maanantai 26. syyskuuta 2011

Tolokun penkki!



Koska pinnasänkyyn on tulossa uusi nukkuja, tarvitsee siinä nykyään uinaileva uuden punkan. Aikani sellaista olenkin jo tiiraillut, ja tällä kertaa nappasin kiinni tällaiseen. Aika kova peti, vai mitä!


Mutta istuimena ihana, hyvin mahtuu kaikki kolme muksua vierekkäin tuohon. Ja tosimummokin siinä mahtuisi könöttämään vaikka tuplaleveänä.


Pinnassa näkyy elämisen jälkiä, ja liekö jonkun elukansyömiäkin. 

Voi että tällaiset huonekalut kutkuttavat mielikuvitustani ihan toisella tavalla kuin kaupasta uutena ostetut. Missähän tämä on tehty? Onko tehdastekoinen vai jonkun itse väsäämä? Kuka tässä on nukkunut, ja milloin? Kuinka vanha tämä on? Mitä kaikkea tämä on nähnyt, ja mistä tämä on lähtöisin?


Ja monesko nukkuja mahtaa tässä punkassa olla tuo meidän mukelo?



Miekkonen ei ilmeisesti ole vielä oikein päättänyt mielipidettään tuosta ilmestyksestä, mutta reippaasti se tinkasi hinnasta useampia kymppejä pois, kun tietää itsensä paremmaksi tinkaajaksi kuin minä, ja hakikin tuon vielä yhdessä tytön kanssa. Onhan tässä aikaa muodostaa sitä mielipidettäkin vielä!


Minun mielipiteeni tuosta on: ihanan tukeva ja kauniisti elämän kolhima, kerrassaan mahtava ja massiivinen! Alunperin, kuvien perusteella, olin ajatellut maalata tuon ensi kesänä yllätys-yllätys valkoiseksi, mutta kun näin tuon livenä, mieli muuttui. Ehkä en raaskikaan. Katsellaan tuota nyt tämä tuleva talvi ihan rauhassa tuollaisenaan, ja päätetään ensi kesänä sen kohtalosta. Tumma vaha korostaisi kauniisti kolhuja ja uurteita, ja jättäisi puun pinnan kuitenkin  näkyviin. Uuden kodin lastenhuoneessa se sijoitetaan kuitenkin tilan salliessa vinoittain kulmaukseen, niin että jalkopää osoittaa keskelle huonetta. Päiväksi sänkyyn levitetään vaalea päiväpeitto, ja päätyyn asetellaan muutama iso, pehmoinen tyyny.

Raaskin muuten viimein ostaa noita köyhänmiehen Teemoja arkiaamujen kahvikupeiksi ja illanhämyn kaakaomoteiksi. Nämä käyvät meidän tyyliimme kuin nenä päähän, ja käteenkin nämä sopivat yhtä mukavasti kuin meille niin rakkaat, anopilta saadut kihlalahja-muumimukit. Jos reunan paksuudesta saisi millin pois, nämä olisivat täydellisiä.


Nyt näitä lähti mukaan ne neljä, mitä Citymarketissa oli tarjota, mutta myöhemmin löydän näitä vielä toivottavasti lisää. Kunhan kaapeissa on tilaa, yhteensä kymmenen leimamukia olisi sopivan pyöreä lukumäärä.


Ps. jouduin poistamaan keittiön kaapista yhden lasipurkin ja silitysraudan vesikannun, jotta sain nämä neljä tulokasta mahtumaan kaappiin. Onneksi näitä menee kaksi päällekkäin! ;)

Jofotexin kankaatkin houkuttelisivat käymään kimppuun. Paha vain, että nuorimmainen kiemurteli ja kitisi melkein läpi yön ja teki mammankin unesta katkonaista ja huonoa, joten ylimääräinen virta on aika vähissä. Voi näitä maanantaiaamuja!

14 kommenttia:

  1. Oijjoi, onko Teemalta tullut tuollaisia? Upeita! Harmi juttu että meillä on jo 8kpl valkoisia ja kymmenkunta Muumimukia.. millähän isännälle sais perusteltua että me todella tarvitaan myös noita? ;)

    Ja hieno penkki/sänky! Tuollainen kelpaisi meillekin, mutta ehkäpä paremmin vielä sellaisella saranoidulla kannella jonka alle sais leluja piiloon. Mistä bongasit tämän? Netistä?

    VastaaPoista
  2. ^ eijei, ei nuo oikeita Teemoja ole vaan vastaavia halpiksia! ;) Pohjassa taitaa lukea Martinex, olen noita nähnyt K-ryhmän kaupoissa myytävän ainakin toukokuusta alkaen. Hiukan pienempi korva ja aavistuksen paksummat reunat kuin Teemassa, muuten aika samanlainen. Ja ihana! Yhdellä hintaa n. 4e.

    Nettipalstalta tuon penkin löysin, paikallinen aktiivinen sivusto johon tulee varmaan sata ilmoitusta päivittäin. Hyvä palsta, olen ostanut ja myynyt vaikka ja mitä sitä kautta!! www.kuopionkirppari.fi

    VastaaPoista
  3. Tosi kivat mukit ja toi sänky/penkki on aivan täydellinen!!

    VastaaPoista
  4. Ohhoh, onpa todella autenttisen näköisiä ainakin näin kuvien kautta! Eikä hintakaan ole paha ei.. josko muiluttaisin yhden kerrallaan kaapiin.. ;)

    Kiitos kirpparitiedosta, toisinaan on asiaa Savoon ja näin syksyisin varsinkin (herrasväki metsästää) niin johan sitä sais löydöt kotiin saakka, jos tosiaan nappais joku kiva juttu koukkuun. :)

    VastaaPoista
  5. Siis aivan mahtava löytö tuo sänky!

    maaruska

    VastaaPoista
  6. Meillä mummolassa samantyylinen sänky tummempana versiona. Itsekin sitä jollekin muksuista olen haaveillut, mutta katsotaan nyt saisiko kuopus sen.. Olen myös valkoisen kannattaja, itse maalaillut vanhoja valkoisiksi ja kulutellut sitten kulmia hiekkapaperilla.. osa kalusteistamme on ammattilainen entisöinyt ja pari on juurikin vahattu melko lailla kalusteen puun värillä ja ovat aivan ihania! Eli sopivat hyvin valkoisten sekaan! :D

    VastaaPoista
  7. Oi kun ihana penkki! Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  8. Toi sänky/penkki/hurmaava kapistus on aivan ihana! Miksei mun eteen ole koskaan tollasta tullut?! Mäkään en ehkä kyllä maalaisi. On meinaan upea noin! Mutta tietäähän sen miten siinä käy kun on kysymyksessä valkoisen maalin suurkuluttaja (tai tässä tapauksessa meitä on kaksi!) :))

    Kivat mukit on! Mulla ei ole ollut yhtään Teemaa ennen viime joulua - silloin anoppi täytti sen mukeilla, kun keräsi K-kaupan leimoja. :))

    Ja hei, kerroinko niistä Ottava lampuista vanhassa blogissa? Mä en nykysestä itse löytänyt tekstiä niihin liittyen...

    Ja edelleen tykkään niistä, paitsi että toisesta hajosi lasi, kun mies veti paitaa päälle sen alla ja sormus osui lasiin. Meni muuten aika moneen osaan... :( Ja uusia kupuja ei saa. Täytyy ostaa koko lamppu. :(

    VastaaPoista
  9. Kiva on kyllä tuo levitettävä sänky! Mietin alkuun, että hetkinen...sänky. Ei heti arvais päällepäin, että on levitettävää sorttia.

    VastaaPoista
  10. Aivan mahtava tuo sänky!!! :) ja nuo kankaat... ihania!!! :)

    VastaaPoista
  11. Kiitos kaikille piristäjille! <3

    nasba: taisi olla vanhan blogin puolella kun esittelit eteisremppaa. Sen yhteydessä uusitte valaisimet ja huomasin että ne oli niitä mitä olin kauan jo himoinnut mutten tiennyt mistä niitä sais. Jätin silloin kommenttilootaan kysymystä, mistä ne on ja minkä hintaisia, ja sitä kautta se juttu selvisi. =) Juu usko tai älä, mulla on yks maalaamton huonekalu jota en koskaan aiokaan maalata valkoiseksi, siinä oli vastaavanlainen pinta ja pyyhin siihen vain liberonin ebenpuu-vahaa päälle, ihanasti tummeni kauttaaltaan ja korostui kaikki kulumakohdat melkein mustina, mutta muuten pysyi arkku entisellään. Että ei sitä tiiä! ;)

    VastaaPoista
  12. Ihana tuo sänky! Jotain ton tyylistä iteki haluisin, mut mies ei oikeen lämpene.. :) no eipä me nyt tarvittaiskaan, ku ei oo tilaa mihin laittaa... :)

    VastaaPoista
  13. Ihan hui-ke-a tuo päästä vedettävä!! Ihan totta, että eihän tuohon voi suorilta maalia vetää, ihania ajan jälkiä kauttaaltaan.
    <3 -Maikku

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.