keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Mykkäkoulua...

... tai sitten ei. Aikaa vie eräs isompitöinen ompelus, ja siksi on hillittävä naputtelumaniaansa hetken aikaa. Ystävä tilasi itselleen villakangastakin, ja sitä tässä työstetään. Paitsi ettei siitä tule villakangastakki, koska kankaassa ei ole villaa. Siis kangastakki.

Sovitusvaate jo ommeltiin ja sovitettiin, ja se oli kerralla hyvä.


Ja nyt kasataan sitä oikeaa versiota - tukikankaiden silittelyt ja muut tylsät vaiheet on jo ohitettu. Nyt saa vain ommella!
Aina, kun tekee jotain aikuisten koossa, vähän jänskättää, mitä siitä tulee, mutta samalla se on tosi mukavaakin. Tällaiset isommat projektit tekee paljon huolellisemmin kuin tavistrikoopaidan, ja se saumojen aukisilittely ja kaikenlainen millintarkka nysvääminen on aika hauskaa puuhaa. Kun vain saisi rauhassa nysvätä.


Yhden uuden ahaa-elämyksenkin tästä sain. Tässä takissa on siirretty olkasauma vinosti etukappaleen puolelle, eli takakaarroke jatkuu olkalinjan yli etukappaleelle. Pieni, mutta näyttävä yksityiskohta (alakuvan päällimmäisessä kaavassa takakaarroke, jossa normaali olkalinja näkyy katkoviivana)!


Hetken taas muistaa puistella päätään edestakaisin oikealle ja vasemmalle, jos joku pyytää tekemään jotain näin suuritöistä. Toisaalta on hyvä pitää taitoaan yllä ompelemalla muutakin kuin trikoisia lasten vaatteita, sillä harvemmin niitä ompelimoissa teetetään. Niissä tehtävät työt on yleensä jotain ihan muuta.

Mutta valmistuu se, ja joskus loppuu mykkäkoulukin! ;)

Ps. takeista puheenollen, se melooni-takki löytyy nyt huutiksesta. En vaan osannut pitää sitä!

8 kommenttia:

 1. Hmmm, mielenkiintoinen projekti.
  Arvelit blogissani aika lähelle sen mitä olen tekemässä, katsotaas kun saan jotakin valmista ;)

  Sitä rauhaa tehdä rauhassa tosiaan tarvitaan tällaisissa töissä, nimimerkillä: "kolmekertaa sauman väärältä puolelta ommelleena, kun piti yrittää äkkiä saada kokeiltavaksi lapsen päälle vaikka lapsi jo kitisi isänsä sylissä kun nukkumaan piti päästä. Ja tietysti ompeleella jota on miltei mahdotonta purkaa reijittämättä kangasta.."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin veikannut jotain juhlasmokkeja tai muita vastaavia vaativia, mutta ne vetoketjut eivät oikein täsmänneet smokkeihin.. ;) Tsemppiä ompeluun, kyä se siitä!!

   Poista
 2. Laitathan kuvan sitten valmiistakin takista? Luulen, että katselin sillä silmällä tätä kaavaa, mutta toimeen en ole uskaltanut ryhtyä. Sattuneista syistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokkiisa laitan, sovituskuvien ottamisesta tai julkaisemisesta päättää tietysti takin omistaja itse. Mutta ainakin takista sellaisenaan voin kuvat laittaa!

   Poista
 3. Tästä tulee varmasti hienoa. Kun mainitsit pidetään taidot yllä...ompelin juuri ison kangaskassin(SK-lehti) valmiksi ja kyllä meni muutama kerran peukalo suuhun: miten tämä piti tehdä? Tiesin miten sen pitäisi näyttää valmiksi, mutta yksinkertaisesti en saanut ajatukset kulkemaan ja kuvittelemann missä järjestyksessä mitä tehdään. Lopputlos on hyvä, kesti VAIN 5 päivää kangasostoksen jälkeen valmiin kassiin:-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, sitkee mimmi! =D Ja nyt sulla on kangaskassi!!

   Poista
 4. Jihaa. Kohta pääsen takkia oikeesti käyttään. :) Minä likka se vaan lomailen, ku toinen siellä yrittää luovia lasten ja ompelemisen välissä. Aamulla nokka kohti Utsjokea esikoisen kanssa. Palaillaan ku palaillaan! (Onneks olit vielä riittävän voimakkaissa maito- ja hormoonihuurteissa, kun tämän diilin sun kaa tein.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä pääset, vaikka heti kunhan lomaltasi ehdit sen hakemaan! ;) Joo onneks nää huurut alkaa hiljalleen hälvenemään ja jonkinlainen itseuojeluvaiusto taas pelaamaan, niin kenties osaan jatkossa käyttää taas tervettä harkintakykyä ennen kuin lupaudun moisiin urakoihin! Ei vaan, oikeesti tuo oli ihan hyvää treeniä, ja mukava tehdä!

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.