tiistai 3. huhtikuuta 2012

Vähän ompeluaikaa = vähän asiaa

Kaikenlaiseen tavanomaiseen, mutta ei niin mukavaan tuntuu tämän mummon aika menevän nykyään. Kuten siihen, että imuroi pihalta kantautuvaa hiekkaa ja savea kilokaupalla kuistin lattialta jokaisen ulkoilun jälkeen, ettei se kaikki moska kantautuisi jaloissa muualle taloon. Jos niin pääsisi käymään, imuroimiseen menisi vielä kauheasti enemmän aikaa. Ja nyt on pihasta sulanut vasta ehkä 3%! Entä sitten kun koko piha on yhtä harmaata savivellliä? Tarttee vissiin alkaa etsimään sohvaan tummempia päällisiä hyvissä ajoin...

Serkkulaan ehdin kuitenkin ompelemaan parit hoikat tilauspöksyt - toivottavasti nämä pysyy jalassa! ;)


Housujen koko on kai suunnilleen 116cm, mutta tein kyllä tosi pitkät lahkeet näihin, joten menevät varmaan vielä 120-senttisinäkin. Ja lahkeissa on tietysti resorit, jotta reilu pituus ei haittaa.


Ihan peruspöksyjä ilman taskuja tai applikointeja tilattiin, mutta en voinut välttää kiusausta sujauttaa paria lappusta sivusaumoihin. Pitäähän jotain sentään olla!


Omalle kuopukselle piirtelin tässä yhtenä iltana potkareiden kaavoja. Piirtämisen lopputulosta kokeilin Jofotexilta juuri tilattuun ruskeaan joustikseen, ja kyllähän nuo ihan käyttökelpoiset ovat. Vähäsen kavennan kyllä seuraavia, mutta muuten ihan ok.



Kokeilin tehdä tässä nuo olkainten päät samalla tavoin kuin yksissä Tutan retropotkareissa on tehty, eli käänsin nuo kulmat vinosti nurjalle, ja nepparilla kiinni. Siinä ja rajalla vain, riittääkö Prym-nepparin piikeissä pituus tuollaiseen, joten voihan olla, että seuraaviin ompelen kiltisti kanttauksen ympäriinsä, ja neppari keskelle (kaksinkertaista) joustista.


Miten sinä teet tällaiset olkaimet?

Poika ei ollut uusissa pöksyissään sen enempää olevinaan kuin muulloinkaan - ei juuri tällaisen eloa hetkauta, oli kaapissa uudet ruskeat potkuhousut tahi ei.


Tämä poika pysyy vielä paikallaan, ja vielä on siksi helppo kuvata. Liiankin kanssa..



Haarassa on tuollainen lisäpala, jota haarakappaleeksikin kutsutaan. Sellainen on vissiin aika hyvä olla, jos tahtoo ettei housut kiristä haarasta.


Joo näitä kuvia tulee aina vain lisää, eikä asiaa enää ole, joten loput voitkin skipata. ;)


Mutta kun minä tykkään tuosta naamasta niin kovin! Ja siitä on kiva ottaa kuvia.



Et vissiin uskonut, että asiat loppui jo? No selasit joka tapauksessa tunnollisesti postauksen loppuun saakka siltä varalta, että jotain asiaa olisikin ollut. Vaan kun ei ole. Palaan kunhan on! Hauskaa jatkoa siihen saakka (no toivottavasti siitäkin eteenpäin)!

29 kommenttia:

  1. Suloiset pöksyt ja suloinen pöksyjen omistaja :)

    VastaaPoista
  2. Hehheh.. :D Ihana ja suloinen jäpikkä!!

    VastaaPoista
  3. Jep jep, komppaan edellisiä! Ihana poju potkareissaan!

    VastaaPoista
  4. Niin ihanat potkarit! Minäkään en tiedä, miten nuo olkaimet kannattaisi tehdä. Jos vain löytäisi tarpeeksi pitkäpiikkisiä neppareita niin tuo taitteluhan se olisi kätevin tapa. Olkaimen pään kanttaaminen on itaraa puuhaa...

    VastaaPoista
  5. On kyllä suloinen muksu! ja ihanat potkuhousut kaikessa yksinkertaisuudessaan. Vieläköhän kohta kaksivuotias tarvisi tuollaiset?

    VastaaPoista
  6. Suloinen poika! <3 Kyllähän tuommosen ihanuuden kuvia katselee mielellään vaikka ei asiaa olisikaan. :)

    VastaaPoista
  7. Ei oo pakko aina olla asiaa tuon enempi :) ja voi, tää äiti ei tykkää yhtään tästä kevätajasta just tuon hiekan yms. sisälle kantautumisen takia. imuri on ahkerassa käytössä silloin. meillä tosin on piha vielä aika lailla lumen peitossa, ei oo vielä enemmälti hiekkoja ja sensellaisia sisälle tullu mut eihn tuohon taida mennä ku hetki.. :(
    Kivan näköisiä pöksyjä oot tehny, vauvelille ja muillekin :)

    VastaaPoista
  8. niin selasinkin, mutta ihan puhtaasti suloisten kuvien takia :)

    VastaaPoista
  9. No kyllähän tuollaista hymynaamaa kelpaa katsella, suloinen vesseli! :D Kivoja housuja ja potkarit! :)

    VastaaPoista
  10. Tutulta kuulostaa eka kappaleen sisältö:). Olen seurannut blogiasi jo pitempään ja pidän siitä, olet niin reipas! Minusta on ollut hauska seurata myös siksi, koska teidän elämässä on tapahtunut samoja asioita kuin meillä, nimittäin uuteen kotiin muutto ja vauvan syntymä:)

    VastaaPoista
  11. Kivaa tuo raitaresori toisissa housuissa!

    Pienintä se vaan on aina jotenkin mukavin kuvata. Ei osaa olla vielä olevinaan kuvissa, eikä väännellä tahalleen naamalle jotain irvistyksiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta!! Minä älyytän noita isompia usein siten, että ekaksi mukamas kuvaan ja kun olen sanonut jo että kiitos, tuli hyviä kuvia, lapsi rentoutuu ja alkaa olla oma itsensä, jolloin vasta nappaan ne varsinaiset kuvat. Saa paljon luonnollisempia siten. =)

      Poista
  12. Ihanat potkarit. Minä teen just näin nykyään ne olkaimet ja laitan nepparin sen ompelen alle, eli vain yksinkertaiseen kankaaseen (ymmärtäkö joku...), en saa muuten kam neppareita pysymään. En osa kantata siististi ja peitetikkarilla ei onnistu ne kaarevat kohdat ollenkaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärtää, tai ainakin luulee ymmärtävänsä! ;) Keksinkin juuri miten teen seuraaviin.. =)

      Poista
  13. Voi suloinen pikkumies! Olisi vissiin pitäny jättää selaamatta loppuun saakka, taas se ikävä vauvakuume vaan nousee..
    Niin ja hienot housut! :)

    VastaaPoista
  14. Ihan mielellään kuule kattelee tuota teidän nuorimmaista! Niin valloittava hymy ja kaikkea :) Niin ja pöksytkin on kyllä onnistuneet :)

    VastaaPoista
  15. Kyllähän tuommoista hymyheppulia mielellään kahtellee ilman asian tynkää =)

    Meillä on kanssa etu-ja takapiha hiekalla/kivikolla ja hermo mennee niihen sisähiekkalaatikoihin,van jospa tälle kessää saatas jo jottain vihreempääkii aikases.Meillä talo on korkean mäen päällä ja korkeuserot on kohillaan,nii on pitäny vähä makustella miten ruetaan muokkaamaan pihaa.Piti minunkii sinne paikalliselle pihasuunnittelu-kurssille mennä,mut se meni jo...Mielenkiinnolla oottelen miten teijän piha rupeaa muotoutumaan=)

    -mepudi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat toivehet meillä, koitan jo nyt psyykata itseäni kestämään tämän kaamean savi- ja mustamultakesän.. jospa ensi kesänä jo helpottais..

      Olispa ollut lystikästä kun olisit ajellut tänne naapurikuntaan kurssiloille, olis ollut 2 tyhjää aloituspaikkaa! ;)

      Poista
  16. Ihanat haalarit ja haalarin täyte eli poika =) Muokkasitko noi haalarin kaavat jostain toisista kaavoista vai piirsitkö ite alusta lähtien? Ite oon haaveillu saavani just tollaset haalarin kaavat kun kuosillisista kankaista ois kivempi tehä haalareita missä ei ole KE tai KT saumaa. Mietin et saiskohan mustikkahaalareista muokattua tollaset kaavat. Mitäpä luulet? =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo muokkasin jostain kokohaalarin kaavasta, ja sellaissta suosittelisin lähtemään liikkeelle! Niissä on se haarakiilapala yleensä jo valmiina, joten pääsee helpommalla kun KE ja KT on alunperinkin taitteelta. Olikohan peräti samassa lehdessä joku haalarikaava kuin sekin Mustikka?!

      Poista
  17. Olihan sulla ihan selkeästi asiaa loppuun saakka, koko viestin paras asia oli toi tokavika kuva! On kyllä suloinen poika! (Ja sopii muuten tuo turkoosi sävykin teidän pojalle, meidän lapsille turkoosi ei yleensä käy ollenkaan, höh.) Syyttäisin sua vauvakuumeen lietsomisesta jos ei olisi oma kumpu jo kasvamassa. ;)

    Mulla on muuten sama kaavanmuokkaus-tavoite kuin Kirsillä tuossa yllä - tein yhden haalarin jo Mustikka-kaavalla ja jotenkin harmitti kun se keskisauma katkaisee kuvion ja turha muutenkin sellaista saumaa ommella. Jatkan testailuja... :p
    (Testailua vähän rajoittaa laiskuus; se reunojen kanttaminen on niin työlästä...)

    VastaaPoista
  18. Voi apua kun toinen on niin söpö!! <3 Niin ja hienot on potkaritkin :)

    VastaaPoista
  19. Bongasin täältä jostain sellaisen punaisen lastentakin paksulla fleecevuorella, koko oli varmaan 80cm... En enää löydä sitä mistään, mutta olisiko myynnissä??? ;);)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitatko tätä takkia?

      http://tosimummo.blogspot.com/2010/10/kappaverhon-uusi-duuni.html

      Se meni joi silloin heti valmistuttuaan.. Ja muutenkin takit on tehneet kauppansa, ei taida olla joutilaana kuin yksi kettutakki joka on huutikseen naputeltavien listalla kunhan ehtisin. =)

      Poista
    2. Joo tuota takkia tarkoitan... Tuo on kyllä uskomattoman ihana, mutta harmi kun se on jo mennyt... Saanko sun huutonet tunnuksen, niin käyn vähän päästä kurkkaamassa jokos ois takkia myynnissä... :) 1-vuotias vailla kevättakkia!!

      Poista
    3. Huutonet-kohteisiini on linkki tuossa blogin oikeassa sivupalkissa! =)

      Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.