maanantai 6. helmikuuta 2012

Arvottu on! ...ja ommeltu!

Nyt kun on jännitelty näitä vaaleja ja arvontoja lähiaikoina, niin julkistetaanpa näiden summanmutikkavaalien voittaja samantien, ettei tarvitse enempiä jännitellä. Näissäkin vaaleissa jokaisella lukijalla oli käytettävissään yksi ääni, mutta muuta samaa niiden toisten vaalien kanssa ei sitten ollutkaan. Niin ja sitä paitsi tämä olikin arvonta, ei vaalit.

Lippuset leikeltiin kaikki yhteen syssyyn hienosti leivontakulhoon, tosin siellä ei nyt ollut taikinaa (oliskin joskus). Aikani niitä lirpakkeita hämmensin sillä seurauksella, että ne muuttuivat tosi sähköisiksi ja hyppivät pitkin kulhon seinämiä ihan kuin jotkut kirput. Sitten nyrkillinen lappuja kouraan, ja siitä hiljalleen pudottelemaan liikoja pois. Viimeiseksi kouraan jäi lappunen, jossa luki:

Red Dragon

 Onnea lohikäärmeelle voitosta, kirjoitit kommentissasi näin:

" Onnea!

Kankasta lähden havittelemaan, jos arpaonni minua suosisi!"

Laittelepa sähköpostia tosimummo@wippies.fi, ja kerro, mihin osoitteeseen palkintoa lähetellään. Myös ehdottomat mieli- tai inhokkivärisi kannattaa mainita, jos haluat välttyä kangaskriisiltä! ;)

Kiitos kaikille osallistujille, ja erityisesti teille, jotka jätitte myös palautetta! Ihan parasta on lukea sellaisia tarinoita, joissa kerrotaan tämän blogin inspiroineen ompelukoneen ostoon tai ompeluharrastukseen. Niin just sitä pittää! Ja olihan arvontaan osallistunut ainakin yksi ihan oikea mummo! Wau, hyvä mummo! Nasballe kerron kunhan uskallan tehdä taas tilauksia, eli pyyntö rekisteröity (tosin pää on niin laho, etten kyllä väitäkään muistavani tätä enää huomenna)! 

Satulle suosittelen lämpimästi suunnittelemaanne Kastellia, mutta jos lapsiperheenä päädytte tähän pohjaan, tehkää ehdottomasti kodaripäätyyn lämmin kuisti, jonne saa pihavaatteet ja lastenvaunut mahtumaan, se pelastaa paljon! Samoin koko talon mittainen ullakko kausivaatteiden ja kaiken ihmesälän säilyttämiseen on todella hyvä systeemi.

Myös inspiraation lähteitä kyseltiin. En minä tiedä, mistä ne tulee?! Mutta siihen osaan vastata, missä shoppailen. Eniten olen ostanut kankaita Royal-tuotteelta ja Ikasyriltä, hyvinä kakkosina tulevat Metsola, Sampsukka, Jofotex ja moni muu vastaava nettipulju, joita olenkin listannut tuonne oikeaan sivupalkkiin. Netistähän ostan suurimman osan materiaaleista, koska harvoin käyn kaupungilla - se tuntuu niin kamalan vaivalloiselta, kun voi hiirelläkin napsutella. Ompeluaiheisia lehtiä minulle ei tule muita kuin Ottobre, mutta siitä yleensä piirrän kaikki kaavani, jos jotain valmiskaavaa käytän. Tosin leijonanosa käyttämistäni kaavoista on sovelluksia ja muokkauksia jostain valmiista kaavasta, jonka alkuperää ei jossain vaiheessa enää parhaalla tahdollaankaan muista eikä tunnista. Mutta ne inspiraatiot? Ne vain pulpahtelee jostain, vaikken aina odottaisikaan. Enkä itse osaa niitä kyllä todellakaan pitää minään suurenmoisina ideoina, enemmän koen tekeväni ihan perusvaatetta sellaista kankaista, joista itse pidän. Usein tuntuu ihan siltä, että nuo tekeleet lähentelee tylsyyttä - aina samat kaavat pohjalla, ei mitään ihmeellisiä jippoja monestikaan, ja samoja värejä aina vain. Mutta ehkä siinä on juuri se juju - olen huomannut, että erikoisempi vaate jää meillä helpommin kaappiin ja vaille käyttöä. Sorry, ei minulla ole tämän viisaampia vastauksia tarjota!

**************

Ja taas on tullut tehtyä perusvaatetta, joten mennäänpä asiaan! =)

Lauantain ratoksi ehdin vähän ompelemaankin, sillä välin kun kaikki kiltit mummot suorittivat kodeissaan topakkaa viikkosiivousta. Minusta oli paljon mukavampaa käyttää lauantain päiväsydän ommellen! Sitä paitsi onhan sekin jonkinlainen selitys, että kuopuksella ei ollut ruskeita haalarihousuja, ja pitäähän sellaiset olla joka pojalla.


Ottobren vanhasta kunnon Mustikka-haalarista muokattu malli, kavennettu ja vähän selästä pidennetty. Koko on varmaan 62/68cm. Kankaana ihanan ohut, joustava ja rumpukuivatun pehmeä vakosametti, jota minun olisi pitänyt ostaa metritolkulla, mutten tajunnut ostaa kuin 80cm.


Näistä tuli tosi mieluiset ainakin äidille, ja samalla kaavalla on suoranainen pakkomielle alkaa suoltamaan taas haalareita haalareiden perään. Tällaiset vaan on niin ihanat lapsen päällä, ja pitkähihaisen bodyn kanssa lämmittävätkin enemmän kuin pelkät vyötärömittahousut.

 

Äitin pieni sammakkojalka! <3


 

Sivusaumassa on tuollainen ihana handmade-merkki, joita Royal-tuotteella myydään.

 

Vakosametti on tietääkseni Hilcoa, ostettu erään kangaskaupan loppuunmyynnistä. Resori on vaasalaiselta kirppikseltä mukaan napattua, sitä leveävakoisempaa mallia.


Olisihan näihinkin housuihin voinut tehdä jos jonkinlaista applikaatiota, taskua sun muuta, mutta kun nämä on niin ihanat ihan vain näin! Ja mitä vähemmän värejä, sitä useamman vaatteen kanssa nämä käyvät yhteen.

Posti toi viime viikolla myös ihanat retropotkarit, jotka vielä tovin mahtuvat pikkumiehellemme. Minkähän ikäinen on nykyään se juippi, jolle nämä on joskus uutena hankittu? Tällaisista retrovaatteista herää samanlaisia kysymyksiä kuin vanhojen huonekalujen kanssa. Tahtos niin tietää!








Ne aikoja sitten väsätyt tuttinauhatkin tuli viimein kuvattua. Nipsut ja renkulat on Ikasyriltä, ja putkimiehen muija nosteli kulmakarvojaan muutamaan kertaan, kun tunnisti nuo renkulat O-renkaiksi. Montakohan sataa rengasta niitä saikaan muutamalla eurolla jostain lvi-alan kaupasta?! No mikäpä siinä, onnittelut hyvästä ideasta Ikasyrille; enpä olisi itse hoksannut käyttää O-renkaita tähän tarkoitukseen! =)


Vielä kun saisi pojan syömään sitä tuttia. No onhan tuota tultu toimeen ilmankin, joten ehkäpä nämä lähtevät vauvalahjojen mukana muihin vauvaperheisiin!

17 kommenttia:

  1. Ihanat haalarit!! Samaa mieltä olen, että välillä täytyy malttaa jättää jotkut vaatteet selkeiksi, ettei ole joka paikassa applikaatioita ym. Täälläkin ollut mielessä mustikkahaalari vauvalle, aiemmin olen tehnyt sen olkanapeilla, mutta taidanpa tehdä nyt vetoketjulla, kun tuo näyttää niin kivalta! Voi kun vielä raaskisi ostaa vakosamettia, mutta täytynee tyytyä kangaskätköihin eli velouriin...

    VastaaPoista
  2. Ihanat haalarit!
    Noista o-renkaista, et onkohan ne lvi-kaupasta saatavat elintarvikekumia, ku mietin, et vauvan suun lähellä kuitenkin on.. Nuo Ikasyrin on, oon sen tarkistanu. :)

    VastaaPoista
  3. Ihana haalari! Ja hyvähän se on olla tuollaisia rauhaisia ja yksinkertaisempaa kaapissa niille päiville kun silmät kaipaa lepoa. Mulle ainakin tulee välillä sellainen kuosiähky, kun kaikki on kuviota ja applikaatiota ym ja toisaalta tuohon on kiva yhdistää joku kuviobody tms. Juuri tein muutaman yksivärisen paidan tytön kaappiin tasapainottamaan kokonaisuutta, en edes erivärisiä resoreita laittanut vaikka mieli kovasti teki!

    Niin ja aaak mitkä retropotkarit, oon kade!

    VastaaPoista
  4. Ihanat haalarit ja niin herkut retropotkarit!

    Tuttinauhat on kivoja lahjoja, jos ei oma vaava tuttia syökään.

    Suloinen vauva! :)

    VastaaPoista
  5. Ohos, Minulla kävi arpaonni o_O.

    Siis ihanat haalarit! Ja mikä suloisuus! <3

    Kivoja tuttinauhoja.

    VastaaPoista
  6. Ihania haalareita ja nuo retropotkarit on huippu ihanat :D

    VastaaPoista
  7. Aivan ihania vaatteita ihanalla pikkuprinssillä! <3

    VastaaPoista
  8. Tosi hienot haalarit, väri ja kaikki!
    Miksihän en itse saa ikinä aloitettua haalariompelua, vaikka muiden tekemät näyttää niin kivoilta?!?

    VastaaPoista
  9. Kauniita ompeluksia taas jälleen! <3

    VastaaPoista
  10. Ihanat housut! Kiva väriyhdistelmä ja hyvä malli :)

    VastaaPoista
  11. Aivan kertakaikkisen ihanat nuo haalarit!!! :) ja suloinen on tuo "sammakkojalkakin" :D Tuttinauhat on myös hauskoja, pitää itekin väkertää niitä retrokankaista :) Sulla oli oikein hyvät vastaukset kysymyksiin! :) Näin se vaan on! :D

    VastaaPoista
  12. Oon niiin samaa mieltä sun kanssa noiden haalareiden käytännöllisyydestä! Ne on Julialla koko ajan käytössä. :)
    Ihana pieni sammakko!
    -S-systeri-

    VastaaPoista
  13. Voi miten kivoja vaatteita. Minäkin tein joskus kauan sitten tuttinauhoja noista o-renkaista, minulle ei silloin tullut tuo turvallisuusasia mieleen. Mutta kaverini joka on putkinainen oli sitä mieltä, että ovat turvallisia. Nuo ovat tosiaan loistavia vauvalahjoja. :)

    VastaaPoista
  14. Kyllä on kivat pöksyt ja ihanan resorilöydön olet tehnyt! Vauva on niin isoveljen näköinen ja kasvanut hurrrjasti (jaa, toisten lapset ne aina kasvaa niin nopeasti), ei meilläkään tuttia huoli ja luovutin jo, eihän enää mitään järkeä kohta 6kk-ikäisellä tuttia antaa. Mutta kurja kun ei mikään pullokaan kelpää...

    VastaaPoista
  15. voi ku söpö poitsu <3

    ihanat haalarit ja potkarit myös :)

    VastaaPoista
  16. Olen ollut pitkään hiljaisena lukijana, mutta kommentoinpa nyt. Nappikauppa punahilkasta saa tilattua oikeita tuttiketjun renkaita, eri värisiä 75cn/kpl, sekä noia klipsuja 50cnt/kpl. Oon ommellut kaikille tuttujen vauvoille :)

    VastaaPoista
  17. Pikkuinen on niin syötävän suloinen ruskeassa haalarissaan!

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.