perjantai 15. heinäkuuta 2011

Mööpeliurakointia ja vähän ompelua


Pitkästä aikaa pääsin ompelukonettamaan!


Päällikankaat noihin oli tilaajan omia, vuorit sun muut hommasin itse. Kettutakin koko 110cm, kukkatakki 134cm. Jos 134-kokosia takkeja vielä ompelen, saatanpa hiukkasen kaventaa kaavan etu- ja takakappaleita.. muuten vaikutti ihan toimivalta piirrokselta. 

Kamerankin muuten saisi hakea huollosta, saa nähdä mitä taikakeinoja ne on nyt siihen käyttäneet. Ihana olisi saada taas parempilaatuisia kuvia katsottavaksenne!

Eilen työllistivät nuo takit, tänään mööpelit. Nettipalstan kautta löytynyt sängynaluslaatikko sai päälleen Empireä, ja huutiksesta bongattu atk-kaappi kokeilee pukeutua Osmon peittävään valkoiseen vahaan.


Tuota halpis-varakameraa uskaltaa antaa lastenkin kokeilla, ja voi sitä onnea, kun pääsee kuvailemaan! Tämän kuvakaksikon teemana on ilmeisesti laatikon maalaus:




Osmoa sivelin atk-kaapin levyihin pihamaalla, kun pesuhuone oli jo täynnä maalattuja juttuja - pulpetin osia ja se sängynaluslaatikko. On se hyvä, että pihasta löytyy mattoteline!


Vai mikä levykuivain se nyt olikaan.. ;)

Kuivaimen vieressä kasvaa rehottaa se viheliäinen rikkaruoho, josta niin kovin tykkään. Se innostui kasvamaan nyt niin, että sain tehdä sille lisätuen heinäseipäistä, kun pajunvarret loppuivat auttamattomasti kesken. Vähän aikaa taas mennään - pitääkö seuraavaksi sitoa kiipeilylankoja sähköjohtoihin?! ;)


19 kommenttia:

  1. Oletpas ollut ahkerana :) Ihania takkeja taas ja tuo rikkaruoho aidanseipäillä on hieno!

    VastaaPoista
  2. Ihailtavaa ahkeruutta! Ihan hengästyttää. Atk kaapista tulee varmaan tosi hieno noin.

    VastaaPoista
  3. Hei vau tuota rikkaruohoa!!??! <3 Se totta tosiaan KASVAA, ja kukkiikin jo kauniisti!!

    Atk-kaappi on ihanan mallinen, en jotenki tajunnu että siinä on tollaset "kokopitkät ovet"!! Aika älyttömän hieno...

    -Maikku

    VastaaPoista
  4. Hauskoja nuo aidanseipäät pajun jatkeena! Eipä näy pajusta enää vilaustakaan..

    VastaaPoista
  5. Oottelen kuvaa kukkivista sähköjohdoista.

    VastaaPoista
  6. Komea karhunköynnäs. Tykkään kanssa. Aikoinaan minuakin ihmeteltiin, kun anopilta raahasin tätä "rikkaruohoa" ja istutin köynnöskehikkoon kasvamaan. Tosin omani oli se yleisempi, valkoinen.
    -Päivi-

    VastaaPoista
  7. uskomatonta miten reipas oot :) Ihania takkeja ja voin vain kuvitella miten hieno atk-kaappi teille tuleekaan!! ja mahtavat rikkaruohot sulla :D

    VastaaPoista
  8. Miten toi kaappi on teille tullut? Mä oon ihan varma että sen oikea osoite oli meillä. ;)

    VastaaPoista
  9. Kivan näköiset takit! :) ja noista maalattavista/vahattavista tulee varmasti hienot :) meilläkin kukkii tuo "rikkaruoho" ihan lahjakkaasti, minäkin tykkään siitä muuten, mutten semmoisessa kukkapenkissä missä pitäis kasvaa kaikkea muuta kuin tuota :) oon repinyt sitä sieltä irti ja laittanut kasvamaan vanhaan emalivatiin :)

    VastaaPoista
  10. nasba: nyt kun "yllytit", niin kerronpa.. Ei nimittäin ihan helpoimman kautta tullut.. löysin sen huutiksesta melkein vuoden atk-kaappietsinnän jälkeen, ja tuon sijaintipaikkana luki Oulu. Kyselin, toimittaisiko myyjä tätä matkahuollossa, eikä luvannut toimittaa. No, se oli myynnissä pariinkin kertaan, eikä mennyt kaupaksi. Kun meidän lomareissu kuun vaihteessa lähestyi ja kaappi oli edelleen kaupan, kyselin, kävisikö nouto sovittuna päivänä, ja mihin hintaan myyjä purkaisi kaapin valmiiksi, jotta mahtuisi kyytiin.. Hinta nousi 20e huutiksen myyntihinnasta. Ihan sama, halusin sen joten lupasin maksaa mitä pyydetään. Sovittuna päivänä/aikana mies meni sitten kaappia Oulusta, annetusta osoitteesta hakemaan, mutta koko myyjää ei näkynyt edes kotosalla. Tuli lopulta kotiin kun aikansa odottelivat siskonmiehen kanssa, mutta kaappi olikin Haukiputaalla, ja purkamattomana. Turha reissu siis tuli tehtyä. Sen verran ilmeisesti oli miehenpuolia harmittanut se tilanne, että olivat saaneet vakuutettua sen myyjän siitä, että kannattaa lähettää se kaappi nyt mukisematta matkahuollossa, kun kerran itse teki oharit. Matkahuollon rahtina tuo kaappi lopulta tulikin, mutta hintaa sille tuli ainakin parikymppiä enemmän kuin oli puhe tulla. Harmittaa kyllä, mutta pääasia että tuo nyt saatiin kuitenkin! Toivottavasti vastaavanlaisia myyjiä ei satu tielleni kovin montaa - osaan olla aika kiukkuinen akka jos on tarvis! ;)

    Niin että älä edes puhu että tuon olis teille pitänyt kotiutua.. ;D

    VastaaPoista
  11. ps. tässä on samanlainen kuin tuo meidän, ja halvemmalla vielä! Hrmph! ;) (ei tuo siltikään meitä olisi hyödyttänyt kun on niin kaukana)

    http://www.huuto.net/kohteet/atk-kaappi/184255393

    VastaaPoista
  12. Mua niin nauratti tuo mattotelineen kuva! Loistava keksintö! Kivoja takkeja olet taas ommellut!

    VastaaPoista
  13. Takit on kyllä ihania. Ja kiva kuulla tuon atk-kaapin tarinakin. Aika kökköä toimintaa sanoa että kaappi on Oulussa jos se onki Haukiputaalla!?!! No pääasia et nyt kuitenki teillää (vaikka vois olla meilläki;)). Ja päivän parhaimmat naurut aiheutti tuo mattotelinekuva. Hetken piti ihmetellä ääneen et miten kaikki palat pysyy nuissa asennoissaan. Miekippä vien huomenna omat maaluuni taloyhtiön telineelle! ;) Jos joku kysyy et mitä hittoa, sanon että nykytaidetta ja lampsin kotiini ootteleen et kuivuu! :D

    VastaaPoista
  14. Ihania takkeja ja enpä olisi älynnyt, että tuo könnös on rikkaruoho...

    VastaaPoista
  15. Hei! Rohkaistuinpa jättämään kommenttia hienoon blogiisi jota olen käynyt muutaman kerran kurkkimassa "salaa"..
    Pidän tyylistäsi, tuunauksistasi ja ompeluistasi.

    Itse tunnen tuon "rikkakasvin" nimellä elämänlanka ja se on mielestäni myöskin kaunis!

    VastaaPoista
  16. Kukkivat sähkölangat olis kyllä näky XD Mutta joskos silti turvallisuus syistä pitäytyisit nuissa seipäissä, ne on niin kovin kauniitki =O*

    Ahkeria käsiä ei voi ku ihailla <3

    Aiempaan postaukseen viitaten, mistä ootte mahtanu ostaa tuota Gerflorin lattiaa? Met nääs rakennamme, ja meillekki tottatosiaan tulee vinyyliä, aika monen sorttistaki =) Vinyyli, muovi, miksikä sitä ny kukin kutsuuki =) Kovasti ovat kehittyneet niistä karmeista ajoista, ovat helppohoitosia, kestäviä ja edullisia ja löytyy vaikka mitä toinentoistaan hienompaa kuosia =)
    Tuolta Gerflorilta kun löyty het muutama varsin varteenotettava vaihtoehto, mutta jälleenmyyjiä en löytäny mistään...

    Muksaa ja lämmintä viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  17. Tuunausintoa hakemassa täältä. Jospa se tarttuisi, saisin viimeinkin hiomapaperit ja maalipensselit liikkeelle. Ihastelin takkeja myös.

    Niin, ja kyllä -nähtiin me lomareissulla. Minäkin luulin tunnistaneeni:)

    VastaaPoista
  18. Hei. Hienoja takkeja olet tehnyt. Toi kettutakin kangas on tuttua Ikeasta. Toi kukkakangas, mistä olet sitä löytänyt? Millä kaavalla olet tuon 134 cm takin tehnyt?

    VastaaPoista
  19. Tiituska: kiva kun rohkenit jätää kommenttia, onaina hauska tietää ketä täällä käy! Tervetuloa jatkossakin! =)

    Tingeling-Maija: täältä löytyi Gerflorin valikoimat ihan paikallisesta K-rautakaupasta, mutta tuolla merkillä ei tosiaan ole netissä oikein selkeää jälleenmyyjälistaa - tai sitten ei ole löydetty. ;) Ne asiakasneuvojat tai mitä ne nyt oli, joiden yhteystiedot löytyy Gerflorin sivuilta, osaavat varmaan neuvoa ostopaikkojakin? Ainakin osasivat vastata meidän kysymyksiimme noihin vinyylimattoihin liittyen.

    aajuska: lopputulosta odotellessa!! =) Niin ja olisit tullut nykäisemään hihasta kun näit! ;) Minä näin miehesi niin kaukana ja selin meihin, etten viitsinyt lähteä perään juoksemaan.. ;D

    Päivi: kiitos. =) Takkien kaavat on itse piirrettyjä, eli ei löydy lehdistä. Kukkakangas oli asiakkaalta kuten kettukangaskin, joka tosiaan on Ikean Annamoaa, mutta käsittääkseni tuo kukkainen oli alkujaan Finlaysonin pöytäliinaa. =)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.