perjantai 17. kesäkuuta 2011

Raitaa ja paitaa

Kesävaatearvonnan voittanut Anselmi toivoi hupullista T-paitaa punatukkaiselle, tähdistä ja eläimistä pitävälle pojalle koossa 98/104. Tämän toiveen pohjalta aloin suunnitella toteutusta. Väriksi valitsin vihreän, koska olen usein ajatellut sen käyvän erityisen hyvin punatukkaiselle.

T-paidan kaavaan otin pohjaksi Ottobren numerossa 1/11 olleen hupparipaidan kaavat, joista jäljensin koon 98. Se näytti minusta kokoonsa nähden isolta sekä turhan lyhyeltä ja leveältä, joten kavensin ja pidensin sitä hiukan. Etuhelmaan applikoin raitaliskon. Aluksi olin ajatellut tähtiapplikaatiota, mutta applikointiin tarvittavaa liimaharsoa laatikoista kaivaessani löysinkin valmiiksi liimaharsolle piirretyn liskon, ja päätin hyötykäyttää sen tähän.


Ihan kivasti ja siististi oli tällä kertaa ohjeistettu Ottobressä tuo hupparipaidan ompelu, kun sitä ohjettakin silmäilin, mutta pääntien joustavuudessa voisi tietysti olla parantamisen varaa. Tässä kun huppu kiinnitettiin pääntielle suoralla ompeleella, kangasta samalla venyttäen. Toisaalta sillä konstilla saa nätimmän ja viimeistellymmän lopputuloksen kuin suoraan saumurilla ommeltuna.

Paidan pariksi piti tietysti tehdä polvihousut, joista on ainakin meillä muodostunut tämän kesän ykköspukine - sekä äidin että lasten suosikki. Vyötäröllä kolmesenttistä kuminauhaa, lahkeissa taitettavan mittaiset resorit. Takana olevan merkkilapun ansiosta housut saattavat sujahtaa jalkaan oikein päin lapsenkin pukemana.
 

Otin omin lupineni oikeuden sovittaa settiä oman pojan päälle - hän kun on ilmeisesti aika saman kokoinen kuin setin tuleva omistaja. Ja arvatkaas mitä.. no tietysti tuli sellainen olo, että huomenna on tehtävä omalle pojalle vastaava kesäasu!Settiä suunnitellessa minusta tuntui, että huppu voisi olla hankala pikkutenavalla, ja joskus omat lapset on kiukutelleetkin hupun vuoksi, kun se painaa haalareiden/takin alla, mutta tuollaisesta napakasta trikoosta tehtynä se tuntui asettuvan aika kivasti niskaan ja pysyvän siellä kummemmin häiritsemättä. Niin että meille myös! Tuon mallinen hupparipaita on siitäkin kiva, että alle voi viileämmällä ilmalla sujauttaa pitkähihaisen trikoopaidan. Tällaista voi siis käyttää ympäri vuoden!

Minulla on kuulkaas kesäflunssasta huolimatta sellainen olo, että haluaisin vain ommella, ommella, ommella... eri asia jaksaisiko lopulta mitään vaikka yrittäisikin. Mutta voiko tällaisesta kasasta olla inspiroitumatta?


Kaikki kuvan kankaat Jofotexin uusimmasta tilauksesta, paitsi keltainen pilvikangas Kestovaippakaupasta (ja minunhan piti pyrkiä tyhjentämään kangaskoreja eikä täyttämään niitä!)

Ps. Arpavoittosetin kankaat olivat myös molemmat Jofotexin ihanuuksia: vihreä-lime raitavelour ja lime luomupuuvillatrikoo.

15 kommenttia:

 1. Voi jee, menit sitten ompelemaan mun lempivärisiä vaatteita :D.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana setti, niin kivan värinenkin! :) ja ei todellakaan voi olla inspiroitumatta noin hienoista kankaista... :D

  VastaaPoista
 3. Tyytyväisenä ihailen lopputulosta :) Kuten jo totesinkin, ei itseltäni tuollainen hupullinen versio suju vielä, joten mukavaa, kun jaksoit sellaisen meille värkätä! Kiitos! Lisko miellyttää varmasti sekä poikaa (että äitiä) ja värit on oikein kivat! Paita tosiaan menee ympäri vuoden pitkähihaisen kanssa ja huppu suojaa herkästi palavaa punapäätä kesäiseltä auringolta.

  VastaaPoista
 4. Voi ku nätti setti! :)

  JA ihania kankaita! Tääl kans ompelivimma menos, vois vain istua ja ommella, harmi kun ei käytännössä onnistu... ja minä len pysynyt lujana, uusia kankaita en ole ostanut vaan kangaspinoja pienentänyt, sit voiki hyväl omaltunnol tilata taas lisää :D

  VastaaPoista
 5. aivan ihana setti ja raikas väri! Kelpais kyllä meiänki kesämiehille samanmoiset :D

  VastaaPoista
 6. Ihanan raikas setti! Minä ompelin tuosta samasta paita kaavasta paidan. Ja se oli kyllä aika lyhyt mutta muuten kiva. Pitää ensi kerralla muistaa pidentää.

  VastaaPoista
 7. Vähänkös mua alkaa nyt kaihertaa tuo lime luomupuuvillatrikoo kun se oli jofolta loppu sillon kun yritin sitä tilata. :P Tuli meinaan tosi kivan ja reippaan näköinen kombo tuosta! Koskas olet seuraavan kerran tilaamassa?! :p

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommenteista! <3

  Anselmi: kiva kun kelpaa! Maanantaina lähtee setti matkaamaan teille päin.

  Sani: onneks minä en oo tehny minkäänlaista periaatepäätöstä kankaista kieltäytymisen suhteen! ;) Ja oikeastaan kaikki varastoissa olevat kankaat onkin jämiä, mikään kangas ei ole mennyt koskemattomana kaappiin ja se on tavoitteena jatkossakin. =)

  Anskuli: toisaalta harmi että tulee tilattua aina metrin verran kutakin kangasta, noita vastaavia settejä varmaan sais ommella useampiakin jos kankaita olis. =)

  Kiika: minä taisin laittaa kolmisen senttiä lisää helmaan... =)

  Sarita: Tuo on tosiaan ihanaa, tilaan sitä itsekin joskus lisää! =) Paha sanoa äkkiseltään milloin seuraava tilaus, kenties loppukesästä, riippuen vähän kaikesta, kuten muutosta.. että mihin kohtaan vuotta se osuu. Suomessa on muuten postin systeemit muuttuneet ulkomaanpakettien suhteen huonoon suuntaan: economypaketteja ei enää lähetetä, ainoastaan priorityjä. ;( Kotimaan paketeilla laski vähän hinnat kun muuttuivat verottomiksi kymmeneen kiloon saakka, mutta en tiedä onko ulkomaan pakettien hinnat laskeneet.

  VastaaPoista
 9. Mä lähinnä laskeskelin kotimaanpaketin mahdollisuutta, koska ollaan elokuu Suomessa ;)

  VastaaPoista
 10. Sarita: no tosiaan! =) Enköhän minä siihen mennessä ehdi taas tilaamaan, tosin en uskalla luvata mitään kun ei tiedä noista raksa-aikatauluista. Mutta ilmoitan sulle jos tilaan!

  VastaaPoista
 11. Ihana setti =) Toi lisko piristää tuota paitaa entisestään ja nyt kyllä itsekin alan ihastumaan noihin polvipitusiin housuihin kun niitä muiden blogeissa olen ihastellut =)

  VastaaPoista
 12. Ihana setti. Pitäis nyt vaan saada jostakin ihania kankaita, eurokankaassa kun ei ole "yhtään mitään"

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.