lauantai 26. maaliskuuta 2011

Ompeluaika on käymässä päivä päivältä vähemmäksi, kun nuorimmainen lyhentää päiväunien pituutta harmillisen nopeaan tahtiin. Sen lisäksi saman tyypin jatkuva pöydälle kiipeily kaikkine lieveilmiöineen vaikeuttaa hommaa siinä määrin, että olen pian sekopäinen, ellei pikkuneiti ala kohta kyllästyä ompeluvärkkien tutkimiseen. Jospa ne pian olisi kaikki sorkittu ja tyttö kyllästyisi koko juttuun. Voi kai ne oikeat lelutkin joskus kiinnostaa, voihan?!

Tänään yritin taas kiireellä ommella, kun tyttö nukkui ulkona, mutta liian pian tuli loppui  unitus tälläkin kertaa. Tein silti loppuun nämä, mitkä kesken oli, ja nyt on verenpaine korkealla, ja saumurista langat sikinsokin. Ompelukoneesta taisi ainakin polvinostin lähteä kävelemään, ja Berninan tarvikekaapista lensi lattialle alalankapuola jos toinenkin... ;)


Hello Kitty -paita on kokoa 122, ja menee miehen 6-vuotiaan kummitytön synttäripakettiin. Vähän piti kokoa vielä kankaiden leikkuun jälkeen varmistella, kun en ole lasta kahteen vuoteen nähnyt, mutta onneksi kokoarvio oli osunut oikeaan. Ei tarvinnut alkaa miettimään mitään vippaskonsteja koon muuttamiseksi.

Applikaatioon on katsottu mallia netin kautta löytyneestä hölökitin kuvasta, kankaina käytin kaikkea mitä löytyi - trikoota, fleeceä, vakosamettia ja velouria. Toivottavasti kestää käytöt ja pesut - maatalon tytön leikit kun eivät välttämättä ole aina niitä siistejä sisäjuttuja! Ainakaan mulla eivät olleet silloin lapsena... ;)

Vähän jännittää miten tuollainen kisuhahmo otetaan vastaan - onko tuo jo liian lapsellinen juttu 6-vuotiaalle? Aika hauskaa vaihtelua oli muuten tehdä tuollaista oikein makean pinkkiä ja tyttömäistä, kun enemmän tulee pitäydyttyä noissa retroväreissä.

Pupukangas riitti vielä yhteen tilaustyöhön - lyhythihainen tunika koossa 74/80:

Nyt sitä on jäljellä enää pikkuinen suikale, josta saisi jonkun pienenpienen hihattoman tunikan tai muuta vastaavaa, mutta isompiin ei enää riitä. Ellei tee esim. hihoja yksivärisestä mustasta. Sitäkin löytyy vähän varastoista, joten kyselkää, jos tuntuu että jäi vielä oma pupuvaate tilaamatta. ;) Ja Nasba, tänään yritän muistaa mitata sen paidan ja laittaa sulle siitä ne mitat!!


Tajusin muuten senkin, miksi tuo kuosi yllätti tuolla pienellä koollaan. Ikasyrin blogissahan oli esillä tällainen kuva, jossa pupukangasta oli mallattu vaatteeksi, ja tämän kuvan mukaanhan nuo kuviot olisivat huooomattavasti suurempia. Voi kun olisikin ollut tällaista!

Kuva lainattu Ikayrin blogista.

Vielä yksi juttu. Ebayn kautta tilaamani 72 merkkauslappusta on pian käytetty, ja lisätilausta harkitaan. Haluaisin kuitenkin vaihteeksi sellaisia taitettuja, sauman väliin ommeltavia lappusia. Onko niitä muilla kuin merkitse.fi -firmalla? Aika suolaiselta tuntuu tuo hinta, kun 20kpl maksaa 34 euroa, ja toimituskulut tulevat kai siihen vielä päälle. Löytyykö ulkomailta/Ebaysta/jostain halvemmalla?



Mukavaa viikonlopun loppua kaikille!!!

13 kommenttia:

  1. Ihana Kitty paita. Pupujen pieni koko oli pikkainen yllätys minullekin, mutta tilattua tuli, sinisen pohjaisena;) ja vastako nytte Teidän neiti kiipeile? Meillä jatkunut tätä jo monta kuukautta ja loppua ei näy, tuolit ovat kaadettuna pöytien ympäriltä mutta silti se saa koneista langat sekaisin ja neulatyyny löytyy ihmellisistä paikoista, huhhhhh.

    VastaaPoista
  2. Täältä on itse tilannu simppeleita merkkauslappuja, mutta saa sieltä noita taitettujakin ;)
    http://www.minanamnband.se/

    VastaaPoista
  3. Mie vasta odottelen noita pupuja, tilasin vaan sinisenä, jotenkin kuvittelin kyllä, että ei tuo kovin iso ole tuo pupu, koska mielsin tuon kietaisubodyn niin pieneksi...

    Meillä muuten tyttö 11/09 ja Neidin päiväunien aikana en saa mitään ommeltua, koska toinen heräisi siihen :( Kiipeilyä "harrastanut" jo puolen vuoden iästä asti - valitettavasti. Joskus ompelen tyttö sylissä, mutta ihan vähän vaan, tyttö kun tykkää katella (tosin koettaa ottaa kiinni ja "osallistua"). Isin kanssa tyttö sitten katselee hyvinkin tiiviisti mitä äiti tekee - tarpeeksi etäältä :) Pahempi juttu on sitten se, että tyttö osaa jo laittaa saumurin päälle. Helppohan se kytkin on sivusta laittaa päälle, mutta se, että tyttö on tajunnut, että pitää siihen jatkojohtoon laittaa ensin virta...

    Ihania ompeluksia sulla muuten! Kauan tullut jo ihailtua noita :)

    VastaaPoista
  4. Niin joo. Meillä on kolme asiaa, mitkä voittaa ompelukoneen: tietokone, kännykkä ja kamera... Mitkä lelut? Ihan turhia näyttää ne olevan...

    VastaaPoista
  5. ihana kissa-paita :) Luulis 6-veelle kelpaavan :D
    Ja oispa muuten paljon ihanampi tuo pupu-kangas tuolleen isokuvioisena, ainaki mun mielestä :)

    VastaaPoista
  6. Ihana kitty-paita, ainakin mein tytöille 6-vuotislahjana oli vielä kitty kova sana. Varmasti vieläkin tuolle parin viikon päästä 7-vuotiaalle. 8,5 vuotias ei enää niinkään tykkää.

    Miut yllätti tuo pupujen koko kanssa. Iteasiasas sen takia jäi nyt tilaamatta. Mietin kyllä pitkään, mutta jätin ennakkotilauksen tekemättä.

    Lapuista. Miehän tilasin Ebaystä sitä samaa myös taitettavana. Jostain kohtaa blogista löytyy housutkin, missä saumana laitoin. Ei se tietenkään ole läheskään noin hieno kun merkitse.fi:n taitettava, mutta toisaalta, hinta sen vitosen/72kpl, että ei haittaa. Oon käyttäny esim. takeissa sisäsaumassa :) Miulla lukee siinä ihan vaan

    -miku- -miku-

    Niin silloin kun tuosta keskeltä taitaa, niin saa saumaan laitettua. Mutta tietysti miulla etuna tuo lyhyt nimi.

    VastaaPoista
  7. kewa: ihme kyllä tyttö alkoi vasta muutama vk sitten kiivetä pöydälle, vaikka on kävellyt 10-kuisesta! Sohvalle ja sänkyihin on menty jo kauan mutta vasta nyt hoksasi, että pöydällähän vasta onkin mukavaa. Toisaalta en ole juuri ommellut tytön hereilläoloaikana, ja kun nyt joudun osittain ompelemaan silloinkin, se pöydälletulo houkuttaakin enemmän.

    Sanna: jaa tuollako olis! Olen itsekin joskus tilannut niitä peruslappuja sieltä, mutta en muka huomannut taitettavia nyt kun katselin.. tarvitsisi vissiin kehittää kielipäätä lisää. ;)

    glenni: Kiitos! =) Ja harmi kun meillä ei ole iltaisin isiä kotona, niin ei ole ketään jonka syliin voisi tytön työntää. Raksaleskellä ei ole helppoa.. ;)

    miku: Joo mulla tuo nimike on niin pitkä että sen on pakko olla sillä lailla sauman suuntaisesti, joten ei pysty noita käyttämään sillä lailla. Mutta noita tavallisia lappuja tilaan tuolta varmasti lisää, ne on niin halpoja!!

    VastaaPoista
  8. Mä olinkin aivan hämmentynyt kun sun blogista läjähti silmille noin pinkkiä, mutta ei se sitten ollutkaan omalle tytölle. ;)

    Toi kiipeily on selvästi jonkun lapsen juttu ja jonkun ei, meidän myöhään kävelemään lähtenyt poika on ollut todella kova kiipeilemään joka paikkaan, kun taas motorisesti vilkkaampi ja taitavampi tyttö ei juuri koskaan ole kiipeillyt mihinkään (paitsi nyt isompana puistossa tietty).

    Mäkin muuten luulin tuota pupukuosia suuremmaksi ja harmittelin kun en raaskinut tilata (postikulut aikasten kauheat tänne) - nyt ei sitten niin harmitakaan kun näin että onkin noin pientä. Pieni "laihdutuskuuri" kangasvarastojen suhteen olisi mulla muutenkin paikallaan. :p

    Ebayssa on monia paikkoja jotka toimittaa taitettujakin lappusia, hinnat pyörii noin 60-80 dollaria / 300 lappua paikkeilla jos en ihan väärin muista. Itse vain en ollut täysin tyytyväinen merkkiini, muuten oli hyvä mutta koalanpää oli muuttanut hiukan muotoa eikä ollut niin söpö enää kuin toivoin. :)

    VastaaPoista
  9. Meidänkin 6-vuotiaalle kelpais takuulla tuommonen HelloKitty paita! Itellä tulee vaan ehkä jotenkin tarkoituksenhakuisesti välteltyä sitä HelloKittyä. Ehkä sitä on jo niin joka paikassa.

    VastaaPoista
  10. Ihana tuo "hölökitti"-paita :)

    VastaaPoista
  11. http://www.worldwidelabel.net/

    Tätä joku oli käyttänyt, en ole itse vielä kokeillut. Mutta varmaan kokeilen, sillä paikallinen silkkipaino ottaisi 0,40e kappaleelta ja se on musta liikaa.

    Toivotaan, että hyvä paikka löytyy:)

    VastaaPoista
  12. Ihana kity paita ja ihana on kyllä toi pupu kangas :)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.