keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Huijarinappimekot

Phuuh!!
Sain vihdoin puolakotelon ompelukoneeseen, ja nyt voin taas hengittää vapaasti. Melkein kuin olisin ollut viikon ilman happea. Tai ketjupolttaja ilman tupakkaa. Jos olisin eläin, lajikuvauksessani mainittaisiin takuulla ompelukone, kohdassa "viihtyvyys ja suotuisat olosuhteet".

Pahimpaan tuskaan piti hurauttaa tytöille mekot. Tästä Ikasyriltä tilatusta pallovelourista piti tulla alunperin kuopukselle haalarihousut, mutta sitten alkoikin tehdä mieli mekkoja.


Isompi mekko on kokoa 104, ja malli on oma. Sain viimein jopa piirretyksi kaavat ihan paperille, ettei joka mekkoa tarvitse leikata vapaalla kädellä. Ja koska materiaali on paksua velouria, on tämä enempi talvimekko, jolloin alle pitää mahtua myös pitkähihainen paita. Siksipä siis mekossa on aika avarat kädentiet. Ja tytär itse sai valikoida resorit, ja punainen tuntui olevan hänen mielestään tuohon paras. Kieltämättä kivahan se on noin.


Alle voisi vaihdella ärtsympiäkin värejä, mutta nyt mennään valkoisilla...



Halusin tuohon mekkoon jotain pikku piristystä, joten nappeja kaivelemaan mars! Nappien naapurista, viereisestä lokerosta osui silmiin punaista vinonauhaa, josta päätin kokeilla tehdä mukamas-nappilistan. Ihan kiva tuli, vaikka totuushan on, että tuo on täysi turhake. Kivasti silti antaa ilmettä.



Pikkukirppu puolestaan sai saman mallisen mekon koossa 80,  tummanruskeilla resoreilla.

Nappeja piti tähänkin värkätä. Alunperin ajattelin laittaa ne olkapäille, mutta ei ne siihen oikein istuneetkaan, kun tuo olan kohta on sen verran kapoinen. Ja lisäksi olisi pitänyt viitsiä tehdä sellaiset poikkikuviot resorilla tuonne olalle, eihän se muuten olisi aidolta avattavalta näyttänyt.
Mekon värit käy tämän typykän villiin luonteeseen kuin nenä päähän! Ja kyllä, siksi laitoin pinnasänkyyn tuon neidin, että saisin edes suunnilleen tarkkoja kuvia. ;D






Illankähmeessä kävin vielä raksalla. Ullakkotikkaat muistuttivat vaarallisesti jotain mäntyistä, ja pahasta (henkisestä) mäntyallergiasta johtuen se tikkaiden originaali väri piti saada piilotetuksi. Kaapista löytyi vanhoista projekteista jäänyttä Liberonin läpikuultavaa puuvahaa, sävy Eebenpuu. Muutama vanha sukka mukaan ja vahanlevitykseen mars! Kyllä ne huomattavasti enemmän miellyttävät silmää tuollaisina tummina. Ja olihan ne hyvä tietysti suojatakin, niin pysyvät helpommin puhdistettavina kuin sellaiset käsittelemättömät.


 

11 kommenttia:

  1. Täysi turhake, mutta niin kivan näköinen :D
    Ne on just nuo pienet yksityiskohdat jotka sen vaatteen tekevät kivemmaksi kuin muut kaapista löytyvät. Ainakin meillä kaapista valitaan ne joissa on joku pikku juju ja perusjutut jää monesti pyykkipäivävaatteiksi.

    VastaaPoista
  2. Siis iiihana! Mä en tuohon kankaaseen mitenkään ihastunut kun sen alunperin näin, mutta kylläpäs se näyttääkin kivalta mekkosena! Erityisesti tuo isomman tytön mekko on mun lemppari ja ne "turhakenapit" tuo juuri kivan viimeistellyn yksityiskohdan kokonaisuuden piristykseksi.

    VastaaPoista
  3. aeno: ihan totta, pätee meilläkin.. yksiväriset peruspaidat ja -housut on vähimmällä käytöllä.

    Sarita: minäkin epäröin tuota kangasta siihen saakka että leikkasin mekot, en ollut varma tykkäsinkö vai en.. mutta nyt tykkään kovasti!! Jotkut kankaat on juuri sellaisia, että ne yllättää sit vaatteina, vaikka kankaana ei sykäytä ollenkaan.

    VastaaPoista
  4. Oh miten kivat mekot, minä taas tykkän pikkuneidin mekosta (miten voi olla niin ihanan pieni että menee 80cm kokoiset vaatteet, meillä kyllä jättiläisvauva...) Ja tikkaat ihanat myös!

    VastaaPoista
  5. Какие яркие радостные платья)))

    VastaaPoista
  6. kewa: meidän tyttö on tosiaan pieni.. ja kiukkuinen..! ;D 1v4kk on ikää, ja osittain käyttää vielä 74-senttisiäkin vaatteita. Painoa 8-9kg.

    VastaaPoista
  7. Kivat mekot ja tuo nappilista kruunaa kyllä sen! Ihanan väristä tuo Eebenpuu.

    VastaaPoista
  8. Niiiiiin hienot mekot ja mäkin niiiiiiin tahtoisin. ;)

    VastaaPoista
  9. Siis tuo kangas on ihan uskomattoman kaunista! Onko sitä enää sulla jälellä?

    VastaaPoista
  10. nasba: kerrankos tuota tilataan lisää ja tehdään tuollaiset!?

    Lilli: On sitä sellainen kapea soiro, muttei enää vatteeseen riittävästi. Mutta lisää voidaan aina tilata. ;)

    VastaaPoista
  11. Kuulin juttua sun blogista joten oli pakko tulla kattomaan...ja toteamaan että oon täällä ennenki käyny ;)
    Sulosia naperoita ja ihania vaatteita, tekis niin mieli itelläki ommella...kynnys on vaan aika korkeella ku edellisistä ompeluksista on niiiiiiiin kauan!
    Pikkuserkkusi :)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.