maanantai 7. marraskuuta 2011

Tummia kuvia vaaleasta kodista *murinaa*

Vielä on viihtynyt vauva mahassa, kuten kunnon vauvojen kuuluukin, ja on saatu pakkailla ja tehdä viimeistelytöitä rauhassa. Pyhäinpäivän iltana käytiin pitämässä tunnelmatulia olohuoneen kaakeliuunissa. Muutama viikko sitten saatiin katolle piipun pellitykset, ja uunia on sen jälkeen lämmitetty päivittäin. On se Harmonia-kaakeliuuni vaan ihana, vaikka olisinkin toivonut luukkutarjontaan vähän rustiikkisempia vaihtoehtoja. Kaksiovisuus ja valurautaiset kipinäverkot kuitenkin antavat vähän sitä oikeaa suuntaa tuohon tyyliin.


Parhaillaan raksalla riehuu nyt kaksi silläsiistiä, ja kylläpä heidän toimestaan tapahtuukin! Hyvä kun olin ehtinyt paikat heidän kanssaan kiertää läpi, kun olivat jo topakkana aloittaneet ensimmäisen ikkunan pesemisen. Tässäpä vielä kuvapläjäys raivatusta, mutta rakennuspölyisestä talosta. Huomenna siellä on pölyä huomattavasti tätä hetkeä vähemmän, ja huomenna sinne saa roudata myös tavaraa nurkkientäytteeksi! Ihanaa!! Ja kyllä, se tuntuu jo ihan kodilta!!! Kerta kerralta tuntuu aina vain ankeammalle palata tänne vanhaan, kun on käynyt vähän tunnelmoimassa uudessa.


Kunhan yläkaappien alle saadaan valaistus, saa nämäkin aukot ummistaa listoin:


Kylläpä ovet tuovatkin huimasti lisää ilmettä ja valoa keittiöön, jos vertaa tätä kuvaa edelliseen samasta paikasta otettuun!




Jääkaappi tulee omaan koteloonsa keittiön nurkkaan, mutta vielä emme sitä paikalleen saaneet, sillä meille toimitettiin väärä kaappi! Keittiökauppojen yhteydessä valitsemaamme mallia ei enää ole myynnissä, ja tilalle oli lähetetty huomattavasti vaatimattomampi/ominaisuuksiltaan huonompi kaappi, ja sitähän emme purematta niele. Nyt pärjäämme sitten pikkuisella raksajääkaapillamme niin kauan, että tilalle toimitetaan uusi ja haetaan se turha kaappi pois tilaa viemästä. Harmi että pitää aina tulla tällaisia takaiskuja, vievät kaikilta suotta aikaa ja hermoja, eikä se ole mukavaa reklamoida vähän päästä jostain ja olla aina se hankala asiakas. =(


Tämä hyljeksitty jouto-Siemens kököttää nyt kuistilla odottamassa evakuointikyyditystä. Hmph, tuokin vain hankaloittaa siivoojien työskentelyä, kun kuistilla on tuollainen jättiläinen tilaa viemässä.


Kävin tänään lasten kanssa raivaamassa viimeiset romppeet pois siivoojien työn tieltä, ja evästäkin piti tietysti syödä, kuten aina, jos raksalla oleskellaan vähän pitempään kuin laillisen tyhjäkäynnin verran. Keittiöstä puuttuu ilmeisesti pöytä. ;)


Kodinhoitohuoneessakin on kaapin ovet paikallaan, ja heti näyttää paremmalle. Kuvissa ei kylläkään - pitäisi kieltää lailla kaikki kuvaaminen vuoden pimeimpään aikaan peruspokkarilla, kun kuvat ovat joko suttuisia, tummia tai salaman käytöstä johtuen keltaisia. Kaikkein pahiten tuo keltaisuus rokottaa tuota feikki-lautalattiaa! Saatte siitä sitten totuudenmukaisia kuvia joskus ensi kesänä kun taas aurinko paistaa! ;)


Hyi kun tuo ajopuu-maali seinissäkin näyttää ihan kummalliselle.


Pesuhuoneessa on sekoittaja jo paikallaan, suihkukahvaa emme vielä ole laittaneet. Se kyttää autossa sopivaa tilaisuutta päästä asemiinsa.


Työhuone odottaa ompelijaansa... huoh. Kunpa joskus taas. Arvatkaa, montako ompeluideaa kytee päässä... =)


Meidän kammaria tarkastaessamme toinen siivoojista kysyi, onko lattia vahattu...


Kävi ilmi, että hän kuvitteli lattian olevan jollain tapaa käsiteltyä puuta, eikä muuten ollut ollenkaan ensimmäinen ihminen, joka erehtyi materiaalista. Meinasi tätiparka lentää pyrstölleen, kun kuuli seisovansa muovimaton päällä! Sanoi vielä varoneensa visusti astumasta hiekkaisilla kengillä lattialle sisään tullessaan. ;)


Tuulikaapissa on korkean mallin paneeli asennettuna, mutta listat sun muut turhakkeet antavat vielä odotuttaa itseään.


Vessan hana on edelleen matkustavainen, joten asioillaan voi käydä vain perisuomalaisittain - eli käsiään pesemättä. ;/ Onneksi käsienpesukin hoituu vähän matkan päässä khh:ssa.


Ja voi sitä olohuoneen avaruutta ja valoisuutta, kun kaikki turha roina ensimmäistä kertaa on poistettu lattioilta!




Lastenhuoneen listapuoli on hyvällä mallilla, ja olikin siinä kuulemma ihan riittävästi säätämistä. Teettää tuo puolipaneeli vähän enemmän töitä listojenkin suhteen kuin maalattu tai tapetoitu perusseinä.




Lastenhuoneen vaatekaappiin, jota niin kovasti haukuin, oli sentään näinkin monta hyllylevyä mukana paketissa. Vielä saisi pari lisätä, mutta ihan hyvin tuolla jo alkuun pääsee. Ja onpahan tyttöjen mekoille ja tunikoille ihan oikea henkaritankokin! Tähän saakka sellaista ei ole ollut, vaan kaikki silitettävätkin vaatteet on ollut pakko säilyttää hyllyllä viikattuna.


Vaatekaapin ovissa on sama kuviointi kuin kodinhoitohuoneen kaappien ovissa.


Ja taas tämä vähäsen väsynyt mummeli jatkaa pakkaustöitään - tässä tulikin jo sopivasti huilitaukoa! Rattoisaa muuttoviikkoa teille, nostakaa jalat sohvalle ja hekotelkaa partaanne sitä rauhallista olotilaa, joka syntyy siitä kun ei tarvitse muuttaa! ;)

Heei, ja nyt tämä homespää onnittelee vielä pikkuserkkuaan Karzia vauvan syntymän johdosta!! Luin jättämäsi kommentin joskus kännykkänetistä, mutten siellä alkanut siihen vastaamaan kun se on sitä kautta niin hidasta. Onnea siis koko perheelle pikkuisesta, ja äidille voimia ja pikaista toipumista!!<3

27 kommenttia:

  1. Näyttää tosi hyvältä! Huoneet näyttävät tosi tilavilta. Ompeluhuone olis tosi kiva...

    VastaaPoista
  2. Mä oon jo pakannut. Tuun ihan just istumaan takkatulen ääreen ja töpsöttelen teidän ihanalla lattialla. Vessakin on niin tilava, että voisin muuttaa vaikka sinne. Tai lastenhuoneeseen, koska se näyttää niin ihanalta. Tai tuulikaappiin, koska se korkea panelointi on siiiiiiisti. :))

    Voimia loppuraskauteen! <3

    VastaaPoista
  3. kylläpäs näyttää hyvältä..aattele, kohta teillä on oma koti!! Tai onhan se jo nyt, mut kohta pääsette sinne oikeasti asumaan :)
    Jaksuja loppuraskauteen ja muuttoon!!

    VastaaPoista
  4. Ihana uusi koti teille tulossa! <3 Varmasti ihanaa asettua taloksi kun stressaava muuttorumba ja kovin raksavaihe jää taakse. :)

    VastaaPoista
  5. Avaralle siel näyttää, mutta pian se sinustakin tuntuu, että joka paikka on jo täynnä tavaraa:)

    Mukavia hetkiä uudessa kodissa!!

    VastaaPoista
  6. Ihana koti teillä! Mitä muovimattoa tuo teidän mahtava lattia on? -Maikku-

    VastaaPoista
  7. Miksiköhän teille ovat suunnitelleet altaan tuonne pesukoneen viereen, mutta meille siihen ei olla suostuttu missään.. Jotenkin kuulema hankala, jos on seinä heti siinä vieressä tms.. Meidän suunnitelmissa on aina ollut yksi 60 cm kaappi välissä ja sit vasta korotettu apk. Onkohan tuolla oikeesti väliä? Oliko teillä puhetta semmoisesta?

    VastaaPoista
  8. Olen uusi lukijasi. Tai siis olenhan minä jo pitemmän aikaa täällä käyny "roikkumassa", mut nyt sillain niin ku virallisesti;) Oon saanu blogistasi paljon inspiraatiota ja sun blogin innoittamana hommasin ompelukoneen ja rupesin taas piiitkän tauon jälkeen ommella. Takin ja pyöreätaskuiset housut oon jo ohjeillasi tehnyt pojalle ja hyvin onnistu. Eli iso kiitos sinulle!!!
    Voimia loppuraskauteen ja viimesiin töihin ennen muuttoa! Onnea uuteen, ihanan näköiseen kotiin! :)

    VastaaPoista
  9. Ihana uusi koti teillä! Ihanan valkoista ja lattia todella kaunis!
    Tekis heti mieli repiä tuo meidän ällökammotus laminaatti irti ja tilata valkoinen muovimatto ihanuus tilalle. :D

    Voimia loppuraskauteen!

    VastaaPoista
  10. Lastenhuoneen puolipaneeli on ihana, ja uuni! Tsemppiä muuttoon - toivottavasti vauva pysyy sisätiloissa vielä tarvittavan ajan. Ja kyllä vain - aloin täällä heti naatiskelemaan siitä ajatuksesta kun ei tarvi muuttaa. ;) Mutta eiköhän tuo teidän uudenkarhea koti ole kaiken vaivan arvoinen.

    VastaaPoista
  11. Kylläpä rupeaa näyttämään ihanan valmiille paikat! Ja tuo uuni on kyllä kaikista ihanin, istuisin varmaan kaikki illat sen ääressä ja ihan siitä ulosta vaihtaisin ompelemiseen virkkaamiseen / kutomiseen keinutuolissa. :P

    VastaaPoista
  12. Kylläpä teillä on kaunis koti! On se vaan mukava aloitella vauvan kanssa uudessa kodissa elämää! :) Suloisia nuo lapset tuossa syömäpuuhissa :D

    VastaaPoista
  13. Jään mielenkiinnolla odottamaan, millaisen pesän rakentelet ja näpertelet noiden seinien sisälle :)

    Ihanalta näyttää kaikki!

    VastaaPoista
  14. Lissu: tuossa uudessa kodissa on vähemmän neliöitä kuin nykyisessä rintamamiestalossa, mutta ei yhtään hukkaneliötä - se tosiaan tuntuu paljon suuremmalle kuin tämä vanha! =)

    nasba: ei muutakuin osoitteenmuutoskortteja laittelemaan, minä väkersin jo omani! :D

    Anskuli: Kiitti! Ja sanos muuta, on tätä odotettu vuosia ja taas vuosia! Taisi olla 2008 kun tosissamme aloimme oman talon suunnittelupuuhiin! =)

    Suvi: varmasti! Sitä odotan - ja savisia kengänjälkiä kuistin lattialla, kunnes ensi kesän pihatyöt saavat jotain kuria pihamaallekin! ;)

    Mun Tekemä: kiitokset <3

    Anna: sinähän positiivisella kannalla oot! =D Vaan tottahan se on että äkkiä se ahtaus iskee kun kantaa romut sisälle, varsinkin niin kauan kun ullakkoa ei saada käyttöön.. sieltä puuttuu vielä levytykset kokonaan ja se kun ei ole edes työlistalla ensimmäisenä. =)

    Anonyymi-Maikku: Lattia on Gerflorin vinyylimattoa, kuosin nimi on Folk White. Tässä linkki moiseen, jossa tuo värikin näyttää enempi totuudenmukaiselta:

    http://www.pintakeskus-ketonen.fi/?sivu=Etusivu&id=200

    Anonyymi: ei ollu kyllä edes puhetta moisesta Puustellin ukon kanssa, eikä olla koettu tässäkään asunnossa sitä hankalaksi, vaikka tällä hetkellä on altaan vieressä oikealla puolella heti täyskorkea seinä - ja minipieni rosteriallas, uuteen tulee sentäs tilava ja paljon leveämpi allas. =) Pitäkää vaan päänne ja tehkää kuten itse tahdotte! ;)

    Laura: tervetuloa, ja voi miten kiva kuulla että joku on innostunut oikein hankkimaan ompelukoneenkin blogin motivoimana! Just huippua! :D Jatkahan samalla linjalla edelleen! =)

    Saara: kiitokset! =) Tuo matto tosiaan tuntuu kyllä sellaiselle että uskallan suositella jo nyt, vaikkei vielä asutakaan!

    Pilvi: on se varmasti, eri masentava olisi muuttaa johonkin pieneen vuokrakolmioon tuon oman kodin sijasta. <3 Mutta nauti sinä siitä kun ei tarvitse! ;D

    Sarita: siihen mulla tarvittaisiin jo ihan mieletön uuni kyllä, mutta voishan sitä vähän ainakin mukamas yrittää neuloa sillä tekosyyllä.. ;)

    Suvi: oli ne, varsinkin kun olivat juuri sen hetken rauhassa paikallaan! Loppupäivä "raksalla" menikin sitten seinästä seinään juostessa ja kiljuessa.. ;) Se ihana tyhjyys ja kaiku!

    Kaisa: sitä minäkin mielenkiinnolla odotan.. ;) Saattaahan siinä mennä jokunen kuukausi alkuun ihan vain tavaroiden etsiessä paikkojaan. =)

    VastaaPoista
  15. oispa kiva nähdä pohjapiirustus, olen tämmönen "karttamaanikko":) sievältä näyttää, oman odottaminen ensi kesään tuntuu loputtomalta..!

    VastaaPoista
  16. Hansu: sekin on mahdollista, nimittäin meidän pikkutalon pohjakuva oli täällä joskus esillä! Kurkkaapa tänne:

    http://tosimummo.blogspot.com/2011/06/oma-koti-vai-pankinko-se-oli.html

    VastaaPoista
  17. Voi miten kauniin näköistä. Nythän siitä jo näkee, että kotihan siitä tulee. :) Vielä viimeiset rutistukset. Jaksamista.

    VastaaPoista
  18. Kiitos :D
    kuvia katellessa tekis mieli iteki alottaa taas alusta!!! :)

    VastaaPoista
  19. kateellisuutta uhkuen kehun kotiasi aivan ihanaksi. nimim. rakennuslupia vasta odotteleva.

    VastaaPoista
  20. Voi kun kaunista! Ihan tässä mullekin iskee uuden kodin kateus vaikkei vanhassakaan mitään suurempaa vikaa ole. Olis se vaan niin kiva kun sais ihan itse suunnitella kaiken mieleisekseen ja sais sen ompeluhuoneen eikä pelkkää nurkkausta. *syvä huokaus* No lottovoittoa odotollessa täytyy vaan fiilistellä muiden kodeilla.;)

    VastaaPoista
  21. Tosi kauniilta näyttää teidän uusi koti. Kiva päästä kurkkimaan kuvia, kunhan alat oikein urakalla sisustamaan. :)

    VastaaPoista
  22. Ihanan näköinen koti teille! Onnea uuteen kotiin ja voimia loppuraskauteen!

    Ei tosiaan käy muutto kateeksi, meillä se pari viikkoa sitten takana päin ja vielä on tavarat ihan hujan hajan... Mutta kunhan tavarat on paikoillaan, niin ihana päästä uuteen kotiin! :)

    VastaaPoista
  23. Ihanan näköistä niin puhdasta ja valkeaa....tiiän mitä on muuttaminen sillä ollaan mekin elämämme aikana monesti muutettu...ja vielä ainakin yhesti muutamme kuhan meidän hirsimökkimme kotimme on valmis n.4v päästä. Voimia ja loppurutistusta!

    VastaaPoista
  24. Wau! Niin valmiin näköistä jo!

    Voimia muuttoon. Kerro juniorille, että malttaa vielä hetken. :)

    VastaaPoista
  25. Hienolta näyttää =) Onnea uuteen kotiin! Meillä kanssa uusi talo (vuoden asuttu) ja samat takan luukut kuin teillä. Pitkään mietimme väriä. Minä olisin halunnut samat kuin teillä, mutta mies ehdottomasti kupariset. Ja onneksi mies piti (kerrankin) päänsä=) Näyttää mielestäni tosi hyvältä valkoisessa takassa ja sopii hyvin samaan kontrastiin keittiön kaappien kanssa. Meillä siis myös tuo puustellin tumma runko ja valkoiset kaapit.

    VastaaPoista
  26. Ihanan Valoisaa! onko teillä hoviherra 108? ku näyttää ihan samalta nuo huone järjestelyt ku meillä?ü ja keittiöki on samanlailla!

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.