lauantai 30. heinäkuuta 2011

MUMMOMMEHUA


Viinimarjat alkavat olla aurinkoisilta pihapuoliskoilta kypsässä kunnossa, ja koska kesäkuumalla ei ompelutakaan, on sama alkaa hiljalleen jo mehustushommiin. Sitä hommaa tämän pihan marjamäärässä riittää kavereille asti, ja eilinen päivä vietettiinkin kahden naisen ja seitsemän lapsen voimin pihamaalla, puskissa käsiämme naarmuttaen. 


Eilen mehustin yöhön saakka, ja melkein kymmenen litraa punaista mahlaa on nyt tallessa pakastimessa. Tänään sitä tulee lisää.Myös puhtaana tuli poimittua pakastimeen vähän herukan makua, mutta ei sentään ihan näitä kaikkia.. mansikoitakin on tuossa 15kg mausteena..


Maijan porinan lomassa on aikaa herkutella. Kyllä kotimehu ja mamman marjapiirakka vaan ovat kelpo makuja! Vinkkinä muuten punaviinimarjamehua karsastaville - sujauttakaapa sokerin lisäksi kattilaan vähän vaniljasokeria! Aivan ihanasti taittaa punaviinimarjan kirpeyttä tuo ihana vaniljan pehmeys. Niitä puuttuvia mustia herukoita ei juuri kaipaakaan, kun tuon on testannut.


Tämä aamu vietettiin siipan kanssa kaapunnissa, laattaostoksilla. Meni nimittäin laattasuunnitelmat uusiksi, kun kodinhoitohuoneeseen ja vessaan emme voineetkaan lattiakaivojen vuoksi laittaa samaa Folk White -vinyyliä, joka tulee kuivempiin tiloihin. Ja koska vessan ja kodarin seinissä on sitä ajopuun väriä valkoisen sijaan, ei aikaisemmin valkattu harmaa laatta sopinutkaan enää suunnitelmiin. Tilalle löytyi mieleinen kermanvaalea rustiikkinen laatta, ja sen kaveriksi pehmeän valkoinen iso seinälaatta, ruskealla tehosteraidalla (suihkun taakse tietysti). Kumpa pääsisimme jo laatoittamaan, näkisi sen kokonaisuuden oikeasti! 

Lattialärpäkkeiden piti saapua kuluneen viikon tiistaina, mutta mitään ei ole kuulunut. Jännittää jo, venyykö toimitus pitkäksikin, ja hidastaako se rakennustöitä vai riittääkö odotteluajaksi hommia. Voi sitä mummokiukkua, jos lattian tulo viivästyy enemmänkin!!!

Niin ja kävinhän minä Eurokankaassakin, löytämässä kaikille kolmelle mukelolle syystakkikankaat. Miksen voi heti alkaa ompelemaan niitä, onks ne pakko pestä häh!! Kutittaa sormia ihan siihen malliin, että takinteosta tulee hauskaa.

5 kommenttia:

 1. samaa touhua täälläki, huomattavasti pienemmässä skaalassa :D olis ihanaa jos meillekki mahtuis noin paljon.

  nyt alko tekee mieli kakkua :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! Niitä marjoja kun riittää meilläkin poimia asti. Eka ämpäri poimittu:)

  VastaaPoista
 3. onpas siellä oltu reippaana.. meillä ei oo muita marjoja pakkasessa ku mansikkaa, ei paljo tän mahan kans enää kyykitä mustikassa tms. Ja ihanan raikas tuo uudemman postauksen takki,kivasti piristää nuo taskut :)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.