sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Paljon iloa pahvista

Minä kun en kovin ilolla ruokaa laita enkä muutenkaan keittiössä hommaile, niin ajattelin ulkoistaa sen työn meidän perheen lapsille. He kun ovat siitä paaaljon kiinnostuneempia.


Tähän ulkoistamiseen tarvittiin yhdet kuopuksen päiväunet, yksi NetAnttilan tilauksen kuorina meille muuttanut sopivan kokoinen pahvilaatikko ja kaikenlaista pikkuroinaa.Ei tämä mikään ruusu ole, mutta pääasia että lapset tykkää. =D


Kopperon päälle maalattiin vesiväreillä kolme levyä, ja vähän jätettiin laskutilaakin. Länttäsin päällimmäiseksi koko lieden leveydeltä kontaktimuovia, koska olen ihan varma, että jonain kauniina päivänä, ehkä piankin, kun en juuri silloin satu vilkaisemaan lasten leikkeihin, padoissa ja kattiloissa keitetään aikuisten-oikeesti-vettä. 


Nupit ovat aika omalaatuisia - liimasin jollain superluja-yleisliimalla Kontista ostettuja nappeja säätimiksi, ja hyvin tuntuu kelpaavan. Minun veikkaukseni on, että nuo pysyvät paikallaan  juuri sen aikaa, että puolitoistavuotias hirmumyrskymme herää päiväuniltaan. Jos ei ala pysymään liimattuna, täytyy ommella ne kiinni.


Kunnon liedessä on tottakai myös uuni. Pitäähän sitä pullaa päästä paistamaan, ja jouluksi kinkku. Samalla uuni toimii leluastoiden ja kaiken maailman purnukoiden yösijana.

 Örkki tarvitsi kuulemma ruokaa, ja sitä piti samantien alkaa laittamaan...Nyt on sitten vihoviimeinenkin tyhjä nurkka lastenhuoneesta hyötykäytössä. ;) Seinälle löytyi sopivan kokoinen teline kaikelle tärkeälle. Jokohan nämä olivat tämän naulaaja-taparikollisen viimeiset naulanreiät näihin seiniin? Täytyy nyt nauttia kun uskaltaa vielä paukutella - uudessa talossa on sitten uudet säännöt...


Fleecestä leikattiin molemmille muksuille omat luutut ripustettavaksi telineelle. Miten minulla on sellainen kutina, että nuokin vielä kastuvat joskus oikeasti? ;)


Nonniin! Keittiöhommat on tehtynä, "örkki" sai ilmeisesti ruokansa ja tasot on pyyhitty Olisi ilmeisesti aika äidinkin mennä hämmentämään pehmeiksi keittyneet perunat tasaiseksi soseeksi. Kananjaloillakin taitaa olla uunissa jo melko hiki.

14 kommenttia:

 1. Aivan upea, todella hyvä idea ja pitäis oikein itse ottaa mallia (helppo siivota poiskin jos enää ei leikitä). Lapset tykkää niistä itse tehtyistä tavaroista ennemmän, kai ne on jotenkin ennemmän mielikuvitukselle tilaa jättävät kun aidot leikki lelut?

  VastaaPoista
 2. Tosi hauska idea, kierrätysideologiaa parhaimmillaan ja varmasti lapsille mieluisa! :)

  VastaaPoista
 3. Siisti! :) Kyllä lasten kelpaa. Ja vähänkö mä repesin noille teksteille uunin nappuloissa. Miksei mulla lue tollasia. :))

  Mä olin laiska ja tuhlaava äiti ja ostin tytöille 3e:lla leikkihellan kirppikseltä. Se tosin menee leikkimökkiin.

  VastaaPoista
 4. Hienosti keksitty uusi elämä pähvilaatikolle! Meilläkin niistä rakennellaan milloin mitäkin. Lähinnä koululaiset käyttää projekteihinsa.

  Nuo tekstit on kyllä hauskat ja lapsille varmasti mieluisa! :-)

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva idis ja hyvä tarina! :D Ja ihan oikeasti mieluisimpia leluja ovat itse tehdyt ja varsinkin ne, jotka eivät niitä ruusuja ole! :)

  VastaaPoista
 6. hieno idea ja hauska toteutus, varmasti on lasten mieleen :)

  VastaaPoista
 7. kewa: joo pariin kertaan on jo nyt "uhkailtu" että hella lentää leivinuuniin jos siitä tapellaan.. ;) Helppo hävittää. Ja itsekin muistan lapsena leikkineeni varmaan enempi muilla kuin oikeilla leluilla.. kai ne jättävät paremmin tilaa luovuudelle, tai ainakin niin, että ne oikeat lelut ovat vain osa leikkiä.

  Натали: Добро пожаловать на мой блог! =)

  nasba: joo voishan se ruuanlaitto olla houkuttelevampaa kun sais valita tekeeko ruuasta "mukiinkenevää" vai "maukasta", nappi vain oikeaan asentoon.. ;D lapset sai kertoa mitä ne uunissa paistaa, ja sen mukaan kehiteltiin tekstit. Kyllä minäkin joskus vielä sen Brion punaisen hellan lapsille hankin jos ei saada rakenneltua itse puusta, ei tuo pahviversio kuitenkaan yhtä kauan kestä.. ;)

  VastaaPoista
 8. Onpa ihana ja lapset aivan tohkeissaan vähän aikaa! :)
  Muistathan kaikki paperinukkeleikit, paljonkohan noita enimmillään oli..? Vai olikko sinä mukana niissä vai oliko ne meijän vanhempien tyttöjen juttu?

  VastaaPoista
 9. Sanna: taisi ne enempi teijän juttuja olla - minä sain joskus katsella niitä nukkeja sisältäviä kansioita, tai liekö omin luvin katselin.. ;) Paljon niitä joka tapauksessa oli, ja niin hienosti piirrettyjä!! =D

  VastaaPoista
 10. Varmasti mieluinen leikkikalu! Siinä sopii harjotella sitä kokkaamista ja tulla äitille sitten oikeesti avuksi ku on tarpeeksi harjoteltu:)

  VastaaPoista
 11. Oi, tää oli hauska! Ja saletisti hianompi kuin ne kauppojen tusinaköökit!

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.