maanantai 18. huhtikuuta 2011

Kaikkea kirppikseltä

Ystäväperheen tytär täyttää neljä vuotta, ja saimme kutsun lastensynttäreille keskiviikoksi. Pikapikaa aloin sumplimaan, mitä lahjaksi, ja niitä vähäisiä kangasvarastojani kaivellen päädyin tekemään nyt ainakin kesähatun. Kohtahan sitä jo tarvitaankin!


Kangas on vanhaa pöytäliinaa, kirppikseltä joskus muinoin ostettu. Tämä lahja ilahduttanee ainakin kierrätyksen ystävä -äitiä, jos ei tyttärelle kelpaisikaan.. ;) Vuorina on ruskeaa lakanakangasta, kirppikseltä sekin. Kaava on Ottobren ilmais-nettikaavoista viime keväänä tulostettu lierihatun kaava. Tosi hyvän mallinen ja tykätty malli meillä!


Omalle nelivuotiaalleni mallailin hattua päähän - olisi kelvanut hänellekin, kuulemma."Äiti...."


"No mitä?"


"Ulos kahtoessa menee silmät koko ajan ruttuun!"


Niin ne menee. Ja se on kevään merkki!! <3

Valkoiset kahvikupit löydettyäni olen kierrellyt kirppiksiä siinä toivossa, että löytäisin soman kahvipöytään laitettavan maitokannun pois myydyn Kermansaven kannun tilalle. Ja onnistipa viimein!


Sympaattisen muotoinen valkoinen kannukaunotar kökötti Kontin astiahyllyllä ihan sen näköisenä kuin olisi vain odottanut, milloin löydän sen. 


Löytäessäni tämän sen sisus oli värjääntynyt kumman kellertäväksi, ja kyljessä oli jotain sinistä tarratahraa. Halusin kuitenkin ottaa riskin, vaikka se olisi yhtä hyvin saattanut olla jotain pesussa lähtemätöntä. Mutta niinpä vain riskinotto kannatti, sillä pesun jälkeen kannu oli kuin kaupasta ostettu, puhtaanvalkoinen ja ihka uusi! Ja ihkaihana.

Pohjassa ei ole leimaa eikä mitään muutakaan merkittävää (mistä syystä hintakin oli oikein siedettävä, toisin kuin Kontissa tavallisesti), joten mikä lie alkujaan. Mutta minulle tästä tuli heti mieleen joku nostalginen, vanha Arabian maitokannu (siis täysin vanhoja astioita tuntematta), ja siksi kai tämä tuntuikin heti ihan kuin vanhalta ystävältä vuosien takaa. Hyvä etten jutellut sille iloisesti vuosien kuulumisiani matkalla kotiin. ;)
g
Aikaisemmin talvella löysin eräältä toiselta lahjoitustavarakirppikseltä nätin, litran vetoisen karahvin. Tästä ei vain ole kovin helppoa saada edustavaa kuvaa. Se on suorastaan mahdotonta!


Sellainen kuitenkin.

Ja nyt lasten kanssa ulos tuuleen. Ajattelin keräillä talvimyrskyjen katkomia oksia ja risuja pihalta ja polttaa ne tiilistä muuratussa ulkogrillissä. Yhdenlainen grillikauden avaus kai tämäkin?! ;)

Uusille lukijoillekin kovasti tervetuloa!!

12 kommenttia:

 1. Haa, täälläkin kirppistelty! Ja hienoja löytö tuo kannu onkin! Ja vieläpä Kontista, ohooo! Ei tarvinnu siis yön turvin hiippailla jättämään mitään lappusia ovenpieleen? :D

  VastaaPoista
 2. Niin söpö tyttönen <3

  Aion huomenna kangaskaupoille, tiedät kyllä miksi. Vaikka oikeasti pitäis tehä jotain ihan muuta, että saatais uus köökki tän vuoden puolella asennettua. Mutta ei se mitään, kyllä tässä maailmassa aikaa riittää. ;)

  VastaaPoista
 3. Mä olen kans alkanut katselemaan astioita ihan eri silmällä kuin ennen (meil kaikki on eriparia, ei siin mitään, eripari sekoitukset on monasti hienoja, mut mikään ei soinnu keskenään ;) ). seuraavaan kotiin sit satsataan myös astioihin :)

  VastaaPoista
 4. Dooda: ei olis pahitteeksi se teesien naulaaminen vieläkään, niin moni juttu siellä on aina vain ylihinnoiteltu.. niin että tulostin laulamaan vaan.. ;D

  Rillirousku: joko laitoit spostia? Ei oo ainakaan tullu mitään. Mutta takkikankaaksihan käy melkein mikä vaan, tosin yleensä olen tehnyt tukevammasta puuvillasta tai sellaisesta lakanapaksuudesta.. ulkoilupukukankaathan olis kaikkein viisain vaihtoehto, niin pitäisivät tuulta ja vettä, mutta niissä harvoin löytyy mitään kivoja kuoseja.. on vain sinistä, punaista ja mustaa yksiväristä. =/

  Sani: joo minäkin vielä naimisiin mennessämme olin ihan tuskissani kun kyseltiin mitä astiasarjaa lahjaksi - enhän minä mistään astoista mitään tiennyt! Nyt niihin kiinnittää enemmän huomiota - tosin isolla rahalla en niihin satsaa juuri vieläkään, vaan enempi metsästän löytöjä. Paljon palkitsevampaa! ;)

  VastaaPoista
 5. Hyvän mallinen tuo hattu ja kiva retroinen muutenkin!

  Minäkin oon tullu siihen tulokseen, ettei arkiastioiksi ainakaan kannata laittaa mitään kallista. Meillä on laatta keittiön puolella ja lapset kun pudottaa siihen jonku astian, on se aika varmasti säpäleinä!

  VastaaPoista
 6. Kesähattuja tässä pitäisi itsekkin tehdä! Minulla on tuota sinun hattukangasta pussilakanana :)

  VastaaPoista
 7. Kai te sentään muurinpohjalettuja paistatte samalla kun poltatte risut? :)

  VastaaPoista
 8. Anna: laatta on kyllä siitä syystä aika julma! Ja osaa ne näköjään joskus hajota ihan muovimatollekin tippuessaan, meillä ainakin...

  PikkuHoo: jaa tuota kuosia on siis ohuempanakin! Tuo oli sellaista paksumpaa puuvillaa, olis aika jäykkää lakanaksi! ;)

  Sarita: mielessä kyllä kävi että millonka paistais lettuja, kun otin pannun risunpolton tieltä pois, mutta nyt mentiin ihan limsa-keksi-linjalla. ;)

  VastaaPoista
 9. Ihana lakki! Siis nyt oli uusimmassa samantapaisen lakin kaava siis ottobressa!

  VastaaPoista
 10. Pitkästä aikaa täällä kurkkimassa, ja sie oot saanu taas aikaan kaikennäköistä ihanaa!! Tuo ruskea hattu on kiva, näyttää tosiaan sellaselta hyvältä mallilta. Ja tuota sun lasagne ohjetta täytynee kokeilla, se kuulosti helpolta ja hyvältä. Ei oo varmaan tullu ite kokeiltua kovinkaan monesti ja siitä on aikaa, uskosin että uppoais tämän perheen suuhun! TUntuu että sulla on aina kirppiksellä hyvä tuuri noiden tavaroiden suhteen.=) TOivottavasti kamera kotiutuis kunnossa ja takuuseen mennen!

  VastaaPoista
 11. Laura: minusta ei tunnu lainkaan samalta! Ne kymmenet ja taas kymmenet tuloksettomat kirppiskäynnit vain jää blogissa kertomatta. ;) Tosin harvemmin niille nykyään pääseekään, tuosta rakentamisesta johtuen.

  Minnariitta: niinpä taisi muuten olla! =)

  VastaaPoista
 12. Niin on sama kangas hatuissa meillä;) Ensi kerralla kokeilen vuoren kanssa, kiitokset!

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.