lauantai 14. huhtikuuta 2012

Aikuista mummoa lapsettaa

Sen verran outo mielennyrjähdys täällä sattui, että tein kuin teinkin retrotakin ihan aikuiskoossa. Tähän saakka nämä ovat olleet pelkästään lasten etuoikeus.


En kyllä tosiaankaan tiedä, milloin tämän oikein tein. Yöllä kai. Ja välillä päivälläkin. Jossain välissä. Mutta tein kuitenkin. Ja jos tämä nyt ei ihan ykköstakiksi pääsekään, niin olihan tuota lysti ommella! Kaava tähän takkiin oli muiden takkien tapaan aika oma - sitä voisi kutsua muokatusta muokatuksi. Kaksisuuntainen vetoketju mahdollistaa vaikka polkupyörällä vispaamisen.


Kontista löytämästäni Marimekon Melooni-verhosta tämän vääntelin, ja hauskinta tässä oli tuo isojen kuvioiden kohdistaminen. Ensiksi olin leikata kappaleet verhon pitkittäissuunnassa, mutta juuri ennen kuin pääsin silppuamisen makuun, tajusin, että käännänkin verhon poikittain, jolloin saan kaaret pitkittäissuuntaisiksi - hoikentaiskohan se vaikka?

Mieluusti olisin nähnyt enemmän tuota tummanruskeaa ja oranssia tässä lopputuloksessa, mutta Isolan Maija on mennyt suunnittelemaan nuo värit juuri tuohon järjestykseen vuonna kuuskytviis, enkä minä maallikkona tohdi mennä tätä järjestystä arvostelemaan. Maija sanois pian, että "tee ite parempi!"

Sisäpuolen povitaskuun ja niskalenkkiin piti tallentaa verhon hulpioreunan tekstit.


Ja niskalenkistä tuli epäilyttävän pitkä ihan siitä syystä, että halusin mahdollisimman pitkästi tuota tekstiä näkyviin.


Ihan kaikkea kunniaa ei sentään Marimekolle suoda, vähän omaakin piti tunkea sekaan:


Aijai kun on rumasti käännetyt taskunreunat, mutta syytetään kiireisiä olosuhteita. Katsokaa tätä kuvaa vaikka sormienne väliin jäävistä pikkurakosista.


Beige on tosiaan vallalla tässä takissa, vaikka toisin tahtoisin. Toisenlaiseen kohdistamiseen olisi tarvinnut useamman verhon, kun olisi pitänyt leikellä vielä enemmän keskeltä kangasta.


Päällitaskut ompelin aika alas, ja keskelle sivusaumaa. Tuon malliset taskut etukappaleella lantion kohdalla leventää mielestäni ikävästi, joten ei kiitos sellaisia.


Tämä on A-linjainen malli, ja itse en ole sellaisiin oikein tottunut. Näin suurikuvioiseen kankaaseen en kuitenkaan tahtonut sotkea minkäänlaisia turhia leikkaussaumoja tai muotolaskoksia, jotta kuvio ei kärsisi. 


Kokoakin takissa on vähän enemmän kuin tarpeeksi, ja koska hartaana haaveena on saada tämä takki kasvamaan vielä vähän enemmän liian isoksi kesään mennessä, niin veikkaanpa tämän takin löytyvän ennen pitkää huutiksen listoilta. Olisi niin mukava päästä tekemään itselle vähän pienempi.

Viime postauksen ruikutus ei ollut turhaa, vaikka toki aina parempi, jos ei tarvitsisi ruikuttaa. Valvotut yöt ovat saaneet jatkoa, ja viime yönä tässä torpassa valvoi viisikin aikuista yhtä aikaa, kun seuraksemme saapui kolme salskeaa ambulanssimiestä pikkuneidin hengitystä arvostelemaan. Neiti sai hengitellä maskin kautta elvytysadrenaliinia, mutta oli kuitenkin sen verran tolkussa kunnossa, että saimme jäädä yöksi kotiin. Onneksi. Toivottavasti ensi yö on jo parempi!

Mukavaa viikonloppua - ja terveyttä!

28 kommenttia:

 1. Voi pientä sairastajaa! Voimia äidillekin! Takki on kyllä tosi hieno!

  VastaaPoista
 2. Kiva takki!

  Nuo pienten hengitysvaikeudet ovat kyllä ikäviä! Meillä kävi myös ambulanssimiehet pyörähtämässä tuossa pari viikkoa sitten, kun kuopuksen laryngiittiin ei kotikonstit (=ventoline) auttanutkaan. Onneksi mekin saimme jäädä loppuyöksi kotiin adrenaliinin voimin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen lääkäri valisti päivystyskäynnillä meitä tuosta Ventolinestä, että se ei juurikaan auta jos on kyse laryngiitistä. Ventoline auttaa astmaattiseen tukkoisuuteen jolloin syy on alempana jossain-missä-lie-keuhkoputkessa, mutta jos ongelma on nimenomaan kurkunpäässä, parempi apu saadaan kylmästä. Pesuhuoneen ikkuna auki ja suihkusta kuuma vesi valumaan: tästä yhdistelmästä syntyy komeat höyryt, joiden hengittely tekee gutaa. Se tosiaan auttoi paremmin kuin Ventoline, jolla ei juuri saatu apua tuohon ongelmaan. Mies vielä kävi säätämässä ilmanvaihtoa reippaasti alipaineiseksi, jolloin höyrytys tehostui entisestään.

   Poista
 3. Eihän sitä tiedä vaikka mummo innostuu enemmänkin itse retroilemaan :) Tsemppiä sinne sairasteluun! Täälläkin sairastetaan mahatautia... perheenpäät yrittää kovasti toipua. Lapset on jo lähes kaikki sairastanu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taasko te sairastatte!! =( Kyllä on sitkeässä nyt..

   Poista
 4. mulla tuli mieleen, että eihän sulla satu olemaan sisällä jotain kukkia, jotka pahentaa vain tilannetta. Mulla on kokemusta kuinka pajunoksat, koiuvunoksat, ja varsinkin narsissit ja esikot laittaa hengen ahtaalle semmosilta joilla "taipumusta" sattuu olemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja vielä lisää, vaikka varmaan tiedätkin jo (mutta ehkä kaikki ei tiedä jotka sattuu lukemaan) että; jos on kurkunpääyskää niin jonkun kylmän kuten mehujään imeskeleminen saattaa auttaa.

   Poista
  2. Onkohan noilla allergiaa aiheuttavilla vaikutusta, jos kyse on nimenomaan kurkunpäästä? Luulisin että vaikuttaa enemmän silloin jos on sitä astmaattista tukkoisuustyyppiä?

   Joo tuo kylmä opittiin viimeistään eilen päivystyksessä. =)

   Poista
  3. Tuohon asiaan itselläni on sellainen kokemus,että ainakin meidän astmaattisilla/allergisilla lapsilla on myös kurkunpääntulehdusta usein ja myös itselläni mm.nuo em.kasvit aiheuttaa äänen käheyttä ja nielun/kurkunpään turpoamista.Joskus joku lääkäri sanoi,että kurkunpääntulehdukset ei ole yhdeydessä astmaan,mutta meillä kuitenkin tällaisia kokemuksia.

   Poista
  4. ....ja hei,tsemppiä kovasti!Meillä on monta kokemusta kurkunpääntulehduksen kurjuudesta ja yöpäivystyskäynneistä.

   Poista
 5. Nätti takki, kivasti leikattu nuo kuviot.
  Hauska idean käyttää tuo hulpion teksti lenkkinä. =)

  VastaaPoista
 6. Kyllä tuo kuvio hoikistaa :-)) hyviin hoksattu,

  ai niin pahaksi meni eilen pikku neidin kurkkujuttu, ai jai, toivottavasti alkaa parantuminen

  t Jana

  VastaaPoista
 7. Siis aivan mieletön takki! Nuo värit on ihanat ja kuviot menee kyllä kivasti!

  VastaaPoista
 8. Hieno takki!

  Meillä sairastettiin pääsiäinen kahden lapsen voimin, ja nyt iski kuumetta jälleen yhdelle tyttöselle(ja äiti valvoo taas). Kummasti ne kiertää vaikka itsekin pääsin just ajattelemasta, että ehkä ne ois jo tältä talvelta sairastettu. Voimia sairastavalle ja hoitajalle/hoitajille!

  VastaaPoista
 9. Hiano takki! Kannatti lapsettaa :)

  VastaaPoista
 10. voimia sairastupaan!!! Takki on tosi kiva!

  VastaaPoista
 11. Samaa kangasta mullakin pala, mutta ei niin paljoa että itselle takkia sais - muuten varmaan tekisinkin. Olenkin tässä kovasti miettinyt, mihin raaskin melonini uhtrata ja nähtyäni takkisi kallistun siihen suuntaan että kyllä se takkikangas on. Nuorimmalle siitä varmaan saisi.

  Mikäs siinä jos kerran salskeat ambulanssimiehetkin vierailivat ;) mutta toivotaan silti rauhallisempia öitä jatkossa!

  VastaaPoista
 12. Hieno on takki,nätti kerrassaan ! Kylymä auttaa laryngiittiin.. takin pittuus ei kyllä riitä asinatuntijana olemaan :) Paranemisia, voimia! T. Pirta

  VastaaPoista
 13. Tarkoitin minun takin pittuus. Huh, kun näistä kommenteistani voi saaha väärinkäsityksen t. pirta ent.th

  VastaaPoista
 14. Upea takki! Voimia ja tsemppiä sairastupaan. Jospa pian helpottaisi. Meilläkin kahdella lapsella on taipumusta kurkuunpään tulehdukseen. Toisinaan on pitänyt keskellä yötä kietoutua vilttiin ja hengitellä kylmää avonaisen ikkunan ääressä. Se on onneksi auttanut.

  VastaaPoista
 15. Mahtava takki ja tosi hienosti kohdistettu! Pikaista paranemista pikku neidille :)

  VastaaPoista
 16. Vitsit mikä takki, upea!
  Tuo sairastelu vie kyllä mehut niin totaalisesti, että huh huh. Meillä oli 7viikon jakso jossa ei juuri terveitä päiviä ollu. Toki meillä on lapsia hiukan enemmän ku teillä, mutta sitten taas 3vkon jälkeen alkoi uusi sairastelurumba. Unta täälläki kaivattais. Meillä on 3 astmaatikkoa joten ventoline on tuttu juttu.

  VastaaPoista
 17. Tsemppiä sairastupaan, toivottavasti pian helpottaa! Upea takki!

  VastaaPoista
 18. hieno takki!! Ja pikaista paranemista pikkuneidille, toivottavasti helpottaa pian!!

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.