lauantai 24. syyskuuta 2011

Kauppalista.

Ennen muuttoa tai viimeistään sen välittömissä jälkimainingeissa olisi tavoite käydä reissu Ikealla. Jos voisi odotella vielä vuoden, saisi samat kamat jo muutamien kymmenien kilometrien päästä, mutta nyt on ajeltava vielä muutamia satoja kilometrejä päästäkseen kiertämään sitä ympyrää jota monet miehet niin tuntuvat kammoavan. Onneksi omani on sen verran lupsakka tapaus, ettei ole koskaan ottanut pulttia moisesta ajankäyttötavasta. Samahan se loppujen lopuksi on, missä sitä kävelee. Ja onhan siellä sohviakin!

Sohva sieltä pitäisi kotiuttaa meillekin. Alunperin-vaalea divaanisohvamme heivataan muuton yhteydessä ulos ikkunasta ja tilalle haetaan hankalasti istuttava Hemnesin röhnötys-sohvasänky.


Olen päätellyt, ettei meillä koskaan käy niin virallisia vieraita, ettei jokainen uskaltaisi nostaa jalkojaan alleen tuossa istuessaan, tai röhnöttää muuten vain mukavasti puoli-istuvassa asennossa päätyä vasten, jalat sohvalla. Kenties tällä sohvahankinnalla ne yltiöviralliset pysyvät poissa jatkossakin?! Meillä ei pönötetä.

Tuosta saadaan sohva tietysti niin, että heivataan tuo peitto pois ja korvataan se isolla kasalla vähintään 50x50cm tyynyjä, joita lapset viskelevät ympäri olohuonetta aamusta iltaan ja minä keräilen sitä mukaa takaisin. Eikös siinä treenaa samalla takareisiä?

Sohvahaave on itänyt mielessäni ainakin kaksi vuotta, eli niin kauan kuin olemme tuota kömmänää pystyttäneet. Suuri suunnitelmamme on, että se saa olla tuossa pikkutalossa ihan oikeana sohvana, mutta joskus myöhemmin, sitten kun ollaan aikuisia ja myydään tuo pikkukoti ja rakennetaan tilalle isompi, se siirrettäisiin vierashuoneeseen vuodekäyttöön. 

Ja tuolla neljällä sadallako sieltä Ikealta pois päästään? No ei ihan. Mummeliini bongasi tuurin ja sattuman kautta Nasban blogista unelmiensa lamput, joita oli ihastellut useammissakin sisustuslehdissa, mutta koskaan lehdet eivät kertoneet, mistä lamput oli hankittu. Nasba kertoi, ja nämä disainit olivatkin lopulta ihan vain Ikeasta. Hyvä niin - en minä näistä olisi alkanut sentään satasia maksamaan! Kaksi tällaista Ottavaa muuttaa meitien eteisen kattoon roikkumaan:


Ihana karjakeittiölook, vai mitä! Oih.

Arkikuistille, jossa säilytetään lastenvaunuja ja ulkoiluvaatteita, on suunnitteilla liukuovet, joiden taakse rakennellaan tarvittavat naulakot ja hyllyt sun muut oleelliset säilytysjutut. Ikean liukuovet ovat kohtuullisen hintaisia, joten nekin ostetaan mitä luultavimmin sieltä. Näitä Tonnes-ovia katseltiin viime käynnillä, ja harkintaan jäi. Ilman tuota oksaakin tällainen malli kelpaisi. Jostain syystä miehen silmää miellytti myös sellainen alumiinirunkoinen (?) ovipari, mutta minä kavahdan sitä kehysten harmaata väriä. Hui! Valkoinen on aina valkoinen.
 
Ovien taakse on hyvä piilottaa vaikka Antoniuksia tai muuta yhtä viisasta. Ja naulakot sen verran matalalle, että lapsetkin ylettyvät itse laittamaan haalarinsa riiputukseen. Rajansa sillä takareisitreenilläkin!

Meidän "aikuisten" (en edelleenkään miellä itseäni aikuiseksi) makuuhuoneeseen ei vaatekaappeja tulekaan - meillä kun on tarkoitukseen ihan oma pikku huoneensa, johon on käynti kätevästi ihan sängyn vierestä. Vaatehuoneen täytteeksi ei tule ainakaan niitä perinteisiä levyhyllyjä, jollaisia on ollut kaikissa vuokra-asunnoissa, joissa olen ehtinyt asumaan. Antoniukset voisivat olla kova sana sielläkin! Molemmille omat tornit koreja, ja väliin henkaritanko, ja alas kenkähylly. Jos ylös jää tilaa, sinne voisi lätkäistä yhden levyn, jonka päälle voi kasata laatikoihin vähemmän käytössä olevaa kausitavaraa, kuten vaikka kesähepeneitä tai joulukoristeita. Ja jos tällaisiin ei meidän vaatteet mahdu, niin on kyllä jo korkea aika lopettaa shoppailu!
Psst! Arvatkaa mikä hintaero on Elfan vastaavalla järjestelmällä ja tällä.. Ikeallahan tämä kokonaisuus maksaa huimat 133e. Meillä on nytkin käytössä yksi Antonius-korikasa, ja hyvin toimii, ylikuormitettunakin. Mitä kaupoissa olen Elfoja testaillut, ihan samanlaiset korit on niissäkin ja samalla tavalla liukuu. Neljän korin kokonaisuus Elfaa runkoineen maksoi Prismassa n. 80e, samanlainen Antonius on hinnaltaan 19e.
Nykyistä olohuoneen mattoa oma välkky poikamme viilteli joskus sahalaitaisella Fiskarsilla, ja matosta on saatu jo vakuutusrahatkin. Ikean mattovalikoimia olen katsellut sillä silmällä, jotta löytyisikö sieltä tilalle isompaa ja komeampaa. Kuvissa tämä MORUM näyttää aika kivalle, ja kokoakin olisi se toivottavat 200x300cm. Sitä en tiedä, millainen tuo livenä on, mutta tuon kokoisesta matosta kaksi ysiä ei kuulosta pahalta hinnalta. Jos se onkin sellainen polypropeeni-eteisenmatto-kammotus niin saa jäädä sinne, mutta mikäli hän on odotusten mukainen, pääsee kyllä muuttamaan.

Jokohan mieskultani pyörtyi? Kun se kyylää tätä joskus kuitenkin. Koita kestää vielä, kerranhan sitä vain uuteen taloon muutetaan! Tai ehkä toisenkin kerran... ;) 

Ompelutöille on onnekseni tulossa omaa tilaa, ja koneet saavat olla reilusti esillä aina. Kankaille ja kaikelle sille oheisroinalle, jota tässä väistämättä huomaa omistavansa, on kuitenkin hankittava jokin säilytysratkaisu. Ja mielellään riittävän tilava, niin että sinne mahtuu kaikki eikä vain osa.  Tämä Hemnesin vitriinikaappi olisi nätti kuin nami:
Mutta saattaapa minulla olla mahdollisuudet suurempaankin, mikäli hyvin käy. Olen kiikaroinut erästä valkoista astiakaappia jo pian viikon verran, ja väsytystaistelu sen suhteen on vielä kesken. Ehkä se ratkeaa ensi viikolla, jomman kumman, joko myyjän tai ostajan eduksi. Siihen kaappiin mahtuisi ainakin kaikki harrastushilppeet, ja jäisipä tilaa vielä vaikka kodin kansioillekin. Hei ja valokuva-albumeille! Ja nuo lasiovethan on nimenomaan ehdottomat, ostettiinpa tarkoitukseen millainen kaluste tahansa! Kauniit kankaat on kiva lajitella väreittäin niin, että ne ovat osittain näkösällä.

Ehkä tässä tuli ne oleellisimmat ikeat jo luetelluksi. Joka tapauksessa tyhjin käsin sieltä ei olla poistumassa, sen kerran kun mennään. Onpahan iloa siitäkin peräkärrystä, johon puoli vuotta sitten sijoitettiin isot kasat numeroita. Vielä kun tietäisi, aikooko vauva syntyä kotiseuduilla vai päättäkö raivata tiensä maailmaan Tampereella...

9 kommenttia:

 1. Kivoja Ikea-haaveita. Meillä on tytöillä tuommoiset hemnes-sohvasängyt ja tykkään niistä, vaikka onhan ne aika kookkaat sängyiksi. Milloinkas teillä on tarkoitus muuttaa?

  VastaaPoista
 2. Tuo sohvasänky on tosi kivan näköinen ja siksi se meiltäkin löytyy, mutta mikään järin kestävä se ei ole. Meillä se ei ole edes kovin kovalla käytöllä kun on eteisaulassa ja silti halkeilee sieltä täältä. Saattaahan tuo meidän olla vaan joku maanantaikappalekin.

  VastaaPoista
 3. Sanoisinko että noin puolet on samoja tavaroita kuin minun ostoslistalla :D mutta se toinen puoli kallistuu minulla einiinromanttiseen suuntaan.
  Samat "elfat" olen valinnut minäkin. Kun vaan sais tuon rempan kunnolla käyntiin..

  VastaaPoista
 4. Meiltä löytyy miehen!! ;) työhuoneesta tuo viimeinen vitriini.. ja saman sarjan klaffilla varustettu työpöytä.. Jaa, onko hän ne itse valinnut? :D no ehkä ei. Ikea-laatua kyllä molemmat, hieman huteria siis, mutta asiansa ajavat, kun en ainakaan vielä ole mitään vanhaa vastaavaa tilalle löytänyt!

  VastaaPoista
 5. Ja jos osaan arvata oikein, niin ette selviä vielä noillakaan kun aina sieltä tarttuu mukaan jotain pientä, jota ei ole kauppalistaan kirjoitettukaan...!

  Kiva idea tuo vitriini kankaille:)

  VastaaPoista
 6. Meeri: sitäpä ei tiedäkään kukaan! =) Emme me itsekään. Muutetaan heti kun saadaan talo siihen kuntoon, että saadaan muuttolupa.

  Niina: ikävä kuulla! Toivotaan että teillä on poikkeuksellinen maanantaikipale! On mullakin toiveet.. ;)

  Leea: ne on hyviä kyllä, mulla on kankaat nyt tuollaisessa antoniuksessa, ja vaikka ne korit on niin täynnä että joutuu ttyöntämään voimalla kiinni, ei koskaan ole yrittänytkään hajota.

  Hanna: asiansa ajavat takuulla, kun ei kiipeilypuina käytä.. ;)

  Anna: sehän on sanomattakin selvää! ;) Tässä jäi mainitsematta astiat, lakanat, toiset matot, kukkaruukut, vetimet, naulakot jne.. ehkä on paras ettei kaikkea kerrokaan. ;)

  VastaaPoista
 7. Aikas kiva ostoslista, voisinpa melkein kopioida sen itselle :)

  VastaaPoista
 8. Just kuule tänään äitin kans huruuteltiin Haaparantaan Ikealle ja mulla oli kiikarissa täsmälleen sama vitriini ku sulla tuo Hemnes.. Mutta kyllä kannattaa jo nyt alkaa miettimään jotain muuta vitriiniä tilalle, tuo oli tosi hempulan olonen! Sen takia se mullaki jäi sinne ja tilalle vaihtui modernimpi vitriini, josta olen ah niin onnellinen nyt!! Monta vuottahan tuota tuli haaveiltuakki. :) Laitan kuvia blogiin kunhan ehin.. :)

  -Sanna-

  VastaaPoista
 9. Sanna: tänään meen kattomaan sitä astiakaappia, pidä peukaloita ylöspäin-asennossa että se olis hyvä ja hinnasta päästäis sopimukseen!!! =) Mieluummin minä sen ottaisin kuin tuon Hemnesin..

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.