keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Kesäpaitakeskiviikko

Heti aamusta oli sellainen olo, että entäpä jos lepäilisin tämän päivän, on vähän veto poissa, ja flunssakin edelleen osittain kimpussa. Mutta ei sitä osannut kuitenkaan paikalleen jäädä. Ehkä olisi pitänyt - sen verran takkuista oli tämän päivän taival. 

T-paitanelikon ompelin kuitenkin, kaikenmaailman rataskapuloista huolimatta. Luulisi tällaisten ihanien uutuuskuosien ompelun olevan pelkkää juhlaa vain, mutta osaa se joskus vastustaa ihan urakalla, vaikka mitä ihanaa tekisi.


Valaspaita on omalle pojalle, Ottobren 98-kokoisella raglanaluspaidan kaavalla tehty. Oli yllättävän pieni kaava tällä kertaa, ja pituutta helmaan lisättynäkin tuntuu vähän lyhyeltä. Ja sopivan värisen resorin puutteessa laitoin pääntielle jotain vanhaa lörppöä - vihoviimeinen virhe, TAAS. Raglanpaidassa pääntien saa kyllä takuuvarmasti pilalle laittamalla huonon resorin. Mrrr, kumma kun ei oppi ole mennyt perille, vaikka aika monta kertaa olen yrittänyt asiaa opetella (sanoisinko että paininjalan kautta).


No valmis se nyt kuitenkin on. Ja tätä kangasta jäi vielä T-paidan verran - jos joku uskaltaa tilata tämän palopuheen jälkeen tästä paitaa lapselleen niin eikun sähköpostia vain tulemaan!


Ikasyrin lystikäs uutuusjersey, Pikkukiisken suunnittelema pupukestikuosi pääsi heti saavuttuaan testiin. Täytyypä kehaista laatua - tosi huippu jälleen kerran! Koskaan ei ole Ikasyriltä tilatut kankaat tuottaneet pettymystä laadun suhteen - päinvastoin. 

Ajattelin tehdä tästä ihanan napakasta neuloksesta ensiksi ihan tavallisen paidan tytölle, siis lyhythihaisen, mutta sitten alkoi tuntumaan, että jotain siihen voisi lisätä. No nappilista olisi tietysti kiva. Eeei jaksa tehdä, muistanko enää edes miten se tehtiin, kun viime kerrasta on ainakin vuosi aikaa... jos tekisi vain vinonauhahuijausnappilistan... jotain hyötyä (tai haittaa) tästä blogista kuitenkin on, kun kunnianhimo pakotti tekemään lopulta ihan oikean nappilistan. 


Sitä, oliko se hyvä ajatus, en tiedä vieläkään. Ei tosiaan ollut enää ihan tuoreessa muistissa tuo listan ompelu, ja pari virhettä sainkin aikaiseksi sitä tehdessä. Kjääh. Katsokaa nyt, kuinka epätoivoisesti yritin virheitäni paikkailla....


No lopulta tuo punainen nauhanpätkä tuossa nappilistan alareunassa olikin ihan lystikäs yksityiskohta, mutta kun sain senkin ommelluksi vinoon!! =/  Siis se on enemmän oikealla kuin vasemmalla, vaikka tarkoitus oli kyllä tällätä se keskelle. On tämäkin touhua.


Käytättekö te muut Prymin neppareita? Pihtejä? Pihdeillä saa nepparit aina menemään kohdilleen, kun taas vasaralla naputtelin varmaan joka kolmannen vinkkeliin, lopputuloksena se, että sai repiä irti niitä kappaleita ja repi samalla kankaankin rikki. MUTTA pihtien kanssa on sellainen ongelma, että ne tuhannen nepparipuolikkaat hyppii pois niistä pihdeistä! Ihan oikeasti hyppii! Juuri kun on saanut pihdit melkein kohdilleen ja aikoo painaista kappaleet kankaaseen kiinni, nepparinpuolikas loikkaakin irti ja kierii pitkin lattioita. RAI-VOS-TUT-TA-VAA. Onko minun pihtieni istukkaosissa vikaa, vai käykö kaikilla samoin? Yritä siinä sitten laittaa nepparit kohdakkain, kun välillä niitä täytyy keräillä pitkin tuvan lattioita, ja jos välillä ehtii hätäisesti painaa pihdin leuat kiinni ennen suurta loikkaa, lopputuloksena onkin se, että neppari osuu väärään kohtaan ja on vastakappaleensa kanssa kaikkea muuta kuin kohdakkain. Olen olettanut, että Prym olisi aika suuri merkki, ja laadukaskin. Olisin jo aikoja sitten soittanut sinne kiukutellakseni vähän, mutten löytänyt ko. firmaan mitään suomenkielistä palvelunumeroa. Kiittäkööt onneaan. ;)

Niin ja pupujerseystäkin saattaisi riittää ainakin yhteen toivetyöhön, joten spostia saa laittaa! =)


Toinen Ikasyrin uutuusihanuus, joka eilen kotiutui meille, oli tämä ruskeapohjainen leijonajersey. Kangas yllätti positiivisesti, kun kuviot olivat noin isoja! Kerrankin kunnolla kokoa! =)


Siitä tein omalle pojalle ihan tavis-T-paidan, kokoa 92/98. Kankaassa oli hauskasti puolet leijonan etupäitä, puolet takapäitä. Kaksi paitaa sai yhdestä kankaanleveydestä tehdyksi, ja lopputuloksena käteen jäi yhden etukappaleen levyinen kangaskaitale, jossa puolet leijonista on etuperin, puolet takaperin. Mitä sillä tekisitte? Laittaisiko sen etukappaleeksi ja loppupaita yksiväristä? Vai leikkaisitko sen pitkittäin kahtia ja laittaisit yksiväriseen paitaan kapeat pystysuikaleet eteen ja taakse, loput yksivärisestä? Minä jätin sen vielä mietinnän alle ja vein kaappiin lopputulosta odottelemaan. Ihana ja tosi laadukkaan oloinen kangas joka tapauksessa, ja kangastukusta ostettu poltetun oranssin värinen resori kävi mielestäni tuohon kuin nenä päähän! Niin, ja tuolla toisellakin paidalla on todennäköisesti jo ostaja, mutta jos se joutaakin, niin laitan huutikseen. Tuon toisenkin paidan koko on 92/98.


Ps. Katselin tuossa tätä tekstiä aloitellessani lukijamäärää, joka oli silloin 149. Tekstin työstämisen aikana määrä kasvoi yhdellä, lukijoita on siis nyt 150. Hienoa! Ehkäpä pitäisi arpaista taas tässä jossain vaiheessa, pienesti ainakin. Mutta mitä voittajalle?

10 kommenttia:

 1. Vau miten ihanat paidat, leijona ovat kyllä minun lempparit. Ja vaikka sanoit että kaikki pikkaisen takkuili, niin eihän sitä kuka muu huomaa! Pitääkö kaikki olla täydellinen, onhan ostovaatteissakin vikoja;)

  VastaaPoista
 2. Apua!!!! Ihanoja taas! Laitampa sähköpostia ;)

  VastaaPoista
 3. Ihania paitoja!! Tuota pupua mie niin kovin ootin, ja tänään jo olin sormet valmiina tilaamassa ennakkotilauksella Ikasyriltä. Vaan jätin kuitenkin tilaamatta. Eli tiedossa myöhemmin epätoivoista etsimistä :-D Leijonapaita on kans tosi vinkeä!

  Nepeistä. Miulla on käytössä KAM:n neppipressi, eli muovineppejä käytän. Ostin aikanaan vaippaompeluja varten ja on ollu kyllä kovalla käytöllä. Vieläkin kyllä ihan jees vehe silloin kun jaksaa alkaa tekee mitään nepillistä.

  VastaaPoista
 4. T-paita talkoita sais pitää täälläkin. Aurinkoisena päivänä ei paljon päällypaitaa sisällä tarvitte. Aurinko lämmittää niin ISOSTI noista etelän ikkunoista.

  VastaaPoista
 5. Hei se arpajaisvoitto vois olla kesätunika kokoa 38/40! :D

  Ihania t-paitoja, ihania kankaita....taas :)
  saisko hintoja udella?

  VastaaPoista
 6. Voi ku ihania :)

  Tää laittaa toivepostauksien listaan nappilistan teko-ohjeen :), sellainen ku ois kiva tietää miten tehdään :D

  VastaaPoista
 7. Voi kun kivoja. Mun silmään ei virheet paljon näy. Vähänkö hauska tuo leijonakangas kun on etu-ja takapuolia.

  VastaaPoista
 8. ihania paituleita, kesällä taas tarvetta meillekki ;) Tuo leijonakangas on superihana!
  Ja arvonta pystyyn vaan ja palkinnoksi tietysti jotai sun tekemää vaatetta voitajan toiveitten mukaan :D (ps. toivottavasti mä voittasin ;))

  VastaaPoista
 9. Palkinnoksi toivevaate ja/tai kangasta! ;) Saisko siitä leijonakankaasta hihoja? =) Tai pipoja?

  VastaaPoista
 10. kewa: pitäisi kai opetella olemaan tyytyväinen vähempäänkin, mutta vaatimustasot kasvaa kykyjen kasvun myötä, niin kai se vain menee. =)

  aNNa: täällä on valmis paita lähdössä Kustin matkaan jo! ;)

  Mirka: hauska kuulla että on muitakin epäröitsijöitä! ;) Mulla käy usein juuri noin..

  Anna: joo meillä alkaa myös kääntyä päälaelleen tämä sisälämpötila, nyt on päivisin lähellä kolmeakymmentä plusastetta tuo olohuone. Ommellessa tulee hiki. ;)

  Anniina: hinnat on aina tosi tapauskohtaisia, mutta jpos haluat esim. teettää jotain tiettyä, kysele spostitse mitä tulisi maksamaan. Mielestäni mulla ei ole ryöstöhinnat, enemmänkin kankaan hankintahinnat sen määrittelee mitä mikäkin maksaa. ;)

  Sani: tarttis opiskella se ensin uudestaan itse niin että osais opastaa.. otanpa kevään tavoitelistaan tämän! ;)

  marjuska: melkein harmittaa etten tilannut tuota leijonaa reilusti enemmän, se oli niin ihanaa!

  Anskuli: Kiitos! =) Vaatepuolelle tuntuisi tuo arpavoittotoive kallistuvan monilla.. hmm...

  Miina: ehkä sitä tosiaan saisi hihat.. etupuolelle tulisi leijonat etuperin, hihan takaosassa olisivat takaperin.. kiitos hyvästä ideasta, laitan hautumaan! =)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.