tiistai 27. syyskuuta 2011

Retkussa ruskeaan

Tiesittekö, että kriisin paikka voi olla jollekin se, ettei jokaisen jälkeläisen vaatekaapissa ole yksivärisiä ruskeita perushousuja? Meillä se on. Tai mitäpä minä miestä tähän sotkemaan - minulle se on kriisin paikka.

Eilisiltana heräsin tuohon karuun totuuteen pyykkejä viikatessani, ja leikkasin äkkiä ruskeasta velourista kaikille jonkinlaiset pökät. Kolmia samanlaisia ei anna luonto tehdä periksi, joten jokaisissa on jotain muutakin kuin koko, joka erottaa niitä toisistaan. Samalla vauhdilla, kun kerran saumuriin piti vaihtaa ruskeat langat, ompelin tytölle pitkään puutelistalla olleen ruskean peruspaidan ilman ainoatakaan kuvaa tai värilisää. Ja kun kerran aloitettiin, piti paitojakin väsätä samalla vielä pari. Jouduin vaihtamaan saumuriin taas valkoiset langatkin, ai kauhia!


Esikoisen housut on kokoa 110, vyötäröllä kuminauha ja lahkeissa resorirenkulat. Kaavana 100-senttinen SK:n vuosien takaisen joulunumeron velourhousukaava, jonka lahkeita jatkoin ja vyötäröä hiukan korotin.




Pojalle ompelin 98-senttiset taskupökät, ja totesin, että saan pian ommella seuraavatkin. Sen verran vähän tuli kasvunvaraa. Kaava näissä on joku oma vanha.


Vyötäröllä kuminauha - tämä systeeemi on todettu meillä parhaaksi housuissa kuin housuissa. Taskunsuut huolittelin resorikaitaleella, ja taskupussin reunat ajelin vaihteeksi siksakilla.


Nuorimmainen sai kestomallin prässit. Kaava näissäkin oma vanha, 80/86-senttinen, joka kapeni prässeillä joitakin senttejä alkuperäisestä. Lahkeista jätin resorit pois, kun ajattelin pituuden riittävän ilmankin, mutta hups vain! Onko joku venyttänyt meidän kirppua? Näissähän ei ole lainkaan kasvunvaraa!


Se joku venyttää kyllä kirpun hermojakin. Katsokaa nyt!


Neiti on valinnut käyttöjärjestelmäkseen olen-kaksi-vuotta-enkä-nuku-päiväunia-vaikka-lähtis-taju! Paremminkin olisi voinut valikoida, jos minulta kysytään. Tulppakaan ei ole ollut enää kuin satunnaisessa yökäytössä, ja nyt se ilmestyy suuhun tämän tästä. No jospa se sitten edes vaimentaisi noita kiukkuvolyymeja.

Tässä se esikoisen perusperus, kokoa 110. Kankaana Jofotexin luomutrikoota. Aina yhtä ihanaa!! Tälle on käyttöä monien eri tunikoiden ja neuleiden alla. Miten kukaan voi pärjätä ilman tällaista? Meillä teki tiukkaa (ainakin äidillä).


Pitkästä pitkästä aikaa ompelin tilauksestakin, kun vanha tuttu työllistäjäni nasba kyseli sienipaidan perään. Nämäkin sienet uusimmasta Jofon kimpasta. Resorina samaisen firman ihanaa oikean-ruskeaa.


Kirahvit puolestaan tulivat meille postissa Royal-tuotteelta, ja alkuun tuo vihreä pohjaväri otti melkein kipeää silmiin. Kyllon kirkas! Mutta vähän aikaa kaapissa teki kankaalle ihmeitä, sillä kun kaivoin sen esille tuossa ruskeita vaatteita tehdessä, se alkoikin näyttää vallan kelvolliselta.


Poika siitä sai ruskeiden housujen pariksi (ei vissiin niitä ruskean kanssa pidettäviä yläosia ollutkaan kuin 90% koko paitavarastosta) tuollaisen paidan. Jos olen oikein reipas, lisään hihansuihin vielä resorit - muuten jää hihattimet samantien lyhyeksi. ..... Hetkinen, olenkohan minä vähän jäljessä lasteni kokonumeroissa, vai mistä kiikastaa, kun joka toisessa vaatteessa kasvunvarat puuttuu?! Vai keksinkö tällä tavalla hyvän syyn ommella uusia vaatteita viikon välein? Aika näppärää. Onhan noita kankaita taas tulossa paristakin paikasta.


Ps. Ikean listaan voisin vielä lisätä työvalaisimen ompelupöytääni varten. Tämä barometri olisi aika nätti! Sopivan rouheaa teollisuustyyliä mummon vaateteollisuutta valaisemaan!

26 kommenttia:

  1. ah, niin ihania ompeluksia taas.

    Sit ku seuraavan kerran teet kimppatilausta jofotexille nii mä oon kyllä niiiiin mukana! voi tuska miten ihania kankaita siellä onkaan... :)

    VastaaPoista
  2. Voi,oisitpa tehny samalla vaivalla meillekin 110 ruskean paidan ;) Yksi meillä on,mutta se on liian tumma, eikä mulla edes ole ruskeaa trikoota kaapissa. (Tarkoitus olis vieläpä ommella edellisiä pois,ennen uusien ostoa!) Munki pitää tänään vaihtaa langat saumuriin, pääsee tuota leikattujen pinoa pienentämään sitten. Miksi ihmeessä se langanvaihto on muuten muka niin työlästä? Eihän siihen mene kuin hetki,mutta aina sitä venyttää viimeseen asti ennenkuin saa vaihdettua :D

    VastaaPoista
  3. Itse olen juurikin pohdiskellut, että noita ns perusjuttuja pitäisi useammin ommella, niitä tulee kuitenkin käytettyä ehdottomasti eniten ja esim. juuri noi Jofotexin luomupuuvillatrikoot on todella hyvälaatuisia!

    Tosi kivan näköinen tuo ikean listaan pistämäsi pöytälamppu, pitääkin itse seuraavalla reissulla tarkistaa riittäisikö siinä valoteho munkin tarpeisiin - ulkonäkö ainakin miellyttäisi silmää!

    VastaaPoista
  4. Kerroppas mummo vielä sellanen juttu,että miten teet tuon taskun? Teetkö siis tuohon housujen päälle taskupussin vai tuleeko se sisäpuolelle? Niin ja munkin työpisteelle kelpais tuollainen valaisin,kiitos! :)

    VastaaPoista
  5. Katja: pidetään mielessä - tai no unohdanhan minä kyllä, mutta ole tarkkana ja varaa sit paikka ajoissa! =) Ennakkovarauksia en oo juuri ottanut kun niitä on niin moni sitten perunut kun olisi aika tilata. Lähiaikoian tuskin tulee tilauksia sinne päin, kun tulee vauvat ja muutot sun muut tässä syksyn aikana vielä, mutta keväällä viimeistään! =)

    pm: onhan se kauhee homma, solmia ja vetää! ;) Ei vaan joutuuhan siinä vähän langankireyksiä tarkistamaan samalla, mun koneessa ainakin.

    Sarita: ai onko sillä valotehollakin jotain merkitystä? =D Minä kun katoin vaan että tuo on hieno ja siinä se oleellisin.

    VastaaPoista
  6. pm: mummo tekee tuollaisen taskun niin että leikkaa kahvikupin aluslautasen avulla housuihin pyolipyöreän aukon, kanttaa sen reunan resorilla ja ompelee sen alle puolipyöreän kangaslipareen. ;) Tai siis en minä sitä asettia joka kerta kaapista hae kun housukankaita leikkaan, vaan sen avulla piirsin kaavaan sen taskun mallin. ;D

    VastaaPoista
  7. Ruskeat housut on kyllä must! Tällainen laiskempi tyyppi vaan kävi ostamassa niitä Lindexistä ;), mutta ei sitten saanutkaan noin ihania kuin sinun lapsesi.
    Luomupuuvillatrikoo... Miksi en ole tilannut sitä aiemmin?

    VastaaPoista
  8. Kivoja vaatteita ja tunnut kyllä olevan ihan mahdottoman tehokas =)

    VastaaPoista
  9. Ihania ompeluksia! Meillä tarttis kans muksut noita perusvaatteita, mut en saa aikaseks mitään ku mies on aamusta iltaan töissä (alotti pari kk sitten yrittäjänä, joten tää on tätä alkua vaan, toivottavasti..)..viikonloppusin sit yrittää jaksaa tehä, ku se on niin rentouttavaa...

    VastaaPoista
  10. Hyvänmalliset taskut noissa housuissa :) Ja kummasti noita pitkiä housuja aina tarvitsee.

    VastaaPoista
  11. Ihania vaatteita olet taas tehnyt. Erityisihana kangas on tuo vihreä, jossa on kirahvin kuvia. :) Sopii hyvin noiden ruskeiden housujen kanssa.

    VastaaPoista
  12. Tuo lime Kirahvi on kyllä kieltämättä aika kirkas, kuten siskonsa pinkki Kirahvikin. Mutta pirteä väri ja hyvin sopii ruskean kanssa.

    Hienosti teillä muuten poseerataan sovituskuvissa :)

    VastaaPoista
  13. Kivoja perusompeluksia. '
    Yhdyn tuohon retkussa ruskeaan, mulla on vielä isompi kriisi, kun omasta kaapista ei löydy tällä hetkellä ruskeita housuja... =)

    VastaaPoista
  14. Toi on niin hieno, kiitos. :)

    Ja meiltä löytyy muuten toi lamppukin. ;) Hyvä maku sulla. :))

    VastaaPoista
  15. Ruskeat housut on kyllä ehdottomat ne käy niin monen kanssa ja meillä pitää neidillä on ehdottomasti ruskea body joka koossa kun sitä on niin helppo yhdistellä :) Vitsit kun oot ollut taas reippaana, hyvännäköisiä housuja oot tehnyt.

    VastaaPoista
  16. Kivoja housuja ja paitoja kyllä taas! Ja oikeassa olet, ruskeita housuja pitää olla aina! :)

    VastaaPoista
  17. Ihania ompeluksia ja ihana Kirppu =) Tuo käyttöjärjestelmä on ilmeisen muotia 2v joukossa, täällä meinaan asustaa aivan identtinen kaksonen toiminnoiltaan ja ulkonäöltään =D

    VastaaPoista
  18. Voi että, osaisinpa ommella itsekin suit sait sukkelaan tuollaisia perusvaatteita. Kankaat vaan lojuvat tuolla jossain ja uskallus ei riitä aloittamaan. Ihana katsella osaavien luomuksia:)

    VastaaPoista
  19. Tosi kivoja perusvaatteita!Täälläkin aloitettu ruakeiden housujen sarja,yhdet valmiina,kolmet ainakin tulossa...;)

    VastaaPoista
  20. Kivoja, meiltäkin puuttuu perus ruskeat housut...ja paita. Kangaskaupoille siis...

    VastaaPoista
  21. Kieltämättä tulee useammin ommeltua jotain kuviollista, mutta yksivärisiä tarvii kaveriksi ehdottomasti! Tilasin Me&I:n kutsuilta yhdet perusplyysit ja siellä näytti olevan hyvin saman näköisestä sienikankaasta puseroita. Nättejä ompeluksia.

    VastaaPoista
  22. Ihania perusvaatteita! Muo rupes ihan älyttömästi naurattamaan tän postauksen kirjoitus, tykkään jotenkin sun tyylistä kirjottaa todella paljon. Aina tulee hymy huulille! Kiitti vielä taskuteko vinkistä, siitähän voisitkin tehdä seuraavan ohjepostauksen vai mitä? Mä meinaan ainakin saan aina sinun tekemistä ohjeista tosi paljon irti kun ne on tehty helposti ymmärrettäviksi ja yksinkertaisiksi! Että kiitos niistä =) Ja kiitos kimppatilauksen hoidosta, toivottavasti mäkin huomana seuraavan kimpan ja kerkiän osallistumaan...

    VastaaPoista
  23. Niin kauniita kuvia ja ompeluksia! Mä oon kanssa samaa mieltä, että ruskeat perusjutut pitää olla, ne sopii lähes kaikkiin muihin väreihin.

    VastaaPoista
  24. Hannaliini: vaikea sanoa, mutta suosittelen tilaamaan jatkossa! Mielettömän ihanaa ja napakkaa, täydellistä perustrikoota! Ja samaa jämäkkää laatua on olleet juna- ja norsukankaatkin Jofolla. Royal-tuotteeltahan saa ainakin joitain Jofon trikoita!

    Mari: tiedä häntä.. ;) Ne sohvalla makaamiset ei vain tule näkyviin tänne koneelle. Onneksi! ;)

    paaltsi: tsemppiä, toivotaan että on ohimenevää tuo pitkän päivän tekeminen! Meillä viimeiset kaksi vuotta on tehty pitkää päivää raksalla ja raksaleskenä, mutta kaikkeen näköjään tottuu. =)

    Saija: kilpaa kai ne kameran eteen vielä tungeksivat, on täysi työ pitää pois kuvista ne, joilla ei ole päällään uutta kuvattavaa. ;) Saapa nähdä, kauanko minulla on yhtä innokkaita malleja.

    nasba: juuon, eikä voi kuin kehua sun valintoja! ;)

    PikkuHoo: kyllä, ruskeat bodyt joka koossa on yhtä must kuin nuo housut! Ihan perustarvekamaa. <3 Onneksi niitä saa henkkamaukalta niin halvalla ja hyviä! <3

    Tanja: no onneksi se toinen on siellä, hui jos tuollaisia asuisi kaksi samassa taloudessa... ;)

    Mirtzi: rohkene kokeilla, saatat yllättyä!! =)

    Kirsi: mukava kuulla että jutut jaksaa hymyilyttää, mulla kun on krooninen puheripuli joka purkautuu tänne kun ei mies oo kotona kuuntelemassa... ;D

    Erja ja monta muuta: huojentavaa huomata, etten ole suinkaan ainoa ruskean pakkomielteeni kanssa! =D

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.