tiistai 9. elokuuta 2011

Lämmikettä lapsille

Meidän puolesta syksy saa tulla, sillä meillä on jo lämpöiset välikausitakit valmiina odottamassa!


Vanhin sai odottaa takkia pisimpään, mutta nyt on jokainen saanut omansa. Esikoiselle ompelin samalla tavalla lakanakangastakin tikkivuorilla kuin muillekin, mutta mausteeksi lisäsin vähän tuota rakastamaani kukkapuuvillaa. Sattui olemaan vielä täsmälleen samaa ruskeaa molemmissa kankaissa. Takin koko 104/110, kaava oma.


Ja jotta taskut eivät näyttäisi vallan yksinäisiltä, lisäsin kukkia myös alavaroihin ja hupun etureunaan, koristeeksi.


Taskut leikkasin vapaalla kädellä jälleen kerran, hyödyntäen vanhassa verhossa ollutta leveää käännettä taskunsuun käänteenä. Sijoitin taskut tällä kertaa vinoon, osittain takakappaleen puolelle.
Aamupäivä meni ompelusten sijasta huonekalukokouksessa. Ja olipa kokous kuulkaas! Vielä eilen illalla arvelin, etten saa sitä atk-kaappia kasatuksi millään ihan ite, kun ei ole minkäänlaisia ohjeita, apuna pelkkä huutiksen myyntikuva, mutta sainpas! Taustalevyt puuttuu vielä ja ovet, kun mukana ei tullutkaan riittävästi tykötarpeita. Mutta kunhan kaikki on paikallaan, laitan enemmän kuvia koko rohjosta. Olen niin iloinen että saimme tämän, vastuksista huolimatta! Perjantain parturireissulla kipaisen samalla Clasulle, josta saan tyyliin sopivat numiskat kaapille. Ollapa jo perjantai!


17 kommenttia:

 1. Huisin kivoja takkeja! Aikas samoissa sävyissä pyyhkii meidän esikoinen kesätakki yllään. (vihreääjakeltaista:) ) Muutenkin kaiken retro -ja värikylläisten ompelusten jälkeen yksinkertaisuus tuntuu mukavalta. Seiniin ja kalusteisiinkin on maalailtu pelkkää valkoista tällä viikolla. Aiemmin hakemani tuunausinto siis alkoi tuottaa tulosta, kiitos!

  VastaaPoista
 2. Upeat on takit muksuilla. Ei mitään ihan peruskauraa. Pidän kovasti.

  VastaaPoista
 3. Niin hienot takit, väritkin sointuu ihanasti yhteen! :) sopii tosiaan syksyn tulla :)

  VastaaPoista
 4. Aijai, kyllä lapsosten kelpaa ottaa syksy nyt vastaan! Ja hienolta näyttää tuo kaappikin. Minäkin laitoin aviomiehelle tilaukseen purkillisen pohjamaalia, olen täältä sinulta saanut nimittäin aimo annoksen innostusta tänne meillekin ja useampi rojekti oottelee maalaria nyt ;) ehkäpä saat niistä lukea lisää joku päivä blogistani!

  VastaaPoista
 5. ihania takkeja!! onko kaikki kaavat omia? näyttää huputkin niin istuvilta ja mukavilta. tästä ehkä saan inspiksen omieni talvitakkeihin, kaavat kun vielä jaksais väsätä.

  VastaaPoista
 6. Todella istuvia ja siistin näköisiä takkeja :) Muutin blogini nimen Nekkumaasta Pikku piltiksi ja näyttää että vanhat lukijani eivät näe päivityksiäni vaikka näkyvät sivuillani edelleen lukijoina?! Jokatapauksessa blogissani on nyt arvonta käynnissä uuden nimen johdosta joten tervetuloa! :) http://pikkupiltti.blogspot.com/
  -Jonna

  VastaaPoista
 7. Oi miten kiva! Ehkä ihanin takki noista sun tekemistäsi! Tykkään kans tuosta kukkakankaasta kovasti.

  VastaaPoista
 8. Oi miten söpöt takit on nyt kaikilla :)

  VastaaPoista
 9. ihania takkeja! teetkö tilauksesta?

  -Anna (kuljettiin yhdessä vuosi 00-01 :)

  VastaaPoista
 10. Takit 8) Tykkään!! Löysin pari viikkoa sitten aika ison palan tuota kukkakangasta keltaisena, on supersuloista senkin värisenä!!

  VastaaPoista
 11. Kiitokset jälleen vaivan nähneille!<3

  aajuska: joo tosi terapeuttista maalata valkoista huonekaluihin ja ilotella väreillä lastenvaatteissa. Ajattelinkin, kun katsoin tuota tämän postauksen ylintä kuvaa, että nämä takitko ompeli äiti, joka sisustaa valkoisella ja pellavalla?! ;D

  pm: lopputuloksia odotellessa! Jos vastaavasti saisi sieltä sitten energiaa jatkaa omia huonekaluhommia, yllättävän hyvin uuvuttaa tämä maha näissä hommissa.

  Hansu: juu kaavat on omia, ja kaikissa huppu ei tosiasiassa ole yhtä istuva, parhaiten se on onnistunut tuossa isoimmassa. Mutta kyllä ne käyttökelpoisia kaavoja on kaikki. ;)

  Jonna: päivitin tilanteen omaan blogilistaani ja kävin osallistumassa. Jospa onni potkaisi kerrankin! <3

  Anna: aijaa, hauska kun vanhoja tuttuja löytää tiensä tänne! ;) Olen tehnyt tilauksestakin takkeja yms, mutta tässä elämäntilanteessa en ole ottanut tilauksia vastaan, on niin paljon hommaa muutenkin ja niin vähän voimia.. ;)

  aNNa: onko sitä keltaisenakin!! Taas lisää etsittävää... huoh.. <3

  VastaaPoista
 12. Mä laitan joskus ku oon kotona blogiin kuvaa kankaasta ni näet.. :)

  VastaaPoista
 13. i-h-a-n-i-a takkeja, niin pirteitä ja retroja :)

  VastaaPoista
 14. Upeat takit kaikilla! Mutta vau mikä kuva tuo ensimmäinen kuva tytöstä kumisaappaissaan! Suoraan kuin jostain mallikansiosta.

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.