perjantai 4. toukokuuta 2012

Huivimummo (sisältää 80% arvontaa)

Niin siinä sitten kävi, että eilen illalla valmistui kangastakkitilaustyö, ja kädet ovat taas vapaat tekemään kaikenlaista muuta. Ja koska takanapäin oli muutaman päivän intensiivinen takkikurssi, piti sen vastapainoksi toteuttaa jotain muutamassa minuutissa. Niinpä tähän taloon tuli ensimmäinen putkihuivi. Vai mitä ne oikeasti on, tuubeja tai jotain.


Juuri tuolla viime viikonlopun akkareissulla oli puhetta huiveista. Siitä, miten jotkut ovat huivi-ihmisiä, ja toiset eivät. Minä olen. En osaa käydä edes postilaatikolla niin, että pukisin päälleni takin, mutta jättäisin huivin kotiin. Jos on takki, on myös huivi. Ja ettei aina kulje samassa huivissa, on suotavaa, että niitä pursuaa vähintään yhden korin täydeltä. Mieluummin kahden tai kolmen. Joku ostelee tolkuttomasti kenkiä, joita minä en koskaan oikein onnistu löytämään, joku toinen haalii laukkuja. Niitäkään en pahemmin hanki, mitä nyt yhden tai kaksi joka värissä. Mutta huiveja! Niitä minulta löytyy. Nyt myös yksi tuubimallinen. Kangas tähän on Eurokankaan palalaarista bongattu, niin minun näköiseni hörhelö!


Paitsi takkien kanssa, huiveja voi käyttää myös peruspaitojen piristeenä. 


Ja ihan vain tämän toukokuisen kolean ja harmaan päivän kunniaksi arvonkin nyt teidän lukijoiden kesken tällaisen huivin, à la Tosimummo. Minun huiviani ette saa, mutta teen toisen samanmoisen!

Tämän huivin materiaali on arvoitus minullekin, mutta se kesti mainiosti kolmenkymmenen asteen konepesun, ja väri on tuollainen vaalea kitti. Pinta on pörröinen ja pehmeä, ja kuvio tietysti pitsimäinen, kuten tämän kevään tyyliin kuuluu.

Putkihuivin arvontaan voivat osallistua kommentoimalla kaikki lukijapaneelin jäsenet, ja toki lukijaksi voi liittyä arvonnan aikanakin (tosin en toivo kenenkään liittyvän lukijapaneeliin vain arvonnan vuoksi). Arvonta-aikaa on tämän viikonlopun verran, eli sunnuntai-iltaan saakka ehditte kommenttejanne jättää. 
Arvontakommenteissanne ottaisin mielelläni vastaan myös kehitysehdotuksia koskien blogiani - lupaamatta yhtään ottaa niistä opikseni. Mutta olisihan niitä hauska lueskella. Sitä paitsi eihän sitä koskaan tiedä, vaikka vahingossa uskoisinkin sanomisianne! ;)

Onnea arvontaan!

77 kommenttia:

  1. Ihana huivi! Tää sun blogi on just hyvä näin :) Arvontaan mukaan siis!

    VastaaPoista
  2. Mullekaan ei kyllä tule kehitysehdotuksia mieleen, mutta kai saa sen sijasta kertoa mistä erityisesti tykkää? :) Mä olen nimittäin tykännyt hirmuisesti siitä kun jaksat meille ompeluharrastuksen aloittelijoille tehdä niin ihanan selkeitä ja hyviä ohjeita! Jotain tiettyjä juttuja ei koskaan edes uskaltaisi kokeilla jos niihin ei löytyisi ymmärrettävää rautalankaohjetta... Ihan viimeisimpänä olin niiiiiin onnellinen siitä sun vuoritetun mekon ompeluohjeesta. Nyt koitan kerätä rohkeutta ja energiaa kahlata läpi tuo takkiohje kun pitäisi tehdä lapsille vuoritetut hupparit talveksi. Vähän on vielä kynnys korkealla, mutta ehkä tästä joku päivä kun säätkin on sitä luokkaa että niitä huppareita ihan oikeasti kyllä tarvittaisiin jo...

    VastaaPoista
  3. Heti arvonnassa mukana, tottakai! Anna mennä vaan samoilla linjoilla, mitä sitä hyvää turhaan muuttamaan :)

    VastaaPoista
  4. Minusta blogissasi ovat antoisinta ohjeet. Niillä saa ainakin minut palaamaan paikalle. Ja niitähän ei kai voi olla koskaan liikaa, joten rohkaisen jaksamaan tehdä niitä jatkossakin.

    VastaaPoista
  5. Mukaan arvontaan. En oikein ole huivi-ihminen, mutta lupaan opetella käyttämään jos satuuisin voittamaan. :) Blogisi on hyvä juuri tämmöisenään, eniten tykkään kaikista ompelujutuista.

    VastaaPoista
  6. Minä myös mukana arvonnassa. Blogiasi on ollut oikein mukava seurailla ihan tällaisenaan! Ja kiitos ohjeista, takki sellaisesta sai hyvät vinkit omien lasten kevättakkeihin.

    VastaaPoista
  7. Mukana arvonnassa :) Blogistasi tykkään juuri tällaisena :)

    VastaaPoista
  8. Oi,tuollanen tuubihuivi munkin korista uupuu ;) mulla on huiveja kans vähän joka lähtöön,mutta monesti ne unohtuu kiireessä sinne koriin :P

    VastaaPoista
  9. Oi joi, mulla onkin tuubihuivi ollut hankinnassa vasta muutaman vuoden, nyt ois paree onnen potkasta ;D

    p.s. Kyllähän mä olen Mummolassa vieraillut jo lähes alusta asti, itseasiassa tämä blogi innosti omankin perustamaan :) Kommentointihan taas on niin kauhean työlästä mukamas, melkein vois jopa hävettää....

    VastaaPoista
  10. MINÄ olen huivi-ihminen. Kaula EI VOI vain jäädä paljaaksi; ihan käytönnön syistäkään, olen niin viluinen.
    Kuolaan siis huivisi perään ja ehdottomasti mukana arvonnassa :)

    VastaaPoista
  11. Arvonnassa mukana! Tommoinen ohut tuubihuivi olis kyllä kätevä, mulla on vaan paksu neulottu, joka ei sovi yhtään kevätkeleille :D jos ei nyt arpaonni suosi, on varmaan pakko ommella itse, kunhan vaan löytäsin sopivan kankaan:)

    VastaaPoista
  12. Mukana arvonnassa! Tuubihuivia minulta ei löydy, vain muutama tavishuivi joita kierrätän vuodesta toiseen. On niin vaikeaa kokeilla jotain uutta :D Minusta on mielenkiintoista lukea blogia, jossa on monipuolisesti käsitelty erilaisia juttuja, eikä saman aihepiirin asiaa joka kerta. Tosin välillä on kiva lueskella myös niitä ohjeita, jotta osaisi itsekin jotain joskus yrittää/tehdä!

    VastaaPoista
  13. Arvonnassa mukana ja olen tykännyt tästä sinun blogistasi tällaisenaan.

    VastaaPoista
  14. Minäkin olen huivi-ihminen,joten arvonnassa mukana.:)
    Blogisi on hyvä tällaisena.

    VastaaPoista
  15. Minä olen laukku ihmisiä, ja minä rakastan kenkiä, minä olen myös joku ihmeen verhojen ostaja, ja minulla on yksi ainoa huivi ja siinä on paljetteja joten ei sitten sovi arkikäyttöön ja se on musta en tykkää...siis en tunnusta olevani huivi ihmisiä..vaikka olen tehnyt silkkihuivin ihan itse kurssilla...mutta ehkä minusta tulee huivi ihmisiä jos arpa suosii minua..ja hyvä vinkki oli koristaa huivilla arkipaitaa..eli enpäs olisi tuotakaan hoksannut jos en olisi lukenut tätä..
    Minä olen vaan monen sortin "ihminen" ....

    VastaaPoista
  16. Mukana arvonnassa! Minä olen ainakin aloittelevana ompelijana jatkuvasti lunttaamassa noita sinun tekemiä ohjeita, ne on tosi hyviä!

    VastaaPoista
  17. Oi, ihana huivi. Ehdottomasti mukana arvonnassa! Kehittymisideoita minulla ei ole, mutta ainakin voin mainita että tykkään blogissasi siitä että se on pelkistetty eikä sivupalkeissa ole liikaa kaikkia mainoksia tai muuta "ylimääräistä".

    VastaaPoista
  18. Mukana ollaan! Minäkin olen saanut hyvän avun ohjeistasi, joten niitä lisää. Muutoin olen kyllä sitä mieltä että blogisi on minustakin hyvä näin :)

    VastaaPoista
  19. Arvontaan mukkaan tahtoo tää huivi ihiminen myös! En ossaa kehitysehotuksia sanoa näin äkkiseltään, tää on sun näkönen ja olonen blogi. Hyvä näin. :)

    VastaaPoista
  20. Mukana arvonnassa:) Miusta on kiva kun blogissasi on kaikkea laidasta laitaan, joten älä ainakaan miun takiani muuta mitään. :)

    VastaaPoista
  21. Huivi ihminen minäkin. :) Tuubihuiveja minulta ei vielä löydykkään joten mielellään mukana tässä ihanan huivin arvonnassa. :)

    VastaaPoista
  22. Mukana arvonnassa! Minäkin tykkään huiveista ja mielestäni se jotenkin viimeistelee asun... Ilman huivia on niin "alaston" olo. Mulla on huiveja kaapissa kyllä ihan liikaa, mutta vain yksi tuubihuivi ja sekin on talvikäyttöön, joten jospa kohta olisi toinenkin :)

    Ja mitä sitä nyt hyvää lähteä muuttamaan.

    VastaaPoista
  23. Joo kyllä huiveja täytyy olla joka lähtöön omanlaisensa. Siksi tähän arvontaan osallistunkin, toivottavasti voitan! Kehitysehdotuksia on vaikea antaa, pidä vaan sama linja :)

    VastaaPoista
  24. Hei hauska tuo huivi -asia. Toiset tosiaan ovat, kuten minä. Pidän niitä takin kanssa sekä ihan muutoinkin vaan. Toiseksi oon pipo ihminen. Pipoja löytyy melkein samanmoinen määrä. Mutta kenkiä ja laukkuja ei niinkään.
    Osallistun arvontaan. En kyllä keksi mitään kehitettävää! Sun jutut on niin mukavia, mukavalla huumorilla höystettynä. Oon ihan koukussa sun blogiin. Oikiastaan ainut blogi, josta luen kaikki jutut. Oot sie vaan melkoin mummo, kun energiasi riittää kaikenlaiseen! Nostan hattua!

    VastaaPoista
  25. Mä en osaa olla huivi-ihminen vaikka kovasti haluaisinkin!! Itse asiassa viime kaupunkireissulla ostin elämäni ensimmäisen tuubihuivin, jotta oppisin huivi-ihmiseksi, mut onneton ku se on tuolla kaapissa pysyny :/ Mikä siinä onki että muilla se näyttää niin hyviltä mut itellä hassulta??? Mut toivon onneani itselle tähän arvontaan, koska tuo sun tekemä pitsihuivi näyttää tosi ihanalle ja jos niin hyvin kävis että sen voittaisin ni sen myötä minustakin varmasti tulisi huivi-ihminen, pakostakin :D

    VastaaPoista
  26. Minä tietäisin olevani huivi-ihminen jos minulla olisi huiveja. En milloinkaan raski ostaa mitään itselleni vaan laitan kaikki rahani lastenvaatteisiin, joten en ole ostanut itselleni edes huiveja. Varmasti kaikki lähitutut ovat sitä mieltä että kannattaisi hieman sitä omaa vaatekaappiakin kartuttaa, mutta keksin aina jonkin toisen tässä perheessä joka tarvitsee jotakin enemmän kuin minä. Ei kun hei ostinhan minä itselleni huivin kun löysin tosi kivan, sen tosin esikoinen omi itselleen enkä ole sen koommin sitä päässyt käyttämään (kuten kävi myös nahkarukkasilleni, tosin molemmat ovat tarpeellisemmassa käytössä tytöllä). Kaikki muu onkin sitten vanhaa ja virttynyttä, mutta kun on ehjää, hyvin pärjään näillä ;) Olisikin edes rahasta kiinni, mutta kun on vain ajatusmaailmasta... Joten arvontaan tähän tungen minäkin!

    Jaa kehitettävää, elähän nyt :)

    VastaaPoista
  27. Minäkin oon huivi-ihminen, jopa riesaksi asti! Ja niitä rättejä pursuaakin joka korista ja laatikosta, mutta lisää pitää haalia.. joku järki pitäisi varmaan ottaa käteen, mutten jaksa. Vois niitä olla pahempiakin retkahduksen kohteita. :)

    En haluaisi muuttaa blogissasi mitään! Tykkään hurjasti kombosta käsityöt-ompelu-tuunaus-sisustus-lapsiperheen arki, ja ehdottomasti parasta on rennon letkeä ilmaisu. :) Toki uudet tuulahdukset otetaan ilomielin vastaan, jos ovat tosimummomaisia, mutta mitään en erityisesti kaipaa. :)

    VastaaPoista
  28. Huiveja, huiveja, enemmän huiveja! Kankaisia, neulottuja, virkattuja... Täällä myös! Mutta tuubeja on vain yksi. Toista kaipailen, joten mukana arvonnassa! (Kehitysehdotuksia... Hmmm... Eiköhän tämä kuulu sarjaan "Älä yritä opettaa isääs n***maan", eli en osaa neuvoa, tykkään näin! ;D )

    VastaaPoista
  29. Mukana arvonnassa, tosi kivan näköinen huivi, tuollaiselle olisi varmasti käyttöä sekä töissä että vapaalla :) Blogistasi tykkään juurikin tällaisena, ihanan elämänmakuinen ja sopivasti kaikkea!

    VastaaPoista
  30. Mukana arvonnassa, on tosi kivan näkönen huivi :) Parannusehdotuksia ei oikein ole, sillä tykkään blogistasi tälläisenä, erityisesti pidän niistä pitkistä tarinoista joita jaksat kirjotella teksteihin :)

    VastaaPoista
  31. Oi, miten kaunis huivi! Tuollaisen kun kotiin saisi :)
    Blogisi on juuri ihana, ei tarvitse muutostyöhön ryhtyä!

    VastaaPoista
  32. Blogisi on sellaisenaan kiinnostava ja innostava:D Ei kannata lähtä ainakaan muuttamaan. Mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  33. Ihana huivi, kelpaisi minullekin! En oikein keksi paranneltavaa, tosiaan kaikki ohjeet ovat kivoja. Ja kirjoitustyylisi on jotenkin hauska, lisää vain samanlaista! :)

    VastaaPoista
  34. Muutosehdotuksia ei minullakaan ole, tämä on tällaisenaan sopiban mummomainen ;) Huivi olisi ihana lisä vaatekaappiin.

    VastaaPoista
  35. Mukana ollaan. :) Pidän ompelusjutuista, ompelija itsekin. Viherryksistä toivon kuulevani myöhemmin, jäivätkö taimet henkiin ja miten niille kävi. Täällä kun aina osa taimista kuolee...

    VastaaPoista
  36. Hyppään mukaan arvontaan! Mä tykkään lukea ompelu- ja sisustusjuttuja, mutta eipä oo valittamista muustakaan sisällöstä :)

    VastaaPoista
  37. Minäki tahon mukkaan :) On niin kivan näkönen huivi. Muuta toivomusta ei kyllä oo blogin suhteen kuin sellanen pieni et jos vinkkaisit miten tuollasen huivin vois ite tehdä :) jos en siis satu sitten ite voittamaan :)

    VastaaPoista
  38. Arvontaan mukaan! :) Ihana huivi! Minusta on mukavaa, että täällä on ompelujuttujen lisäksi vilauksia muistakin jutuista. Kiva kuitenkin, että tyylisi on tällainen maanläheinen, eikä mikään liian imeläsiirappinen. Sun blogi on kyllä tosi kiva! :)

    VastaaPoista
  39. Arvonnassa mukana! Innolla odottelen päivityksiä kun alatte laittaa uuden kotinne pihaa =) Monesti on ollut apua ohjeista mitä olet tehnyt. Tuhannet kiitokset niistä! =)

    VastaaPoista
  40. arvonnassa mukana. jatka samaan malliin.

    VastaaPoista
  41. Kiva blogi.Jo jonkin aikaa olen saurannu oman blogin sivupaneelin kautta, enkä ees muistanu olenko lukija vai en... Nyt ainakin olen ja haluan toki osallistua kauniin huivin arvontaaan :)

    VastaaPoista
  42. Mukana arvonnassa. Ja mä en kyllä keksi kehitettävää koska mun mielestä tämä blogi on tällaisenaan mielenkiintoinen ja hauska =) Mä kuulun kanssa noihin huivi ihmisiin. En oo koskaan tajunnu kuinka jotkut voi kulkea ilman kaulanlämmikettä ;)

    VastaaPoista
  43. Mukana arvonnassa, täällä myös yksi huivi-ihminen :) Blogista tykkään niinkun se on, ei tarvii muuttaa suuntaa!

    VastaaPoista
  44. Arvonnassa mukana! :) Pidän blogista tällaisenaan, täällä on sopivasti kaikkea! Kadehtien ja ihaillen luen ompelupostauksia, itselleni kun ei niitä taitoja ole suotu :(

    VastaaPoista
  45. Muut voi lopettaa nyt itsensä ilmoittamisen mukaan tähän arvontaa! Mie aion voittaa tän! IHANA!!

    VastaaPoista
  46. Mukana! Anna mennä vaan samaan tyyliin! Tyylistään mummo tunnetaan..

    VastaaPoista
  47. Osallistun! Sulla on hauska blogi, huomaa, että pidät tätä iloksesi. Jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
  48. Mulle mulle mulle!!!! :D
    No okei, mä voin senverta paljastaa että psotilaatikol saatan käydä ilman huivia (matkaa 8m) mutta kauemmas jo askel käy niin AINA on huivi kaulassa. Muutenhan se on ihan alaston olo :D

    Juu jatka saman malliin sanon minäkin!

    VastaaPoista
  49. Mukana ollaan! Blogiasi on aivan mahtavaa seurata :) Jatka vaan samaan tyyliin!

    VastaaPoista
  50. Minä tahdon Tosimummo-huivin! <3

    VastaaPoista
  51. Mukana myös! Mitäpä sitä kerrassaan mainiota millään muutoksilla pilaamaan..=)

    VastaaPoista
  52. Huivi-immeinen olen minäkin! Postilaatikolle uskaltaudun ilman huivia mutta jos yhtään kauemmas/pidemmäksi aikaa pitää kotoa poistua niin aina on huivi kaulassa. Ja koska mä en omista kuin yhden pienen pienen laatikollisen huiveja niin lisää mahtuisi! Korvausehdotuksia en keksi minäkään: tämä on just mainio näin!

    VastaaPoista
  53. Arvontaan mukaan! ;) Vaikka olenkin "nimetön ja hiljainen" lukija, olen täysin koukussa blogiisi. Mukava lukea juttuja laidasta laitaan, tämän seuraaminen on sellainen oma juttuni. Ompeluohjeita olen käyttänyt, en kyllä uskonut tarvitsevani ohjetta "juoppiksen" tekoon, mutta niin vain tarvitsin, kun oma ajatustoiminta tyssäsi... Oli hyvä, kun tiesi mistä ohje ja apu löytyy! Jatkossakin toivon, että jaksat tehdä lisää näitä (perus)ohjeita, kiitos niistä vielä!
    -Taina

    VastaaPoista
  54. Jaa, luin arvonta-ohjeet uudelleen... Enpäs taida kuulua mukaan arvontaan... Tulihan kerrankin kommentoitua! ;)
    -Taina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki voit liittyä listaan milloin vain, mikäli oikein kovasti tekee mielesi tuubihuivia. ;) Kiva joka tapauksessa tarjota sinulle se oma juttusi, jatkan tätä turinointia niin kauan kun se hauskalta tuntuu. =)

      Poista
  55. Jos minä voitan tuon huivin, niin lupaan alkaa huivi-ihmiseks :D Tähän asti nimittäin olen vaan paljon niitä ostanut, mutta vähän käyttänyt! On ne kauniita korissakin!
    Minä tykkään lukea kaikkia teidän kuulumisia :)

    VastaaPoista
  56. Minä en ole huivi-ihmisiä, mutta tuo tekemäsi huivi näyttää niin herkulliselta : ) Ja putkihuivin kohdalla ei tarvi miettiä, minne ne huivin päät laittaa, eivät roiku tiellä ; ) Mukaan arvontaan siis!

    VastaaPoista
  57. Mukana arvonnassa! Jatka samaan malliin :-)

    VastaaPoista
  58. Hauskan näköinen huvi, luen blogisi päivitykset syötteenlukijan kautta...minulle helpompaa niin. Blogiasi on mukava seurata. Lämmintä kevättä :)

    VastaaPoista
  59. Mukana arvonnassa ja liityin lukijaksi ihan kivan blogin takia, en pelkän arvonnan, vaikka huivi näyttääkin hienolta ja olen tänä keväänä oppinut huiveja käyttämään :) Tervetuloa käymään myös sekalaisessa blogissani :)

    VastaaPoista
  60. Liityin lukijaksi vasta nyt kun en ole edelleenkään selvillä mitä iloa minulle tuosta lukijana olosta on... Blogiasi olen kyllä seurannut jo jonkin aikaa.
    Kehitysehdotuksia en oikein osaa antaa, täällä on mukavassa suhteessa hienoja ompeluksia ja kivoja juttuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle lukijaksi liittymisestä on se ilo, että näen lukemani blogit suoraan oman blogini sivupalkista, ja uusia päivityksiä on kätevä seurata siitä. Jos ei omaa blogia ole, näkee lukemiensa blogien listan omasta profiilistaan. Jos esim. kone kaatuu, kirjanmerkkeinä olevat blogit katoavat, mutta omassa profiilissa olevat blogit löytyvät sieltä koneesta riippumatta.

      Poista
  61. no varmaan kun kesä tulee, ja käyt sielä puutarhakurssilla,et minkälainen siitä pihasta sitten tulee. Mut mä tykkään sun tyylistä, jatka samaa rataa!

    VastaaPoista
  62. Osallistun arvontaan :)
    Ihana blogi sinulla, olen vasta pari päivää sitten liittynyt lukijaksi mutta monen monta oppia ja vinnkiä olet jo antanut :) Kiitos niistä!

    VastaaPoista
  63. Luen aina blogisi! Se on maanläheinen ja kertoo kotiäidille tutuista asioista.

    VastaaPoista
  64. Mies juuri tuumasi, että näitä sun huiveja joka paikassa. Mutta eihän niitä liikaa koskaan ole. Joten arvonnassa mukana :)

    VastaaPoista
  65. Meilläpäin mies omistaa enemmän huiveja, kuin minä! Mulla yksi, miehellä kaksi. Joten tulispa tuo varmaan tarpeeseen...

    VastaaPoista
  66. Just hyvä blogi, et samaa rataa vaan....minäki mukana arvonnassa!!

    VastaaPoista
  67. Arvonnassa mukana! Kiva blogi, josta minä löydän paljon luettavaa. Kiitos blogistasi!

    VastaaPoista
  68. Arvontaan mukaan! Tykkään blogistasi juuri näin, ja kaikista parhaita ovat juuri nuo selkeät ohjeet - suurkiitokset niistä sinulle! :)

    VastaaPoista
  69. Arvonnassa mukana! En minäkään kehitysehdotusta keksi. Parasta blogissa on kirjoitustyylisi. Kun pari viikkoa sitten löysin tänne, selasin varmaan kaksi tuntia merkintöjäsi läpi!

    VastaaPoista
  70. Ehdottomasti mukana! Tosi kaunis huivi. :) Ja blogisi vaan jaksaa ilahduttaa joka kerta. Kiitos siitä!

    VastaaPoista
  71. arvonnassa mukana, nätti kangas ;) ja mukava blogi, on kiva lueskella myös vanhoja postauksia ;)

    VastaaPoista
  72. Ihana arvonta,olen mukana arvonnassa :) ihana blogi tämä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kun löyit blogiini. Arvonnan suhteen olet ikävä kyllä vajaan viikon verran myöhässä.. ;)

      Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.