoa yhdennäköisyyttä, mutta aika moni niin sanoo joten kai se sit on.. =D

      Poista
  16. Aivan ihanat potkarit jä söpö pienimies, mutta kanttasitko siis tuolla samalla trikoolla nuo potkareitten reunat, että laitetaanko ne vaan samallai ku resori? minusta nuin on tosi kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kanttasin potkarikankaalla, tulee paljon ohuempi ja vaihteeksi kivan näköinenkin noin. =) Ompelin eka oikeat puolet vastakkain sen kaitaleen reunoihin, käänsin nurjalle ja oikealta puolelta reunasta uudestaan, samalla kiinnittyi se alapuoli. OB:ssä taidetaan neuvoa resorilla kanttaaminen samalla tavalla, jos oikein muistan.

      Poista
    2. kiitos ideasta! täytyy kokeilla :)

      Poista
  17. Nyt rupes tekemään mieli tuota ruskeeta apilaa ja haalareita siitä :) Minä tykkään juuri tuollaisista pillihaalareista :) Ihana päivänsäde teillä!

    VastaaPoista
  18. Aijai, kateellisena kuuntelin tuota "viihdytään jo paljon lattialla, noudatetaan säännöllistä vuorokausirytmiä" -osiota! :p Mä nyt ihan ensi alkuun täällä haaveilen jos meillä alettaisiin öisin nukkua yli kolmen tunnin pätkissä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittelet 8 kuukauden päästä ihan samalla tavalla :D Alussa on vähän pakka sekaisin, varmaan kaikilla. =)

      Poista
  19. Onnea peitetikkikoneesta ;) itsekin oon ihan in love tuohon masiinaan!

    VastaaPoista
  20. On kyllä ylisöpö pikkumies ja aivan isoveljelsä näköinen! :) ja upeita ompeluksia, kuten aina.

    VastaaPoista
  21. Voi söpöys tuota mallia <3
    Ihania ovat ompeluksetkin mut kyl pieni mies vei voiton :)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.