torstai 28. huhtikuuta 2011

Keittiö kasassa

Puustelli muisti onnetonta, kameratonta tosimummoa uudistetuilla keittiö- ja muilla kuvilla. Tässäpä teillekin kalustepläjäys! Skannatut kuvat on tosi huonolaatuisia ja suttuisia, mutta jääpä jotain tekemistä lukijan mielikuvituksellekin.

Keittiöstä täytyy tietysti aloittaa:Tuonne kulmakaapin kätköihin tulee perinteisen karusellin sijaan Le Mans -järjestelmä, joka käyttää hyväkseen kulmaan jäävää hukkatilaa. Nuo hyllyt tulevat kokonaan ulos joten turha kurkottelu kauas kaapin uumeniin jää pois. Jämäkämmältäkin tuo tuntui kuin normaalit karusellit. Käytössä sen sitten näkee, onko hintansa väärti.


Ja tässä vesipistepuolta, joka vähän näkyykin edellisen keittiökuvan oikeassa reunassa. Mietin edelleen, olisiko mikrolle kannattanut teettää se perinteinen avohylly-syvennys, mutta tässä sitä ei nyt ole. Jos sitten seuraavaan taloon vaikka, jos alkaa tuntumaan että sitä tarvitsee?! Mikrot kun vain tuppaavat olemaan niin eri kokoisia, että jos yhden mallin mukaan tekee syvennyksen, seuraavalle mikrolle se ei ehkä olekaan enää sopiva kolo.Tässä se mikro on sitten luultavasti pesukoneen päällä. Tai sitten ihan toisella seinustalla...mutta ennen seuraavalle seinälle siirtymistä vielä kerran allasesittely:


Tuollainen valkoinen ihanan-iso allas tulee siis keittiöön. Saapa nähdä, minkälainen homma se on pitää puhtaana. Merkkiä Franke, malli Maris. Materiaali on ilmeisesti jonkinlaista kivi(?)sekoitetta, nimestä voisi kuvitella niin: Fragranit DuraKleen.

Ja se viimeinen kalustettu keittiöseinä näyttää tälle:Tämä pöytätaso on yläkaapitonta työtilaa, leipomistöille sun muille värkkäämisille. Tosin yläkaappien jäätyä pois olen miettinyt laittavani tuohon avohyllyt, kaksi päällekkäin. Niille voisi asetella kauneimmat kirppisastiat tai muut kauniit keittiöjutut ikään kuin koristeeksi. Sitä vain en tiedä, antaako toinen päättävä osapuoli koskaan suostumustaan seinien rei'ittämiseen hyllyjä varten, ei ole ehditty neuvottelemaan vielä... ;)

Tuohon kaappiin tulee latauspistoke hyväksi havaitulle Ergorapidolle, siis tällaiselle:


Minusta tällaisen värkin on oltava riittävän lähellä sitä paikkaa, jossa sitä eniten käytetään, eli keittiössä... tuo kaappi oli sopiva ratkaisu siihekin pulmaan. Samaan kaappiin mahtuu enemmänkin siivoustarvikkeita sun muuta keittiössä tarvittavaa (kukkien kastelukannut yms) vaikka varsinainen siivouskomero onkin muualla.

Ovet tuolla tulee olemaan valkoiset pystyuraovet, ja ihan mdf:ää. Vetimiä ei Puustellilta löytynyt mieleisiä, joten ne hankitaan muualta. Kalusteiden rungot on pähkinänväriset, ja laminaattitasot samoin. Tasomallin nimi on Chest Oak, mikäli se jollekin jotain sanoo. Kuvio on sellainen rustiikkinen ja elävä, valmiiksi kauniisti kulahtanut. ;)

Välitilaan tulee todennäköisesti valkoinen helmipaneeli (jonka yläpuolelle tapetti) joten tästä kuvasta saa osviittaa sekä oviin että välitilaan:

Kieltämättä minua houkutti vaihtaa kalusteiden rungot vielä viime hetkellä valkoisiksi, kun on niin ihanan avaran näköisiä nuo kokovalkoiset keittiöt... mutta en sentään pistänyt koko pakkaa uusiksi. Nyt mennään tällä keittiöllä, ja jos joskus rakennetaan se toinen torppa, niin ehkä sinne tehdään sitten se ajattomampi valkoinen (olen ollut aistivinani, että pähkinäbuumi olisi jo menossa ohitse?).

Keittiöstä päästään kodinhoitohuoneeseen, joten se tässä seuraavaksi:No tuostapa ei paljon selvää saakaan! Höh. Mutta ikkunaseinällä on kodinkoneet ja pesuallas, toisella seinällä on ovi pesuhuoneeseen ja kaikenlaisia teknisiä vempaimia kuten iv-kone kaapissaan:


Ja kodinhoitohuone onkin sitten muuten kokovalkoinen! Sinne olisin voinut valita jonkun vaalean puun värisen tason, jos olisi löytynyt mieluinen, mutta valittavissa oli vain sellaisia kapeasauvaisia malleja, joista yksikään ei sytyttänyt sitten yhtään. No valkoinen on varma valinta, ja siihen tuskin kyllästyn.

Vessaan ei paljon tulekaan. Matala taso kahdella vetolaatikolla ja kaapilla, päälle malja-allas ja seinälle iso, komeakehyksinen Jyskin JOE-peili (jonka metsästyksestä kuuluu kiitos Anna-serkulle!). Ja huomatkaa tason oikean reunan alla oleva thjä tila - sinne asennetaan tietysti käsisuihku, piiloon katseilta.


Allaskin on jo hankittuna, nököttää yläkerrassa odottamassa loppusijoituspaikkaansa. Unelmien allasta ei löytynyt mistään, mutta tämä Cordoba-allas saa toimia unelmien korvikkeena.

Vessan seinälle olen kaavaillut Ikeasta jonkinlaista pikkukaappia, tähän tyyliin:
Tai miksei ihan tällaistakin, jos siltä alkaa tuntumaan. Tilaa vessassa kyllä on - se on yllättävän tilavan tuntuinen noin pieneen (105m2) taloon.
Tältä pohjalta suunnitelmat etenee. Joskus voisi tietysti laittaa tänne talosta ihan pohjakuvankin, niin olisitte jollain lailla kärryillä siitä, mitä tässä tehdään.

18 kommenttia:

 1. Oi, hienoja suunnitelmia, kivalta näyttää! Meillekin Keittiömaailman tekemässä keittiösuunnitelmassa on nuo Le Mansit kulmassa, käteviä ovat! En malta odottaa että saan omat piirustukset kouraan. :)

  VastaaPoista
 2. kivalta näyttää.. voin vain kuvitella miten kodikas talo teille tulee :)

  VastaaPoista
 3. Ihanissa puuhissa olet! Vielä aika tuoreessa muistissa miltä tuntuivat keittiökuvat käsissä, miten niitä pyöriteltiin.. ja ensimmäisten kaappien asennus:) Nyt jo suunnataan askelia poispäin tästä keittiöstä, pakkauspuuhat aloiteltu. Toivottavasti joskus taas suunnitellaan uutta! Nautihan raksa-ajasta. Rankkaa, mutta ihanaa!

  VastaaPoista
 4. Dooda: koitahan malttaa, en ne hätäilemällä tule! ;D

  Anskuli: kiitos! Tai sitten kaikki meneekin mönkään ja tehdään ihan vääriä valintoja ja lopputulos on kaamea sillisalaatti.. :D

  aajuska: välillä vähän hankalaa jo nauttia tästä, kun puolitoista vuotta on jo nauttinut.. mutta se lähestyvä valmistuminen tuo kyllä uutta puhtia vähän väsähtäneeseen raksaleskitunnelmaan! =) Tsemppiä muuttopuuhiin!!

  VastaaPoista
 5. Pienesti kateellisena lueskelen raksajuttuja :) Pikkusisko just pääsiäisenä perheineen muutti rankentamaansa omakotitaloon ja nämä onnettomat saivat muuttoviikonlopulta kotiintuomisiksi kovan rakennuskuumeen.. :D Katotaan miten sen kanssa pärjätään :D Ihana tuo keittiön allas <3

  VastaaPoista
 6. Voi ku näyttää kivalta!
  Tollanen imurijuttu mullaki haaveissa (mummilas sellanen on), ehkä sit uuteen kotiin minäkin :D

  VastaaPoista
 7. Meillä on tollanen kulmakaappisysteemi keittiössä. On kyllä ihan Ikeasta, kuten keittiö muutenkin. Toimii hyvin ja imee sisäänsä tolkuttoman määrän kattiloita ja purnukoita. :)

  ErgoRapidoita meillä oli kaksi. Myin molemmat. :) Ei ollut meidän juttu. Ehkä se johtu siitä ettei meillä ole keittiössä kaappia johon sen tyrkätä. ;)

  Keittiö näyttää tosi kivalta, vaikka mä tunnetusti olenkin täysin valkoisen ystävä. :D

  Ja vessan allas olisi mulle kyllä unelma.

  VastaaPoista
 8. Pakko kommentoida, kun itsellä tuoreessa muistissa nämä jutut :)
  Saman tyylinen keittiö kun meillä, mutta meillä taitaa olla isompi ja tosin eri firman kalusteet ja eri sävyinen. Liesi samassa paikassa, sama le mans kattilakaappi samaisessa nurkassa ja allas ja tiskikone samoin :) Meillä on mikrolle se oma paikka. Lieden vasemmalla puolella ylhäällä :) Kiinnostas tietää mikä tulee tiskikoneen viereen? Meillä on muurarin muuraama leivinuuni/takka. Toinen seinusta samoin, pienellä erolla. kodinhoitohuonekin lähtee samoin, mutta minulla siellä laatikoita, eikä tuota "koloa".
  Pohjapiirrosta odotellen...
  Mari

  VastaaPoista
 9. Hauskahan näitä on lukea ja seurata, ei kauheasti helpota omaa talo/rakennuskuumetta (pitäisi vaan sellainen pikkuseikka kuin maa valita ensin, heh). Mutta mitenkäs sinä olet jo seuraavaa torppaa suunnittelemassa ennen kuin tämäkään on valmis? :P Mä olen aina ajatellut rakentamisen olevan niin stressaavaa ja energiaa / aikaa vievää, ettei kukaan haluaisi rakentaa kuin sen tasan yhden kerran. :D

  VastaaPoista
 10. glenni: kiitos!

  aNNa: no se onkin semmoinen kuume joka tuskin hellittää ennenkuin tähän hullunmyllyyn päänsä pistää. Sillä siitä varmasti pääsee, ainakin vähäksi aikaa.. ;)

  Sani: Se on kyllä hyvä kun jaksaa (jaksais) pitää sen pyörivän harjan puhtaana ja tyhjentää säiliötä.. ja meillä pitäis vissiin uusia akku, sais vähän uutta puhtia silläkin.

  nasba: meilläkään se ei nyt oo kaapissa, kun puuttuu se kaappi.. nurkassa nököttää puuhellan vieressä ja kaatuu usein, kun vieraiden lapset sitä tutkii. ;) Kyllä se kauniimpi kaapissa on..

  Mari: ihan samanlainen paitsi vähän erilainen ;D Meillä tiskikoneen vierestä menee kulkuaukko olohuoneeseen, eli tyhjää täynnä on se vierus. =)

  Sarita: No kun me oikeastaan alettiin rakentamaan tuota taloa sillä ajatuksella että tehdään eka pieni talo joka myydään, ja rakennetaan sitten isompi, se lopullinen.. sa nähdä raaskitaanko tuota myydä. Tonttiin on ihastuttu vähän liikaa (tosin siihen tuli naapureita, mikä on mun silmissä pitkä miinus). Rankkaa tämä on, todellakin, ja stressaavaakin jossain määrin, mutta kai sitä on jollain lailla vähän pöljä kun edelleen ajattelee rakentavansa vielä toisen. Tuossa asutaan nyt kuitenkin vähän aikaa ihan rauhassa. ;)

  VastaaPoista
 11. Tuoreessa muistissa on itselläkin se kun pääsi keittiökuvia ihasteleen ja jälleen kerran haaveileen:) Meillä on tasona just tuo Chest Oak ja olen kyllä tykännyt! Meille tuli valkoinen runko just sen takia, että siihen sopii minkä väriset ovet vain. Joskus jos sattuu oviin kyllästyyn, voi esim. hioa ne ja maalata. Tuo rikkaimuri on varmasti hyvä keittiössä just pöydän vieressä, jossa murusia tulee ihan tolkuttomasti!

  Jos jotain positiivista pitää rakentamisesta löytää, niin silloin saa olla rauhassa tietokoneella kun mies ei jouda siinä istuskeleen;)

  VastaaPoista
 12. Oi, minuun kolahti nuo keittiökaappien ovet, aivan ihania. Nykyaikaisia, mutta silti jotenkin vanhahtavia.
  Ehkä tosiaan pähkinäbuumi alkaa olla jo ohitse, tosi paljon näkee täysin valkoisia keittiöitä tai sitten tummanharmaalla/mustalla jokin osa, mutta eihän sitä tarvitse niin buumien mukaan elää, valitsee sitä mistä tykkää :).

  Kirsikka -blogisi innokas seuraaja-

  VastaaPoista
 13. Tuo on kyllä todella hyvä kaappi keittiöön tuo ns.siivouskaappi. MEilläkin tarvis olla sellanen missä säilyttäis harjaa ja kihveliä. Tilaa kyllä on, että vois vieläkin hankkia. Mukavanäköinen keittiö kaiken kaikkiaan! Oli joku muuki asia mikä piti kommentoida... Niin, meilläkin just ku oli muutettu, nii mies ei mielelläää alkanu reikiä tekee mihinkää seinään ym.. joten heti jäi ne verhotangotkin laittamatta, mutta kyllä ne nyt jo kohta voi ja saa laittaa...;)

  VastaaPoista
 14. muuten.. mitenhän en pääse sun kotiblogiin..heittää mut aina jonneki Jerusalemista kertovaan sivustoon..

  VastaaPoista
 15. Voih, meillä tämä sama homma edessä mahdollisesti vuoden päästä. Ihana kyllä katsella noita suunnitelmia!

  VastaaPoista
 16. Hienot on suunnitelmat! Onko tuo ergorapido oikeasti hyvä? Meilläkin olisi sellaiselle tarvetta, vielä en vain ole vakuuttunut noiden rikkaimurien toimivuudesta.

  VastaaPoista
 17. Anna: hih, tuossa on totuuden siemen (nytkin tässä mahdun olemaan vaikka Suomen peli on kesken) ;D

  Kirsikka: Minä rakastuin myös noihin raitaoviin!! Ja näin on, ehdottomasti laittaa sitä mistä tykkää! Tuntuu menevän vain niin, että mulla itselläni on menossa pähkinäbuumi ohitse, liekö seuraan alitajuisesti trendejä vai sattumaako on, mutta näin uhkaa käydä.. pähkinänvärinen ruokaryhmäkin on joutumassa kiertoon valkoisen tieltä.. joskus..

  Laura: voi olla että meillä rouva murjottaa ja kauan jos ei saa pian verhotankoja seiniin.. kun on jo ne verhotkin ostettuna.. ;) Ja ihan Jerusalemiin?!! Häh! =D Kyllä minä sinne ihan normaalisti pääsen.. missähän vika, en osaa kyllä auttaa..

  MettaD: ihanaa, sisustusjuttuja vaan blogiinkin sitten!

  Riika: En oo ollenkaan vakuuttunut kaikista halpis-rikkaimureista, mutta tuosta meillä on kyllä tykätty! Tuossa on imutehon lisäksi sellainen pyörivä harja joka linkoaa roskia lattialta, joten oikeasti putsaa aika hyvin muruja. Alkuun imuroitiin tuolla 80 neliön alakertakin pikaisesti ennen vieraiden tuloa, ei tarvinnut oikeaa imuria kaivaa esille lainkaan. Sitten ostettiin Dyson josta tykätään tosi paljon, ja sen kaivaa esille ihan vapaaehtoisesti joka päivä. ;) Mutta kyllä tuo sellainen laitos on (siis se ergorapido) että kun sen joulupukki meille toi ja olin aikani käyttänyt, julistin, että sen olisi kuuluttava jokaisessa lapsiperheessä kelakorvauksen piiriin! ;)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.