maanantai 8. elokuuta 2011

Vaatteita ja valoa

Lauantai-iltana ehdin vaihteeksi vähän huristelemaan, kun lapset väsähtivät peteihinsä jo ennen yhdeksää. 

Sampsukasta hetken mielijohteesta tilattu Jurassic-trikoo näytti ihan pojan paidalta. Syksyä kohti kun jo kovasti mennään, tein tästä pitkähihaisen. Koko on varmaan lähellä 104:ää, kaava joku oma jokapaikan paitakaava, jota muokkaan aina leikatessa.


Tein tähän paitaan vähän tavallista tyyliäni leveämmät kantit - leikkasin resorista 5-senttistä suikaletta, josta nämä taittelin.

Poika ei ollut kuvaustuulella, mutta näiden esikoiselta perittyjen, aikaa sitten Jofon velourista ommeltujen housujen kaveriksi tätä paitaa ajattelin. Samoin tähän käyvät kivasti ruskeat, oranssit ja monet muut söpöt housuvärit.


Kangasjämistä olisi syytä leikellä esikoiselle useampikin toppi, sillä nämä perustopit ovat ehdottomasti mukavimpia aluspaitoja pidettäviksi kapoisten trikoopaitojen alla. Tähän toppiin testasin ensimmäistä kertaa Ottobren nettikaavoista aikaa sitten tulostamaani topin kaavaa, kokoa 104. Sellaisenaan oikein hyvä ja toimiva kaava, suosittelen kokeilemaan, jos toppitarvetta on!


Ja trikoohan on Retronorsuja, Ikasyriltä.


Jämäpaloja varastoista vähentääkseni ompelin vielä pikkuruisen T-paidan Sampsukan interlockista. 


Tavalliseen interlockin tapaan tämä on vähän plöröä kankaana, mutta valmiina vaatteena ihan kivaa materiaalia. Paidan koko on arviolta 68/74, ja vaikka T-paitakelit taitavat olla tältä osin taakse jäänyttä elämää, tämä voisi olla ihan kiva pitkähihaisen paidan mausteena talvellakin.


Laitan tuon pikkupaidan huutikseen, samoin kahdet aikaisemmin ompelemani keltaiset leggarit, jotka suotta täyttävät laatikoitamme. Näidenkin kooksi arvioisin sen 68cm.


Ja vaatteista valoaiheeseen. Sähkömies-miekkoseni on ahertanut uuden kodin valaistuksen parissa, ja työllä on saavutettu sananmukaisesti näkyvää tulosta! Kiinteitä spotteja on ilmestynyt vähän sinne sun tänne, ja hyvältähän ne mammankin silmissä näyttää. Mukavia tuollaiset huomaamattomat yleisvalot, joiden lisäksi voi ilmettä hankkia erilaisilla riippuvalaisimilla.

Olohuoneessa, ikkunaseinällä, kulkee neljän spotin rivistö.


Olohuoneen kaakeliuunia valaisee Bilteman tuunatut pikkuspotit, jotka mies maalasi harmaista valkoisiksi. Näille valoille on oma katkaisijansa, joten näitä voi käyttää tai olla käyttämättä vähän tunnelman mukaan - lisäksi näissä on himmennysmahdollisuus.


Katkaisimia ja himmentimiä on ilmestynyt yhdelle jos toisellekin seinälle, ja vaikka kaikessa rakentamisessa olisi kiva myötäillä samaa nostalgista tyyliä, mihin kodin sisustuksessa pyri(tää)n, jossain on viisainta tyytyä tavanomaiseen ja jättää isommat rahat käytettäväksi näkyvämpiin ratkaisuihin.


Keittiön yksi seinäkin sai spottinsa - näiden alla näkee leipoa! Tämä samainen seinä odottaa muuten sitä Sandbergin tapettia.


Lattioilla majaileva rojumäärä ei kannusta maton asennukseen, mutta johonkin tuo kaikki olisi vain mahdutettava ja lätkittävä vinyyliä tilalle. Sitä vimmaisesti odotellessa!

Piies! Etsin leveävakoista ruskeaa vakosamettia, siis tämän tyyppistä kuin näissä kengissä - tai vähän kapeavakoisempikin käy:

Missä sellainen luuraa? Tiedätkö juuri sinä sen nettikaupan, josta etsivä löytää?

14 kommenttia:

 1. Alkaapa näyttään jo melkein valmiilta :D tosin nätin näköistä (noist remppatavaroist huolimatta, mut ne voi niin ku jättää huomioimatta, kuten minä teen meidän "raksalla").
  Meillä on täs nykyises talos paljon säädettäviä spottivaloja ja on ne varsinkin syksyn tunnelmailtoina olleet niin ihanat!
  Meil muuttuu uuteen tilanne, nyt on valokatkaisijoita ja valoja todella paljo jokapaikas ja uuteen sit tulee paljon vähemmän, ainakaan tähän hätään ei ehditä suuria sähkötöitä alkaa tekemään, vaik mies osaisikin. mut katotaan sit joskus jos tulee tarvetta...

  VastaaPoista
 2. Ai kun on kivoi valoi! Vähänks on varmaan kätevä tommonen oma sähkömies! Mitä minä myyntimiehellä teen, kun tollasia hyödyllisiäkin saisi? ;D

  VastaaPoista
 3. Tosi kivoja nuo valot.:)
  Ja ihania ompeluksia taas!

  VastaaPoista
 4. ihania ompeluksia, varsinki tuo dinopaita ja housut <3 Ja hyvältä alkaa raksalla näyttää, tsemppiä sinne!!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa tuo retronorsutrikoo! mukavia ompeluksia jälleen! ja sandbergin tapettien lisäksi kannatan myös noita spotteja! :) Meillä tosin kävi niin, että kun kolme vuotta sitten muutettiin uuteen kotiin, niin olohuoneessa ei edelleenkään ole muita valaisimia kuin noita spotteja.. ;)

  VastaaPoista
 6. Ihania ompeluksia! Minulla olisi tuolla kaapissa myös tuota ihanaa retronorsukangasta, vielä kun olisi aikaa vain ommella siitä jotain :)

  VastaaPoista
 7. On taas niin monenlaista ihanaa...
  ja taloki vaan etenee!!

  VastaaPoista
 8. kyllä on upee takka hei!

  (just presiis sama ku meillä ;) hyvin toimii)

  VastaaPoista
 9. Ihanat valaistukset! Ja tosi kivoja ompeluksia. Nuo hieman leveämmät resorit on kivat.

  VastaaPoista
 10. Omakotitalokuume nousee ihan luvattoman korkeaksi, eihän täällä paree kyllä käydä. :)

  VastaaPoista
 11. Kävin etsimässä ottobren sivuilta tuota toppikaavaa ja en löytänyt =/. Kirjoitit, että olet tulostanut sen aiemmin, joten eikö sitä enää ole vai enkö vain löydä?
  Voisi nimittäin tehdä taas aluspaitoja kylmiä kelejä varten valmiiksi ;).

  VastaaPoista
 12. Minäkin kaipaisin linkkiä toppikaavaan. Tuo jurassic paita on tosi kiva. Mulla on tuota kangasta kaapissa, ja kun en ole siihen ollut oikein ihastunut... Mutta oransseilla kanteilla se näyttää tosi kivalta!

  VastaaPoista
 13. Löysin toppikaavan, piti vain selata tarpeeksi kauas niitä kaavasivuja ;).

  http://www.ottobredesign.com/fi/kaavat/pdf/hihaton_FI.pdf

  VastaaPoista
 14. Kiitokset ilahduttavista kommenteista, te kaikki!!! <3<3<3

  Sani: sähköjutuista eniten itseäni tässä vanhassa talossa on tympinyt pistorasioiden vähyys.. aina saa kiskoa jatkojohtoja. Jospa niitäkin nyt tuli laiteltua tarpeeksi, on niitä ainakin vähän joka puolella! ;)

  Dooda: onneks minä ehdin napata tuon parhaan ennen kuin hoksasit!! ;) Mutta ei sitä tiedä mitä iloa sulle siitä myyntimiehestäkin vielä on..!

  Hanna: osaan huoneista on jo ostettuna riiputkin, saa nähdä kauanko menee niiden hankinnassa jotka vielä puuttuu.. ;)

  Carovarium: kiva kuulla! Myyjä väitti että peittoaa pönttöuunin lämmitystehokkuudellaan, suapa nähä.. =)

  Riikka: löysitkin jo toppikaavan jota Niinan kanssa haeskelitte, ja laittamasi linkki vie siihen samaiseen toppiin jonka kaavaa minäkin käytin, eli löysit juuri sen saman. ;)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.