tiistai 26. heinäkuuta 2011


Pulpettia, naulakkoa, atk-kaappia... kaikkea vuoronperään ja välillä samaan aikaankin. Iltamyöhällä, pitkin päivää, joka välissä. 

Atk-kaappiprojekti jäi pakkotauolle, kun haluamaani peittävää valkoista Osmocolorin vahaa ei löytynyt koko seutukunnasta mattana. Tilattava mattapurkki tulee joskus jos tulee, aikaisintaan parin viikon kuluttua. Onneksi muutto ei kolkuttele vielä ihan ovella (siitäkin harmista sentään jotain iloa), vielä on toivoa saada kaappi valmiiksi ennen siirtymää. Kaksi ekaa kerrosta vahasin kiiltävämmällä valkoisella, jota sai lähirautakaupasta, mutta kyllä sen kaapin on oltava matta. Niinpä viimeinen, kolmas kerros tulee kaappiin mattana, ja koko rohjo kelpaa sen jälkeen huomattavasti paremmin meidän miljööseen.

Huonekaluhommissa harmittavinta on se, ettei koskaan saa valmista päivässä, kuten ompelusten kanssa. Tämä pikkunaulakko sentään oli aika nopea välipala - kahtena iltana sitä taisin käsitellä.


Hioin pintaan vähän rosoa, revin naulat irti, pakkeloin kiinnitysruuvien jättämät reiät umpeen ja spreijasin koko höskän mattavalkoisella. Pakkeli on valkoista, ja viimeistään tässä näkee tuon naulakon alkuperäisen värin hyvin, kun on mihin verrata:


Kyllä siitä nyt tuli nätti, eikä kymmenen euron sijoitus harmita enää yhtään, vaikka alkujärkytystä vähän ilmassa ensin olikin! Kivasti siitä paistaa edelleen kaikki puun halkeamat ja muut, mutta silti pinta on puhtaan valkoinen, eikä ollenkaan enää tunkkaisen beige.


Rautakaupasta täytyy vielä hankkia tuohon taakse jonkinlaiset kiinnikkeet, jotka eivät näy etupuolelle... ja kova on kiusaus ripustaa tuo johonkin seinälle jo täällä vanhassa kodissa, mutta ehkä kuitenkin maltan mieleni... saapa nähdä, mistä se löytää paikkansa sitten uudessa kodossa.

Raksalla odotellaan jännityksellä lattian saapumista, ja sitä odotellessa on aloitettu kattolistojen laitto. Listaksi valikoitui Malerilta sellainen meidäntyylinen mukulalista:


Värinä tietysti ja tottakai valkoinen, mutta vielä se joudutaan vaihtamaan puhtaan valkoiseen, koska lista näyttää kattoa vasten ihan kellertävältä (kattopaneeli oli puhtaan valkoista). Yksi huone on ehditty listoittamaan, mutta ne listat joutuu vielä repimään irti. Kuvia sitten kun lopulliset, puhtaanvalkoiset listat saadaan kattoon.

2 kommenttia:

  1. Naulakosta tuli tosi nätti!! Oot kyllä mun idoli näitten aikaansaannostesi kanssa :)

    VastaaPoista
  2. Naulakkoa ihaillen, ja sun tarmokkuuttasi sitäkin enemmän!! =)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.