tiistai 20. syyskuuta 2011

VankkuritVoisi luulla, että on tapahtunut lipsahdus. Kummat ne olivatkaan vanhat ja kummat uudet!?

Olen jo useita kuukausia kyylännyt huutikseen myyntiin tulevia vanhoja tilavaunuja, kun noissa meidän Herquleksissa on niin mitättömän kapea ja matala koppa, että siinä olisi turha kuvitellakaan nukuttavansa talvivauvaa ulkona. Toissa viikolla lopulta onnisti, kun odotukset, hintapyyntö ja vaunujen ulkomuoto olivat riittävän lähellä toisiaan. Painoin Osta heti -nappia edes miehen mielipidettä kysymättä (oma vahinkonsa, kun ei pitänyt puhelinta päällä juuri sillä sadasosasekunnilla).


Unelmieni vankkurit olisivat olleet tummanruskeat vakosamettivaunut. Näistä puuttuu ne vaot, mutta koska muuten tuntomerkit täsmäsivät, oli käytävä kiinni. Jos ne vaot joskus vielä kärräävät vastaan, vaihdan samantien niihin, mutta muussa tapauksessa me ajelemme vauvoinemme ilman vakoja. 

Retrovaunujen kokoontumisajot... 

katsellaan pintaa, 
potkitaan renkaat 
ja 
kurkataan vähän koppiin...


Kotimaiset vanhat Orat on paitsi uskomattoman lujat, myös nostalgiset, nimittäin pikkuveljeni on matkustanut/-neet 80-luvulla vähän vastaavissa jättivankkureissa. Ne mummolavaunut tosiaan ovat jättikokoa: koppaan mahtuu hyvinkin reilu kaksivuotias (ellei 3v, meidän kuopuksen kasvuvauhdilla) pötköllensä, ja vähän harmittikin, etteivät nämä olleetkaan sitä samaa tilaihme-mallia. Mutta enemmän näissäkin on kopalla kokoa kuin esim. vuoden 2004 Emmaljungissa, jotka myimme kesällä pois. Ainoa miinus näissä oikeastaan on jalkopäähän madaltuva kopan muoto - ei siis niin paljon lämmintä ilmatilaa jalkopäässä kuin monissa muissa vaunuvanhuksissa.


Näissä on paljon samoja, nostalgisia yksityiskohtia kuin kotona olleissa vaunuissa, heijastinkin on tuttu aikojen takaa. Kuomun metalliosat ja jarrusysteemi ovat vähän muuttuneet. Liekö nämä uudemmat vai vanhemmat?


Tässä siis syy makuupussien uudistamisvimmaan!


Vieläköhän tuon vajaa-kaksivuotiaan saisi uudestaan innostumaan päiväuniajatuksesta, jos antaisi luvan nukkua vaunuissa? Pinnasänkypäikkärit ovat ainakin menneet jo muodista, niitä on turha enää tarjoilla - äidin suureksi harmiksi. Päiväunien pitäisi olla lakisääteiset vähintään kolmen vuoden ikään saakka, niin turvattaisiin tällaistenkin luonnonoikkulapsien vanhempien  mielenterveys. Tulisi jokaiseen päivään edes pieni kahvitauko vilpertin päiväunien muodossa.14 kommenttia:

 1. Upeat vaunut ja makuupussit sopii täydellisesti tyyliin!

  VastaaPoista
 2. Tosi hienot! <3 suloinen neiti myös!

  VastaaPoista
 3. voi että on heenot!!! Tahtoo kans! Meillä on tuo citykoppa jonka pituus huimat 70cm niin ei enää kovin kauaa meidän neiti siihen mahdu :/ Täytynee varmaan vaan vaihtaa ratasosa talveksi ja hommata julmeton paksu makuupussi niihin -- tai sitten alan minäkin kyttäilemään retrovaunuilmoituksia sillä silmällä ;)

  VastaaPoista
 4. Ihanat vaunut ja kyllä on suloiset makuupussit :)

  VastaaPoista
 5. Kannattaa ainakin kokeilla päikkyjä neidin kanssa, saatpa heti kokeilla vaunuja samalla :). Meillä meni keskimmäisen kanssa niin, että pienenä vaunuissa, sitten sisällä ja sitten taas vaunuissa, kunnes ei enää nukuttanut niissäkään.
  Meillä on näitä "jättilapsia" pituudeltaan niin Brion vaunut oli kuopuksella. Ei toivettakaan mahtua mihinkään "kiinassavalmistettuihin" ;). Ja vieläkin isommat olisi saaneet olla!
  Tuohan oli mukava syy makuupussiuudistukselle!

  VastaaPoista
 6. upeat vaunut on! just sellaisia vakosamettisia minäkin haaveilin raskausaikana, mutta löysinkin kahdet seitkytluvun vaunut. niiden kokemusten pohjalta haluan kertoa että kannattaa tarkistaa huolella kaikki ruuvit ja mutterit, ja vaihtaa ne jos näyttää yhtään siltä että olis ruosteiset.

  nimim. kriittinen ruuvi napsahti poikki ja vaunut levis pitkin jalkakäytävää.

  VastaaPoista
 7. Aivan ihanat rattaat ja vanhat kunnon Orat!
  Siinä huomaa että ennenvanhaan tehtiin kunnon rattaita. Kuvittele että näitä nykyajan rimpuloita käytettäisiin vielä parinkymmenen vuoden päästä, kun ei ne kestä yhtä lastakaan!
  Tommosissa sitä on varmaan itsekin köllötellyt joskus =)
  Maiju

  VastaaPoista
 8. Arvaukseni osui oikeaan, menopelit on vaan erit. Onneksi, ni ei tarvi olla kateellinen. Itse etsin kans vakosamettisia tummanruskeita vaunuja, mutta toistaiseksi huonolla tuloksella. ajatus on lipsunu jo muihinkin vaihtoehtoihin kun ei sellaisia löydy mitä haluaisin.
  Hienot on nuo ostamasi vaunut. kyllä niitä passaa lykkiä uuden kodin pihamaalla. :)

  VastaaPoista
 9. No löytyivät ne ihanat vaunut, upea!!! ja meilläkin harmikseni rupea 1v10kk ikäisen päiväunet jäämään pois, äidistä tulee joka päivä ennemmän ja ennemmän pandakarhun näköinen ja hermoja ei ole enää ollenkaan...

  VastaaPoista
 10. Voi nam miten herkut vaunut! Meidän "vain" paikymmentä vuotta vanhat Briot kalpenee noiden rinnalla.

  VastaaPoista
 11. Mukavia vauvan nukutushetkiä vaunujen parissa!

  VastaaPoista
 12. ihanat vaunut <3 Mä kans arvelin että makuupussit pitää sopia vaunujen kanssa yhteen..mut en tajunnu et tuollaset ostat :D

  VastaaPoista
 13. ihanat vaunut olet löytänyt! Tuosta sun haaveestasi tuli mieleeni, että minä olen nukkunut v. -78 juuri sellaisissa ruskeissa vakosamettivaunuissa :D

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.