lauantai 18. kesäkuuta 2011

Itsensä kopioimista

Omalle pojalle piti ommella se mitä eilen aioin.


Kankaat taas Jofotexia, T-paidan kaava Ottobresta, sama kuin edellisessäkin postauksessa, housujen kaava on joku vanha velourhousujen itse piirretty kaava, josta on käännetty 15cm lahkeita lyhyemmiksi. Setin koko varmasti enemmän 104 kuin 98, uskoisin tämän mahtuvan hyvin vielä vuoden päästä kesälläkin.


Olisin halunnut paidankin pääväriksi limenvihreän, mutta kun se loppui kesken! Oli tehtävä ruskeasta pääväri ja täydennettävä sitä limellä hupun vuorilla ja hihoilla. Nuo toisenväriset hihat on kyllä minun makuuni melkeinpä liian sporttiset... sen sijaan toisenvärisen huppuvuorin olisin halunnut jo eiliseen paitaan, mutten omistanut oikeanlaista vihreää trikoota siihen tarkoitukseen.

Housujen lahkeeseen applikoin tähden tuolla käänteisväriraitasysteemillä, joten tulipa viimein sitäkin testattua. Taisinkin olla siinä asiassa viimeinen alan blogisti?! ;) Ei kyllä kamalasti erotu tuo tähti valmiissa housuissa, paremmin nuo on edukseen paidoissa.


Saumoissa sen sijaan raidat on kohdistettu hyvinkin tarkasti pareittain...


Ja taas ulos itikkaparveen kuvattavaksi! Jokunen elukka piti pojan poskilta retusoida kuvankäsittelyohjelmassa..... no ollaan onnellisia, ettei kotipihassa ole näkynyt punkkeja tai käärmeitä!



Ei ole muuten huomattu olevan mitään mainittavaa apua niistä hyttysrannekkeista. Ehkä ne yhden itikan saa väistymään, jos sitä ehtii osoitella kohti sillä rannekkeella, mutta tuolla mustassa ininäpilvessä sillä ei ole kovin huomattavaa käytännön merkitystä. Olisi vain sijoittanut senkin viistoistaeurosen Offiin, niin olisi auttanut paljon tehokkaammin (ja pahanhajuisemmin).

Alkuviikosta uskaltauduin muksujen kanssa kirppikselle, ja löysin sieltä vitosella killuttimen kattoon:


En tiedä onko tuolle turhakkeelle paikkaa uudessa talossa tai raaskiiko kattoon tehdä reikää tuota varten, mutta nautitaan siitä nyt ainakin täällä! Ressukka murattini pääsi sinne turvaan pieniltä käsiltä, kun ei kynttilänpolttofiiliksiäkään näin kesällä juuri ole. Ei, ei tuo sentään se viikko sitten ostamani ole, vaan tämä yksilö on sinnitellyt minulla hengissä yli vuoden. Eipä ole isommin kasvanut sinä aikana, vaikka on tullut jo uniinkin (tässä joku yö taaksepäin vein tuon Saksaan johonkin kasvienhoitolaitokseen kesäksi "toipumaan" ja maksoin hirveät summat sen hoidosta, vaikka se ei ollut muuttunut kesän aikana yhtikäs miksikään siellä)... =D

Ilahduttaapa keittiössä nyt eräs toinenkin silmän ilo tätä mummelia... nimittäin nahkaradio! Ensiksi bongasin tuollaisen Clas Ohlsonilla taannoisella Vaasan reissulla, mutten saanut sitä sieltä ostetuksi, kun oli näytekappale eivätkä myy asiakkaille muita kuin täysin uusia.


Laitoin sitten kotiuduttuani siipan asialle paikalliseen Klasukauppaan, ja sieltäpä onnistui mies nappaamaan sen viimeisen hyllyllä nököttäneen yksilön, aivan toisen ostajan nenän edestä! Pahoitteluni vain sille epäonniselle herrasmiehelle, joka jäi ilman nahkaradiota. Minä tarvitsin sitä ihan varmasti enemmän! ;)



Ennen kuin tuota voi kokkaillessaan kuunnella (ei toivoakaan että olohuoneen radion ääni kantaisi keittiöön saakka lasten ollessa hereillä), tuohon täytyy tunkea 6kpl C-pattereita sisuksiin, koska en raaski pilata näkymää käyttämällä virtajohtoa. Eikä tuossa rintamamiestalokeittiössä olekaan kuin pari töpselinpaikkaa, joten ei sille vapaata reikää missään olisikaan.
Ja arvatkaas mitä.. ehkä en sittenkään osallistu Suomen surkein puutarhuri -kisaan! Olen nimittäin saanut rikkaruohon kasvamaan!!


Voi miten minä tästä näystä nautinkaan. Se kasvaa! Se tekee uusia versoja koko ajan! Se valtaa kohta koko pihan. Jiihaa!!

Saunasutimiset on minun osaltani raksalla ohitse - tänä aamuna kävin viimeiset paneelit kastamassa, ja nyt ovatkin jo seinällä. Tässä epätoivoisia kuvausyrityksiä aamulta. Lattiasta kattoa kohti:


Ja kiukaan suuntaan - siinähän aivan selvästi nököttää jo Harvian Kivi... mitä nyt vähän kiviverhoilua puuttuu takaa:


Valaistukseen asennetaan myöhemmin himmennysmahdollisuus, jos siltä alkaa tuntumaan. Tosi hankala arvioida valaistuksen määrää ja lopputulosta niin kauan kun lattiaa ei ole laatoitettu, kylppärissä ei ole valoja, oviaukoissa ei ole ovia... niitä odotellessa.

7 kommenttia:

  1. Se lasten offi ei haise pahalle :) Meillä tosin on sitä uutta hajutonta hyttyskarkotetta, en muista nimeltä... Mutta viimekesänä se oli paljon halvempaa mitä nyt!

    VastaaPoista
  2. ihana killutin :) jos uudessa talossa ei ole tilaa, niin ripusta se johonkin puuhun :) kesällä ihania riippukasveja, talvella sammalta ja lintujen ruokaa.

    tekee mieli kokeilla tuota t-paitahupparia :) niin ihana!

    VastaaPoista
  3. On ihana setti!
    Tulee ihan mieli testata tollasta paitaa :D

    Ihana roikkuja ja toi radio!!
    JA sauna näyttää oikeinkin kutsuvalta :)

    Meillä on apteekista ostettua hyttysmyrkkyä, soveltuu ihan pienillekki ja haju ei niin pistävä kuin offeissa.

    VastaaPoista
  4. Oi miten söpö setti! Kyllä kelpaa paistatella päivää :)
    psst. Et ole viimeinen alan blogisti tuossa käänteisraidoituksessa, en ole minäkään vielä kokeillut ;)

    VastaaPoista
  5. Woow, saunasta tulee hieno!!

    -Maikku

    VastaaPoista
  6. Oot taas löytäny aarteita! Sulla aarteen metsästystä riittää tai sanoisinko noita onnekkaita löytymisiä.=) Sulla on niin ihanasti kasvussa tuo karhunköynnös, mulla puolta pienemmät lehdet omassa padassa.

    Ja tuo sauna ja sen valot, näyttää tosi hienolta! meillä ei oo vieläkään saunassa valoja..ku oli tarkotus joku erilainen systeemi tehdä kattoon, mutta mutta mitenkäs se aika on mennykään. Nyt rakentaja kyllä suunnittelee ja rakentelee mieluummin terassia.=)

    VastaaPoista
  7. Hei, hyvä että kankaat pääsi perille! Vaikka se inha postisetä sanokin torstaina, että "joo, kyllä nää tällä hinnalla huomiseksi ehtii!" Julma pappara. :D

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.