lauantai 9. heinäkuuta 2011

Maalari maalasi taloa - valkoista ja valkoista...

Kaksi viime päivää on huhkittu raksalla hiki päässä, ja tulostakin on syntynyt. Kahta huonetta ja yhtä seinää vaille kaikki maalattavat pinnat on valmiita! Pari tapetoitavaa/paneloitavaa seinääkin on vielä laittamatta, mutta ne jätän siipan huoleksi. Kyseinen siippa vietti eilispäivän sähkökeskuksen edessä seisten ja piuhoja liittäen - uskomaton määrä tulee johtoja nykytaloon!

Lastenhuoneen seinään ilmaantunut raitatapetti ei ole omaa ansiotani muuten kuin hankinnan osalta, asennustyö oli miehen heiniä. Tämä on siis Boråstapeterin ruskeasävyistä Boheme-raitaa.Poheemitapetin alapuoli odottaa alleen puolipaneelia, joka tulee olemaan valkoista (tietysti) helmipaneelia. Tässä kuvassa ei kyllä näy raidat eikä värit... tapettikin näyttää melkein vaaleanpunaiselta, hui!


Olohuoneen sohvaseinälle tulee Decor Maisonin tekstitapetti, ja muille olkkarin seinille etsin sopivan sävyisen valkoisen maalin. Se sopiva oli Tikkurilan värikarttojen Kinos-sävy, joka on vähän harmaaseen taittava valkoinen. Tuota L503:a sotkettiin 9-litraiseen Joker-pönttöön, josta löytyi sopivan mattapintainen maali. Samaa sekoitusta on nyt myös makuuhuoneen lasikuitutapetissa, kun sitä sopivasti jäi.


Kodinhoitohuoneeseen on tulossa valkoiset kalusteet tasoja myöten, joten seiniin lisättiin vähän väriä (vaikka minusta se kokovalkoinenkin olis kyllä ihana). Pitkään olen jo katsellut rautakaupoissa Tikkurilan Ajopuu-väriliuskoja huokaillen, ja sitäpä pääsin nyt telaamaan seinille. Maaliksi valitsin Lujan, joka kestää vettä paremmin kuin perus-remonttimaalit.
Siellä sitä nyt on... kuvassa vähän punaisempaa kuin yllä olevassa värilastussa, mutta annettakoon anteeksi Nokialleni tämä suttuisuus. Canon on edelleen kameroiden sairaalassa.


Vessan lasikuitutapettikin sudittiin samalla Ajopuulla, saa nähdä kaduttaako joskus... tuskin, kun sielläkin kaikki muu tulee olemaan aikalailla valkoista. Miehen mieliksi vältetään sitä totaalista kokovalkoista... niin, paitsi meidän kammarista tulee sellainen värien totaalikieltäytyjä.

Keittiöön, eteiseen, työhuoneeseen ja kuistille ostin ihan yksinkertaisesti sävyttämätöntä valkoista, ja maaliksi valikoitui litrahinnaltaan Tikkurilan sotkuja edullisempi Teknoksen Tela20 puolihimmeä remonttimaali. Hyvä valinta oli - ihanan puhdas valkoinen, ja helppo levittää. Kartanonomistajan raitapaitakin pääsi mukaan keittiökuvaan...


Keittiön yhdelle seinälle (ja vähän toisellekin) tulee Sandbergin Rut-tapettia harmaana, tosin ei koko seinälle, vaan välitilapaneelin yläpuolelle sinne missä ei ole yläkaappeja:
 

Välitiloihin läpsitään valkoista paneelia - antiikkia tai helmiä. Yhden Sandbergiä reippaasti halvemman vaihtoehdon keittiötapettiin huomasin K-raudassa käydessäni - tällainen vinoruutuinen, aika saman sävyinen vanhahtavan tyylinen tapetti. Rut on kyllä nätimpi, eli lopullinen valinta riippuu siitä, hierotaanko lompakolla päätä vai ei. ;) Kumman sinä valitsisit?


Täten on todistettu, etten ihan laiskasti aloittanut tätä reipastelua. Tänään voisin yrittää keskittyä huonekaluihin, mikäli se nyt lapsilta ja helteeltä yhtään onnistuu. Tämä puolikiloinen kuopuskin tekee olon jo aika tukalaksi, kun lämpötila nousee yli kolmenkymmenen. Vähempikin riittäisi tällä mahalla.

8 kommenttia:

 1. voi että, innolla odotan millainen koti teille tulee :) kiva ku päästiin vähän kurkkaamaan teiän raksalle!! Meilläki olis tarkoitus aloittaa raksailut pikkuhiljaa, kaivinkone on jo tontilla möyrinyt maita! Siinä onki hommaa,mut ihana unelmoida omasta kodista:)

  VastaaPoista
 2. Ja tuo Rut-tapetti on ihana,laittakaa ihmeessä sitä jos lompakko ei määrää ;)

  VastaaPoista
 3. Kivalta näyttää :)
  Mielenkiinnolla seuraan minkälainen sit on kokonaisuus. Valkoiset kodit on ihania, joskin meille taas ei tule yhtään valkoista seinää :D (mut ei kuitenkaan mitään värikirjoakaan), ei meille sopisi, mut muiden onm kiva ihastella.
  Meillä toivonmukaan ens viikolla päästään heilutteleen maalisutia.
  tällä viikolla ollaan revitty tapetteja, sellaset 3-4 kerrosta per huone ollut tapettia, huh huh.

  VastaaPoista
 4. Hienosti edistyy teillä työt!
  Mä tykkään enemmän tuosta vinoruutuisesta tapetista. Rut on jotenkin vähän "kirjava". Tykkään kyllä tosi paljon Sandbergin pikkuruuduista, meillä oli niitä vanhan kodin lastenhuoneissa.

  VastaaPoista
 5. Minä valitsisin vinoruutuisen. Tätä projektia onkin kiva seurata, etenkin kun pääsette saunaan asti:) Meillä olis sauna ja kylpyhuone, pukuhuone remontti edessä...
  Sen uskon, että valittavaa riittää teillä, että nukkumaan käydessä vilisee päässä vaan värien ja tapettien ja maalien niet ja numerot, jaksamista!

  VastaaPoista
 6. Teille tulee niin upea koti!

  Täälläkin on ajopuuta pitkin seiniä. Aluksi kauhistuin sen vaaleanpunaisuudesta, mutta valkoisen kanssa väri on ihana.

  VastaaPoista
 7. Näyttää niiiiin hyvältä!
  Ja jos multa kysytään niin tapetteja valkatessa ei mietitä hintaa vaan annetaan mennä vaan. ;) Säästetään sitten jossain muussa!

  VastaaPoista
 8. Anskuli: onnea ja voimia kovasti rakennusaikaan, mukava kuulla että pääsette tekin kodinpystytykseen!!

  Sani: kieltämättä ei lainkaan harmita että jää tuo tapettienrepimisvaihe pois kun tekee uutta! Yhdestä asunnosta repineenä muistan miten kovaa hommaa se voi olla.

  Taina: meillähän olikin jo saunasta täällä juttua aikaisemmin, kun paneeleja värjäiltiin, ja asennettiin valot/paneelit saunaan. Laattapuoli on vielä auki, muuten kaikki saunajutut on valittuna ja valmista. =) Minusta on muuten kivaa kun niitä tapetteja ja maalien värikoodeja vilisee silmissä nukkumaan mennessä! ;D

  Deminah: mun pitikin heti mennä kurkkimaan missä kuvissa teillä näkyis ajopuuta! =) Luulen löytäneeni ja näytti kyllä hyvältä, innosta tutisten odotan millainen meidän kodarista/vessasta tulee. ;)

  nasba: hyvä asenne kyllä, ja meille kun tuota sandbäri-ruutua tuli vielä niin vähän, niin sehän se valittiin lopulta.. ;)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.