perjantai 26. elokuuta 2011

Muovilasten lämmikettä

Jotain pientä ja pikaista on ehditty tekemään jälleen. Jatkon kannalta ei kyllä näytä kovinkaan rohkaisevalle, kun viime yö meni kuumeisen lapsen kanssa valvoessa, ja päivystykseen soittaessani sain kuunnella ylimielistä vähättelyä siitä, miten turhaan soitin. Jos lapsi on saman flunssan aikana kuumeessa toista kertaa, kuume ei laske turhan alas lääkkeistä huolimatta, lapsi itkee pitkin yötä, ei nuku lainkaan ja on selkeästi tuskainen, eikö tosiaan ole syytä soittaa? Aina ei maallikko ymmärrä - toivottavasti heille ei ollut kovin paljon vaivaa turhasta puhelustani. Kahvitauolle meno viivästyi takuulla ainakin minuutilla.  *erittäin vihainen ja väsynyt hymiö joka ei hymyile yhtään*

Jokunen päivä taaksepäin kaivelimme lasten kanssa pienempiä trikootilkkuja kangaskoreista ja aloimme leikata nukkelapsille vaatteita. Esikoinen istui uskollisesti räätälin vieressä koko illan, kun hurruuttelin muovilapsille syksyksi lämmikettä. Kuopus puolestaan istui sylissä ja toimi ylimmäisenä langankatkojana. Välillä silloinkin, kun ei olisi ihan välttämättä tarvinnut.


Noiden ylläolevien vaatteiden lisäksi tuli muutama vaihtovaatekin, ja toive ulkohaalarista jäi vielä ilmaan roikkumaan. 


Mekoissa on tarranauhakiinnitys takana, jotta pukeminen onnistuu pikkuäideiltä ja -isiltä omin päin.


Kaavoja tulostelin netistä, sekä keskosille tarkoitettuja että "oikeita" nukenvaatteita. Vähän muokattuina toimivat oikein hyvin tuollaiselle vähän yli 30-senttiselle perusnukelle.

Isommassa koossa ommeltuihin (ja vähän huolellisemmin toteutettuihin) kuteisiin puolestaan lukeutuu mm. tämä pitkähihainen tunika, joka muistutti alkuun minusta ihan yöpaitaa.


Hihoihin tein tuollaiset kuminauharypytykset, muuten tämä tunika on ihan  peruskamaa jollain omalla 110-senttisellä kaavalla. Kangas on talvella Kangastukusta ostettua trikoota - tiedättehän, sellaista täydennystä, kun piti saada 60 euron tilaus kasaan jotta postikuluja ei veloitettaisi. 

Ei se tytön itsensä mielestä ainakaan yöpaita ollut, ja farkkuleggareiden kanssa menee kyllä päiväkäytössäkin vaikkei mikään äidin suursuosikki olekaan.Saksasta tilattua apinatrikoota silppusin parin paidan verran - musta omalle pojalle. 


Tätä paitaa varten piirsin Ottobren peruspaitakaavoista 98-senttisen kapean koon, ja totesin kaavan muuten hyväksi, mutta voi noita laatikkohartioita! Tarttee kaventaa ja reilusti.


Näiden lisäksi samalla vaivalla tuli ommeltua yksi paita, myöskin Saksan apinoita. Koko on 92, ja ostaja vielä hämärän peitossa.


Ja nyt kahvinkeittoon - jos saisi tämän päässään surisevan vauhkon ampiaisparven asettumaan edes hiljaiseen lentoon. Niiden pysähtymisestä ei liene toiveita ennen kuin saan nukutuksi edes lyhyet päiväunet.

16 kommenttia:

 1. Hienoja nukenvaatteita ja kiitos kaavavinkeistä! Varmaan minunkin täytyy sitten muutaman vuoden päästä näitä ommella :)

  VastaaPoista
 2. Ihania vaatteita! Varmaan jos tuo meidän rinsessa nämä näkin niin tulis äitille tilauksia heti useampia ;) Eihän vain korvatulehdus vaivaa pientä potilasta? Meillä oli kesällä kuopuksella kuumeilua pitemmän aikaa eikä laskenut lääkkeillä,käytettiin päivystyksessä ja korvatulehdus oli molemmissa korvissa. Toiset kuulemma oireilee pelkästään kuumeilemalla. Että eikun mars lääkärille, niin selviää tuokin asia! :)

  VastaaPoista
 3. Voi pässin päät siellä päivystyksen puhelinten päässä!! Vaikka ois turhaki soitto, kaikkein rasittavinta on jos siihen ei asiallisesti voi suhtautua! Äidin huoli on kuitenki aina varmasti oikeutettu ja tosi. Koittakaahan päästä kuntoon! Meilläki ollaan flunssassa, Tommi jäi jo tänään kotiin ku kurkunpääntulehus taitaa yskittää haukkuyskää.
  Nukenvaatteet aivan ihastuttavia, ai ai sentään miten ois meijänki tytöt onnessaan vastaavista! :) Barbin vaatteita oon yrittäny väsätä Jennin kans, se on käyny paikallisesta liikkeestä hakemassa kangastilkkuja ilmaseksi sitä hommaa varten. Ei se vaan oikeen meikäläiseltä onnistu. :) Onhan tuo tyttö ollu tyytyväinen niihinki repaleisiin mitä on aikaseksi saatu. :D

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä sinne!toivottavasti te pian parannutte!Onpa harmi että saitte niin tylyä palvelua päivystyksestä.

  ihania kerkesitte tekemään nukeille.

  VastaaPoista
 5. Ihania minivaatteita ja vähän isompiakin :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos nukenvaatteiden kaava-vinkeistä, niitä on kaivattu täällä taloudessa.

  Hurjasti saat aikaan ompeluksia sairastuksenkin aikana..! Ei voi muuta kuin ihmetellä ja ihailla!

  ja ps. ihana keinutuoli ja keinuheppa! :)

  VastaaPoista
 7. Suloisia nukenvaatteita.
  Kauniita ompeluita sivusi täynnä.

  VastaaPoista
 8. Voihan möhnö tuota ns. palvelua langan päässä! Toivotaan, ettei olisi mitään kummempia tauteja kuitenkaan.

  Ihania vaatteita olet tosiaan saanut ommeltua sairastuvalla. Minä jäljensin tänään hiki hatussa nukenvaatekaavoja, kun kirjasto karhusi lainakirjaa takaisin. Taisi olla "nuken omat vaatteet" tms, oikein hyviä peruskaavoja. Kiitokset myös kaavavinkeistä.

  VastaaPoista
 9. Oi miten suloiset nukenvaattet!!!

  VastaaPoista
 10. ai ku sulosia vaatteita, ihania nuo apinakankaat ja niistä tehdyt paidat :)

  VastaaPoista
 11. Kiitokset kommenteista ja myötäkiukusta! <3

  Isossa yhteispäivystyksessä törmää usein tylyyn kohteluun, onneksi tänään oltiin paikallisessa tk:ssa huomattavasti asiallisempia. Molemmissa korvissa oli tulehdus, joten ei ollut turha reissu.

  VastaaPoista
 12. Kyllä äiti tietää yleensä,milloin on aika soittaa päivystykseen.Ja mitä sitten,vaikka turhaankin soittais(mitä sinä et kyllä mielestäni todellakaan tehnyt)!Parempi ottaa asioista selvää ja varmistaa.Sitä vartenhan ne siellä on.

  Ihania nuo nukenvaatteet!Ehkä minäkin saan joskus aikaiseks.Vaikka sit pehmeisiin paketteihin joulun alla.:)

  VastaaPoista
 13. Voi että se kyllä kiukuttaakin ja saakin kiukuttaa, kun ei oteta tosissaan... :( hyvä että saitte apua kuitenkin! :) ihania ompeluksia jälleen!! :) mun pitäs muuten kans innostua noita nukenvaatteita tekemään kun on kertynyt niitä pieniä tilkkuja joista ei muuta saa. :)

  VastaaPoista
 14. Sanna: ihan parasta varmaan Jennistäki se yhessä tekeminen! =) Reipas tyttö ku ite hankki kankaatki. =D Nuo pikkuvaatteet on paljon hankalampia tehä ku oikeat 1:1 vaatteet, eikä mulla ainakaan taho aina riittää kärsivällisyys ommella niitä viimeisen päälle kuten muita vaatteita.

  VastaaPoista
 15. Todella ihania nukenvaatteita. Itselläkin olisi nukenvaateurakka edessä, sinulta sainkin hyviä vinkkejä!

  VastaaPoista
 16. Kivoja nukenvaatteita. Nyt ei nuketkaan enää hytise alasti.;)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.